Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Kelvin timeline - We have lens flares! Join the dark side!

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 3183
Nejčerstvější novinky z Abrams Treku vždy zde

Toto fórum je určeno pro spoilerové informace o Star Treku (no dejme tomu) s pořadovými čísly:
XIV, 14 a 4 (kde ovšem zase nebude určitě ani ta dvojtečka)
...a diskusi o nich.

Patří sem v první řadě veškeré informace k ději, které nebyly oficiálně zveřejněny - tj. scénář, nástiny děje, fotografie z natáčení, dále fotografie kulis, rekvizit a kostýmů a všechny ostatní spoilery.

Pokud se chcete vyhnout spoilerům, pro klid duše můžete moderátora požádat o BAN přístupu do tohoto fóra. Ten Vám ho rád udělí.

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 216 - 235 / 3183Starší   Nejstarší

S.S.Enterprise - 16. září 2016 14:34sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Yakuzza:
možné je vše, sou to jen dohady... moje verze je zalozena na tom, ze The Cage je součástí canonu (number one, Pike). A ta scena s usmívajícím se Spockem mozná byla pouzita i v The Menagerie? Nevim.
Jako proc by nemohl Spock (napul clovek) mit nejakej vyvoj smerem od emocionalniho Spocka k bez emocionalnimu (Kholinar v TMP). Totez se pak opakovalo znova po Katra ritualu v ST3... Takze Spockovy emoce nebyli nikdy stále stejné a projevoval je bud víc a nebo míň.
Yakuzza - 16. září 2016 14:28sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
S.S.Enterprise:
Spock v The Cage emoce projevoval

Argumentovat jednou scenou z puvodne neodvysilaneho pilotu a z doby, kdy ten charakter jeste nebyl ve finalni podobe, srsly?

Btw vygooglil jsem ted celkem zajimave vysvetleni, se kterym jsem se jeste nesetkal.

The novel The Fire and the Rose establishes that Spock was simply emulating Human behaviors such as smiles, and that there was truly no emotion behind his own smile. He eventually stopped though when his crewmates came to distrust him, believing him not to be truthful about himself to them.
(IMDb)
S.S.Enterprise - 16. září 2016 14:07sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Pozemstan: jasne, ale tam ma STB bug, protože to co popisuješ je to, co slovně řekla posádka, no CGI nám ukázali trochu něco jiného (hlavně v případě vybuchujících swarm lodí těsně před nárazem do yorktown (ty lodě nevybuchy na zákládě vzájemných srážek) .. a když už to zmiňuju, tak z fyzikalniho hlediska měli poškodit yourtown i po jejich vybuchu, protože jejich hmota se nevypařila a měla do něj narazit..
Pozemstan - 16. září 2016 13:36sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
S.S.Enterprise: "způsob zničení lodí (Mars útočí)

Tato podobnost mě také napadla, ale samotný princip je trochu odlišný. Ve filmu Mars útočí ničily zvukové vlny přímo mozky vetřelců, zatímco zde způsobovaly rádiové vlny (šířící hudbu) chaos v komunikaci či synchronizaci pohybu lodí. Obojí pak vybuchovalo... -)
S.S.Enterprise - 16. září 2016 13:26sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
BorgDog: příběhová kopie, nebo spíš slepenec, je Beyond komplet, ale to sou dnes nejuspesnejsi komixovky taky.. jako kazdej druheh komixak jede podle stejneho mustru a i zaverecne bitvy a efekty uz byvaji podobne...

Beyond nekopíruje jen artefakt, ale i způsob zničení lodí (Mars útočí) a jejich podobu (Ender's Game, Matrix), nebo dělení ent. a její pád (ST Generations), základna Yorktovn (Mass Effect, Inception, Doctor Strange), Jaylah (stejná tyč jako měla Rey v SW7), nutnost vyzpovidat Kirka u sklenky alkoholu (Pika nahradil McCoy),.... zapomněl sem na něco?
S.S.Enterprise - 16. září 2016 13:18sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
s tím Spockem: neuapomínejte, že časově se to odehrává mnohem dříve - Spock v The Cage emoce projevoval a to nebyl emocionálne zasažen zničením Vulkánu, smrtí matky a příbuzných a nebyl pod palcem TOP star Saldany...

BorgDog - 16. září 2016 10:23sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Seven: O tom psal. Nevím, co měl k dispozici. Ovšem to s tou motorkou je chyba, kterou tohle ovlivnit nemohlo. U té Edisonovy posádky možná ano. Navíc tuším, že jsem tam zachytil pár dalších vět, kde je něco jiného, než postavy říkají, a to v obsahovém smyslu - ne, že to říkají "jinými slovy." Musel bych to vidět znovu, ale zrovna teď bych ty titulky hodnotil jako podprůměrné.
Yakuzza - 16. září 2016 10:22sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
BorgDog:
Quinto je katastrofa, tu roli nechápe a nezvládá. Nehraje Vulkánce, dokonce ani polovičního Vulkánce, ale člověka, co si na něj hraje.

Tak.
Seven - 16. září 2016 10:07sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Fuka je přeceňovaný dlouhodobě, nejednou měl chyby z neznalosti seriálové popkultury ve více filmech. Třeba u Paula před lety chtěl dát do titulek místo Boomer Sedmou z Devíti a musela jsem mu vysvětlit co je BSG, kdo je Boomer, že BSG teď je in a že Voyager už deset let není v televizi. Na předchozí trek měl ještě nějakou skupinu na G+, kde mu lidi radili, teď už asi kašle na vše. Druhá věc je, že jsou schopní mu dodat transcript bez filmu nebo poslat verzi s nízkým rozlišením, černobílou a bez efektů, aby to náhodou neukrad.
BorgDog - 16. září 2016 03:13sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Takže... jsem si zajel do Plzně na vůbec poslední promítání ve 2D. A na první návštěvu kina po nějakých 10ti letech. V sále nás bylo možná tak 15, přičemž jsem neměl dojem, že by někoho film přehnaně zajímal, do konce titulků jsem čekal jenom já. A teď k věci.

Na rovinu, hned na počátku, když mi došlo, že po cca. TŘECH MINUTÁCH filmu znám klíčovou zápletku, i co se bude dít, a také odkud ji znám, byl jsem krůček od toho prostě vstát a odejít. Bez legrace. Protože jestli to ST dotáhl už tak daleko, že vykrádá zápletku "Strážců Galaxie", filmu, který by s ním neměl být ani na stejné planetě, pak je "ubohost" nejmírnější slovo, co mě napadá. No, vydržel jsem. A dál už to bylo až na výjimky jen lepší.

V první řadě překvapil tentokrát Kirk. Konečně mám pocit, že dospěl, že už to není protekční spratek, ale někdo, kdo si začíná klást otázky, jaké by ho dřív nenapadly, a na jaké se těžko hledají odpovědi. Rozhovor s McCoyem o překonání vlastního otce, a co dál, i obecně dialogy jsou velmi dobře psané, a palec jednoznačně nahoru. Vůbec, první minuty výborné, podle mě nejlepší z celého filmu, včetně příletu na Yorktown - přestože stanice samotná, její umístění i vzhled je opět pitomost. Pak se to rozjede. Z Enterprise už se pomalu stává spotřební zboží, přesto při Krallově "Podřízni jí krk!" skutečně zamrazí. Nápadité metody evakuace "torpédo" a "výtah" pomáhají mírnit klišovitost celé bitvy a otravnost "dalšího roje, pokolikáté už?!" Rovněž to velmi dobře vypadá, bez "lens flare sraček" a podobných vymožeností.

Další, co si člověk uvědomí, jakmile se děj přesune na planetu, je, že na rozdíl od Abramsovin tady skutečně mají místo VŠECHNY postavy. Lin si pečlivě hlídá, aby nikdo nezůstal jako doplněk ve skříni, každý má svůj "hvězdný moment" nebo dva a něco důležitého v ději udělá. Navíc dialogy skutečně JSOU jako ze starých dobrých časů. Nevím, nakolik je to zásluha Pegga, ale jdou opět na rozdíl od Abramse dál než k laciným imitacím. Problém je jenom u Spocka s McCoyem, protože Quinto je katastrofa, tu roli nechápe a nezvládá. Nehraje Vulkánce, dokonce ani polovičního Vulkánce, ale člověka, co si na něj hraje. Po stránce obsazení největší fail. Naopak Jaylah, kterou jsem odepsal jako "povinnou sexy Amazonku na ozdobu" funguje překvapivě dobře, protože je držena při zemi a uvěřitelná. Koneckonců, svůj klíčový souboj nebýt Kirka prohraje. Akční scény jsou přitom relativně nápadité, ať už "přestřelka na toboganu Enterprise" nebo konečná bitka v proměnlivé gravitaci. Jo, občas je to přestřelené nebo ohnuté, ale jenom párkrát v rovině naprosté stupidity jako ta motorka. A nejde samozřejmě nevidět KONEČNĚ správně ukázaný univerzální překladač, design Franklinu, zmínku o Xindi a další velice roztomilé "těžení z podstaty". Všechno ŘÁDOVĚ lepší, než jakékoliv Abramsovy pokusy o totéž.

Zbytek a samotné finále asi nemá cenu pitvat - návrat ke klišovitosti a debilitě. Místo červeného žužu šedý šmejd, plus n-tý magor v řadě. Krallova identita by byla zajímavá a překvapivá, kdyby ji nepodrývalo kvantum nelogičností v tom, co a jak dělá. Motivace zas stojí čistě jen na "ono mu hráblo." Napadlo už někoho, že pokud dá v každém filmu elitě Flotily tolik práce zdolat nějakého cvoka, co by se asi dělo, kdyby proti ní stál někdo NORMÁLNÍ? Seznam nelogičností ani nemá cenu ani vypočítávat - to nejlepší z filmu prostě končí odletem Franklina z planety.

Celkově ANO, je to nejlepší film z "nuTřeku" a jediný, na který se budu mít jednou snad chuť podívat znovu. Ovšem dokud budou ústřední zápletky psané retardy pro jiné retardy, lepší jak ten "jednoroční popcorn" to prostě nebude.

Pár postřehů mimo, i k tomu co tu zaznělo:

1.) Kdybych to nevěděl, "Suluovu scénku" bych za homosexuální naprosto nepovažoval. Pokud má být tohle vítězství ve "válce o gaye na Enterprise", je to vítězství k smíchu.

2.) Na několika místech jsem měl pocit, že se ve filmu stříhalo dost necitlivě. Budu zvědav, jestli nebo jaké vyhozené scény se objeví na DVD.

3.) Fuka je podle mě přeceňovaný, a zde je to názorně vidět na chybách v titulcích, jako ta u motorky.

4.) Rád bych věděl, z jakého druhu byla praporčík Syl. :-)

5.) Co se týče Krallovy posádky, domnívám se, že tam chyba není a je to opět výsledek špatného překladu. Edison podle mě neříká "zůstali mi tři členové posádky," ale "zůstali JSME tři z posádky." Tedy tři včetně něj, přičemž ti druzí dva jsou Manas a Kalara, kteří si tu "upírskou léčbu" dopřávali také. Směřuje k tomu i konečná scéna, kde Kirk "uzavírá případ" a na fotkách vedle Edisona jsou další dva důstojníci, jeden z nich žena, Kalaře očividně podobná.



S.S.Enterprise - 15. září 2016 13:36sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
jinak ta Čína se zisky moc nepohla..
Telemachus Rhade - 15. září 2016 12:05sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jinak pořád se v Hostivaři hraje v Dolby Atmos a minimálně do 21.9. se hrát bude.
Telemachus Rhade - 15. září 2016 12:04sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Těším se... :)
BorgDog - 15. září 2016 11:51sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Tak jsem to také viděl. Elaborát in progress...
Pozemstan - 08. září 2016 09:03sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Pěkné.

Mimochodem, v neděli cestou vlakem na konferenci do Českých Budějovic jsem na mnoha nádražích od Prahy až do cíle zaznamenal plakáty na STB (a snad žádné jiné). ČD jsou zřejmě ST nakloněny, resp. až teď si uvědomuji, že tomu možná mohl pomoci i Praotec... -)
S.S.Enterprise - 07. září 2016 13:24sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
zajimavy
Telemachus Rhade - 07. září 2016 09:00sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
China publicity posters for Beyond
S.S.Enterprise - 31. srpen 2016 14:57sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
jo nebo třeba prsten toho atentátníka z STID...
Mvek - 31. srpen 2016 11:58sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
S.S.Enterprise: To netuším, nějak ho mám spojený jen se Scottym a, máš pravdu, taky Pikem.
S.S.Enterprise - 30. srpen 2016 15:12sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mvek: jakej prsten? ja mam pocit ze v STA maji vsichni clenove flotily prsten...

Nejnovější   Novější 216 - 235 / 3183Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o