Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Kelvin timeline - We have lens flares! Join the dark side!

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 3185
Nejčerstvější novinky z Abrams Treku vždy zde

Toto fórum je určeno pro spoilerové informace o Star Treku (no dejme tomu) s pořadovými čísly:
XIV, 14 a 4 (kde ovšem zase nebude určitě ani ta dvojtečka)
...a diskusi o nich.

Patří sem v první řadě veškeré informace k ději, které nebyly oficiálně zveřejněny - tj. scénář, nástiny děje, fotografie z natáčení, dále fotografie kulis, rekvizit a kostýmů a všechny ostatní spoilery.

Pokud se chcete vyhnout spoilerům, pro klid duše můžete moderátora požádat o BAN přístupu do tohoto fóra. Ten Vám ho rád udělí.

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 365 - 384 / 3185Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 26. červenec 2016 10:26sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Ano, bylo to ono :)
Pozemstan - 25. červenec 2016 23:20sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
OK, je na čase toto fórum na čas ignorovat. -)
Yakuzza - 25. červenec 2016 23:03sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade: Btw jaký byl důvod ukápnutí slzy? :) U mě to byla slza smutku při ukázání fotky v porovnání s tou sbírkou, na kterou jsme nuceni dívat se teď :)
Telemachus Rhade - 25. červenec 2016 22:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Ujta, tady se to nějak rozjelo...

Na nějaké hodnocení Beyondu si zatím netroufám.

Ale co se Franklina týče...
- Vysvětlení z TrekCore beru a přiznejme si - v Treku jsme viděli mnohem, mnohem, mnohem větší lapsy.
- Ty gondoly vypadají ala Kelvin, ale gondoly NX zase vypadají jako gondoly ze 24. století. Tohle reálně řešit prostě nejde. Viz warp efekt, který už v roce '82 doznal změnu v průběhu filmu! :-) Nenalhávejme si, že se to dříve nedělo.
- NX-326 je naprosto v pořádku. Takhle se číslovaly pre-ENT lodě. Převážně Daedaly. Ty, co přečkali válku, se po 2261 přečíslovaly na NCC-XXX.
- Jako sorry, ale tohle je prostě bomba: “I fought for humanity – lost millions to the Xindi and Romulan Wars!” A to ani nemluvě o zmínce o MACO. 100x nemusím souhlasit s Kelvin timeline, ale tímhle u mě získávají spoustu plusových bodů.

Yakuzza: *U nové ENT-A mi přijde, že má jiný talíř.*
AVip - 25. červenec 2016 22:02sipka
ZAMĚŘIT
AVip
S.S.Enterprise:
Tak ono už jen to U.S.S pro United federation starship divná zkratka,

Jo, holt Matt Jeffries byl dobrý designér, ale tyhle věci fakt moc nevychytal...
a bohužel, jeho význam byl takový, že se to nikdo za těch 50 let neodvážil revidovat a natvrdo říct něco ve stylu: "sorry, ale tohle jsou kraviny, které nemají oporu v žádném existujícím systému"...
S.S.Enterprise - 25. červenec 2016 21:56sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Yakuzza: hmm, takže zcela bez invence.. když už kopirujou ty starý filmy, tak toto teda mohli zkopirovat a odpustit si to ted :(
Yakuzza - 25. červenec 2016 21:55sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
S.S.Enterprise: *Ok :) Ale abych ti odpověděl, tak ano. Na samotném konci se představí (takových v Treku docela originálním způsobem USS Enterprise NCC-1701-A, která vypadá úplně stejně jako ta původní. Alespoň teda v kinoripu jsem rozdíl nezaznamenal. Interiér se tam neobjevil.*
S.S.Enterprise - 25. červenec 2016 21:54sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
AVip: Tak ono už jen to U.S.S pro United federation starship divná zkratka, takže ono samotné značení a číslování může mít systém v podstatě jakejkoli..
S.S.Enterprise - 25. červenec 2016 21:53sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Yakuzza: ne nevadí, když o tom Beyondu ctu vse uz delsi dobu, tak ne :)
Yakuzza - 25. červenec 2016 21:47sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
S.S.Enterprise:
Jediný, co mě z tvýho spoileru zarazilo a asi nepotesilo, je že

To ti vážně nevadí číst si takové věci, když jsi to ještě neviděl? :)
AVip - 25. červenec 2016 21:34sipka
ZAMĚŘIT
AVip
S.S.Enterprise:
to vysvetleni mi tam zas tak hloupi neprijde

Sorry, ale tohle vysvětlení ukazuje na naprostou neznalost fungování ozbrojených složek a způsob číslování lodí a to i na poměry v ST panující už od dob TOS.

Pár vysvětlení bych měl (a ono se stačí podívat na pennant numbers u Royal Navy a číslování lodí a ponorek u Kriegsmarine a je hned jasné, jak by k tomu mohlo dojít), ale ne, odmítám dělat práci za scénáristy (no dobře: čísla se jednou za čas recyklují a přidělují se loděnicím v celých blocích, aby bylo snadno identifikovatelné, kdo loď postavil - což vede k tomu, že později postavená loď může mít nižší číslo, než loď postavená dříve, což vede k tomu, že neexistuje souvislá číselná řada a čísla jsou přidělována dost napřeskáčku, naopak během samotné existence lodi se čísla pokud možno nemění, protože by to mohlo v celém systému udělat přímo neskutečný bordel).
S.S.Enterprise - 25. červenec 2016 21:20sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Yakuzza:
Jediný, co mě z tvýho spoileru zarazilo a asi nepotesilo, je že * v závěru STB ukážou hned novou Enterprise. To jako fakt??? A jakou? Zase tu stejně vypadajicí, tj jako na steroidech? :( Připravili by se tak o potenciál trochu změněného feelingu v dalším filmu... *
S.S.Enterprise - 25. červenec 2016 21:10sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Yakuzza:
tak vzhled a casovy zarazeni Franklinu resi tady a to vysvetleni mi tam zas tak hloupi neprijde
Yakuzza - 25. červenec 2016 21:08sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Ještě pár dodatečných poznámek, co mě napadly.
*- Exteriéry planety dosti nudné. Taková lepší TOS: Arena. Ale v kině to nejspíš vyzní líp než na kinoripu.
- Kam se poděl zbytek posádky Enterprise? Vzali je vlastně na Franklina? Nějak jsem nepostřehl.
- Nikdo nevypadal, že by mu bylo zničení Enterprise líto.
- Pořadí nových filmů u mě tedy rozhodně 1, 3, ............ 2.
*
Yakuzza - 25. červenec 2016 20:33sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Star Trek Beyond (kinorip)
- Po otřesnosti jménem Star Trek Into Darkness jsem se rozhodl prasácky se podívat na kinorip, abych se rozhodl, zda tomuto filmu vůbec věnovat ještě nějakou další energii, nedejbože na to jít do kina. Verdikt? Ještě nevím, alespoň jednou ale nejspíš ano. (Na Into Darkness jsem nebyl ani jednou.)
- Zbytek poznámek jako spoiler.
*- Většinu času jsem opět neměl pocit, že se dívám na Star Trek.
- Představitelům jsem jejich role nevěřil. Pine se naučil pár Shatnerových grimas, Urban taky nebyl úplně špatný, ale ani u jedné z hlavních postav jsem neměl pocit, že se dívám na jejich protějšky z původního univerza. Scény s Quintem byly vyloženě útrpné (jako vždy).
- Více než u ostatních filmů jsem měl u mnohých epických scén pocit, že se dívám na Star Wars, a to včetně hudby. Což je ale pozitivum, protože na pokoukání to bylo dobré. Podotýkám, že Epizodu VII jsem neviděl, odkazuji se hlavně na Epizody I až III.
- Začátek filmu mě bavil, ale jen do momentu, než se děj přesunul na planetu. Tam to začala být extrémní nuda (tady bylo nejvíc nasekaných etap) a ještě stylem "tohle už jsme viděli a slyšeli milionkrát".
- Finále trochu lepší, ale že bych u toho seděl napnutý bez hnutí brvy se rozhodně říct nedá. Takže celkově taková kosínusoida.
- Odkazy na původní Trek tady ale nebyly vůbec špatné, dost v kontrastu s příšernostmi ala umírající Kirk v Into Darkness. Mluvím o oznámení úmrtí Ambassadora Spocka (díky bohu, že mu už říkají jinak než Spock Prime; navíc pěkná narážka na smrt Nimoye) a závěrečnou fotku TOS crew z ST5.
- USS Franklin NX-326, Starship class? První pozemská loď schopna dosáhnout warpu 4? Designu třídy NX s Kelvin-like gondolama? Jakože WTF? Sorry, ale to nedává nejmenší smysl. Když už se chtěli odkazovat na seriál Enterprise, proč tak pomrveně? Tohle je kupa krp snad i horší než Voyager-style.
- Emzáci takoví průměrní až podprůměrní.
- Když se ještě vrátím k postavám, nějak jim pokulhává chemie. Ať už rozhovory Spocka a McCoye, Kirka a Spocka, humory Scottyho nebo Chekova... prostě ne. Vlažné, umělé, kolikrát na sílu narvané z původních postav. Podobně i Kirkova nabídka velet stanici Yorktown nebo hrozba Spockova odchody z Flotily na New Vulcan. Nějak to vůbec nevyznělo, nějak mi to bylo úplně jedno, jak se kdo rozhodne :) Vztah Spocka a Uhury mi byl taky totálně ukradený.
- Ve výsledku mám ale pocit, že ze všech tří filmů z alternativního univerza se tento nejvíc držel při zemi, což beru jako pozitivum. Zničení Federace tady samozřejmě hrozilo taky, ale nebylo to tak dramatické a okaté.
- Velké mínus, že jsme na začátku neviděli název filmu. (Ten bude asi v end credits, které v ripu nebyly.)
- Zničení Enterprise víceméně v první polovině filmu nebyl špatný tah, jedna z mála věcí, která diváka překvapila. A závěr s novou Enterprise-A? Tak trochu jsem to čekal a doufal, že představí nějakou jinou loď. (I když Kelvin-style Excelsior class bych asi vidět fakt nechtěl :)) Ve výsledku ale proč ne, paralela s původními TOS filmy pochopena.
- Když to shrnu. Čekal jsem naprostou hrůzu, takže jsem spíše potěšen. Taková ta treková nálada tam ale prostě děsně chyběla, ta povrchnost je tam holt cítit pořád. Znovu ještě vypíchnu pozitivum v podobě žádné zbytečné megalomanie.
*
Yakuzza - 25. červenec 2016 20:00sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Já taky (asi na šest etap). Trochu utřídím myšlenky a něco sepíšu.
Telemachus Rhade - 25. červenec 2016 18:12sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
No, tak jsem to viděl. Na konci mi ukápla slzička ;)
Mirak - 25. červenec 2016 18:01sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Tak vzhledem k tomu, že už proti Suluově homosexualitě Takei dost brojil na sociálních sítích, tak už to úplně takový tajemství nebude :)
Yakuzza - 25. červenec 2016 16:19sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Seven:
Helmsman of the USS Enterprise, Hikaru Sulu, played by John Cho, is shown in Star Trek Beyond as the loving father of a daughter with a same sex partner.
Mvek:
Sulu je milující otec a jeho dcera má přítelkyni stejného pohlaví.

Viděl jsem prvních dvanáct minut kinoripu, tak vám můžu říct, jak to fskutečnosti je, kdyby to někoho zajímalo :)
S.S.Enterprise - 24. červenec 2016 19:22sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
no jo, poslední dobou tu mám nějakej problém s clipboardem :)

takže druhej pokus o link:
http://www.trekkies.cz/comment.php?akce=view&cisloclanku=2016070017

no a první komentáře jsou už i na csfd.cz: http://www.csfd.cz/film/335282-star-trek-do-neznama/komentare/

Nejnovější   Novější 365 - 384 / 3185Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o