Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => TV a rádio

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 3762
Líbil se vám nějaký film nebo pořad, který zrovna budou dávat v TV? Podělte se s ostatními o své tipy a názory.



Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1 - 20 / 3762Starší   Nejstarší

kapitan Pike - 03. květen 2024 19:15sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
AVip:
Tak první díl je klasika, o tom se asi nemá ani cenu bavit, kdyby ne, tak to není tak slavná záležitost (byť samozřejmě doporučuju dočíst i s obléháním La Rochelle).

To naprosto souhlasím a řada postav (např. Mylady) dostane nějakou hloubku až v této části.

Jinak se mi docela líbila rozhlasová hra, kterou vysílal Český rozhlas. Resp. existují dvě hry, jedna má 4 části (tu mám na audiokazetách) a jedna (novější) má 10 částí. Zatímco ta starší končí po návratu mušketýrů z cesty z Londýna, novější zahrnuje celý první díl (tím myslím včetně obléhání La Rochelle, zajetí Mylady atd.). Poslední dva díly jsou pak (tuším) hodně koncentrovaná verze Třech mušketýrů po dvaceti letech. Už si ale popravdě moc nepamatuji, o čem to přesně bylo, jen mi to nepřipadalo až tak dobré jako první díl. Nicméně to může být právě přílišným osekáním děje. Znovu už si to asi pouštět nebudu, protože bych si to celkem rád přečetl. Popravdě mě odrazoval rozsah, ale teď jsem zjistil, že skutečným tlustopisem jsou až Mušketýři po dvaceti letech.
AVip - 03. květen 2024 06:15sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Monte Christo byl román na pokračování => jediný formát, který u něj dává smysl, je seriál, film to bude vždycky moc ořezávat a to z povahy věci. Dumas byl placen od stránky a opravdu to hodně vycpával bočními zápletkami.

Jak asi vyplynulo... já to četl.
Celé.
Protože jsem chtěl pochopit některé zápletky, o které se ten seriál co zmiňuji, jen otřel (takže ano, ten seriál mi dal motivaci).
Je to doslova prázdninová četba, abych tak řekl. :-)

Já se přiznám, tohle byla jediná verze Monte Christa, kterou jsem dokázal sledovat a dokoukat, možná i proto, že je tam fakt skoro všechno (jinak ten román je šestidílný, proto ten seriál byl kdysi stříhán na šest hodinových dílů, aby to lépe korelovalo s předlohou).


Ad Tři Mušketýři.
Tak první díl je klasika, o tom se asi nemá ani cenu bavit, kdyby ne, tak to není tak slavná záležitost (byť samozřejmě doporučuju dočíst i s obléháním La Rochelle).
Tři Mušketýři po dvaceti letech je parádní akčně dobrodružná záležitost, nebudu spoilovat, pokud byste si to někdo chtěl přečíst a je veliká chyba, že zatím žádná adaptace Tří mušketýrů nezvládla kvalitně zfilmovat i tento díl (opravdu žádná).
Tři Mušketýři ještě po deseti letech 1. část je... průšvih. Dumas to nezvládl a já taky ne. :-) Kdysi jsem to zalomil někde uprostřed, to se nedalo. Možná někdy.
Tři Mušketýři ještě po deseti letech 2. část aka "Muž se železnou maskou" je naopak věc provařená až do bezvědomí, opět, bohužel, většinou bez Tří Mušketýrů.

Dumas byl nejen grafoman, ale taky vlastník rukopisné manufaktury, kde jeho "ghost writeři" produkovali jím podepisovanou makulaturu na veliko.

Jedním z důvodů, proč jsou Monte Christo a Tři Mušketýři tak slavní, je ten, že jsou autenticky jeho a obě série naprosto zásadní z hlediska vlivu na další tvůrce
Pozemstan - 02. květen 2024 22:03sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
AVip: Zajímavé, před časem ČT uvedla i filmovou verzi s Jeanem Maraisem z roku 1954. Tuším, že použili původní dabing a jedna scéna z vězení byla v originále s titulky. Nevím, jak si stojí komunista oproti "tlusťochovi" (tedy, tu verzi jsem před lety myslím také viděl, ale asi ne celou) nebo Američanovi, ale seriál bude každopádně poskytovat příběhu více prostoru, ačkoli i některé ty filmy včetně verze z roku 1954 byly de facto vícedílné.
kapitan Pike - 02. květen 2024 21:28sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Já z knižní předlohy přečetl asi třetinu, ale u mě je obecně problém, že mě v tom příběhu baví hlavně ta část ve vězení a ten zbytek už ne. Popravdě ani nevím, čím to je. Ale napsané je to hodně zajímavě. Tři mušketýry jsem přečetl celé (resp. celý první díl, ty navazující už ne) a o dobré televizní nebo filmové adaptaci popravdě nevím. Všechny, co jsem viděl, to tlačily do žánru komedie, což je OK pro první polovinu knihy, zatímco druhá je o dost vážnější a ponurejší. A udělat nějakou výraznější žánrovou změnu uprostřed filmu asi není úplně jednoduché. IMHO mi to nepřijde jako příliš vhodný materiál ke zfilmování. (Tím rozhodně nezpochybňuji literární kvality toho díla.)
AVip - 01. květen 2024 06:32sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Málem mi to uteklo...
... ale jen málem.

Hrabě Monte Christo

Je to echt televizní adaptace, ale jako někdo, kdo ji tehdy před těmi 39 lety viděl a kdo taky četl předlohu - pokud nakoukáte tohle, budete velmi věrohodně schopni předstírat, že jste předlohu četli (jen předstírat, všechno se tam nevešlo + ten seriál dost bezohledně spoléhá na znalost předlohy, co se různých vedlejších zápletek týká, tohle je věc "Francouzi sobě a je to na tom vidět ve všech směrech).

A jakkoli ansámbl je televizní, z hlediska věrnosti předloze a všem detailům je to mnohem lepší verze než ta s verze s amíkem nebo s tlusťochem, abych připomenul ty nejznámější - pokud chcete znát děj této klasiky a nemáte odvahu na ty tlustospisy (Dumas byl grafoman), TOHLE je verze, kterou chcete vidět.
Marshall - 02. duben 2024 19:55sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Česko na drogách

Jeden z nejlepších pořadů poslední dekády. Hodina a půl, která hodně dá. Hlavně doporučuji rodičům. S matkou generálem, která dítěti nadává do blbečků se úzkost vypěstuje snadno.
Telemachus Rhade - 27. březen 2024 08:59sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
anubis: Zapnul bych to jedině kvůli Babylonu 5, ale nejsem naivní :)
anubis - 27. březen 2024 05:04sipka
ZAMĚŘIT
anubis
Od dubna začne v ČR vysílat nová televize. Jaký bude program?
Mvek - 28. leden 2024 17:34sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Bod obnovy je na Netflixu.

Překvapuje mě, že zatím má jen české audio. Byl to koprodukční film, tak bych čekal, že třeba aspoň anglické znění bude vznikat takřka souběžně.
Telemachus Rhade - 22. leden 2024 20:09sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike: Nope. A pokud vím, tohle umí jenom Netflix.
kapitan Pike - 22. leden 2024 16:26sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Je ve SkyShowtime nějak možné filtrovat položky podle jazyku audia?
Telemachus Rhade - 07. leden 2024 18:50sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Na druhou stranu nyní najdete v MS Store aplikaci "Náhledová verze Apple TV", což je betatest AppleTV+ pro PC a funguje skvěle. Tedy pokud máte AMD a Intel. Na nVidii nesepne full RGB, ale pouze 16-235, takže černá i bílá je šedá :)

Nicméně po letech 854x480 můžete teď koukat klidně 4K.
Telemachus Rhade - 07. leden 2024 18:46sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Disney definitivně přestal nabízet pro PC vyšší než 720p rozlišení. Není ani součástí streamovacího packetu, je tedy jedno, jestli nějakým zázrakem někdo používal starou aplikaci, nebo jestli máme Widevine L1/L3, prostě 720p.

1080+ je nyní dostupných jenom v aplikacích na TV, PS4/5 a XBOX Series X/S. Gratuluje, neděkujeme a posíláme do pyče.

Telemachus Rhade - 25. prosinec 2023 12:00sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tak jo, to se nedá 🙂 Přešel jsem na PS5, ale teda ten bitrate je nizoučko. Snad je to jen přechodně na vánoce, jako za covidu.
Telemachus Rhade - 23. prosinec 2023 17:02sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Řekněte sbohem Netflixu v prohlizeci. Ode dneška pouze ve vybraných Chromiich (ne v Edgi) a pouze 960x540 s nizkým bitratem. Artefaktů to má jako 50x přesídleny meme.

Aplikace naproti tomu zvládne nové FullHD. Minimálně na Intelu, ostatní nevím. Bitrate ale pořád slaboučký. Nějakých 4000 kbps baj voko.
Pozemstan - 09. prosinec 2023 17:56sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Spock a Kirk zní ještě docela dobře, ale McCoy či velitel Hvězdné flotily a mnozí další znějí opravdu docela mladě. Hlas Čechova pak působí trochu jako "medvěd", ale ani při snaze o ruštinu podle přízvuku ne ruský... -)(
kapitan Pike - 08. prosinec 2023 21:32sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Telemachus Rhade: Mně moc nesedí hlasové obsazení, ti dabéři mi přijdou moc mladí. IMHO se ta sestava hodí více na TOSku než na filmy.
Telemachus Rhade - 08. prosinec 2023 15:04sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike: Same. Když se podívám, jak kvalitně je vyrobený dabing pro Frasiera na stejné platformě, tak je ten Trek o 3 ligy níž. Taková skoro až amatéřina z garáže.
kapitan Pike - 08. prosinec 2023 14:20sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Telemachus Rhade: Ani moc ne :-)
Telemachus Rhade - 08. prosinec 2023 11:48sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike: No a řekni... Líbí se ti to? :)

Nejnovější   Novější 1 - 20 / 3762Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o