Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Kelvin timeline - We have lens flares! Join the dark side!

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 3185
Nejčerstvější novinky z Abrams Treku vždy zde

Toto fórum je určeno pro spoilerové informace o Star Treku (no dejme tomu) s pořadovými čísly:
XIV, 14 a 4 (kde ovšem zase nebude určitě ani ta dvojtečka)
...a diskusi o nich.

Patří sem v první řadě veškeré informace k ději, které nebyly oficiálně zveřejněny - tj. scénář, nástiny děje, fotografie z natáčení, dále fotografie kulis, rekvizit a kostýmů a všechny ostatní spoilery.

Pokud se chcete vyhnout spoilerům, pro klid duše můžete moderátora požádat o BAN přístupu do tohoto fóra. Ten Vám ho rád udělí.

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 835 - 854 / 3185Starší   Nejstarší

Damar - 10. červen 2013 14:37sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Aj keď to, že by boli Romuláni silnejší by sa dalo okecať vzhľadom na to, že majú s Vulkáncami spoločný základ.
Telemachus Rhade - 10. červen 2013 13:59sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise:
Jak je to se sílou romulanů a klingonů?

Zhruba jako s barvou klingonské krve.
S.S.Enterprise - 10. červen 2013 12:24sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
ALe jiná věc: Jak je to se sílou romulanů a klingonů? V prvním filmu byly romulani nadlidsky silní, ve druhém se mi nezdá, že by se totéž dalo říct o klingonech....
S.S.Enterprise - 10. červen 2013 12:23sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Damar:
Jednoduše to šlo přes lodní com a ta komunikovala už standardně přes subprostorove retranslační stanice, to je OK a BUG je to v TOSce
Telemachus Rhade - 10. červen 2013 10:38sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike: BOD :)
kapitan Pike - 10. červen 2013 10:31sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Damar: Na dosah transportéru ;-)
Damar - 10. červen 2013 08:24sipka
ZAMĚŘIT
Damar
V akej vzdialenosti mohol byť Kirk od Zeme, keď zavolal Scottymu do baru príručným komunikátorom?
S.S.Enterprise - 10. červen 2013 00:33sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
AVip:
Jak už jsme si všichni mohli všimnout, v JJversu je technický vývoj jaksi rychlejší...
... a ta Ent nebyla ani moc hluboko.
kapitan Pike - 09. červen 2013 23:02sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
AVip: Na můžu říct jen to, že jak Enterprise vyletěla z vody, bylo strašně cool :-P :-D

Ale jinak souhlasím, ač přiznávám, že o fyzice v podstatě nic nevím.
AVip - 09. červen 2013 22:43sipka
ZAMĚŘIT
AVip
kapitan Pike:
Voyager by mohl pod vodu

Voyager je ovšem loď vybavená podvozkem a schopná regulérního přistání na planetě a dá se očekávat, že v rámci designu celé třídy má dostatečně naddimenzovaný tlakový trup, aby si posádka eventuálně mohla podobnou srandičku dovolit (lze očekávat, že v rámci vývoje třídy Intrepid zazněl i požadavek na schopnost v případě nouze přistát a odstartovat i z planety s atmosférou ála Venuše, vedle toho je malý podvodní výlet naprostá nezajímavá lapálie, abych tak řekl).

V TAS nesla Enteprise i tzv. Aquashuttle, takže předpoklad, že za dalších 100+ let technického vývoje lze podobnou technologii implementovat v rámci celé lodi není nijak zvlášť divoký (mimochodem, kdyby autoři nebyli zaslepení pocitem vlastní dokonalosti, tak zrovna tohle mohli použít a ani by to celý film zásadně nezdrželo a získali by automaticky pár bodů k dobru).

Mimochodem, Deltaplán byl postaven i pro lety do atmosféry plynných obrů, což z hlediska tlaku je dost podobná záležitost - a pak je tu výše uvedený aquashuttle a je jisté, že si pan Paris při konstruování svého dítka pozorně prostudoval všechny možné podklady.
S.S.Enterprise - 09. červen 2013 22:41sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
no prostě do té minimální hloubky není žádnej problém se pro Ent ponořit.. Když tam mohl plavat Kirk s McCoyem bez skafandru, tak tam mohla trčet i U.S.S. Enterprise...

Flotila praktikuje trest smrti??? TOS neznám a ve filmech a TNG+ jsem to neviděl.
kapitan Pike - 09. červen 2013 22:31sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
S.S.Enterprise:
ve filmu je řečeno, že Vengeance je navržena na minimum obslužného personálu, ale měla by převážet vojáky a techniku... no vzhledem k účelu lodi bych čekal, že tam budou nějací ozbrojení androidi ala SW, resp. podobní, jako na můstku Ent, pokud to tedy nebyl jen vylepšenej humanoid

Osobně bych spíš čekal alespoň nějaký automatický obranný systém ve smyslu Andromedy. Případně i nějaké detektory pohybu nebo bezpečnostní kamery, které jsou v každém dnešním supermarketu :-)

- podle mě je škoda, že si aspoň neoblíkl nějakej skafandr, který přeci ve strojovně kvůli průsaku radiace musí mít! Umřít by mohl i tak (jak to bylo v nějakem tom filmu o ruské ponorce), ale vypadalo by to věrohodněni, než když tam lezl jen v tričku.. no podobná chyba byla v ST2, takže z hlediska ST je to OK

Otázka je, jestli by mu vůbec pomohl. ST2 byl první a na dlouhou dobu poslední Star Trek, kde prováděli průzkum planety ve skafandru :-) Tak zrovna ST2 nechci kritizovat kvůli obrannému obleku, ale beru to tak, že oblek by mu stejně pomohl nebo by jeho oblečení trvalo tak dlouhou dobu, že by záchranu Enterprise znemožnilo (ono to bylo skutečně hodně těsné).

Pokud jde o Enterprise pod vodou, tak ve Voyageru v epizodě 30 dní bylo řečeno, že stačí úprava trysek a Voyager by mohl pod vodu. O tom, že by nevydržel tlak, nebylo nic řečeno. A Deltaplán pod vodu také klidně mohl letět. Ale o fyzice nic nevím, tak se nebudu hádat :-) Se zbytkem pak víceméně souhlas.
AVip - 09. červen 2013 22:27sipka
ZAMĚŘIT
AVip
S.S.Enterprise:
ale když zvládnou dnešní ponorky mariánský příkop

Ehm... batyskafy, speciálně postavené.
Běžné vojenské ponorky dělají pár set metrů.

A to se bavíme o konstrukcích udělaných speciálně tak, aby odolávaly tlaku z vnějšku - naproti tomu vesmírná loď je stavěna tak, aby odolávala primárně tlaku zevnitř, jde tedy o přesně opačnou situaci. Ano, samozřejmě, můžeme si pomoci technobláboly z ranku silová pole atd. atd. atd. nicméně to na nesmyslnosti celé věci nic nemění a když to tedy přeženu, Kirk by byl zralý na sundání z kapitánského křesla jen za to, že dobrovolně vystavil loď potenciálně nebezpečné situaci (úplně by stačilo, aby se bez varování otevřel pod vodou vedlejší kráter sopky a bylo by více-méně vymalováno...).
kapitan Pike - 09. červen 2013 22:13sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Pozemstan:
a druhou stranu jsme i v době již platné Základní směrnice viděli různé protichůdné případy. Někdy Flotila primitivní druhy dokonce pomocí simulátoru chtěla přemístit do bezpečí, a to ne jen ve Vzpouře, kde sledovala sobecké nekalé zájmy...

Jestli narážíš na Homeward, tak tam naopak byla záchrana těch lidí samostatnou akcí Worfova bratra a zbytek posádky jen přihlížel jejich vyhynutí. Oni vlastně přežili, pouze protože je Worfův bratr do simulátoru přenesl a jejich následné zabití už by bylo skutečnou vraždou. Proto Picard nakonec volil jejich přesun do většího bezpečí, ale rozhodně to nebyl jeho původní plán.

Ano, mně se ta scéna sice nelíbila, protože Enterprise tím "startrekovost" naopak ztrácela, ale s tímto hodnocením musím souhlasit.

Musím přiznat, že tomu tvému dojmu vůbec nerozumím. Já to naopak beru tak, že Scotty odmítl vzít na loď potencionálně nebezpečné zbraně a dokonce své rozhodnutí podpořil rezignací. Např. Worf také rezignoval ve chvíli, kdy zásadně nesouhlasili s rozhodnutím svého kapitána (i když to asi není moc analogický příklad). Ale chápu, že to je spíše subjektivní :-)

až na to, že v TOS by Kirk za porušení ZS dostal trest smrti...

Tady nerozumím, na co narážíš. Měl jsem za to, že trest smrti byl pouze za let na Talos (viz Turnabout Intruder a The Menagerie).

Ale připouštím, že je to trochu pokulhávající vysvětlení a jinak by to vojenskou taktikou i strategií opravdu dost zamíchalo...

Toto považuji za zásadní problém, to ostatní už se dá vždy nějak vysvětlit, ale ten dopad na rovnováhu sil opravdu ne.

Lodi padající na San Francisco si už snad všimlo dost lidí. -) Pokud jde o nepřítomnost dalších hvězdných lodí v okolí Země, to je ovšem bohužel pro ST až na výjimky, kdy ukázali hvězdný dok, docela typické. Po bitvě u Wolf 359, kdy si snad nenechali kromě automatické letky u Marsu žádné zálohy, v ST V, na začátku ST VII, nebo dokonce ještě v DS9 při spiknutí admirála Leytona, kdy dokonce prezident Federace označil Zemi za jakýsi pacifistický ráj, u Země byla nanejvýš jedna hvězdná loď - většinou Enterprise. -) Vlastně i v ST XI bylo sice u Země více lodí, ale jen cvičných, zatímco Flotila vyčkávala jinde...

To je věc, která mi obecně spíše vadí i ve starším ST. Ale minimálně v době války s Dominionem byla Země chráněna dobře (viz The Changing Face Of Evil, kde Damar hovoří o "velkých ztrátách" po útoku na Zemi a ty ztráty musely nepochybně způsobit jiné lodě nebo obranná zařízení). Ale vzhledem k jisté větší "militarizaci" JJ universe oproti původnímu bych větší obranu Země čekal, navíc v době hrozící války s Klingony.

Jinak se zbytkem tvých příspěvků v zásadě souhlasím, případně mám pocit, že už se pohybujeme na poli čistých spekulací :-)
Razer - 09. červen 2013 22:08sipka
ZAMĚŘIT
Razer
kapitan Pike: To s korunou si musím zapamatovat.
Telemachus Rhade - 09. červen 2013 21:47sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Neřešte to, co neřeší ani tvůri :)
S.S.Enterprise - 09. červen 2013 21:33sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
AVip:

Jo máš pravdu, všiml sem si toho až když to už nešlo smazat. Psal jsem to ve wordu a ten hňup mi to ruzně upravoval, no některe grammar vychytávky takto okecat nejdou, ale zase jsou originální :)

Hydrosttický tlak je sice pod vodou velkej, ale když zvládnou dnešní ponorky mariánský příkop, proč by hloubku do cca 500m nemohl azvládnout loď z 23století s trupem vyztuženým na fotonová torpéda (ano, to torpédo do něj udělá díru, jak jsme viděli v boji, ale i tak se trup neropadne uplně)...
Mirak - 09. červen 2013 21:14sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Tak já se celkem těším až někdo "objede" Kirka.
AVip - 09. červen 2013 20:41sipka
ZAMĚŘIT
AVip
S.S.Enterprise: Fakt nejsem "grammar nazi", ale prosím, udělej nám všem pro příště radost a použij nějakou kontrolu pravopisu.


Jinak s obsahem tvého příspěvku žádný zásadní problém nemám, ale čeho je moc, toho je příliš a tentokrát zde zcela výjimečně nehovořím o ST XII. :-D


No a k věci - v kostce, zajímavé postřehy, budu to brát odzadu:

To s planetou Nibiru je pochopitelně možné (ale pořád to lehce drhne, protože vesmír -bohužel nikoliv ten JJův- je veliký a další pás asteroidů se v něm bez problému vsákne)

Stran Vengeance - opět, dobré postřehy, není +/- co dodat. Mimochodem, když už jsme u té výstavy na Marcusově stole, znovu se potvrzuje, že ještě v éře ENT šlo o kopii původní timeline. Co se tedy stalo, že je timeline vzhůru nohama a evidentně už nějakou dobu před událostmi ST XI byla, je samozřejmě sporné a mohli bychom se o to hádat takřka do bezvědomí.

Co se lodě pod vodou... to je prostě a dobře neokecatelné. Sorry. Hydrostatický tlak je trošku jiný level, než např. tlak atmosféry ((ne)stlačitelnost kapalin atd.) a tohle typická JJovina udělaná čistě na efekt. Ty důvody se dají shrnout souslovím "středoškolská fyzika" (mimochodem v této souvislosti jsem docela zvědavý, jak se k této věci postaví seriál TBBT, tohle totiž zní jako typická věc, o které by se Leonard, Sheldon a spol. mohli docela do krve pohádat :-D).

Lodě samozřejmě trysky mají, už jenom kvůli prostému manévrování v doku a taky, naposled, když jsem se koukal do "specifikací", tak impulsní pohon byla v podstatě hodně sofistikovaná raketa (byť principiálně pořád raketa).
Samozřejmě, dalo by se tvrdit, že lodě v JJverse jsou natolik ohavné, že je planety a hvězdy od sebe aktivně odpuzují...
S.S.Enterprise - 09. červen 2013 20:30sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Ent-D Thrusters

Nejnovější   Novější 835 - 854 / 3185Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o