Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => TV a rádio

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 3756
Líbil se vám nějaký film nebo pořad, který zrovna budou dávat v TV? Podělte se s ostatními o své tipy a názory.



Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 170 - 189 / 3756Starší   Nejstarší

AVip - 23. červen 2022 11:42sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
a podle zvuku dabingu to bude fakt hoodně starý dabing.

Zkus zjistit, jak se jmenují trpajzlíci, podle toho se dají verze překladů poznat celkem snadno a rychle bez ohledu na zvukovou kvalitu.
Pozemstan - 22. červen 2022 23:12sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
A tady je upozornění na stinnou stránku Disney+...
Mvek - 22. červen 2022 22:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A Ducktales z 80. let tam vůbec nejsou. Ne, že bych ten dabing chtěl, ale tak třeba by člověk mohl mít originál k dispozici v kvalitě, tak nic.

Na druhou stranu je tu Sněhurka a podle zvuku dabingu to bude fakt hoodně starý dabing.
Mvek - 22. červen 2022 22:06sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Disney+ jsem tedy risknul. Zatím nechápu zásadní věc, proč tam Ducktales 2017 nemají třetí řadu, když podle IMDB tři existují. Jedině, že by 3. řada nebyla vůbec s právy pro ČR zatím. Protože je fakt, že na jistém "válečném fóru" jsem našel také jen 2 řady, tak možná ani neexistuje dabing. Ale Disney+ mi stejně defaultně nastavil angličtinu bez titulků.
AVip - 20. červen 2022 18:05sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
že pro 4K obsah a tarif to chce jedině appku, že přes browser to 4K nepojede

Jsou tam AFAIK nějaké limitace, ale detaily neznám.

Netflixí appka pro Windows u mne občas špatně inicializuje hw akceleraci, ale většinou pomůže její restart a taky, většinou to bývá v situaci, kdy nějaký předchozí program po sobě ne tak docela uklidil.
Mvek - 20. červen 2022 10:39sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Každopádně u appky pro Win mě u Netflixu jen štve nemožnost projít si všechny uložené pořady v mém seznamu. Aspoň dodnes jsem tu možnost nenašel, ale už jsem to asi rok skoro nepoužil. Jen pár "featured" kousků podle mého chování. Jinak abych hledal podle názvu, co to chci.
Mvek - 20. červen 2022 10:37sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak appka u Netflixu hlavně pořád umí to stáhnutí do offline s nějakou tou expirací a obnovením na kliknutí.
Svého času mi někdo říkal, že pro 4K obsah a tarif to chce jedině appku, že přes browser to 4K nepojede, nebo bude horší kvalita. Netuším, nemohu posoudit, jestli je to nesmysl, nebo se to týkalo jen browseru na chytré TV.


A ano, někdy mi Netflix v některých browserech blbnul a v jiném s mnoha taby zas najednou lagoval (a o měsíc později ne, takže asi šlo o problém browseru).
AVip - 16. červen 2022 19:25sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade: Já appku (tedy na Netflix) používám i z toho důvodu, že přece jenom ještě pořád občas funguju jako tech support pro moje okolí a ono se to lépe vysvětluje ve stylu "zapni appku a tam udělej to a to" než jdi v prohlížeči tam a tam... :-)

Ale je fakt, že netflixí appka pro Windows je opravdu docela zastaralá, přes browser toho umí Netflix víc.
Telemachus Rhade - 16. červen 2022 18:56sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip:
případné kolize z různými doplňky

That's a valid argument, který mě nenapadl, neboť nepoužívám žádné doplňky vyjma ABP.
AVip - 16. červen 2022 18:26sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade: Tak jasně, ale u appky odpadává jednak "všeobecný window decorator" a samozřejmě i případné kolize z různými doplňky.

A třeba zrovna u HBO Go neblahé paměti by odpadla i poměrně hnusná vinětace horního okraje obrazovky. :-)
Telemachus Rhade - 16. červen 2022 15:42sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip:
jsem spíš pro, protože přehrávání přes browser docela plýtvá výkonem

Takhle, ty apky jedou na chromiu. Pokud máš v pořádku drivery, není rozdíl mezi DXVA tam nebo v browseru.
Mirak - 16. červen 2022 14:30sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Kolega si pořídil Disney+ předvčerejškem a chtěl to otestovat v aplikaci na telefonu, kde mu to... nejelo :)
AVip - 16. červen 2022 14:12sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
Netflix totiž na aplikaci do Win Store asi nesáhl od W8

Ale aspoň má appku pro Win, což je něco, na co se HBO Go/Max doteď nezmohlo... nejsem vyloženě fanda dedikovaných aplikací, ale zrovna v tomto případě jsem spíš pro, protože přehrávání přes browser docela plýtvá výkonem, nemluvě o jiných komplikacích (ale já osobně dávám přednost těžkým klientům kdekoli to je možné, na straně druhé, z Netflixu občas přehrávám přes Firefox zcela cíleně, protože používám funkci PIP, myslím, že ji umí i Edge).

Jinak první ohlasy na Disney+ jsou klasicky smíšené (tím myslím, co se technické stránky týče), tak uvidím(e) časem, jak to "early adopters" odladí.

Mvek - 16. červen 2022 11:41sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Disney+ jsem zvědav, jak se bude chovat v aplikacích. Netflix totiž na aplikaci do Win Store asi nesáhl od W8, takže třeba v ní neumím ani zobrazit přehled mých uložených pořadů. Nabízí se mi jen karuzel s výběrem. No a obecně jsem se stahováním do offline taky už narazil, kdy mi najednou aplikace oznamovaly, že to mám na moc zařízeních, a přitom jsem už vše promazal (v době COVIDu jsme to využívali pro některé dětské pořady, abych šetřil data, nebo i se nebál, že třeba bude síť přetížená).
Mvek - 16. červen 2022 11:39sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: Ok. To asi ano, zatím to nemusím řešit, zatím jsem to zaznamenal jen u Prasátka Peppy, které tam má jen dvě řady s českým dabingem. Ale tak nás buď č. j. nepálí, nebo jen dabing, titulky ještě ne. A tam je to ještě horší asi všude, ale jsem právě zvědav na Disney+.
AVip - 16. červen 2022 08:12sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Jinak Disney+ mne "tentatively" láká, protože Star Wars + Marvel + animáky + Fox.

Ale taky řeknu, že počkám na první recenze, jak dopadla česká verze.

I když to asi zdaleka nebude takový provar, jako je HBO Max, který je technicky nezvládnutý a nadává se na něj po celém světě (mmch. android box mi přestal přehrávat HBO Max se zvukem, opět) a TBBH, nemít HBO Max v ceně "běžné kabelovky", tak se na něj vykašlu pro tuto chvíli úplně (ne, že by tam byla vyloženě špatná nabídka, ale ve srovnání s HBO Go je to brutální sešup z hlediska rozsahu a jakkoli HBO Go taky měla svoje issues, aplikace HBO Max je tč. ryzí a nefalšovaný průšvih - opět, celosvětově, což dává jakous takous šanci, že to moloch jménem HBO časem nechá opravit).
AVip - 16. červen 2022 07:53sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
Jak, že něco je v originálech? Ono na Netflixu v nějaké mutaci nedovolí přepnout na jinou mutaci daného pořadu?

Ne. Te to o tom, že hodně věcí dodnes nemá českou podporu ani ve formě titulků.
Občas to má natolik absurdní rozměry, že některé seriály mají CZ titulky až od pozdějších sezón (např. Timeless nebo animované Tales from Arcadia a asi by šlo najít i něco dalšího).
Taky klasický ST (ie. TOS + TNG éry) jsou EN only.
Což je mmch. hlavní relevantní důvod, proč Neflix držím, jakmile tu bude nějaká jiná služba se srovnatelně rozsáhlým ST katalogem, Netflix nejspíš půjde z domu.

Prostě u Netflixu přepnutého do EN musí člověk umět anglicky... což není až takový problém.
Pozemstan - 15. červen 2022 20:37sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Netflix jsem měl v době první řady Discovery, ale pak už jsem na něj neměl čas. Někdy od loňského podzimu si platím Amazon Prime, kde jsem zhlédl první řadu Picarda a o Vánocích mě uchvátila i Expanse, ale pak už jsem opět neměl čas a po 24. 2. už na sledování války, ke které dění směřovalo, ani chuť (i když jsem od té doby již otupěl, jak jsem si vyzkoušel nejpozději při sledování Kódu Navajo o víkendu na ČT 2 -)(). Zase se k Expansi a Picardovi dostanu snad v létě, tak jsem to ještě nezrušil... -) O Disney+ zatím neuvažuji. Pokud by tam bylo kompletní SW, z čehož ale, zdá se, je minimálně část (s reklamami) oficiálně na YT, možná bych to někdy v budoucnu zvážil...
Mvek - 15. červen 2022 18:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Disney+ nás samozřejmě nemine kvůli dětem. Jinak bych na to asi kašlal. Možná pak dám pauzu Netflixu na čas.
Mvek - 15. červen 2022 18:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Samozřejmě pořád je lepší mít Netflix anglicky, protože horší byla varianta, kdy český Netflix neukázal některé filmy ani přes vyhledávání, když neměly český popisek.

Nejnovější   Novější 170 - 189 / 3756Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o