Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Kelvin timeline - We have lens flares! Join the dark side!

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 3185
Nejčerstvější novinky z Abrams Treku vždy zde

Toto fórum je určeno pro spoilerové informace o Star Treku (no dejme tomu) s pořadovými čísly:
XIV, 14 a 4 (kde ovšem zase nebude určitě ani ta dvojtečka)
...a diskusi o nich.

Patří sem v první řadě veškeré informace k ději, které nebyly oficiálně zveřejněny - tj. scénář, nástiny děje, fotografie z natáčení, dále fotografie kulis, rekvizit a kostýmů a všechny ostatní spoilery.

Pokud se chcete vyhnout spoilerům, pro klid duše můžete moderátora požádat o BAN přístupu do tohoto fóra. Ten Vám ho rád udělí.

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 313 - 332 / 3185Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 18. srpen 2016 23:15sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise:
*Pokud si to pamatuju správně, tak někdo tady nebo v recenzích kritizoval, že Sulu nedal pusu své dceři, když se shledali, no, tak ji dal minimálně 2 :)
Telemachus Rhade 271441:
(Ty dva si mohli dát aspoň pusu, takhle to působí jako velmi vlažný vztah.)

Jo, nezdůraznil jsem, že myslím Sulua a jeho manžela, ale ani mě nenapadlo, že se to dá pochopit jinak.
*
Telemachus Rhade - 18. srpen 2016 23:03sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise:
A ted ST ID:

A ted k Beyondu:
S.S.Enterprise - 18. srpen 2016 22:21sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
A ted ST ID:

Je to super STAR TREK, jak má být. Povedl se. Moc nechápu ty recenze, kde kritizují nezábavný prostředek filmu, když jsou všichni na planetě.. jako to byla nejlepší část, z obrovskýho množství digitálních efektů ve vesmíru mě i trochu bolela hlava...

Rád kritizuju, ale tady nemám co, resp. to co sem kritizoval (např. tvar a umístění stanice), sice stále chápu jako nelogické, ale tvůrci si toho jsou sami dobře vědomi a vtipně to okomentují hned, jak se tam ta velka bublina objevila, takže rozhodně ze sebe ten film nedělá DEBILA. Tím se dostávám k té stanici – jako je bláznvá, ale fakt je ve spojitosti s tou hudbou (track 3) úchvatná a naskočila mi i husí kůže, když Ent letěla tím tubusem do centrálního doku, lepší vesmírnou stanici sem ve filmu neviděl, no samotný přílet přílet Ent ke stanici, byl lepší v ST III. Pokud si to pamatuju správně, tak někdo tady nebo v recenzích kritizoval, že Sulu nedal pusu své dceři, když se shledali, no, tak ji dal minimálně 2 :) Nové uniformy sem kritizoval, ale nakonec musím říct, že sem je přijal, prostě sou dospělejší, stejně jako postavy i pojetí filmu a včera, při sledování ST ID sem se přistihl, že mi připadaly ty jejich „staré“ uniformy už jako nevhodný pyžama :), podobně uniformy na Yourktown jsou zbytečnej výstřelek, ale pasujou tam skvěle. A když už rozebírám uniformy, tak je trochu škoda, že původní posádka Franklinu (ztracená 2164) neměla uniformy ze seriálu ENT (poslední epizoda 2161), ale zas musím uznat, že ty, co měla evidentně z těch ENT vycházeli, takže kontinuita byla zachována. Totéž platí pro starší a super vzhled transportního paprsku, dokonce ukázali i ENT raketoplán... :) Taky byl super ten univerzální překladač. Konečně to ukázali, jak to má být! Jak sem už psal, z efektů mě bolela trochu hlava, hlavně z toho roje lodí, kterej byl nepřehlednej, ale musím zároveň uznat, že se pohyboval věrohodně, skutečně jako včely a i ten jeho pohyb pak byl součástí příběhu, když ho chtěli zničit, takže taky super. Nějaká recenze, tuším na aktuálně.cz kritizovala, že superzbraň schpná zničit federaci je příliš malá – to mohl napsat jen idiot tím spíš, že je to zbraň biologická. Navíc proč to kritizoval autor u ST, ale malé zbraně typu teserakt u marvela, mu nevadí? Nová Ent na konci je pěkná, ale dokud neukáže vnitřnosti, bylo pěkné vidět jen tu její zrychlenou konstrukci. Zatím nejlepší je pak i závěrečnej titulkovej průlet vesmírem – konečně ty objekty nepůsobí tak digitálně.

Film je celkově prošpikovanej jemnýma a nenásilnýma narážkami na ST univerzum tak, jak ho známe, super! Někdo tu psal, že bychtěl Yelah jako stálou členku posádky, no já bych to nechtěl, ale ani by mi to nevadilo , pokud teda stihne dodělat tu akademii :)


Chyby:
- motorka: jako opravdu tam musel Kirk řikat, že stejnou měl jeho táta, když byl Kirk ještě děcko? Táta snad umřel v den jeho narození, ne? Ale možná myslel nějakýho „strejdu“ :D
- fotka TOS posádky z ST5: jako pěkný, ale kde ji Spock Prime vzal? vždyť mu vše vzal Nero v jedničce, také pokud neměl nejakej datovej čip voperovanej do těla, tak nevím, jak se k té fotce dostal :)

Víc jak 2 chyby sem zatím nenašel a pomáhám si pro rozbor i tím hnusnym ripem z netu...
S.S.Enterprise - 18. srpen 2016 22:20sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Lt.Shark: to ano, logika v tom je, ale i tak je to chyba, proste chteli ušetřit... protože tak, jak to tam je, mají nižší dustojnici a peronal hezčí delty.. a k tomu setu uniforem, kterej doplnuje už tu admirálskou z TMP prostě potřebuje jeden typ delty..
Lt.Shark - 18. srpen 2016 21:34sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
S.S.Enterprise: zřejmě to mají jen kapitáni a vyšší důstojníci, protože zatímco ostatní členové Enterprise mají ty normální delty, tak tu deltu z TMP mají kromě Kirka taky ti důstojníci co na tom podiu sedí v těch bílejch uniformách... což busou zřejmě admirálové.
S.S.Enterprise - 18. srpen 2016 21:15sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
nez se pustim do zhodnoceni STB, jeden postrech k ST ID - vcera sem si pustil oba AT (abramstreky - vyborna zkratka kterou kdosi pouzil v diskuzi na Trekkies)... vsimnli ste si, ze v ST ID pouzili ruzne odznaky flotily na (stejne) šedé slavnostní uniforme? na konci filmu, jak tam Kirk řeční a flotiláci to ve stoje poslouchají.... Kirk ma odznak z TMP, radovi flotiláci z duty onboard uniforem...
Pozemstan - 18. srpen 2016 15:06sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Yakuzza: Troška má poměrně masivní reklamu - několik týdnů velké širokoúhlé bilboardy v metru, včera byl hostem dopoledního Radiožurnálu, dnes o premiéře jeho filmu ČRo1 informoval ve zprávách... -)(
Yakuzza - 18. srpen 2016 14:19sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
DO KINA: Troškova pohádka svede boj proti Star Treku
lagga - 18. srpen 2016 01:25sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Tak jedu z Biografu Oko
Moc se mi to libilo, skoro podobne nateseny pocit jako z 11tky. Tenhle film fungoval. A jeste navic byl o uklizeni vlastniho bordelu. Tesim se ze pujdu zase.
AVip - 17. srpen 2016 22:51sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade: Jo, to jsem radši ani nechtěl připomínat...! :-)
Telemachus Rhade - 17. srpen 2016 22:47sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip: Tak když jsme u toho, tak stejným principem získal Baird Nemesis :) Takhle to holt u Paramountu chodí.
AVip - 17. srpen 2016 22:13sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade:
a náhodou má smlouvu na další film v Paramountu. Tak holt Abrams nedostal Mission Impossible 4, ale remake TOSky :)


Tady je třeba říct, že Braga a Moore kdysi podobným způsobem přišli k Mission Impossible 2, protože ST9 dostal Piller a oni měli smlouvu na scénáře pro tři filmy a studio by jim jinak muselo cálovat +/- za nic.
S.S.Enterprise - 17. srpen 2016 20:32sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Telemachus Rhade: jo souhlas, jen bych k té popkultuře dodal, že v USA s jejich krátkou historií, je TOSka brána jako klasické dílo, nakonec pdobne jako puvodni papirove komixy od Marvellu... Takze pokud se toci remake/reboot, proste je to zase Kirk, ... je to jako kdyz se zfilmovava po xte tataz kniha nebo historicka udalost, proste jmena postav sou vzdycky stejny, jen dej se muze lisit...
Telemachus Rhade - 17. srpen 2016 20:15sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Vžij se do kůže studia roku 2006/7, které Star Treku absolutně nerozumí. (obměnilo se vedení)

Řečí čísel zjistili, že ST selhal. Insurrection nic moc, Nemesis totálně selhala a seriál šel za celých 11 let u Paramountu (Voyager, ENT) se sledovaností jen dolů + produkční tým studio vyloženě hejtoval.

V US je Kirk/Spock, Spock hlavně, součástí popkultury jak žádný jiný ST ne. U nás je to Picard, tam tyhle dva. No tak si dali 5 a 5 dohromady a zjistili, že se jim vyplatí remake. Stačí, aby to udělal někdo aktuálně populární, který umí přitáhnout davy a náhodou má smlouvu na další film v Paramountu. Tak holt Abrams nedostal Mission Impossible 4, ale remake TOSky :) Pro něj to samozřejmě bylo lákavější, protože chtěl vždycky dělat SF, jmenovitě SW. Divoká karta vyšla - dneska je tam, kde chtěl být.
Mvek - 17. srpen 2016 19:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak se zvukem uvidíme, mě zítra čeká premiéra v rožnovském kině:-).


Yakuzza: Jo, to jsem také říkal, mohli použít nějaké potomky/příbuzné některých známých postav, aby je mohly aspoň zmínit, nebo kdyby to bylo post TNG, tak je i použít atd. Njn. A pak si s mladíčkama mohli hrát, jak chtěli.
Mirak - 17. srpen 2016 19:31sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Yakuzza: To bys mohl říct skoro u každýho remaku. Ale holt namotat se přímo na něco, co mělo úspěch vytvoří dostatečný buzz. Jméno Kirk asi aspoň z doslechu zná velká spousta Američanů.
Yakuzza - 17. srpen 2016 19:23sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade: Tvoje nadmíru pozitivní hodnocení mě částečně překvapuje, ale na druhou stranu s většinou asi souhlasím.

Zjišťuju, že už asi vím, čím jsou pro mě tyhle filmy víceméně pohřbené. Prostě v těch hercích nevidím postavy, které mají ztvárňovat. V souvislosti s tím mě napadlo, proč vlastně nutně recyklovali TOS postavy, když mohli vytvořit úplně nové? A řekněme si narovinu, TOS postavy svoje kouzlo sice mají, ale bůhvíjak nápadité to zase není. Byla tady možnost dát dohromady novou posádku s tisíckrát zajímavějšíma backgroundama a když pominu Quinta, herci by to klidně mohli být stejní.
Telemachus Rhade - 17. srpen 2016 15:19sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Obyčejné 3D jsem neviděl, ale zvuk potřebuje dobrý rozsah - v IMAXu skoro nebyla slyšet hudba v některých scénách. Čili doporučuju Atmos.
S.S.Enterprise - 17. srpen 2016 15:08sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
jinak jeste sem na tom nebyl . na jakou verzi je lepsi jit? 3D nebo dolby atmos? IMAX na vyber nemam...
S.S.Enterprise - 17. srpen 2016 15:04sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
... no z hlediska tržeb je to zatím na hraně výdělečnosti a protože extended verze u ST moc tradici nemají, neočekávám ji ani tentokrát...

Nejnovější   Novější 313 - 332 / 3185Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o