Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Kelvin timeline - We have lens flares! Join the dark side!

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 3183
Nejčerstvější novinky z Abrams Treku vždy zde

Toto fórum je určeno pro spoilerové informace o Star Treku (no dejme tomu) s pořadovými čísly:
XIV, 14 a 4 (kde ovšem zase nebude určitě ani ta dvojtečka)
...a diskusi o nich.

Patří sem v první řadě veškeré informace k ději, které nebyly oficiálně zveřejněny - tj. scénář, nástiny děje, fotografie z natáčení, dále fotografie kulis, rekvizit a kostýmů a všechny ostatní spoilery.

Pokud se chcete vyhnout spoilerům, pro klid duše můžete moderátora požádat o BAN přístupu do tohoto fóra. Ten Vám ho rád udělí.

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 193 - 212 / 3183Starší   Nejstarší

S.S.Enterprise - 04. listopad 2016 14:40sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
jo je
Lt.Shark - 04. listopad 2016 14:16sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
a je už k sehnání i s dabingem...?
Telemachus Rhade - 04. listopad 2016 13:30sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Přemýšlel jsem, co dnes věčer. Už nemusím :)
S.S.Enterprise - 04. listopad 2016 13:25sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Po prvním domácím a celkově třetím shlédnutí STB konstatuji, že mě ten film nudí. V kině sem ho vnímal jinak. Nakonec totéž, ale v opačném gardu, jako v případě Insurrection, kterej mi v kině připadal blbej, ale později po několika domácích projekcích mi připadá jako "pravej star trek"...
BorgDog - 13. říjen 2016 00:57sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
No comment. :-)

http://img02.deviantart.net/17cc/i/2016/237/b/4/star_trek_beyond_white_girl_by_vladcorail-daf98on.jpg
Telemachus Rhade - 03. říjen 2016 07:53sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
A pak že ta motorka je nějaké novum :)

imagebam.com
Yakuzza - 18. září 2016 13:45sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Hehe, otec Marca Pola :)
S.S.Enterprise - 18. září 2016 13:38sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
tenkhle chlab by mohl hrat staršiho quinta/spocka: http://www.csfd.cz/tvurce/39366-pierfrancesco-favino/galerie/?type=film-1
S.S.Enterprise - 17. září 2016 13:56sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
2 defianti v message in bottle: to sem nevedel, to je zajimave, okecavaci zduvodneni vymyslet nebudu, protoze bych byl pro smich, ale neco by se vymslet dalo :D
S.S.Enterprise - 17. září 2016 13:55sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
maskovani Franklina: vsimnete si, ze jeho gondoly byly jakoby uzavrene ve skale (ktera byla navic nedokonalym CGI efektem). Je tedy mozne, ze Franklin vlivem nake udalosti zmizel/zmenil puvodni polohu. Kdybych to chtel za kazdou cenu okecat, tak si vymyslim nejakou story, kdy se Franklin transportoval z puvodniho mista dopadu do toho soucasneho a jeho cast se zhmotnila uvnitr skaly (a stejnym zpusobem bych hned vysvetlil i nalez artefaktu na Zemi ve skale nebo vrstvach starych miliony let :)
S.S.Enterprise - 17. září 2016 13:52sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
ST je americkej film a USA je uz desitky let ohrozuji ruzni teroriste... Takze motivace vsech tech padouchu je zcestná stejne, jako u vetsiny teroristu.. proste maji nakou vlastni logiku, musi si sve ciny vnitrne ospravedlnit
BorgDog - 17. září 2016 12:05sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
P.S. Edisonova pomsta mi dávala smysl jen k bodu "Oni mě tady nechali shnít - všechny je dostanu!" Fajn. Ale ten zbytek? V Romulanských válkách lidé zvítězili JENOM díky tomu, že byli jednotní, že spolupracovali s jinými druhy. Xindi v jisté formě totéž. Takže CO vlastně na tom Edisonovi nevoní? Kdyby byl nějakým typem anarchisty, dejme tomu, ale jako voják si nutnost spolupráce musel uvědomovat - konečně, byl kapitánem, a Flotila se ani tady od armády zas tolik neliší. Takže polovina tohoto mi opravdu přišla jako blábolení cvoka - anebo jsem něco zásadního nepochopil.
BorgDog - 17. září 2016 11:55sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Telemachus Rhade:

Opět po bodech:

Jakože se bude týkat toho artefaktu - OK.

Jenže mně nejde o artefakt. Jde mi o způsob jeho použití. "Hrdina získá část zbraně hromadného ničení, aniž ví, jakou má cenu. Padouch ji chce. Přepadne ho, ukradne mu ji, pak ji on zas ukradne zpátky. Nakonec ji padouch dostane, aby mohl sestavit zbraň a být v poslední vteřině zneškodněn." Ústřední zápletka STB v kostce - a teď si to porovnej se "Strážci Galaxie." TOHLE mi vadí, ne artefakt samotný, a skutečně mi to "docvaklo" už v momentě, kdy Kirk poprvé řekne tu větu o dávné mimozemské zbrani. To bylo jak rána do hlavy klackem.

To by se dalo v kludu říct i o posloupnosti Sybok > Chang > Soran > Ru'afo > Shinzon.

Ano. Přesně tak to je. Jen bych z té řady vynechal Changa, toho za šíleného nepovažuji, a přidal Nerona s ehm... bolí mě to říct... Khanem. Tím máme 4 filmy, kde je hlavní záporák cvok, co se chce někomu za něco pomstít. V ŘADĚ! Mění se jenom omáčka a důvody té pomsty. Navíc u Edisona mi přišel slabý i ten - tam to AŽ PŘÍLIŠ stojí na té "cvokovitosti."

Příklady?

1.) K čemu ta šaškárna s vylákáním Enterprise? Na Yorktownu jiná loď nebyla, to je přímo řečeno, a ze závěru je jasné, že stanice by se neubránila. Krall ji mohl "posvačit", kdy se mu zachtělo, vůbec žádnou lest k tomu nepotřeboval.

2.) NA CO vůbec ta zbraň měla být? Z toho, co je vidět, se zdá, že se musela člověka "dotknout" aby ho zabila, nebyl to virus ani "kosmický patogen", co se objevoval v TNG a šířil se i vesmírným prostorem. Kdyby Krall rojem rozřezal Yorktown tak jako Enterprise, stejně by tam byli všichni mrtví, cíle by dosáhl. Celé to působí, že šlo jenom o manýru šílence, který prostě musel mít "extra hračku" bez ohledu na praktickou využitelnost.

3.) Krall neznal polohu vlastní lodi? Přece MUSEL vědět, kde Franklin leží. Jaylah ho nikam nepřesunula. To ho nenapadlo, že právě tady bude první místo, kam Kirk může zamířit? Neposlal tam za ty roky ani jednu hlídku, nepřišlo mu nikdy divné, KAM se ta loď vypařila, poté co ji Jaylah zamaskovala? Dává tohle smysl?

4.) Kralla celou dobu nenapadlo, že tu zbraň může mít u sebe některý ze zajatců? Neměl senzory? Pokud se nemýlím, tak zraje na Enterprise ji pomocí nějakého skeneru hledal - poprvé ji šlo najít a pak zas ne? Anebo JAK vůbec přišel tak najednou na to, že ji má někdo ze zajatců? A proč vůbec ty zajatce bral? Očividně si dokázal "doplňovat šťávu" z těch humanoidů, které tam už předtím měl, takže na co potřeboval lidi? Tím spíš, že hlídané to tam bylo relativně mizerně.

Tohle mi přijde naprosto nelogické chování, pro které je fakt jedinou "univerzální výmluvou", že je cvok. Což je pohodlná berlička, kterou jde podepřít každá stupidita.



Telemachus Rhade - 17. září 2016 09:59sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
BorgDog: Tak, smršť se přehnala :) Teď po bodech...

po cca. TŘECH MINUTÁCH filmu znám klíčovou zápletku
Jakože se bude týkat toho artefaktu - OK. Ale jinak ne, to bys musel být jasnovidec. V takovém případě bych tě okamžitě zaměstnal :)

to ST dotáhl už tak daleko, že vykrádá zápletku "Strážců Galaxie"
Care to elaborate? To mi vůbec nepřijde.

BorgDog:
n-tý magor v řadě
Nesouhlasím. To by se dalo v kludu říct i o posloupnosti Sybok > Chang > Soran > Ru'afo > Shinzon. Vždy záleží jen na tom, jak je dotyčná postava napsaná. Krall je první záporák, právě od Sorana, s uvěřitelnou motivací a za tím si stojím.

Krallova identita by byla zajímavá a překvapivá, kdyby ji nepodrývalo kvantum nelogičností v tom, co a jak dělá.
Příklady?

Edison podle mě neříká "zůstali mi tři členové posádky," ale "zůstali JSME tři z posádky." Tedy tři včetně něj
Yep.

Se zbytkem víceméně souhlasím, ale takové ty věci jako "stanice je na nelogickém místě" - takových situací jsou třeba v TOSce, TNG nebo i Vojíždělu mraky.
BorgDog - 16. září 2016 19:40sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Telemachus Rhade: Osobně se v tomhle snažím být tolerantní. Drobné nedostatky, i třeba "hůře okecatelné" v technické rovině dokážu přejít. Nejsem až tak "fanatický treknolog" konečně i u sebe jsem si při psaní ohýbal kde co. Mnohem víc mi vadí stupidita v příběhové logice, anebo pocit, že na to prostě při psaní - dámy prominou - z vysoka srali. Což byla u Abramse metoda práce a u STB se to vyskytuje též, jen v menší míře. Dobrá POLOVINA věcí, které se mi nelíbí, by šly vyřešit poměrně jednoduše, pokud by se nad nimi někdo zamyslel déle jak 10 minut, a tohle bolí. :-(
Telemachus Rhade - 16. září 2016 18:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza:
Barva jadra ve Fury nesedi s S1? Co kdyz zrovna kratkodobe testovali novou verzi? :)

OK, to je platný argument :-)

Ale není to úplně to, co jsem tím myslel. Stejně, jako nejde paušálně okecávat všechno, tak jsou případy, co se okecat dají celkem bez problému a je dost možné, že na to autoři (či showrunnerové) právě spoléhali.
Mirak - 16. září 2016 17:54sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Jo a když Kirk v Corbomite Maneuver mluví o Enterprise jako o United Earth ship, tak se prostě přeřekl :)
Yakuzza - 16. září 2016 17:47sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Ale tuhle diskuzi tady uz vedeme po nekolikate, mam pocit :)
Yakuzza - 16. září 2016 17:47sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade: Pouzivam ten argument, protoze nemam rad takove to vysvetlovani nesmyslu za kazdou cenu :) To si pak muzu vzit nektere tvoje nadavky na Voyager a az absurdne je zacit vysvetlovat. Barva jadra ve Fury nesedi s S1? Co kdyz zrovna kratkodobe testovali novou verzi? :)

Ze beres The Cage smerodatneji... no budiz, ale je treba brat v uvahu, ze po odmitnuti Klece a vyrabeni "nove" TOSky urcite nikdo nebral v uvahu, co se v Kleci stalo. Also, nemuzem brat vsechno vazne, i kdyz to je kanon. V Message In A Bottle na Prometheus utoci Akira a dve lodi tridy Defiant, obe oznacene jako USS Defiant NX-74205. A taky neverime, ze tam dva Defianty opravdu byly.
Telemachus Rhade - 16. září 2016 16:48sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza:
The novel The Fire and the Rose
Doufám, že ji máš doma v CZ ;)

Každopádně když odhlédneme od Klece, (která je tedy pro mě směrodatnější než většina TOSky) tak má SS pravdu. Spock měl emoce pokaždé nastavené jinak a tak není důvod, proč by je Quinto nemohl mít tam, kde je má. Že je to mizerný herec, to víme všichni. Na druhou stranu - Nimoy je nenahraditelný. Asi bych byl raději, kdyby ho přeobsadili třeba Adrienem Brodym, ale ani ten by ho nezahrál dobře.

Yakuzza:
Jakoze jasne, kdyz si to budes chtit za kazdou cenu vysvetlit, tak se ti podari. Ale zeptej se sam sebe, jestli vsechna ta vysvetleni byla ze strany autoru zamerem nebo ne.
Tenhle argument používáš často, ale IMHO není v Treku až tak směrodatný. Autoři vymýšleli kdejaké ptákoviny, ale vždycky stál v pozadí někdo, kdo je krotil a vedl směřování více po stanovené lajně. Ať už to byl Roddenberry, Bennett, Berman nebo Coto.

Nejnovější   Novější 193 - 212 / 3183Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o