Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Kelvin timeline - We have lens flares! Join the dark side!

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 3185
Nejčerstvější novinky z Abrams Treku vždy zde

Toto fórum je určeno pro spoilerové informace o Star Treku (no dejme tomu) s pořadovými čísly:
XIV, 14 a 4 (kde ovšem zase nebude určitě ani ta dvojtečka)
...a diskusi o nich.

Patří sem v první řadě veškeré informace k ději, které nebyly oficiálně zveřejněny - tj. scénář, nástiny děje, fotografie z natáčení, dále fotografie kulis, rekvizit a kostýmů a všechny ostatní spoilery.

Pokud se chcete vyhnout spoilerům, pro klid duše můžete moderátora požádat o BAN přístupu do tohoto fóra. Ten Vám ho rád udělí.

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 874 - 893 / 3185Starší   Nejstarší

kapitan Pike - 08. červen 2013 12:16sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
S.S.Enterprise:
totální nepochopení základní směrnice - vysvětli

Je to již ve vedlejším fóru, tak jsem necítil potřebu to rozvádět. Podle Základní směrnice by ti domorodci vůbec neměli být zachraňování, protože jejich přirozeným vývojem byl zánik. Jasně, že se to v ST i později porušovalo, ale tam bylo jasně řečeno, že samotná záchrana daného druhu je porušením základní směrnice. To, že přitom domorodci viděli Enterprise, je věc druhá.

všem známá existenci Sekce 31
Dialog ve stylu "Sekce 31 vyvinula torpédo" "Ok, proč ne" mi nesedí. Logické by bylo "Sekce 31 vyvinula torpédo" "A co je vlastně Sekce 31?"

cesta na Kronos
Nemusel, na druhou stranu cesta trvající odkudkoli z Klingonské říše k Zemi 5 minut je prostě blbost par excellence. Ve filmu je to podané tak, že kdyby Klingoni chtěli, tak vezmou pár D4 křižníků a naloží klidně pár atomových zbraní a vytvoří na Zemi nukleární zimu dřív, než se někdo stačí vzpamatovat.

ad) Kirkova smrt je ok, horší je to se znovu zrozením.. možná jsou ale orci a lindlof ci jak se jmenuje věřící.. včera jsem viděl dokument o kopí osudu, kterým byl bodnut do boku ježíž na kříži.. a napůl slepý římský legionář, který ho bodl, byl uzdraven a zase začal normálně vidět poté, co mu ježíšova krev natekla do očí.. takže jak je to s tou zázračnou léčivou krví? v bibli to nevadí a v ST ano? :)
Mně jde o to, jak byla natočena scéna s Kirkovou smrtí. Bylo to trapné a ze strany Spoka imho i příšerně zahrané. Samotné oživení Kirka mi zase tak moc nevadilo, na druhou stranu se asi shodneme, že Khan není Ježíš.
S.S.Enterprise - 08. červen 2013 12:01sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
kapitan Pike:
ad) totální nepochopení základní směrnice - vysvětli

ad) všem známá existenci Sekce 31 - byla už v ENT a jsme v alternativním vesmíru, navíc jsem měl pocit, že Kirk o Sekci slyšel v tomto filmu poprvé, navíc mu o ni ekl Marcus soukromě, ne ped ostatními, takže všem asi známá nebyla..
Já jsem za Sekci rád..

ad) cesta na Kronos.. jo, ale oni neletěli z Kronosu ale jen z klingonského teritoria.. i když ano, jakási planeta, ktará ve filmu budila dojem Kronosu byla naobzoru od místa poruchy.. ale nemusel to být nutně Kronos
.. no dalo by se to vysvětli i wormholoidnim warpem, kterej vytvoři i červi diru a tedy neplati přima uměra mezi vzdalenostmi ve vesmiru a ve warpu

ad) bitva hned u Země, které si nikdy nevšiml.. no těžko říct, sekce mohla rušit komunikaci, nebo mohla vengeance rušit senzory.. nebo vytvářet falešné objekty/ nějaká forma stealth technologie.. atd..

ad) Kirkova smrt je ok, horší je to se znovu zrozením.. možná jsou ale orci a lindlof ci jak se jmenuje věřící.. včera jsem viděl dokument o kopí osudu, kterým byl bodnut do boku ježíž na kříži.. a napůl slepý římský legionář, který ho bodl, byl uzdraven a zase začal normálně vidět poté, co mu ježíšova krev natekla do očí.. takže jak je to s tou zázračnou léčivou krví? v bibli to nevadí a v ST ano? :)

kapitan Pike - 08. červen 2013 11:23sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Tož jsem včera zašel též na Star Trek Into Darkness. Musím říct, že v drtivé většině souhlasím se Zephramovými komentáři ve vedlejším fóru. Pokud jde o scénář, tak mám pocit, že jsem ho buď za A) nepochopil nebo za B) byl totálně zprasený. Těch WTF bylo ve filmu prostě moc: totální nepochopení základní směrnice, všem známá existenci Sekce 31, cesta z Kronosu na Zemi trvající 5 minut (vzpomínáte, když se na Broken Bow nadávalo, protože tam to trvalo JEN čtyři dny?), bitva hned u Země, které si nikdy nevšiml, Kirkova "smrt" atd. Osobně mě vlastně ani nebavily efekty - při rychlosti střihů a pohybů kamery jsem vlastně ani pořádně nepostřehl, jak vypadala ta nepřátelská loď. Star Wars blaster fire sound effect mě taky štval. Pokud jde o exteriéry, tak Kronos byl příšerný, naopak San Francisco se mi líbilo hodně. Demake scény s Khanova hněvu (odmítám použít výraz remake) byl příšerný. Kamarádka po filmu dodala, že tam bylo víc milostných a gay scén než v jakémkoli romantickém filmu. Těžko se tomu dalo nějak oponovat.

Pro mě osobně je to jednoznačně nejhorší Star Trek a není to pro mě ani dobrý akční film. Osobně už na to do kina víckrát nejdu.

Nedávno jsem kamarádovi naivně říkal, že bychom měli být rádi, že aspoň nějaký další Star Trek budeme mít. On mi na to řekl, že když pomažete královskou korunu (s prominutím) hovnem, tak taky pak můžete tvrdit, že je tam toho víc, ale ta královská koruna přece jenom byla lepší bez něj. A musím uznat, že měl pravdu.
Praotec trekkie - 06. červen 2013 15:07sipka
ZAMĚŘIT
Praotec trekkie
Třeba soud proběhl a odsoudili ho k věčnému zmrazení. :P
S.S.Enterprise - 06. červen 2013 13:47sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
joo a proč ten Khan nakonci nestanul u toho soudu, kterej mu slibovali???
S.S.Enterprise - 06. červen 2013 13:43sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Tak vzhledem k tomu, že vedlejší klub je jen pro ty, co to viděli před CZ premierou, ale ja to viděl už na CZ premieře, tak pišu spoileroidni poznamky (ktere se mi do komentaře na Trekkies všechny nevlezly) sem:

- těch ukázek bylo strašně moc a dosti velkou část filmu člověk už znal dopředu

- jak se mohl přiznat ten terorista, že ho navedl Khan, když při tom utoku vybouchl?

- krom podivného chování gravitace ke konci filmu tam těch nelogičností už moc nebylo, ani toho fuzniho zarizeni bych se neštitil, jen nechápu, proř museli spoka tak horlivě zachraňovat, když stačilo počkat, až se ta láva zmrazí

- úvod byl OK, vzhledem k přidaným scénam je pochopitelné, že byl jinak než v hobití ukázce

- změny hodností naprosto ok, i to vrácení Kirka na akademii bylo ok, protože to neznamenalo že z něj bude kadete, ale jen že bebude mít loď a budě něco jako Spock v minulem filmu (Pike mu to jen schvalně neřekl)

- co se mi libilo, s Khanem museli chvili spolupracovat i to, že je pak hned kopl do zadku, což se ale dalo vzhledem k jeho zkušenostem s lidmi předpovídat..

- škoda, že tam nebyl nějakej odkaz na Augmentí epizody z ENT
- ale Khanuv plan na vymaněni se vlivu admirala Marcuse byl dobrej, mě se líbil

- ten android mě tam ani nepřekvapil, mě se to tam komplet líbilo

- tlačítka v londýnském vytahu při pomínaly Star Wars

- nevím, jestli příští film dostane tak velkej rozpočet na válku s Klingony :(

- sranda, že překladatel nevěděl, že Mudd je žena

- Spock potěšil, jako odkaz na ST Khanuv hněv duper, i všechny ty narážky a dialogy film sice zpomalovaly v tempu, ale byly k věci a mě se to líbilo

- no kdby to nebyl ST, je to opravdu jen film na jedno shlédnutí.. to ale v mém případě jsou i Marvels Avengers :)
Telemachus Rhade - 06. červen 2013 07:39sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip:
a nebo to nejlepší, čeho se dočkáme bude nějaký animovaný seriál

Vzhledem ke Star Wars Rebels je to IMHO done deal, ať už půjde o animovanou sérii, nebo hraný seriál. CBS se taky celkem netají svým zájmem o začátek 25. století, protože je to prostor, kde se jí nic nenabourá do knih a fanoušci budou držet ústa :)
AVip - 06. červen 2013 06:54sipka
ZAMĚŘIT
AVip
"Gushers" zapomínají, že se na ty samé věci nadávalo v KAŽDÉM, ale opravdu KAŽDÉM předchozím filmu.

Akorát tady jich je mnohem větší koncentrace a vedle scénáristů ST XII začínají zářit i B+B jako hvězdy.

Takže představa, že se na ty věci z ničeho nadávat přestane, že se snad necháme těmi blbostmi zahltit natolik, že ztratíme schopnost je rozpoznat, je naopak hodně naivní a svědčí naopak o neuvěřitelné omezenosti obhájců filmu, kteří se v argumentační nouzi musí opírat i o takto hloupá tvrzení.

Navíc předchozí filmy ST vždycky někam posunuly (tohle se dá do jisté míry říct i o ST XI !!!), tohle ovšem ST neposunulo vůbec nikam, protože podobě stupidně napsané fanfilmy už existují nejméně celé desetiletí, akorát nikdy zatím neměly tak velký rozpočet a publicitu.

Navíc CBS se netají tím, že na filmy nehodlá navázat regulérním TV seriálem a vzhledem k tomu, že ST je primárně TV formát, to znamená, že nás v době velmi dohledné čeká další reboot (ne, že by po těch všech věcech, co JJ předvedl, nebyl zapotřebí tak jako tak) - a nebo to nejlepší, čeho se dočkáme bude nějaký animovaný seriál (pokud vůbec).
BorgDog - 06. červen 2013 01:19sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
MickTheMage:
prelet lode okolo kamery netrva v premere pat minut.

Ne, trvá pět setin vteřiny. Komu se to zdá jako pokrok k lepšímu... budiž mu přáno.
MickTheMage - 06. červen 2013 01:02sipka
ZAMĚŘIT
MickTheMage
Nj, tiez nazor z jednej diskusie:
"V Into Darkness nieje NIC ale vobec NIC co by sa doteraz neobjavilo v hocijakom inom Treku. Ludia co na to nadavaju iba nevedia prekusnut, ze prelet lode okolo kamery netrva v premere pat minut."
:)
Mvek - 05. červen 2013 13:01sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: Jj, ale 2D byl dostupný docela volně, ale šel jsem asi někdy uprostřed dne do Slováče. Vzal jsem si tehdy originální znění jako záminku jít podruhé.
Pozemstan - 05. červen 2013 12:30sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Tak, pokud si vzpomínám, ST 2009 měl ještě někdy na podzim speciální (2D) projekci v Imaxu. Celkově jsem ho viděl asi pětkrát nebo šestkrát - na předpremiéře, dvakrát v Jablonci, asi ještě jednou v Praze, v Chotěboři a v tom Imaxu. U letošního ST ale budu nejspíš výrazně skromnější...
Razer - 05. červen 2013 11:26sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Avatar je taky kapitola sama pro sebe, chtěl sem do něj jít i do toho Imaxu. Věc se ale měla tak že i v tom únoru bylo každé představení i dva dny předem úplně vyprodané a pak to najednou zařízli...
Mvek - 05. červen 2013 09:24sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Já se schválně mrknu, kdy jsem na tom byl naposledy, protože doma mám lístky, jen je to v hromadě různých lístků (ale z kina je jich málo). Protože vím, že jsem byl na nějaké odpolední projekci tak 2 měsíce po, tedy buď na konci června, nebo ještě po Chotěboři.
Ale hlavně jsem pak myslím právě sledoval kina jako Beroun apod.

Ano, Avatar byla výjimka, ten nevím, zda měl premiéru v prosinci chvíli před Vánoci,a le podruhé jsem na něm byl snad až na začátku února nebo na konci ledna (poprvé v IMAXu ze začátku ledna).
Pozemstan - 04. červen 2013 22:26sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: To by musel člověk hledat po celém Česku. Třeba v Jablonci film také většinou projede kinem během týdne či čtrnácti dní, nanejvýš se něco ještě později v létě vrátí do letního kina. Jen třeba Avatara opakovali možná měsíce. Jinak bych také přivítal delší dobu uvádění jednoho filmu, třeba i několik měsíců. Takto je řada filmů, na které bych býval rád šel, ale prostě mi nakonec unikly. Ale ST si rozhodně ujít nenechám. A, jakkoli mám k Abramsovu pojetí také své výhrady, nenechám si doufám předem zkazit zážitek ani nějakou předpojatostí či přehnanou ironií... -)
S.S.Enterprise - 04. červen 2013 21:49sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mvek:
.. kde se o někém pracovním nasazení ani nedá mluvit :D
Mvek - 04. červen 2013 21:20sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Já mluvím také o menších městech. Já ST XI viděl jako možnost navštívit snad ještě po půl roce.
Razer - 04. červen 2013 17:42sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Měsíce? Opravdu nevím tedy kde v praze většinou jen trochu horší věci po 14 dnech nadobro mizí.
Telemachus Rhade - 04. červen 2013 15:59sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
IMAX 19:00
BorgDog - 04. červen 2013 15:55sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
TelemachusRhade: Zítra jako tu minutu po půlnoci? A kde? Snad ne v Plzni?

Nejnovější   Novější 874 - 893 / 3185Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o