Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => TV a rádio

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 3756
Líbil se vám nějaký film nebo pořad, který zrovna budou dávat v TV? Podělte se s ostatními o své tipy a názory.



Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 229 - 248 / 3756Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 22. srpen 2021 11:39sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Zemřel moderátor Eduard Hrubeš
kapitan Pike - 17. srpen 2021 22:02sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Tak týpek tam leze v červeném tričku, ten asi Star Trek neviděl :-)
leena - 17. srpen 2021 22:00sipka
ZAMĚŘIT
leena
kapitan Pike 319763: ulozto a hned ve trech verzich i s dabingem.
kapitan Pike - 17. srpen 2021 21:50sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
ČT2 nedávno vysílala dokument Bez jištění na El Capitan, bohužel ale zřejmě není dostupný v on-line archivu.
Pozemstan - 01. červenec 2021 19:51sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Russia Today: America... -(
William Shatner Will Host a Show on Russian State-Run TV for Some Reason
Shatner na Twitteru svůj krok hájí, viz tady nebo zde.
AVip - 27. duben 2021 12:28sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade: Vskutku, jest tomu tak!
Telemachus Rhade - 27. duben 2021 12:27sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Není teď náhodou jeho výročí provrtání domorodci?
AVip - 27. duben 2021 12:25sipka
ZAMĚŘIT
AVip
A opět jedno televizní doporučení:

Magalhãesova plavba kolem světa
Mvek - 12. duben 2021 20:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A zajímavé jsou i výroky v průběhu závěrečných titulků, nebo třeba doporučení dětem dát možnost, ať si řeknou, kolik času se sítěmi chtějí strávit (když už je nejde před nimi chránit), na tom se dohodnout, a to dodržovat. Že ony si většinou řeknou rozumné číslo, jen když se ho nehlídá, tak si neuvědomí, že ho rychle překročí.
Mvek - 12. duben 2021 20:41sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Například Netflix nabízí "The Social Dilemma", je to tam i s českými titulky.

Dokument s rozhovory s různými lidmi, co měli na starosti algoritmy nebo strategii v různých společnostech jako Facebook, Twitter, Google, pro YouTube apod. týkající se buď návykovosti služeb, nebo cílení.
Většinu věcí člověk tuší, ale tady je to asi potvrzeno. Nejzajímavější je ten pohled, že díky dynamickým feedům se společnost polarizuje (to vidím už dávno), diskuze na nefiltrovaných službách (i tady, ale třeba Nyx, komentáře pod články apod.) jsou o to agresivnější a neplodné apod. A že jsme samozřejmě produkt, který nabízí jiným firmám. Dotýkají se tam i COVIDu nebo voleb a ruskému vlivu.

Podstrčené závěry, jako že jinak je svět normální, a věřte vládě, nebo hlavní nepřítel je Rusko, si mohli odpustit, ale nejsou tak silné.

Podstatná je hlavně ta polarizace a depresivní výhledy, kam to povede (občanské války, dystopie), pokud se nenajde způsob regulace jako se našel jakž takž u jiných médií dřív.
AVip - 23. březen 2021 07:42sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Jen abych navázal... já rozhlas poslouchám z několika zdrojů.

Po dlouhé roky primárně pomocí TV tuneru, nejdřív DVB-T, nyní tedy DVB-T2 a už cca. 10+ let i pomocí telefonu (o tom jsem ostatně psal loni kus vedle), samozřejmě to znamenalo mít připojená sluchátka a to i při hlasitém poslechu ze systémového "dráťáku".

K Vanocům 2019 a 2020 jsem nezávisle na sobě ze dvou různých zdrojů dostal BT reproduktory, takže jsem si s nimi postupně začal hrát.
FM rádio v nich je opravdu jen "do počtu", aby byl v tabulce featur příslušný checkbox, nejde pořádně naladit a i když se to nějakým zázrakem povede, tak to naladění neudrží po vypnutí.

Nicméně, protože více než kdy jindy sedím na svém služebním notebooku, ke kterému tuner opravdu nepřipojím a jehož reproduktory jsou, jak už bývá zlozvykem děsná chrastítka (btw. je to starší model HP ZBook), začal jsem řešit, jak z něj dostat zvuk aspoň o něco snesitelnější a tady se jeden z těch BT repráčků osvědčil. Zvuk je sice taky nic moc, ale aspoň si z něj můžu při streamování rozhlasu z Netu udělat novodobý ekvivalent tranzistoráku. :-)
(jinak BT repro fajnšmerkům fakt nedoporučuju, ale pro z hlediska toho, jak udělat z počítače rádio jsou celkem vyhovující).
Mvek - 19. březen 2021 20:16sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Co mám v autě rádio, tak poslední 3 roky poslouchám rádio, a zpravidla jen ČRo Radiožurnál. Až na to, jak tam dost často i v případech, kdy mi to nedává smysl, přerušují tázaného a pokračují dál (není to zrovna, že by se ten druhý mluvčí rozkecal o všem možném, a není to třeba ani politik, ale je to dokonce jejich exkolega apod.). Přijde mi, že to vypovídá o špatném plánování délky vstupů.

Nově často v autě i poslouchám audiobook, ale jen knihu, co jsem už četl, jen potřebuji celou sérii Mycelium připomenout, než se dostanu k poslední knize a těm, co ještě pořád ne a ne vyjít.
Mirak - 17. březen 2021 20:59sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Pravda, to jsem se nikdy nenaučil používat :)
Telemachus Rhade - 17. březen 2021 18:48sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Ty jo, já úplně zapomínám, že existují i prohlížeče, co neblukují defaultně :)
leena - 17. březen 2021 18:10sipka
ZAMĚŘIT
leena
Mirak 317301: adblock?
Mirak - 17. březen 2021 17:55sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
No na vyhledání písničky ok, ale to množství reklamy už nabobtnalo příšerně.
Telemachus Rhade - 17. březen 2021 13:05sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mně by i poslouchání hudby YT stačilo, kdyby se dalo vypnout načítání video, abych nezatěžoval zbytečně soustavu, ale příšerně mi vadí ta komprese. Ono je to nějaké 160 - 224 AAC a už to má značný kovový nádech aneb problém nás, kteří chápeme, proč existuje 24-bit/48 kHz.
leena - 17. březen 2021 12:07sipka
ZAMĚŘIT
leena
Mirak 317290: Hele me prave ani ne, chodim tam denne kvuli klasickymu kontentu a tak nejak mi prijde dost prirozeny, ze si tam pripadne jdu najit i hudbu co aktualne chci poslouchat nebo narazim na neco co mi youtube diky algoritmum nabidne ze by se mi mohlo libit :)
napr kdyz se mi neco libi v nejakym serialu/filmu nejaka pisnicka, najdu si to na soundtrackovych strankach a pak si to akorat najdu primo na trubce i s pripadnym klipem k tomu.
Mirak - 17. březen 2021 10:02sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Já mám spotify víceméně jen kvůli podcastum a některé které poslouchám, dovolují poslech pouze prostřednictvím aplikace.

No a mimo mobil to prakticky neposlouchám, protože v tom spatřuju hlavní přidanou hodnotu. Můžu to konzumovat při cestě z práce, nakupování, čekání na poště atd.

Poslouchat hudbu přes YouTube mi přijde dost psycho.
leena - 17. březen 2021 09:23sipka
ZAMĚŘIT
leena
Mirak 317286: asi jsem divna, ale spotify nemam a nechci. Kdyz chci poslouchat nejakou hudbu tak jedu pres youtube a kdyz podcasty tak podtail proste primo na webu. Malokdy posloucham na mobilu takze je i pro me pohodlnejsi jet pres browser v notasu.

Pozemstan 317274: osobne si zacinam pripadat jak exot, ale na TV nekoukam a cim casteji jsem doma u nasich tak tim vic proste nechapu, ze to nekdo dobrovolne sleduje. Kdyz jo jo chci tak CT24 pres browser, ale i to je ted spis vyjimka. A radio taky neosloucham takze jsem mimo i co se popularni hudby tyce a spis mam rada pisnicky na ktery narazim v serialech / filmech / fan videi na trubce. Vtipny bylo zjisteni asi pul roku zpatky, ze se mi libi Imagine Dragon a ze znam hodne jejich pisnicek prave z tv nebo z youtube a mam je rada:)

Docela jsem zjisitla, ze cim vic si vybiram na co se chci koukat a poslouchat tak tim min jsem ochotna sledovat mainstremovou zabavu v tv (dost casto mi pak pripada, ze je to proste priserne "buranska") a i poslouchat neco co se mi nelibi.

Nejnovější   Novější 229 - 248 / 3756Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o