Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Kelvin timeline - We have lens flares! Join the dark side!

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 3185
Nejčerstvější novinky z Abrams Treku vždy zde

Toto fórum je určeno pro spoilerové informace o Star Treku (no dejme tomu) s pořadovými čísly:
XIV, 14 a 4 (kde ovšem zase nebude určitě ani ta dvojtečka)
...a diskusi o nich.

Patří sem v první řadě veškeré informace k ději, které nebyly oficiálně zveřejněny - tj. scénář, nástiny děje, fotografie z natáčení, dále fotografie kulis, rekvizit a kostýmů a všechny ostatní spoilery.

Pokud se chcete vyhnout spoilerům, pro klid duše můžete moderátora požádat o BAN přístupu do tohoto fóra. Ten Vám ho rád udělí.

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 781 - 800 / 3185Starší   Nejstarší

Yakuzza - 24. červen 2013 00:31sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
BorgDog:
Konečně jsem viděl Star Trek: Into Darkness.

Nechci rýpat, ale je to Star Trek Into Darkness, ne Star Trek: Into Darkness. Význam je hned jiný.
BorgDog - 23. červen 2013 15:39sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Konečně jsem viděl Star Trek: Into Darkness. Dojmy? Lepší než první film, ale i tak bída. Snaha o příběh podrývaná kvantem logických chyb, z nichž řada je úplně zbytečná. Opět nesmyslné přepalování akčních scén a naprosté kašlání na důsledky probíhajících dějů. Kirk psychotický, Spock většinou snesitelný, Khan vyjma konce poměrně dobrý. Zbytek posádky kromě Scottyho úplné křoví. Místa, kde se film snaží remakovat ST:II končí jako parodie. Střih zbrklý, hudba obšlehnutá z prvního dílu. Lens flare otravnější, protože „doplňuje“ už tak tmavý obraz s výsledkem pěti černochů v tunelu – v tom je název „Do temnoty“ dokonalý, protože jsou chvíle, kdy nevidíte prostě NIC. Co funguje? Nejlépe asi zápletka s lekcí pokory, kdy frajírek Kirk, přesvědčený, že se ze všeho dokáže vylhat nebo vykroutit, poprvé opravdu narazí. Není mnoho filmů, kde si člověk nejvíc užije škemrání hlavní postavy o milost. Naštěstí. Celkový dojem je někde na úrovní „lepších Transformerů.“ Ale prachy to vydělá, teen-publikumm se dočká i bimba v sexy prádle, tak co víc chtít? Aha, že by Star Trek? Kdepak. Ten už je dávno v… temnotě.

Hodnocení: 40% (se zatnutými zuby).
AVip - 21. červen 2013 06:53sipka
ZAMĚŘIT
AVip
S.S.Enterprise:
... když v JJ vesmíru Voyager ještě ani nevyletěl z loděnice :)


To nevíš... :-p
Problém s tím dortem pejska a kočičky, kterému se buhvíproč říká od roku 2009 "Star Trek" je jaksi ten, že si dělá z celé timeline totální trhací kalendář (nebo přesněji hajzlpapír, s ohledem na to, kam celá věc směřuje), přesně podle hesla "hlavně ať je to kewl".
S.S.Enterprise - 20. červen 2013 21:46sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Pozemstan:
že jsem o Voyagerech psal v minulém čase
... když v JJ vesmíru Voyager ještě ani nevyletěl z loděnice :)

Pozemstan - 20. červen 2013 13:42sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
BorgDog: Ano, naděje žije...

Omlouvám se za rozvíjení OT i za to, že jsem o Voyagerech psal v minulém čase. -)
BorgDog - 20. červen 2013 13:04sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Pozemstan: Správně. Nevidím samozřejmě "do hloubky," nakolik je možná nesmysl celá ta teorie a tohle všechno jen hrátky s čísly, ale pokud není... no, naděje žije. :-)
Pozemstan - 20. červen 2013 12:59sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
//Razer: Ne, opravdu je to, jak psali předřečníci, radikálnější změna (a NASA na warpu již reálně, byť zatím v laboratoři, pracuje):

"Ukazuje sa však, že v prípade vhodného tvaru prstenca deformujúceho priestor je možné nadsvetelné rýchlosti dosiahnuť s omnoho menšími energetickými nárokmi. A pod omnoho si predstavte naozaj radikálne zníženie, v číslach približne 10^24 krát menej. Zídeme tak z hmotnosti Jupitera na hmotnosť kozmickej sondy Voyager." (Voyagery měly hmotnost 722 kg).

Razer - 20. červen 2013 12:45sipka
ZAMĚŘIT
Razer
No a to je vlastně to o čem mluvím, tohle jsou zase ty vlastně opravdu nepodstatné drobnosti, do té chvíle dokud si neodporují sami sobě uvnitř příběhu samotného.
Razer - 20. červen 2013 12:38sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Právě že z toho článku vyplynulo, že namísto hmoty slunce / Jupitera bude stačit hmota malého měsíce rozhodně ne pár kilo.
Mvek - 20. červen 2013 12:18sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Zkrátka Zefram má stále šanci to stihnout:-)
BorgDog - 20. červen 2013 11:50sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
S.S.Enterprise:


Správně. Nové výpočty ukazují, že energetickou náročnost silně ovlivňuje tvar "warpové bubliny." A při tom správném by mohla být spotřeba pozoruhodně (samozřejmě relativně) malá. Samosebou je klidně možné, že to celé je nesmysl, ale ten článek mě potěšil. Tohle už znělo s trochou SF technologie realizovatelně. :-)
S.S.Enterprise - 20. červen 2013 10:49sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Razer:
fyzici říkají, že by bylo potřeba minimálně malého měsíce

no to není pravda, je to asi pul roku, co nekde vysla studia, bylo to na netu, ze prave staci jen par kilo...
jeste rikali ze je to prevratny pohled, protoze drive se mluvilo o hmote jupitera..
S.S.Enterprise - 20. červen 2013 10:48sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Razer:
Ale nezničitelný štít proboha není vůbec žádné mínus u ne SF príběhu.

ne, jen je to blbost :)
Razer - 20. červen 2013 01:04sipka
ZAMĚŘIT
Razer
S.S.Enterprise: Ale nezničitelný štít proboha není vůbec žádné mínus u ne SF príběhu.

To samé třeba adamantiová kostra, problém nastane v okamžiku kdy film popře sám sebe jen pro nějakou efektní scénu jako ve Wolwim průstřel lebyk - JAK? když mělo být adamantium nezničitelné. To je pak vnitřní chyba.

A to samé platí o ST, bereme za daný třeba warp - no dnešní fyzici říkají, že by bylo potřeba minimálně malého měsíce rozhodně ne pár kil jakéhosi deuteria či čeho. Když však warp nepopírá sám sebe - není to jednou rychlé tak jindy zas úplně jinak tak to v příběhu prostě funguje.
S.S.Enterprise - 20. červen 2013 00:21sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Razer:
právě že netrvám, je to spíš na obhajobu STID, kterému se tu spílá

ale krávovina to je a dílu to ubírá, je to typické pro komixovky, tak se tot ak musí brát, v podstatě jsou to jakési moderní fantasy, protože právě u fantasy to nevadí

jinak dá se ale udělat kvalitní seriál bez tohoto.. např. Borgiové :)
Razer - 19. červen 2013 13:11sipka
ZAMĚŘIT
Razer
S.S.Enterprise: No pokud bys skutečně trval až na takových "drobnostech" nemohl by si dnes sledovat téměř žádný film, dokonce i ne sf věci jsou po okraj naplněné hovadinama.
S.S.Enterprise - 19. červen 2013 11:45sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Razer:
"nezničitelný" štít

tvoje pojmenování je samo o sobě odpověď :)

Razer - 19. červen 2013 09:56sipka
ZAMĚŘIT
Razer
S.S.Enterprise: Proč? Já věci jako "nezničitelný" štít, adamantiová kostra, transportér :-D beru pokud maj příběhové opodstatnění.

Musí se však využívat rozumně ne jako ke konci Voy kdy Janička transportovala torpéda na borgské lodě jakoby to byla nejnovější taktická finesa ve známém vesmíru.
Mvek - 19. červen 2013 00:37sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
S.S.Enterprise: Paralelní vesmíry jsou jedna věc, ale jakmile někdo do historie zasahoval, tak nevznikla paralelní linie. V DS9, jak je na planetě kolonie z potomků posádky Defiantu, všichni zaniknou, když se podaří incident zvrátit.
V některých jiných ST epizodách také někteří brání v nápravě časové linie, nebo se o tom aspoň mluví, že ta linie zanikne.
Na druhou stranu kdyby se tvářili, že nezaniká, tak by se nemohli nikdy vracet do pozměněné budoucnosti apod. Prostě by všichni žili dál ve své a vedle by vznikla jiná linie. Pak by ale nemohla existovat žádná časovka, protože všechny toho využívají:-). Ale dobře, to jsme u toho, zda se jde vrátit do té změněné, to se dá nějak okecat.

Mně to sice nesedí a přijde jako nelogické, ale ST to razil. Takže teoreticky by ani neměla existovat původní linie.
S.S.Enterprise - 18. červen 2013 23:56sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Razer:

No však ten jeho štít je druhá největší pí*ovina hned po Hulkovi v tom filmu...

Nejnovější   Novější 781 - 800 / 3185Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o