Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Kelvin timeline - We have lens flares! Join the dark side!

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 3185
Nejčerstvější novinky z Abrams Treku vždy zde

Toto fórum je určeno pro spoilerové informace o Star Treku (no dejme tomu) s pořadovými čísly:
XIV, 14 a 4 (kde ovšem zase nebude určitě ani ta dvojtečka)
...a diskusi o nich.

Patří sem v první řadě veškeré informace k ději, které nebyly oficiálně zveřejněny - tj. scénář, nástiny děje, fotografie z natáčení, dále fotografie kulis, rekvizit a kostýmů a všechny ostatní spoilery.

Pokud se chcete vyhnout spoilerům, pro klid duše můžete moderátora požádat o BAN přístupu do tohoto fóra. Ten Vám ho rád udělí.

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 724 - 743 / 3185Starší   Nejstarší

S.S.Enterprise - 20. červenec 2013 23:01sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Abrams bude režírovat i trojku, tvrdí Quinto..

http://www.trektoday.com/content/2013/07/quintos-surprising-trek-3-news/
Pozemstan - 12. červenec 2013 11:28sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
S.S.Enterprise: "ST4 efektů moc neměl, že :) "
Pravda, ale i přesto bylo třeba použití věrného modelu keporkaka ceněno jako skvělý trik, který byl vyzdvihován i v jednom starším dokumentu o filmových efektech... -) Napodobeninu prý neprokoukli ani někteří ekologové, a dokonce nařkli filmaře z týrání velryb přílišným přibližováním k nim... -) Nejen destrukce může být vizuálně působivá (viz i třeba 2001: Vesmírná odysea nebo TMP, i když i tam se ničení objeví a téměř na něj dojde i v ST IV).

TelemachusRhade - 11. červenec 2013 15:50: Souhlasím, i když nesmíme zapomínat, že ani ST IV neobsahuje jen laskavý příběh. Jednak Kirkovi hrozí soud, především je ale v úvodu a závěru náběh na katastrofu přinejmenším planetárních rozměrů. Vedle lodí vidíme v ohrožení celou Zemi včetně samotného Velitelství Hvězdné flotily. Až ke konci se, ano, díky chytré ekologické zápletce, ukáže, že potenciálně smrtící neporazitelný protivník zjevně není "záporák"... -) ST IV prostě dokázal správně zkombinovat humorný nadhled, chytrý a aktuální příběh, ale i napětí, které má také svůj význam, ale nemusí být hned doprovázeno zbytečným násilím a prolitou krví...
lagga - 12. červenec 2013 11:16sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Razer:vím že to psal Borgdog a on si to tu určitě přečte

Telemachus diváci nevědí co chtějí, proto se Holywood občas chová prodejná holka .....hmm nojo, taky jim řadu filmů žeru

SSEnterprise tak fajn já začnu chodit do divadla, tam snad efektová mánie od baroka opadla :)
S.S.Enterprise - 12. červenec 2013 10:50sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
ad temné filmy)

já si nemyslím, že to chtějí divácí, ale spíš režiséři :)

On destruktivní příběh bývá velkolepjejší na pohled.. o tom jsou efekty..

ST4 efektů moc neměl, že :)
S.S.Enterprise - 12. červenec 2013 10:48sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
TelemachusRhade:

kde vedle?
Telemachus Rhade - 11. červenec 2013 22:13sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Razer:
právě jdu z Pacific Rimu...

A? (odpověď prosím vedle)
Razer - 11. červenec 2013 21:12sipka
ZAMĚŘIT
Razer
TelemachusRhade:
s ekologickým, chytrým, laskavým a humorným příběhem bez záporáka
velmi trefné .-/

I když si akční jízdu z prostředí ST představit dobedu, aneb právě jdu z Pacific Rimu...
Razer - 11. červenec 2013 21:11sipka
ZAMĚŘIT
Razer
lagga: Článek psal BorgDog :-)
Telemachus Rhade - 11. červenec 2013 15:50sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
lagga:
za sebe nechápu proč lidi chtějí být neustále krmeni agresivitou a temnými událostmi

A proto divácky nejúspěšnějším Trekem je čtyřka :) Diváci prostě nevědí, co chtějí a Holywood jim to žere. Kdyby tvůrci přišli, tak jako tehdy, s ekologickým, chytrým, laskavým a humorným příběhem bez záporáka, byl by úspěch IMHO zaručen. Ale to by je to muselo napadnout.
lagga - 11. červenec 2013 15:39sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Razer: článek zajímavý, slušně podaný (i když u závěru sem si připadala jak na StN), ale při přípravce na soud sem četla to samé stokrát...sorry

debata pod tím zajímavější - osobně mě zaujal požadavek pořádného padoucha, pořádného zapojení celé posádky a pořádného příběhu a aby se na to dalo koukat, nejlépe temnější zápletka - za sebe nechápu proč lidi chtějí být neustále krmeni agresivitou a temnými událostmi, mají si zapnout televizní noviny
BorgDog - 10. červenec 2013 15:47sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Mirak: Kruci... jo, ta sezóna se opraví. Mrzutý překlep. Díky!
Mirak - 10. červenec 2013 15:40sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Avšak Abrams z jeho postavy (Kirk) odebral příliš inteligence

Orly? Podle mě Kirk je inteligentní pouze občas. Respektive ano, mluví se o tom, že je inteligentní, ale na obrazovce se v TOSce chová inteligentě zcela vyjímečně. Jedinou známkou inteligence jsou našprtané pozemské dějimy. IMO.

btw. máš tam chybu, Enterprise má 4 sezóny.


Po přečtení komentářů jsem se docela vytočil. Ta entita, která se nejdřív označuje za ST laika tam plácá strašné nesmysly na závěr řekne, že ST nikdy nevyužil svůj potenciál. Nevím, co to znamená, ale už vůbec ne jak to může vědět.
Razer - 10. červenec 2013 13:13sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Kam kráčí Star Trek? anebo Borgdogovo menší zamyšlení, myslím že ač propagaci nechtěl sem odkaz patří.
lagga - 10. červenec 2013 12:20sipka
ZAMĚŘIT
lagga
musím zdejšímu osazenstvu poděkovat - po pročtení zdejší diskuze jsem měla dobrou munici na obhajobu
mozkové závity se mi sice zavařily ale tak co :)
Mvek - 03. červenec 2013 17:14sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Ano, já si to také vysvětloval tak, že to nějak způsobil výbuch, ale je to dost divné, když Veneance vydržela, neexplodovala celá.




Jinak jestli mi něco chybělo, tak onen záběr, kde je vidět snad více příslušníků druhu, jako je Scottyho Kenseer. Z nějaké fotky tady dříve to vypadalo, že snad uvidíme jejich planetu. Mohlo to být mylné, už nevím, jestli měli svoje uniformy, nebo takové ty podivné armádně vypdající s čapkou, jako měl třeba i Spock a Kirk na Zemi. Každopádně si nevybavuji žádnou takovou scénu.
Pozemstan - 03. červenec 2013 16:27sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek, BorgDog: Ano, je to divné, ale právě, protože se zdálo, že se lodě po vypadnutí z warpu vlastně vůbec nehýbaly (což ostatně vidíme v ST ve více případech čelního střetu lodí), nemusel být volný pád k zemi po selhání motorů až tak nesmyslný.

I když si teď říkám, že by tam pak mezi loděmi nemohly zůstat "viset" trosky, kterým se vyhýbali Kirk s Khanem. V tom případě se tedy všechna tělesa musela držet na oběžné dráze, což ale znamená, že by pak loď nemohla přejít do takového pádu.

Výbuch oněch 72 "supertorpéd" ale mohl dát nakonec oběma lodím podobný impuls jako talířové sekci Enterprise D v STVII výbuch warp jádra, kde to stačilo na smetení z orbity, resp. dokonce změnu kurzu při plné impulzní rychlosti, jenže loď se nacházela mnohem blíže planetě...
BorgDog - 03. červenec 2013 14:56sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Mvek: Je to tak - tohle uhodilo i mě, působí to naprosto nesmyslně.
Mvek - 03. červenec 2013 14:45sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
(SPOILERY - i když na to si už asi přestaneme hrát)


Pozemstan: Uvidíme samozřejmě s dvd ripy atd. Ale já to vnímal tak, že došlo k bitvě a po ní, jak zůstala Vengeance bez energie a připravovali skok Khana a Kirka, byl neustále kromě trosek lodí vidět velký Měsíc.
Vlastně mi přišlo, že po vyskočení z warpu se už nepohybovali.

A pak bouchla torpéda na Vengeance, Khan si zařval a hned potom zničehonic to Enterprise strhlo k Zemi.
Pozemstan - 03. červenec 2013 13:16sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek, Damar: Zajímavé vysvětlení významu svitku. Já jsem to chápal tak, že Kirk sebral svitek, kterému se, jak myslím uvedl, klaněli, aby ho ve vhodnou chvíli použil naopak k zastavení domorodců, ale je fakt, že to by nevysvětlovalo fakt, že je tak pronásledovali. Říkal jsem si ale, že se třeba i přes přestrojení nějak prozradili...

Ukázka významu svitku jako modly pak předznamenává pozdější uctívání Enterprise.

Mvek: Pokud jde o pád lodí, opravdu tam byl přímo vidět poblíž Měsíc? Přiznám se, že toho jsem si nevšiml, jen tuším, že tam zaznělo, že po vypadnutí z warpu zůstali asi 250 tisíc km od Země, tedy blíž orbitě Měsíce (kolem 380 tisíc km od Země).

Jak jsem ale psal dříve, ty lodě se např. vzájemným udržováním vzdálenosti nejspíš v odlišné výšce od Země chovaly, podobně jako v jiných bojích v ST, tak, jako by ani na orbitě nebyly a udržovaly vlastní polohu. Po ztrátě energie najednou začaly padat, jakoby volným pádem (podobně jako rakety vystřelené po balistické křivce ve fázi pádu).

Snažil jsem se spočítat, jak rychle by lodě vstoupily do atmosféry. Výpočet jsem ale prováděl jen přibližně s mezními hodnotami s gravitačním zrychlením jako 250 tisíc km od Země a s gravitačním zrychlením jako u Země, i když v praxi by se zrychlení postupně zvyšovalo od jedné hodnoty ke druhé. Rychlost vstupu do atmosféry by tedy byla přibližně někde mezi 178251 a 4434 km/h a čas pádu někde mezi 1,4 a 56 hodinami.

Původně jsem doufal, že by rychlost při volném pádu mohla být nižší než třeba u přistávajícího raketoplánu, a tak by lodě nemusely ani hořet, jak jsme viděli u Enterprise, pak jsem ale někde našel chybný údaj, že raketoplán vstupoval do atmosféry rychlostí jen 3000 km/h... Jak ale koukám, správná rychlost byla 30000 km/h (Mach 25) ve výšce asi 120 km.

Otázkou ale také je, jestli je bitva a samotné brzdění po vyhození z warpu nepřesunuly ještě trochu blíže k Zemi, což by pád výrazně urychlilo, přičemž i výpočty případného volného pádu jsou jednodušší, protože gravitační zrychlení se již blíží pozemskému. Při volném pádu z výšky 200 km (nad atmosférou) by byla rychlost kolem 5000 km/h a čas letu (k atmosféře) jen asi 140 s, takže by asi shoření nehrozilo, jak jsem se mylně domníval po chybném výpočtu. V případě výšky geostacionární dráhy (35786 km) by už byla rychlost někde mezi 10000 a 67000 km/h, tedy mezi třetinou a dvojnásobkem rychlosti raketoplánu...

Pokud by však lodě byly na orbitě, pak by samozřejmě letěly rychleji, ale zároveň klesaly mnohem pomaleji, možná z výšky 250 tisíc km i tisíce či miliony let, pokud by nebyly z orbity doslova sestřeleny, a pak by z nich asi moc nezbylo... -)

V tomto odborném článku mají přesnější rovnice pro výpočet délky pádu. Podle toho mi ale vychází pád ze vzdálenosti 250000 km na asi 61 hodin, tedy více než horní mez mého přibližného, a asi chybného, výpočtu... -)(
BorgDog - 03. červenec 2013 13:06sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Damar: Souhlasím. V tom bych problém neviděl - Kirk ví, že ten chrám bude zničen, ať tu sopku "zchladí" nebo ne, stojí prostě moc blízko. Proto chce odtud dostat domorodce. Ovšem nijak to nezmenšuje nesmysl s Enterprise... nehledě na další.

Nejnovější   Novější 724 - 743 / 3185Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o