Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Kelvin timeline - We have lens flares! Join the dark side!

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 3185
Nejčerstvější novinky z Abrams Treku vždy zde

Toto fórum je určeno pro spoilerové informace o Star Treku (no dejme tomu) s pořadovými čísly:
XIV, 14 a 4 (kde ovšem zase nebude určitě ani ta dvojtečka)
...a diskusi o nich.

Patří sem v první řadě veškeré informace k ději, které nebyly oficiálně zveřejněny - tj. scénář, nástiny děje, fotografie z natáčení, dále fotografie kulis, rekvizit a kostýmů a všechny ostatní spoilery.

Pokud se chcete vyhnout spoilerům, pro klid duše můžete moderátora požádat o BAN přístupu do tohoto fóra. Ten Vám ho rád udělí.

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1316 - 1335 / 3185Starší   Nejstarší

Pozemstan - 27. listopad 2012 22:44sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
S.S.Enterprise: Tak to nevím, NASA používá dosud na plastické fotky červenou a modrou. -) Pokud si vzpomínám, Avatara jsem viděl v jabloneckém kině s barevnými brýlemi (ale třeba tak jen vypadaly), přičemž obraz působil i tak velice realisticky a plasticky (třeba hod kouřového granátu, nebo co to bylo, přímo směrem k divákům). Naproti tomu kreslený film Cesta na Měsíc 3D taktéž s barevnými brýlemi, i když asi trochu méně kvalitními, vypadal dost špatně. Obojí asi bylo ještě v predigitální době našeho jinak docela dobře vybaveného kina, a jiná technologie by nejspíš ani nefungovala.

Jak koukám, v posledních letech technologie skutečně pokročily, a tak existuje ono aktivní 3D s brýlemi, které synchronně přepínají vidění za pomoci přijímače a vysílače v projektoru, ale je to i vzhledem k nutnosti údržby brýlí vhodné spíše pro domácnosti. Jinak to asi není až tak kvalitnější oproti jiným technologiím, jen k tomu stačí jeden projektor.

Kdo ví, IMAX to možná i tak provozuje, ale jinak bych tam čekal nanejvýš ty polarizační brýle, jaké jsme měli v Temelínu, možná v kombinaci se speciálním plátnem. Jestli to dobře chápu, promítaný obraz se prostě skládá ze světla o dvou polarizacích, (vertikální a horizontální), asi ze dvou projektorů, přičemž každé ze sklíček brýlí propouští jen jednu polarizaci (s určitou tolerancí pro případ mírného náklonu hlavy)...
Mvek - 27. listopad 2012 22:33sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: To je divné, ale na druhou stranu je fakt, že jsem v té době měl vlastně zkouškové, a tak jsem na něj šel někdy odpoledne, ale myslím, že stačila rezervace pár dní, ale je fakt, že jsem byl v jedné z posledních řad.
Ale šel jsem taky dost pozdě, až někdy v lednu nebo kdy.
Razer - 27. listopad 2012 21:51sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Vrrr já chtěl jít na 3D avatara hned od začátku, každý den sem asi 2 měsíce checkoval kino abych si ho mohl alespoň 14 dní dopředu zabookovat, ale nikdy nebylo volno víc než v prvních řadách a pak ho dávat přestali .-/
Mvek - 27. listopad 2012 21:26sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Je fakt, že jsem se na Avatara mohl chvílemi dívat bez brýlí, v IMAXu. Jen, když tam byla opravdu větší hloubka, začalo to být nekoukatelné.
S.S.Enterprise - 27. listopad 2012 20:34sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Pozemstan 224455:
Červenomodré brýle se dnes používají snad jen v (porno) časopisech a u levného 3D na netu.. pro monitory, které nezvládají pasivní nebo aktivní 3D. Červenomodré brýle vůbec neřeší 3D zelené barvy, zelená dokonce asi chybí úplně.. to by ten Avata vypadal teda strašně... :-D

Červenomdré brýle se často používají v reklamě nebo tam, kde má člověk rychle pochopit, že se jedná o 3D brýle. Ve skutečnosti se ale (všude tam, kde má být obraz kvalitní) nepoužívají.

Měl jsem ale za to, že v IMAXu může být pasivní 3D, protože si myslím, že by mohlo být kvalitnější, ale v době dnešních maximálních rozlišení obrazu (vč. IMAXu) je asi kvalitnější (i v IMAXU) kvalitnější obraz z aktivního 3D, tj. brýle musí mít signál (obyč. je vysílač e směru plátna) a pak elektronicky (také díky zabudovaným baterkám) přepínají mezi očima (střídavě zakrývají jedno a druhé) tak, aby každé z očí vidělo vždy jen to, co je danému oku určeno. Tj. bez brýlí je na plátně patvar, který by zaznamenala i kabera bez uvedeného filtru.
S.S.Enterprise - 27. listopad 2012 20:28sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Yakuzza 224454:

Trváš na své otázce i po 'Pozemšťanově 224455?? :D
Trip - 27. listopad 2012 10:51sipka
ZAMĚŘIT
Trip
S.S.Enterprise:

já odhaduju, že v době uvedení filmu už těch 9 minut bude.. ať už ofic nebo nebo načerno..

Hold musíme být trpělivý a meditovat:-)
Mvek - 27. listopad 2012 09:52sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza: :-)


ale jinak dík, nechci to asi číst
Yakuzza - 27. listopad 2012 09:14sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Sounds like it will be yet an awesome Star Trek film!

Yay!!!
Telemachus Rhade - 27. listopad 2012 09:09sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Nevím na kolik je to věrohodné, ale...

STAR TREK INTO DARKNESS - Official Synopsis Released

Ne, že bych něco takového nečekal, přesto bych byl ale radši, kdybych se něčeho takového nedočkal. Je to víceméně vykradení Singerova konceptu s "trochou" té prvoplánové akce.
Mvek - 26. listopad 2012 23:17sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Uvidím, jestli se rozhodnu tam jít tentokrát potřetí (počtvrté, když beru i ten ST XI).
Pozemstan - 26. listopad 2012 23:14sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Aha, zajímavé, takže tam asi bude to polarizované světlo... Já jsem byl v Imaxu jen jednou na 2D Star Treku XI... -)
Mvek - 26. listopad 2012 22:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan:
jen technologii 3D s brýlemi s červenou a modrou/zelenou barvou skel,

Tak to si myslím, že teda IMax nemá, ale zas tak detailně jsem sklíčka nesledoval, nicméně mi přišla naprosto normální.
Pozemstan - 26. listopad 2012 22:27sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Tak na exkurzi v Temelínu jsme sledovali 3D film pomocí polarizačních brýlí, kdy každé oko vidělo jinak polarizované světlo běžné barvy, a tuto technologii asi myslí i S.S.Enterprise. U polarizovaného světla by správně natočené polarizační sklíčko nebo jedno sklo z brýlí mělo umožnit zachycení čistého 2D obrazu určeného pro jedno z očí...

Ale, zatím jsem viděl v kině, i když jsem také byl jen na asi dvou 3D filmech, jen technologii 3D s brýlemi s červenou a modrou/zelenou barvou skel, kdy je obraz složen z načervenalých a namodralých částí... Řekl bych, že u té klasické červenomodré technologie by nebylo nutné žádné doplňkové vybavení, pokud by byla kamera dostatečně kvalitní i co do rozlišení barev, a divák záznamu by měl s příslušnými brýlemi opět vidět 3D, bez nich samozřejmě poněkud zkreslený obraz...

Ale jinak bych řekl, že v době uvedení filmu do kin už těch 9 minut opravdu bude oficiálně dostupných, přinejmenším v rámci celého filmu... -))
Yakuzza - 26. listopad 2012 21:52sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Eh... to jako vážně? :)
S.S.Enterprise - 26. listopad 2012 20:57sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
LOL TelemachusRhade:
No jen tak u nějaké to nepůjde. Ale u té s pasivním 3D ano. Ta má totiž ruzne polarizace na sudych a lichych radcich. No proznavam, že v IMAXu jsem nebyl a nevim tedy, jakym zpusobem to tam resi.. ale asi tedy aktivně, když tě to tak rozesmálo...

... v tom pripade, by tedy pred tu kametu meli umistit ty bryle, že?

Telemachus Rhade - 26. listopad 2012 18:29sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise:
by stačilo dát před kameru polarizační sklíčko

LOL, to si někdy vyzkoušim u nějaké 3D TV :-)
S.S.Enterprise - 26. listopad 2012 18:27sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Tak pro natočení černé kopie z 3D filmu by stačilo dát před kameru polarizační sklíčko ne? no uvidíme.. pokud je IMAX i v Rusku nebo Číně, tak myslím, že to bude :-D
Telemachus Rhade - 26. listopad 2012 15:13sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise:
odhaduju, že v době uvedení filmu už těch 9 minut bude

Ofic určitě ne. To zas věřím, že IMAX svou exkluzivitu pohlídat umí. Načerno možná, ale vzhledem k tomu, že to bude ve 3D spíš ne :)
S.S.Enterprise - 26. listopad 2012 12:32sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Trip:
já odhaduju, že v době uvedení filmu už těch 9 minut bude.. ať už ofic nebo nebo načerno..

Nejnovější   Novější 1316 - 1335 / 3185Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o