Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Kelvin timeline - We have lens flares! Join the dark side!

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 3185
Nejčerstvější novinky z Abrams Treku vždy zde

Toto fórum je určeno pro spoilerové informace o Star Treku (no dejme tomu) s pořadovými čísly:
XIV, 14 a 4 (kde ovšem zase nebude určitě ani ta dvojtečka)
...a diskusi o nich.

Patří sem v první řadě veškeré informace k ději, které nebyly oficiálně zveřejněny - tj. scénář, nástiny děje, fotografie z natáčení, dále fotografie kulis, rekvizit a kostýmů a všechny ostatní spoilery.

Pokud se chcete vyhnout spoilerům, pro klid duše můžete moderátora požádat o BAN přístupu do tohoto fóra. Ten Vám ho rád udělí.

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 800 - 819 / 3185Starší   Nejstarší

S.S.Enterprise - 18. červen 2013 23:56sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Razer:

No však ten jeho štít je druhá největší pí*ovina hned po Hulkovi v tom filmu...
Razer - 18. červen 2013 19:08sipka
ZAMĚŘIT
Razer
S.S.Enterprise: Asi budem ot, ale i když mají hodně chyb co se týče akce je prostě vidět, že se film upřímně snaží.

Jeden příklad za všechny, souboj cpt. Ameriky a Lokiho. Cpt pakticky nemá jak Lokiho - boha zranit přesto okolo poskakuje jak gumovej, využívá třeba i celého svého těla k úderu, svůj štít.

A tak to má být, žádné nešťastné uklouznutí záporáka na poslední chvíli apod.
S.S.Enterprise - 18. červen 2013 18:54sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Razer:
Já na těch Avengerech nic zvláštního nevidím.. jo no pustil sem si je dvakrát..
Razer - 18. červen 2013 18:37sipka
ZAMĚŘIT
Razer
A pak teda ještě jeden postřeh. Dokud byl Star Trek Star Trek, mohl člověk díky kontinuitě, poselství... přimhouřit oko třebas v akčních scénách.

Pokud však na tohle všechno okatě snímek rezignuje musí člověk nasadit alespoň stejný metr jako na ostatní filmy a pak mu jasně vyjde, že nový ST prostě nemůže konkurovat po stránce akčních scén ani většině komiksovek.

Avengers - We are
http://www.youtube.com/watch?v=XoD6FnatoGY

I pokud ho bereme jen jako standalone film.
S.S.Enterprise - 18. červen 2013 18:33sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Pozemstan 230480:

- no mě přišla TOSka hodně suchá, vztahy bych JJovi rozhodně nevytýkal

- strojovna a útroby lodi byly nadizajnovány taky moderně, jen pak už na to nebyly peníze, no ne?
S.S.Enterprise - 18. červen 2013 18:30sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mvek:
Jak to myslíš s tím záníkem anší časové linie? A zahrnul jsi do úvahy ony paralelní vesmíry jak byly předvedeny v TNG?
Razer - 18. červen 2013 18:11sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mě připadá, že tak trochu jak v politice se lidé točí na ne až tak důležitých jednotlivostech - které ovšem logicky může pojmenovat každý, např pivovar namísto reaktorové místnosti.

Přitom problém je v obou případech někde trochu jinde a chce to vidět v širších souvislostech. Aneb jak včera řekl odborník na ústavní právo "jak může jít o selhání jednotlivce, kdyby Nagyová nařídila sebrat posledních 30 pojízdných tanků a napadnout Rakousko, taky by generálové poslechli?" To by pak taky bylo "jen" selhání jednotlivých generálů, jednotlivých velitelů, jednotlivých úředníků, jednotlivých vojáků, jednotlivých operativců? To žádnému kapitánovy z rozvětky nebylo divné, že šmíruje premierovu ženu ať už na jakýkoli příkaz? A teď už k ST.


Znovu doporučuji mrknout se na videorecenze ST a SW na redlettermedia. Člověk tam uvidí jaké hrozné, do očí bijící blbosti jsou třeba i v Prvním kontaktu, že se tam Picard chvílemi chová jako psychopat a mnohem víc.

Ten film ale přesto drží vnitřeně po hromadě (borgové chtějí ničit protože... Enterprise je chce zastavit protože...), neuráží každou druhou scénou základní inteligenci, přináší do univerza něco nového - třeba jen pár trikových sekvencí, humorných scén, něco. V dalším filmu se jede zase dál, nemusí se navazovat, ale může.

Picard se vybodne hned na začátku filmu na rozkazy flotily, ale může si to dovolit jen protože za poslední dekády něco vykonal a ostatní mu věří - TO DÁVÁ SMYSL.
V případě JJ Kirka si přijde nějakej problémovej fracek na mustek porve se s aktuálním kapitánem a je z něj autorita - to dává smysl pouze v prostředí pouličního gangu, primitivů.

Tyhle momenty jsou mnohem důležitější než všechny ostatní chyby dohromady a určují něco jako poselství.

Ale budiž, řekněme že režisér chce zkusit prostě nový přístup a chce opravdu radikálního "hrdinu" prostě proto, že chce vydělat peníze a nějaký ST je pro něj tak důležitý jako to Rychle a zběsile 7 - i to už ST zažil.

Fatalita ovšem je, že tenhle nový radikální hrdina se jmenuje Kirk, Spock... a dochází k přepisu původních příběhů.

Mnoho lidí říká, vždyť o nic nejde staré příběhy přece zůstávají... no jistě, asi jako v případě už x krát předělaných originálních Star Wars. Sehnat originál je pomalu na detektivní práci, navíc kdo chce originál ne fosil, zpátečník a tak dál.

Pak je tu samozřejmě jakási osobní rovina kdy se člověk nemůže tak trochu vcítit do kůže Rodenberyho (nebo nějakého původního autora) a neříct si, že je prostě smutné, že i něco jako myšlenky, posleství se prostě za čas překroutí pošlape a zmrší jen v zájmu pár doláčů.

Je to svým způsobem trochu demotivující snažit se o cokoli když člověk vidí, že i takto velký fenomén do pár dekád zcela zdegeneruje.
Pozemstan - 18. červen 2013 17:41sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
AVip: Ano, tuto kontinuitu, která se mi na ST také vždy líbila, Abrams rozvrátil. Beru to ale už od ST XI jako fakt, základní rys jeho ST, i když mi to také vadí. Problém nastává hlavně tehdy, zaniká-li dosavadní časová linie. Hlavně likvidace Romulu je pro svět ST někdy po TNG a asi i Titanu dost těžkou ranou... Je fakt, že ST byl vždy zejména seriálovou záležitostí, ale teď bych příchod seriálu z Abramsovy časové linie vnímal spíše s obavami...
AVip - 18. červen 2013 15:56sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Obecně k "BennettTreku" (což je ST II - V, s jistými přesahy až do VI a částečně i VII a TNG jako takové)... (tedy krom toho, co zde už zaznělo; samozřejmě, vizuální i herecká návaznost na ST:TMP zde výrazně pomohla)

Harve Bennett byl taky dost nepořádný producent a popravdě řečeno, kdybych byl aktivním fanouškem z kraje 80. let, tak věru nevím, jak bych se na ST II a III v té době tvářil (ST III je z hlediska +/- všeho taky strašná matlanice, horší než ST II a řízení hvězdné lodi hrstkou únosců je v podstatě jen "třešnička na dortu").

Ovšem, je tu jeden dost podstatný rozdíl - z tehdejších filmů vzešel nový ST seriál a dá se říct, že ne jen jeden.
A taky se dá říct, že filmová série pomohla celý ST universe dotvořit, s tím, že v žádném případě neshodila úplně všechny předchozí věci ze stolu, byť samozřejmě, selektivní byla).

To je něco, co zatím u ST XI a XII nevidím a bojím se, že hned tak neuvidím.
Pozemstan - 18. červen 2013 15:37sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: "a ted jsou teda kámoši za hrob, kterí budou pri sobe držet a sloužit na jedné lodi"

Tady ale musím poznamenat, že ST XII v mnohém naznačuje, že ty vztahy Kirka se Spockem, ale i Scottym nebo Kostrou, jejichž časté námitky jsou prostě suše ignorovány, zatím až tak ideální nejsou, a snad opět až na konci dojde k stmelení... Navíc tam Kirk z kázeňských důvodů málem o Enterprise přijde. I "dříve" hlavně ve filmech jednal na hraně či za hranou předpisů, ale tady to, možná i vlivem herců, většinou postrádá tak silný a zároveň jemný humorný nadhled. Více tak ale vynikne vyhrocenost vztahů, která vzhledem k rychlému vytvoření nezkušené posádky (a také i v komiksu vysvětleným psychickým problémům Spocka, byť tam už myslím měly být vyřešeny) dává smysl...

Pokud jde o kontrast "pozlátka" na můstku a dalších "horních" palubách oproti nevkusné nebo až "špinavé" strojovně a dalším částem podpalubí, tak to opravdu působí oproti zbytku ST dost podivně. Snad se snažili přiblížit námořním lodím, i když možná ani ne dnešním, ale spíš takovému Titanicu, což je poněkud přehnané... Podobný pocit jsem vlastně měl před čtrnácti lety v New Yorku, kde ze špinavých a občas i rozbitých nebo jen ocelovými pláty provizorně opravených ulic "rostly" luxusní mrakodrapy... Možná ten kontrast odráží i rozevřené nůžky sociálních rozdílů v současné americké společnosti, ale to už dost popouštím uzdu fantazie... -)
Yakuzza - 18. červen 2013 15:32sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
BorgDog: Rozsáhle to tam vypráví Khan a potom Chekov a jeho reakce, když si uvědomí, že stojí na úplně jiné planetě, než si myslel. A není podstatné, jestli to tam zmiňují co pět minut nebo ne, ale je to prostě jeden ze základních stavebnéch prvků příběhu celého filmu.
Mvek - 18. červen 2013 14:53sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Delta Vega mě zrovna nikdy nepálila. I když si ji jako TOS nadšenec dobře pamatuji.

Mne výrazne vadilo napr., že ze Spocka ty emoce dost tryskají, on to je budoucí Sylar i chováním, nejen vzhledem.
Vadilo mi, že musí delat tak ohromný bordel v obou vesmírech (nemluve o tom, že dle dosavadní ST tradice a prístupu k casovým liniím by ta naše mela zaniknout).
Vadilo mi, že posádka vznikla jako cool parta, která se jako díky dobrodružu dala dohromady, aby spasila svet, a ted jsou teda kámoši za hrob, kterí budou pri sobe držet a sloužit na jedné lodi, i když jinak vylezli z Akademie. Ano, mezi likvidací Nerona a poslední scénou filmu mohl být nejaký mesíc, to sloužení na Enterprise se dá okecat.
Osobne mi vadí jistá mišmašovitost - nekonzistence vizuálního smeru, kdy mají fajn interiéry mustku, chodeb, ošetrovny, ale podivnou strojovnu, to pracovište Uhury, "chodby" po nalodení na lod, kde se vyhýbají Spockovi na "Václaváku"... Nebo i splácanina lodí, která je napul hyper cool, napul Ent-A/refit.
A pak dost der nebo podivností v zápletce (i po Countdownu, který aspon zlepšuje tu prvoplánovou pomstu, která vydrží 20 let...), zejména treba zajetí klingony.

Nad ledascím jsem jinak schopen primhourit oko, nebo je tu naopak dost výborných prvku, které osverily ST - ticho ve vesmíru (i když jen ve dvou scénách, aby to navodilo efekt, ale je to fajn, ukazuje to, že víme, jak to má být), vkusne upgradované staré uniformy, v mnohém funkcne vypadající Enterprise (mustek), až na tu prezárenost (ale originální TOS je prepálená také:-)), verohodneji vypadající warp a v mnohém obecne slušivý moderní kabátek (Zeme atd.).
BorgDog - 18. červen 2013 14:42sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Yakuzza: Možná se pletu, ale nezazní to tam náhodou na pouhých dvou místech?
Yakuzza - 18. červen 2013 14:36sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
BorgDog: Musím nesouhlasit. Je to dostatečně viditelné, už jenom proto, že to je pointa zápletky. A mluví se tam o tom dost.
BorgDog - 18. červen 2013 14:23sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Yakuzza:
celá zápletka s chybějící planetou v Ceti Alpha je píčovina na úplně stejné úrovni.

Jenomže tohle aspoň přímo nevidíme. Je to jen řečeno a tím pádem je mnohem víc prostoru pro akceptování odlišných variant, zatímco Delta Vega je naservírovaná hezky in natura.
Yakuzza - 18. červen 2013 13:43sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
TelemachusRhade: Ale však o tom jsem vůbec nemluvil, to samozřejmě souhlasím. Narážím na to, že trekkies jsou hysteričtí z nesmyslu typu Delta Vega vs. Vulkán, ale třeba celá zápletka s chybějící planetou v Ceti Alpha je píčovina na úplně stejné úrovni.
Telemachus Rhade - 18. červen 2013 13:27sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza:
Nedávno jsem si pustil Khanův hněv

Ne, nesouhlasím. Jako ano, TWoK je plný nesmyslů, ale to podstatné je neměnné.

Herci jsou stejní.
ENT je stejná (a to do puntíku)
Univerzum je stejné.
Postavy jsou velmi uvěřitelné.
Motiva a background postav je zcela uvěřitelný.
Scény nejsou (a ani na tehdejší dobu nebyly) chaotické.

Jako sorry, ale tohle je to, co STID nemá a co z něj ve výsledku dělá špatný film.
S.S.Enterprise - 18. červen 2013 12:30sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Yakuzza:
Khanův hněv a nesmyslů, nelogičností a věcí na efekt tam je taky hrozně moc

no je to tak, hlavně pak Pátrání po Spockovi je plné blbostí.. jak může celou loď řídit jen pár lidí na můstku? no je tam toho víc, nebdem to asi rozebírat :)
Pozemstan - 18. červen 2013 11:36sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Yakuzza: Přesně. -)

AVip: Ano, souhlasím, ST XI prostě jako "zmrtvýchvstání ST" lákal více...

Pokud ale jde o kritiku ST XII, vyjmenováváš důvody, za které ten film samotný nemůže, i když, ano, od počátku negativní přístup vyvolat mohly.

To, že nebude řešit, nebo dokonce napravovat, "zločiny proti světu ST" napáchané v předchozím filmu, mi bylo jasné už po prvním zhlédnutí ST XI. I když jsem si tehdy prostě myslel, že nemůže projít napodobení Pátrání po Spockovi dokonce v planetárním měřítku, a on přitom Abrams dokonce částečně zparodoval jiný ST film... -)

Zatím jsem byl na ST XII stále jen jednou omylem na té 2D projekci za cenu, za kterou bych měl někde jinde i 3D... Ještě na 3D ale nejspíš půjdu...
Yakuzza - 18. červen 2013 11:02sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Ale když se nad tím zamyslím, všechny ty faily, co se tu vyjmenovaly, tomu filmu nijak zvlášť za zlé nemám. Nedávno jsem si pustil Khanův hněv a nesmyslů, nelogičností a věcí na efekt tam je taky hrozně moc. Akorát už to nevnímáme a ten film máme přes to všechno rádi. Ve výsledku to ale až takový rozdíl oproti STID není, přihlédneme-li k době vzniku, okolnostem apod.

Nejnovější   Novější 800 - 819 / 3185Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o