Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Kelvin timeline - We have lens flares! Join the dark side!

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 3185
Nejčerstvější novinky z Abrams Treku vždy zde

Toto fórum je určeno pro spoilerové informace o Star Treku (no dejme tomu) s pořadovými čísly:
XIV, 14 a 4 (kde ovšem zase nebude určitě ani ta dvojtečka)
...a diskusi o nich.

Patří sem v první řadě veškeré informace k ději, které nebyly oficiálně zveřejněny - tj. scénář, nástiny děje, fotografie z natáčení, dále fotografie kulis, rekvizit a kostýmů a všechny ostatní spoilery.

Pokud se chcete vyhnout spoilerům, pro klid duše můžete moderátora požádat o BAN přístupu do tohoto fóra. Ten Vám ho rád udělí.

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1201 - 1220 / 3185Starší   Nejstarší

Pozemstan - 27. prosinec 2012 13:36sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
S.S.Enterprise: Pokud si vzpomínám na informace z filmu i úvodního komixu Countdown, vše se dělo velice narychlo, a i tak Spock zachránit Romulus nestihl. I samotná Spockova loď byla jen prototyp... Na dělení rudé hmoty a tvorbu menších hlavic zřejmě nebyl čas... Možná ale také bylo tak velké množství substance potřeba na vytvoření větší černé díry schopné rychle pohltit celou hvězdu před výbuchem supernovy (nejspíš červeného veleobra s hmotností přes deset Sluncí a poloměrem kolem 7 AU), resp. zvrátit po implozi tohoto kolosu následující expanzi již vybuchující supernovy...

Ale ona se i ta "JJ-supernova" chovala dosti podivně a, jak píše Trip, Yakuzza - 26. prosinec 2012 06:22, nebo jak upozorňuje na podivný princip zařízení Genesis v STII TelemachusRhade - 19. prosinec 2012 10:22, nemá cenu se podobnými "detaily" vážně zabývat, chce-li si člověk zachovat alespoň zbytky zdravého rozumu a přece jen i jistý filmový zážitek... -)
Trip - 27. prosinec 2012 12:58sipka
ZAMĚŘIT
Trip
S.S.Enterprise:
To opravdu nevím, ale připadá mi to celkem jako nepodstatný detail:-)(Nic ve zlém:-) To už by jsme mohli znát postup výroby Rudé hmoty:-)

BorgDog - 26. prosinec 2012 15:36sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
S.S.Enterprise: Protože Lindelof. :-)
S.S.Enterprise - 26. prosinec 2012 15:24sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
A proč Spock Prime s sebou na te lodi vezl tolik té řervené hmoty? Proš s sebou nevezl jenom několik hlavic? :)
Trip - 26. prosinec 2012 13:04sipka
ZAMĚŘIT
Trip
S.S.Enterprise:
Proč pro zažehnuti černe/červi diry na Vulkanu a na Zemi nutne planetu navrtat, když v případě supernovi a Narady na konci filmu dira vznikla taky?

Myslím, že se to řešilo v knižním přepisu. Pro vytvoření černé díry je třeba určitá teplota. (ve filmu to řečeno není!! jenom v knize!)Takže museli využít teplotu jádra planety. Supernova už je teplá sama osobě (tedy myslím:-) No a při Spockově nárazu do Narady také vzniklo teplo. (Někdo by mohl namítnout, že ne tak velké jako v jádře planety jistě, ale tam by se to dalo okecat větším množstvím Rudé hmoty) Co se týče vysílání zprávy z Vulkánu, tak si myslím, že to Vulkánci stihli jenom o chlup, protože loď Enterprise zachytila jenom jedno volání a pak už bylo ticho. (Ale v tomhle si nejsem vůbec jistý musel bych si to přečíst a kouknout znova:-)
Yakuzza - 26. prosinec 2012 06:22sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Nad temito vecmi je imho lepsi ani neuvazovat a nesnazit se v tom umele vykonstruovat nejakou logiku, clovek by se nad tim jenom vic a vic zamyslel, nachazel tam dalsi nesmysly a zacal si rvat vlasy.
Pozemstan - 25. prosinec 2012 22:34sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Souhlasím. Uprostřed planety lze využít její hmotu či energii jejího jádra. V případě Narady vznikla černá díra zřejmě jen díky mnohem většímu množství červené hmoty, ale pokud si vzpomínám, k reakci došlo vlastně také někde v jejích útrobách, kam pronikly trosky Spockovy lodě.

TelemachusRhade: Možná. Spíš se mi ale zdá, že se "JJ-díry" chovají jako černé díry právě jen uprostřed tělesa, zatímco jinak působí jako díry červí - těleso vcucnou a jinde vyplivnou...

V případě planety by černá díra sice asi měla vzhledem ke své menší velikosti oproti planetě ničivé účinky i při umístění na povrchu, ale vše by asi trvalo mnohem pomaleji, nehledě na Mvekem zmíněnou potřebu hmoty pro vlastní vznik...
Mvek - 25. prosinec 2012 18:56sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nebo, že v té planetě dostane dostatek energie, aniž by bylo třeba tolik hmoty, srovnejme si jaderný reaktor vs. jaderná puma - obojí je taky jaderná reakce.
Telemachus Rhade - 25. prosinec 2012 18:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S tou crnou dirou by to mohlo byt o tom, ze pokud by nepozirala planetu odprostred, cerna/vi dira se nezavre. Proc? Protoze JJ :-)

Souhlasim, ze ten film je jizda, ale bohuzel logika je tam k nenalezeni.
S.S.Enterprise - 25. prosinec 2012 13:16sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Pročítal jsem si ihodnocení ST filmů na CSFD.cz a ty názory jsou tam docela zajímavé. Rozhodně se často liší od těch, na které jsem zvyklej zde nebo na Trekkies.cz :) Příspěvky v diskusi (minirecenze) Tam ve většině píšou netrekkies (resp. oni tam o sobě často pášou, e nejsou geekové a Picard je u ni Pickard :D

No docela mě překvapilo výrazně kladné hodnocení nového filmu JJ ST 11. Ty rekace jsou tam většinou uplně nadšené vč. totho, že už se nemůžou dočkat pokračování :)

Tak jsem si ho včera večer pustil a ano, zábava to je od začátku až dokonce napětí.. ale kromě již dřív zmíněných chyb jsem tam zase něco našel.. Tak například jak mohli Vulkanci volat o pomoc kvuli zemětření, když ten fazerovej vrtak ruši komunikaci?

Proč pro zažehnuti černe/červi diry na Vulkanu a na Zemi nutne planetu navrtat, když v případě supernovi a Narady na konci filmu dira vznikla taky?

Jedna vec je transwarpovy transport na jasne definovane misto a druha na objekt, jehoz poloha je neznama.. :)
Mvek - 25. prosinec 2012 11:18sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
lagga: Tak tedy že tvůj rozbor byl jen k traileru, to mě nenapadlo.

Ale já neříkám, že mluví blbě, ale prostě je to nekvalitní, bez sluchátek jsem tomu při prvním puštění z repráků TV vůbec nerozuměl.
Ale nepsal jsem, že se mi to nelíbilo. Psal jsem, že se mi trochu nezdá tohle pojetí pro tyhle konkrétní postavy. A vadí mi, že vedle nějaké odlehčené linie nevzniká žádný méně ujetý ST, třeba jako seriál.
lagga - 23. prosinec 2012 12:18sipka
ZAMĚŘIT
lagga
no o kinoripu sem tu nepsala - to by bylo na další dlouhé povídání :) mně se to na rozdíl od Mveka líbilo, a rozumět to mu bylo docela dobře
Mvek - 23. prosinec 2012 12:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A zas by mi to nevadilo, kdyby to nebyla TOS posádka, ale nějaká další. A taky kdyby to nebyla v současnosti jediná větev budoucnosti ST...
Mvek - 23. prosinec 2012 12:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Já jsem zatím ten rip viděl jednou a nerozuměl jsem snad jedinou větu (vyjma těch z teaser traileru), takže jsem si dost jen domýšlel, ale přišlo mi, že tenhle filmový ST sklouzává k takovému stylu humorné akční až parodické jízdě. Připomnělo mi to trošku Piráty z Karibiku (hlavně dvojku, ale to bude kvůli těm divochům), Chucka:-), a tak vůbec nevážně brané filmy a seriály, které vážná témata nadhazují jen tak mezi.

Prostě mě tenhle kus utvrzuje v tom, že se z posádky stává spíš takový akční tým, něco ala A-Team, Mission Impossible, nějací agenti, apod.
S.S.Enterprise - 22. prosinec 2012 23:44sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
no.. mě v podstatě taky, ale trailer naznačuje variaci na Khanuv hněv.. ale i tak to vypada nadějně...

navic o vypada, že dalši film se opět posune v čase a už budou mit klasicke filmove TWOK uniformy :)
lagga - 22. prosinec 2012 22:22sipka
ZAMĚŘIT
lagga
úhel pohledu, no :) mně prostě možný příběh co naznačuje trailer přijde jako slušný příběh :)
Yakuzza - 20. prosinec 2012 15:52sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
lagga: Pekne jsi to rozebrala, to rozhodne, ale ja v tom porad nevidim nic, co by slibovalo 'slusny pribeh'... Ale jak rikas, je to asi proste otazka pohledu.
lagga - 20. prosinec 2012 15:24sipka
ZAMĚŘIT
lagga
promiň Yakuzzáčku, nenapadlo mě že to opravdu chceš vědět, začala sem používat místní taktiku "prostě už to nemá cenu dál rozebírat, protože bych vám jen nutila svůj opačný pohled"

v teaseru vidím jak se tam pořád něco ničí, vybuchuje, lidi se diví nebo bojí, lidi se perou,záběry na výheň nebo moře vody, komentuje to "Sherlokův" hluboko posazený hlas který vlastně vyhrožuje, prezentuje to nepřátelskou dvojici Kirka s "Sherlokem", do toho "hudební" doprovod co zní jako veliké buuuuum - a jmenuje se to Into darkness
=> veskrze negativní dojem rvačky na život a na smrt, ale jako proč ?, ničivý potenciál planetárních rozměrů, sobecké motivace jedince versus dobro všech - jdu si přečíst Shakespeara nebo životopis kormidelníka Maa

no a když koukám na trailer tak jsou ty teaserový záběry rozšířený, ukáže se tam každý člen té "hlavní" posádky, sice se pořád bojí ale třeba také se tváří jako že je něco zajímá nebo moc mrzí,to jak tam mluví "Pike" načrtává příběh o tom, jak se mladost musí učit ze svých chyb a kontrolovat svoje motivace, teprve po záběru na márnici(za který by se ani BSG nemusela stydět), se rozjíždí akce - tvoří ji nejen záběry destrukce ale taky nějakýho snažení, potenciální zloun "Sherlok" je ukázanej jako první, kamera nekouká jen do temna/do černa ale jsou tam barvy a nějaký světlo,zakončili to krásným odkazem na TWK, plus poslední slova "je tu něco, co by jste neudělali pro svoji rodinu" mi asociují, že možná během filmu dojde na Pikeova slova a hrdinové zase trošku dopějou
hudební doprovod konečně JE hudební !
=> dojem že půjde o klasické ale důletižé téma, příběh o vztazích k blízkým lidem, vině, kšeft s životem, porovnávání hodnot, s odkazy na TOSku, oblečené do hávu moderního akčního blockbusteru, který by snad mohl umět zapůsobit na diváka taky něčím jiným, než černými políčky filmového pásu

jo a všimli jste si že tam není tolik solar-flare efektu ? :)
Lt.Shark - 19. prosinec 2012 23:13sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Mimochodem, nevíte kdo má licenci na figruky a další předměty k novýmu treku? Zase Playmates?
BorgDog - 19. prosinec 2012 11:43sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
TelemachusRhade:
tohle asi bude dravý pták, že?

Oškubanej?

Nejnovější   Novější 1201 - 1220 / 3185Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o