Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => TV a rádio

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 3786
Líbil se vám nějaký film nebo pořad, který zrovna budou dávat v TV? Podělte se s ostatními o své tipy a názory.



Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 9 - 28 / 3786Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 28. červenec 2024 17:01sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
:-D

To už je hodně mimo.
kapitan Pike - 28. červenec 2024 14:37sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
SkyShowtime dodabovala i některé epizody TNG.
Pozemstan - 18. červenec 2024 20:40sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Ještě i zde připomenu pořad 90’ ČT24 s dokumentem Ve jménu lidstva: Příběh Apolla 11 z 16. 7. 2024. Celý pořad zahrnuje i rozhovor s astronautem Charlesem Dukem, CAPCOMem Apolla 11 a pilotem lunárního modulu Apolla 16 a ke konci se také s Dušanem Majerem a Janem Spratkem věnují programu Artemis.
Pozemstan - 13. červenec 2024 00:54sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Star Trek.CZ: Díky, takže s tím protahováním jsem to pochopil správně. Snad se tedy zmizelé seriály časem vrátí. Musím přiznat, že mě třeba mile překvapilo, že se tam objevil i Oppenheimer. -)(
Star Trek.CZ - 12. červenec 2024 18:32sipka
ZAMĚŘIT
Star Trek.CZ
Co je SkyShowtime a proč na něm není všechen Star Trek
Pozemstan - 05. červenec 2024 08:09sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Myslíš to tak, že budou období, na které mají licenci, "protahovat" pomocí těchto výpadků? A fakt, že je Paramount spolumajitelem, jim tedy přístup k licencím neusnadňuje?
AVip - 05. červenec 2024 06:38sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade: Hmm. Když jim to za úbytek předplatitelů a špatnou pověst stojí, ať si poslouží.

ST podle všeho zmizel minimálně v "evropském" měřítku, ne jenom u nás.

Přichází fáze, kdy se trh streamingu začne stabilizovat a celý trh se začne zmenšovat a SST do ní vstupuje s tou zátěží, že jednak zdražuje (OK, to dělají poslední dobou všichni) a jednak objektivně zhoršuje uživatelský zážitek (a tomu se zatím ostatní velmi opatrně vyhýbají - nebo se to snaží nějak kompenzovat).
Telemachus Rhade - 04. červenec 2024 21:46sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pojmy a dojmy. Zkusím to sepsat v nějakém článku. Ve zkratce: Je to standardní politika prodlužování práv licence. Řekněme, že to mají na 5 let a takhle z toho vytriskaji 7.
Pozemstan - 04. červenec 2024 21:02sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Na FF včera zaznělo, že většina ST seriálů ještě zůstala na Netflixu. Otázkou je, zda SkyShowtime nějak nepřeplatil...
AVip - 04. červenec 2024 20:47sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Upřímně, nevěřil jsem, že něco dokáže trhnout přechod HBO MAX na MAX (díky čemuž jsme přišli o neoficiálního klienta pro Kodi), ale SST to zvládla.

Opět je u mne na odpočtu, stejně jako loni a tentokrát budou s ohledem na cenu a otravné zcela nesouvisející trailery moje kritéria o dost tvrdší.
Jo a taky zvuk v appce přestal na Androidím "set-top-boxu" přestal chodit už úplně (ještě loni jel aspoň dabing), ale to se nechá vyřešit přes Kodi. Aspoň doufám.

Jinak na ty otravnosti se nechá do jisté míry vyzrát... prostě si člověk daný titul rozkouká - a po pár sekundách ho típne.
A pak dá pokračovat, až na něj bude mít člověk náladu.
U filmů je to asi jasné, u seriálů to taky pomáhá, byť tam to není 100%.
Telemachus Rhade - 30. červen 2024 19:07sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pokud já vím, tak SkyShow sháněla tehdy licence na všechno, což byl i důvod, proč třeba nezařadila 4. řadu Discovery.
Pozemstan - 30. červen 2024 11:03sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Tak třeba jde jen o nějakou reorganizaci a zase se tam některý obsah vrátí, jako svého času "fluktuoval" tuším ST V. Bratranec mi připomněl, že je Paramount ve SkyShowtime spoluvlastníkem, takže by zde snad neměl být takový problém s placením autorských práv apod., i když možná jde o platby tvůrcům... Nevím, nakolik se zde může projevovat třeba změna vlastníků Paramountu. Zatímco česká Wikipedie už uvádí jako nové vlastníky Sony a Apollo, podle anglické verze se začátkem června Paramount Global (resp. jeho většinový vlastník National Amusements) přiklonil ke spojení se Skydance Media, načež však byl 11. 6. oznámen krach jednání, čehož si s ohledem na akciový trh všimla i jedna z českých bank. V tomto ohledu tedy zřejmě zatím ke změně nedošlo a i kdyby, asi by podíl Paramount Global ve SkyShowtime zůstal. Je ale možné, že je Paramount pod finančními tlaky a pokud jej i na částečně vlastní platformě poskytování obsahu něco stojí, šetří...
kapitan Pike - 30. červen 2024 10:20sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Telemachus Rhade:
Furt je tak spousta obsahu, za nějakých 115 nebo kolik to teď stojí, je to furt velice slušná knihovna.

Souhlasím. Mně vadí to, že si člověk (slovy klasika) nemůže být jist dnem ani hodinou, kdy nějaký obsah zmizí. Kdyby existoval nějaký farh plán nebo garantovaná doba dostupnosti nějakého obsahu, tak je to za mě naprosto dostačující. Trochu jsem očekával, že např. investice do vlastního dabingu je signálem určité dlouhodobější dostupnosti, ale zmizení TOS a DS9 ukazuje, že to tak být nemusí (a u obojího tam vlastní dabing visel sotva pár měsíců).
Telemachus Rhade - 29. červen 2024 12:22sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Měl jsem rozkoukanou ENT :) Ale jako ono to takhle u nich funguje od začátku, takže jsem to nějak předpokládal. Furt je tak spousta obsahu, za nějakých 115 nebo kolik to teď stojí, je to furt velice slušná knihovna.

Trailery jsou i na Applu - má to takový ten efekt vypůjčené VHS :)
kapitan Pike - 29. červen 2024 11:34sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Taky jsem si toho tento týden všiml. Já asi zatím zůstanu kvůli TNG a SNW a kvůli slevě. A uvidíme, jak se situace vyvine, je možné, že se tam něco časem zase vrátí. Ale ty trailery jsou strašně otravné.
AVip - 28. červen 2024 17:35sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Koukam, že Skyshowtime zase nějak zatočila s ST seriály... není tam TOS, DS9, VOY ani ENT.

Začíná být zralá na zrušení předplatného, sleva nesleva (o zdražení a cpaní nesouvisejících trailerů před pořad ani nemluvě).
kapitan Pike - 03. květen 2024 19:15sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
AVip:
Tak první díl je klasika, o tom se asi nemá ani cenu bavit, kdyby ne, tak to není tak slavná záležitost (byť samozřejmě doporučuju dočíst i s obléháním La Rochelle).

To naprosto souhlasím a řada postav (např. Mylady) dostane nějakou hloubku až v této části.

Jinak se mi docela líbila rozhlasová hra, kterou vysílal Český rozhlas. Resp. existují dvě hry, jedna má 4 části (tu mám na audiokazetách) a jedna (novější) má 10 částí. Zatímco ta starší končí po návratu mušketýrů z cesty z Londýna, novější zahrnuje celý první díl (tím myslím včetně obléhání La Rochelle, zajetí Mylady atd.). Poslední dva díly jsou pak (tuším) hodně koncentrovaná verze Třech mušketýrů po dvaceti letech. Už si ale popravdě moc nepamatuji, o čem to přesně bylo, jen mi to nepřipadalo až tak dobré jako první díl. Nicméně to může být právě přílišným osekáním děje. Znovu už si to asi pouštět nebudu, protože bych si to celkem rád přečetl. Popravdě mě odrazoval rozsah, ale teď jsem zjistil, že skutečným tlustopisem jsou až Mušketýři po dvaceti letech.
AVip - 03. květen 2024 06:15sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Monte Christo byl román na pokračování => jediný formát, který u něj dává smysl, je seriál, film to bude vždycky moc ořezávat a to z povahy věci. Dumas byl placen od stránky a opravdu to hodně vycpával bočními zápletkami.

Jak asi vyplynulo... já to četl.
Celé.
Protože jsem chtěl pochopit některé zápletky, o které se ten seriál co zmiňuji, jen otřel (takže ano, ten seriál mi dal motivaci).
Je to doslova prázdninová četba, abych tak řekl. :-)

Já se přiznám, tohle byla jediná verze Monte Christa, kterou jsem dokázal sledovat a dokoukat, možná i proto, že je tam fakt skoro všechno (jinak ten román je šestidílný, proto ten seriál byl kdysi stříhán na šest hodinových dílů, aby to lépe korelovalo s předlohou).


Ad Tři Mušketýři.
Tak první díl je klasika, o tom se asi nemá ani cenu bavit, kdyby ne, tak to není tak slavná záležitost (byť samozřejmě doporučuju dočíst i s obléháním La Rochelle).
Tři Mušketýři po dvaceti letech je parádní akčně dobrodružná záležitost, nebudu spoilovat, pokud byste si to někdo chtěl přečíst a je veliká chyba, že zatím žádná adaptace Tří mušketýrů nezvládla kvalitně zfilmovat i tento díl (opravdu žádná).
Tři Mušketýři ještě po deseti letech 1. část je... průšvih. Dumas to nezvládl a já taky ne. :-) Kdysi jsem to zalomil někde uprostřed, to se nedalo. Možná někdy.
Tři Mušketýři ještě po deseti letech 2. část aka "Muž se železnou maskou" je naopak věc provařená až do bezvědomí, opět, bohužel, většinou bez Tří Mušketýrů.

Dumas byl nejen grafoman, ale taky vlastník rukopisné manufaktury, kde jeho "ghost writeři" produkovali jím podepisovanou makulaturu na veliko.

Jedním z důvodů, proč jsou Monte Christo a Tři Mušketýři tak slavní, je ten, že jsou autenticky jeho a obě série naprosto zásadní z hlediska vlivu na další tvůrce
Pozemstan - 02. květen 2024 22:03sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
AVip: Zajímavé, před časem ČT uvedla i filmovou verzi s Jeanem Maraisem z roku 1954. Tuším, že použili původní dabing a jedna scéna z vězení byla v originále s titulky. Nevím, jak si stojí komunista oproti "tlusťochovi" (tedy, tu verzi jsem před lety myslím také viděl, ale asi ne celou) nebo Američanovi, ale seriál bude každopádně poskytovat příběhu více prostoru, ačkoli i některé ty filmy včetně verze z roku 1954 byly de facto vícedílné.
kapitan Pike - 02. květen 2024 21:28sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Já z knižní předlohy přečetl asi třetinu, ale u mě je obecně problém, že mě v tom příběhu baví hlavně ta část ve vězení a ten zbytek už ne. Popravdě ani nevím, čím to je. Ale napsané je to hodně zajímavě. Tři mušketýry jsem přečetl celé (resp. celý první díl, ty navazující už ne) a o dobré televizní nebo filmové adaptaci popravdě nevím. Všechny, co jsem viděl, to tlačily do žánru komedie, což je OK pro první polovinu knihy, zatímco druhá je o dost vážnější a ponurejší. A udělat nějakou výraznější žánrovou změnu uprostřed filmu asi není úplně jednoduché. IMHO mi to nepřijde jako příliš vhodný materiál ke zfilmování. (Tím rozhodně nezpochybňuji literární kvality toho díla.)

Nejnovější   Novější 9 - 28 / 3786Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o