Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => TV a rádio

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 3757
Líbil se vám nějaký film nebo pořad, který zrovna budou dávat v TV? Podělte se s ostatními o své tipy a názory.



Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 184 - 203 / 3757Starší   Nejstarší

Mvek - 16. červen 2022 11:41sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Disney+ jsem zvědav, jak se bude chovat v aplikacích. Netflix totiž na aplikaci do Win Store asi nesáhl od W8, takže třeba v ní neumím ani zobrazit přehled mých uložených pořadů. Nabízí se mi jen karuzel s výběrem. No a obecně jsem se stahováním do offline taky už narazil, kdy mi najednou aplikace oznamovaly, že to mám na moc zařízeních, a přitom jsem už vše promazal (v době COVIDu jsme to využívali pro některé dětské pořady, abych šetřil data, nebo i se nebál, že třeba bude síť přetížená).
Mvek - 16. červen 2022 11:39sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: Ok. To asi ano, zatím to nemusím řešit, zatím jsem to zaznamenal jen u Prasátka Peppy, které tam má jen dvě řady s českým dabingem. Ale tak nás buď č. j. nepálí, nebo jen dabing, titulky ještě ne. A tam je to ještě horší asi všude, ale jsem právě zvědav na Disney+.
AVip - 16. červen 2022 08:12sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Jinak Disney+ mne "tentatively" láká, protože Star Wars + Marvel + animáky + Fox.

Ale taky řeknu, že počkám na první recenze, jak dopadla česká verze.

I když to asi zdaleka nebude takový provar, jako je HBO Max, který je technicky nezvládnutý a nadává se na něj po celém světě (mmch. android box mi přestal přehrávat HBO Max se zvukem, opět) a TBBH, nemít HBO Max v ceně "běžné kabelovky", tak se na něj vykašlu pro tuto chvíli úplně (ne, že by tam byla vyloženě špatná nabídka, ale ve srovnání s HBO Go je to brutální sešup z hlediska rozsahu a jakkoli HBO Go taky měla svoje issues, aplikace HBO Max je tč. ryzí a nefalšovaný průšvih - opět, celosvětově, což dává jakous takous šanci, že to moloch jménem HBO časem nechá opravit).
AVip - 16. červen 2022 07:53sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
Jak, že něco je v originálech? Ono na Netflixu v nějaké mutaci nedovolí přepnout na jinou mutaci daného pořadu?

Ne. Te to o tom, že hodně věcí dodnes nemá českou podporu ani ve formě titulků.
Občas to má natolik absurdní rozměry, že některé seriály mají CZ titulky až od pozdějších sezón (např. Timeless nebo animované Tales from Arcadia a asi by šlo najít i něco dalšího).
Taky klasický ST (ie. TOS + TNG éry) jsou EN only.
Což je mmch. hlavní relevantní důvod, proč Neflix držím, jakmile tu bude nějaká jiná služba se srovnatelně rozsáhlým ST katalogem, Netflix nejspíš půjde z domu.

Prostě u Netflixu přepnutého do EN musí člověk umět anglicky... což není až takový problém.
Pozemstan - 15. červen 2022 20:37sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Netflix jsem měl v době první řady Discovery, ale pak už jsem na něj neměl čas. Někdy od loňského podzimu si platím Amazon Prime, kde jsem zhlédl první řadu Picarda a o Vánocích mě uchvátila i Expanse, ale pak už jsem opět neměl čas a po 24. 2. už na sledování války, ke které dění směřovalo, ani chuť (i když jsem od té doby již otupěl, jak jsem si vyzkoušel nejpozději při sledování Kódu Navajo o víkendu na ČT 2 -)(). Zase se k Expansi a Picardovi dostanu snad v létě, tak jsem to ještě nezrušil... -) O Disney+ zatím neuvažuji. Pokud by tam bylo kompletní SW, z čehož ale, zdá se, je minimálně část (s reklamami) oficiálně na YT, možná bych to někdy v budoucnu zvážil...
Mvek - 15. červen 2022 18:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Disney+ nás samozřejmě nemine kvůli dětem. Jinak bych na to asi kašlal. Možná pak dám pauzu Netflixu na čas.
Mvek - 15. červen 2022 18:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Samozřejmě pořád je lepší mít Netflix anglicky, protože horší byla varianta, kdy český Netflix neukázal některé filmy ani přes vyhledávání, když neměly český popisek.
Mvek - 15. červen 2022 18:03sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip:
Český Netflix přepnutý do angličtiny

Jak, že něco je v originálech? Ono na Netflixu v nějaké mutaci nedovolí přepnout na jinou mutaci daného pořadu?

Já spíš nevím, jestli ještě platí, že Netflix v angličtině ukazuje jen pořady, pro které někdo udělal anglický název/popis. Svého času tam tak nebyla většina českých pořadů, protože prostě tohle neměly. A to paradoxně některé české věci pořád i v té angličtině měly český název, ale asi u jiných tam nikdo neuděla copy and paste.
AVip - 13. červen 2022 07:42sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Český Neflix je strašně schizofrenní služba.
Český Netflix v češtině je špatný vtip.
Český Netflix přepnutý do angličtiny je ještě pořád setsakramentsky zajímavá nabídka, ie. pokud člověku nevadí, že určité věci budou v originálech, je tam toho ještě pořád strašně moc.

Zcela vadná je bohužel cenová politika Netflixu a to jaksi celosvětově, kdy jim jaksi nedochází, že s tímhle přístupem začnou přicházet o předplatitele ve velkém.

Jinak HBO Max má momentálně akci ála Disney+, ie., zaplaťte flat rate na rok a máte to o 33% levnější.
Telemachus Rhade - 12. červen 2022 09:48sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip:
Nyní je zde nová anketa.

Platim si Amazon, tam je toho pro mě obsahově suverénně nejvíc, a potom jsem ještě nezrušil HBO MAX, ale jednoho dne to přijde. Podpořil bych Netflix, ale jejich cenová politika mi přijde absurdní, takže ne-e. No a Disney+? Láká mě knihovna National Gegraphic, ale ještě jsem nestudoval, co je v Česku vlastně puštěné, a co není.
AVip - 12. červen 2022 08:32sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Nyní je zde nová anketa.
AVip - 12. červen 2022 08:27sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Pozemstan: Přiznám se, že mne do značné míry už unavuje řešit, co ta či ona TV umí přehrávat ať už offline nebo online, jestli to titulky umí nebo neumí, jak je to umí nebo neumí - a jestli na její podporu její výrobce už "nevyservisoval" a jako řešení doporučuje nákup nové TV.

Nedělám si iluze, že by ten bazmek měl nějakou skvělou životnost, ale s ohledem na to, že je tam generický Android 9, tak lze rozumně očekávat, že pravděpodobně "přežije" obvyklou dobu podpory běžně dostupných TV.

A i kdyby, cena těchto zařízení je pořád akceptovatelná a po nakonfigurování je jejich přidaná hodnota dost výrazná, protože se pořád bavíme +/- o běžném -byť již zastaralém- OS s jeho aplikacemi.
Pozemstan - 10. červen 2022 15:09sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
AVip: Zajímavé řešení, naše smart TV sice většinu funkcí zvládá, ale jelikož nemá Android, postrádá třeba aplikaci pro O2TV, kterou lze pouštět jen přes webový prohlížeč, kde je štěstí, pokud stream nastartuje a po několika sekundách se nekousne.
Marshall - 09. červen 2022 11:28sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
AVip: I když se mě to netýká, páč nemám TV, tak je hezké, že to má VLC :). iVysílání / iRozhlas jsou vlastně jediné služby, co využívám tak je zajímavé vědět jak se s tím kdo popasuje.
AVip - 09. červen 2022 08:06sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Update:
poruchy obrazu podle všeho vyřešila výměna HDMI kabelu... tak uvidíme.

A jinak proč něco podobného?

Jeden z důvodů je i to, že by to teoreticky mělo umět i nahrávat z živého vysílání (opět, vyzkouším a uvidím), protože zpětné shlédnutí (a to i třeba via O2TV) člověk ne vždy stíhá...

Před pár lety jsem si krom toho dal vyloženě záležet na tom, abych koupil televizi, která je opravdu "blbá jak putštok", abych tak řekl (což bylo docela umění, ale jak vidno, podařilo se :-D).
AVip - 08. červen 2022 16:01sipka
ZAMĚŘIT
AVip
A dáme si další "topic hijack"... :-)

V souvislosti s rozvojem digitálního vysílání a streamingu u mne vyvstala potřeba začít provozovat multimediální centrum kombinované s DVB-T2 set top boxem.

Moje volba padla na Evolveo Hybrid Box T2 s Androidem 9 (podobných krabiček je na trhu celá řada).

Hodnocení:
Pro laika:
1/5, je to v podstatě předražený a dosti těžkopádný set-top box
Pro zkušenějšího uživatele AV techniky a Androidu:
3,5/5 je to relativně slušné zařízení, které je bohužel zazděné laxním přístupem svého výroblbce (viz dále).

Ale popořadě.

Zařízení má v sobě telefonní (tabletový) Android 9, čímž je zaděláno na problém u aplikací, jejichž vývojáři nepočítali s jejich použitím na zařízení bez dotykového displaye.

Tedy, je zapotřebí připojit myš. Ačkoli podpora lže, že dálkové ovládání umí emulovat myš, není tomu tak. Na straně druhé, stačí libovolná USB myš, s ohledem na povahu zařízení by to pochopitelně měla být raději myš bezdrátová (box má dva USB porty, USB2 a USB3 a ten pomalejší je evidentně určený pro podobné vstupní zařízení), klávesnici je pochopitelně možno připojit také. Její nezbytnost a využitelnost závisí na situaci.
Veškerý popis mých zkušeností vychází ze situace, že mám připojenou myš.

DVB-T2 tuner je ovládán dedikovanou aplikací, která dělá +/- to, co má. Je klasicky „androidově“ trochu víc cimprlich, ale za normálních okolností nenarazí uživatel na problém, který by stál vyloženě za řeč. Asi největší nevýhoda je to, že box nestartuje automaticky do TV vysílání, je třeba pustit appku, která je ovšem hned „na forhontě“.

OS podporuje USB myši, klávesnice, flashdisky a HDD. Největší disk, který jsem zatím úspěšně připojil, měl 750 GB (mám plánu zkusit i 4 TB a 16 TB disky). Externí USB disky jsou samozřejmě ideální coby datový zdroj.
Slot na MicroSD kartu umí dle Evolvea 64GB, já jsem zkoušel 128GB (no-go a to natolik, že jsem měl strach, že se mi podařilo box bricknout) a 16GB (bez problému). MicroSD kartu chcete každopádně použít, aplikace pro DVB-T2 umí automaticky přesměrovat záznamy na kartu.
Zařízení je kompatibilní s Google Play, takže přinejmenším teoreticky není problém s instalací aplikací.
Dále je v něm i defaultní Google Chrome, takže se na něm dá i do jisté míry surfovat na webu.
Obecně k přehrávání streamů – při použití 1080p jsem viděl, jak streamy Netflixu a HBO Max viditelně „jiskří“ (u tuneru jsem si toho nevšiml, může to být i „ochrana proti uživateli“), při použití 720p bylo vše OK (tohle by mohl být další dealbreaker, obecně, já počítám s použitím zařízení u starých a malých TV ev. monitorů, takže pro mne se o dealbreaker nejedná, obecně, starých TV a monitorů je v oběhu hodně a toto zařízení cílí hodně na jejich majitele).

A teď už k aplikacím.

Lokální přehrávání z médií (built-in apps):

Kodi – neznám, nepoužívám, takže se raději nebudu k tomu moc vyjadřovat. V zařízení je starší, ale ještě stále podporovaná verze (nakolik jsem schopen podle dokumentace z internetu posoudit).
VLC – znám a používám, lze konfigurovat přesně tak, jak je člověk zvyklý, lze normálně updatovat via Google play.

Video streaming (3rd party apps):

O2TV – bez problému. Box je klidně možno použít jako „ersatz set-top-box“ pro příjem O2 TV, stačí mít konektivitu do Internetu.
Netflix – první velký průser. Současná verze apky od Netflixu toto zařízení neuznává a žádný postup, ať už od Netflixu či Evolvea nefunguje. Funguje instalace aktuální verze balíčku z APKMirror. Obraz je omezený na SD. Ale zase, pokud je cíl mít aspoň něco, tak je to splněno.

HBO Max – druhý průser, byť trochu menší. Aplikace se nechá nainstalovat a všechno chodí, ale – bez zvuku. HBO Max má evidentně nějaké problémy se zvukem, to dokonce uznává i HBO, ale jeho podpora se omezuje na vágní nasměrování, naštěstí správným směrem. Popravdě netuším, který z těch přepínačů na téma Bluetooth zabral, ale jeden z nich evidentně ano, takže i HBO Max funguje +/- dle očekávání. (Evolveo k tomuto zaujalo pozici mrtvého brouka, což si myslím, že je chyba, HBO Max si opravdu má chyby (a to i podle vlastního přiznání), ale v našich končinách se jedná o platformu poměrně populární a když už si Evolveo uřízlo ostudu s Netflixem, reparát na toto téma by ničemu neublížil)

Ivysilani – třetí průser a zároveň první, za který výrobce nemůže. Ivysilani evidentně nepočítá s tím, že by ho ovládal někdo bez dotykové obrazovky a tak je jeho využitelnost v praxi omezena na to, že si vyhledáte konkrétní pořad a pak pustíte video. To samozřejmě nevadí u filmů a obecně jednodílných pořadů, ale jakmile má pořad více dílů, nejde v ivysilani scrollovat. Zajímavé je, že jednoúčelové appky ČT 24 a ČT Sport tímto netrpí a jejich použitelnost je naprosto OK.

Audio streaming:
Irozhlas – funguje OK. MujRozhlas je podobný průšvih jako ivysilaní (ne tak velký, ale hodně podobný).

Další appky:
Překvapivě funguje ledacos, od MS Office (která pokryje běžné formáty + PDF) až po Stellarium. Občas něco neumí scrollovat pomocí kolečka myši (mapy.cz, dívám se na vás). Box je tedy použitelný i jako nouzový terminál pro práci s Internetem a dokumenty (no dobře, hodně nouzový).

Celkově, je to poměrně dobře použitelné zařízení na chalupu nebo jako druhé do domácnosti, což je to, co jsme od něj chtěl a co jsem nakonec dostal, byť se přiznám, že v jeden okamžik jsem ho chtěl jít vrátit do obchodu coby prakticky nepoužitelné.
AVip - 28. květen 2022 09:01sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Já tady využiju tento prostor, abych zbytečně neplevelil diskuzi o politice...

Že měl Gabčík pistoli v ráži .32 ACP (aka 7,65mm Browning Short), je sice překvapivé (člověk by čekal trochu větší kanón), ale ne až tak šokující + u této ráže byla výhoda, že ji používal +/- celý svět, ie. další náboje se sháněly relativně jednoduše (samotní Němci používali celou plejádu pistolí v této ráži, od legendární Walther PPK až po čs. kořistní pistole vz. 27).

Co mne už lehce šoklo, bylo to, že někteří parašutisté nafasovali jen pistole ráže .25 ACP (6,35mm - i když i zde máme precedens: knižní James Bond nafasuje .32 ACP Wather PPK za .25 ACP Berettu právě s ohledem na to, že pro agenta typu "00" je pistole v ráži .25 ACP prakticky nepoužitelná -takže s tím evidentně byly nějaké ne úplně optimální zkušenosti-, film to "zasklil" tím, že Bond sice Berettu má, ale taky v ráži .32 ACP).

Menší pistole znamená menší váhu jak zbraně, tak munice, takže použití zbraně ráže 7,65mm u výsadkářů, kteří se mají pohybovat mezi civilisty dává dobrý smysl, ale přece jenom 6,35mm je trochu moc slabá ráže pro podobné účely...

Závěrem fun fact: vždy mne pobaví válečné filmy libovolné provenience, ve kterých kolem sebe agenti Gestapa mávají těžkými armádními pistolemi, pokud možno rovnou P-08, nebo, v lepším případě P-38 (obé 9mm Luger). Tady platí úplně totéž... :-)
Pozemstan - 27. květen 2022 21:52sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
VIDEO: 80 let od atentátu na Heydricha. Podívejte si na historickou rekonstrukci Radiožurnálu
AVip - 20. květen 2022 07:26sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Tak jo... název diskuze nyní reflektuje výsledek ankety.

jen dodám, že do toho zahrnuji jak klasické vysílání, tak on demand streaming.

A to je další věc... jaké video streamovací platformy u nás působí (a teď nemám na mysli ty domácí pokusy našich komervizí, byť i na ty možná časem dojde)?

Netflix, HBO Max, Amazon Prime... brzy bude Disney+ ... kdo ještě?
(rád bych měl v záhlaví malý rozcestník)
Marshall - 16. květen 2022 19:59sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Machete zabíjí
- "ŽERTE FOTONY, SVINĚ!"

Nejnovější   Novější 184 - 203 / 3757Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o