Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Star Wars

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 1902

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 443 - 462 / 1902Starší   Nejstarší

Mvek - 24. leden 2017 18:14sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A nemůže to být ta Kylo Ren, nebo jak se jmenovala?
Zephram - 24. leden 2017 12:59sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Třeba to v rámci genderové rovnováhy bude nějaký Rey-nok. A Luke ji usměrní, sehraje roli di-Yody.
Seven - 24. leden 2017 11:55sipka
ZAMĚŘIT
Seven
To je každou chvíli nějakej poslední džedáj, tuhle je to Obi-wan, tuhle Yoda, teď to asi zase bude Luke...
Telemachus Rhade - 23. leden 2017 20:36sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Zephram: Co je zatím známo, tak jednotné.
Zephram - 23. leden 2017 20:29sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Hm, je to jednotné nebo množné číslo?
S.S.Enterprise - 23. leden 2017 19:44sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
SW bez džedájů?
Telemachus Rhade - 23. leden 2017 17:53sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Episode VIII: The Last Jedi

imagebam.com
Zephram - 22. leden 2017 17:19sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Já to nejoblíbenější mám pěkně rozložené mezi starou a novou trilogii. Nejlepší epizody II a V (přičemž to moc nejde srovnávat vzájemně, ale jsou tak na stejné úrovni), pak III a IV (rovněž na stejné úrovni). Těmto všem bych dal 5/5. Poté VI a nakonec I. Těm oběma bych dal 4/5, epizodě I tedy trochu méně, ale tu už bych musel řešit desetiny bodu a ne jen půlbody. Nové SW7: Force Awakens asi 2.5-3/5 a Rogue One tak 3.5/5.
Seven - 22. leden 2017 15:01sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Zrovna včera jsem si dala rewatch Force Awakens a dneska New Hope. A obojí se mi stále líbí. Do té trilogie 1, 2, 3 už asi nepůjdu nikdy, ty pro mě byly v duchu jednou a dost.

Co se týká Force Awakens, jak už jsem říkala loni - u těch Skywalkerů by se s tím trucováním měli léčit.
S.S.Enterprise - 16. leden 2017 15:20sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
mě se líbí jen ep. 1,2,3 - Podle me pravé SW tak jak je chtěl Lucas udělat už napoprvé, ale neměl prostředky... Galaxie je veliká a čím víc bizarních světů tam je, tím líp. Omezování se na pouštní/ledovou/lesní planetu je podle zpátečnické a právě v případě StarWars naškodu. Tuláka sem jeste neviděl, takze nevim, jak je to v něm...
Telemachus Rhade - 16. leden 2017 10:26sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza:
Třeba u epizod II a III byl pokus udělat to trochu složitější a už to nebylo ono.
Jediné dvě, kde to bylo to pravé ořechové :)

Ano, to souhlasím, ale znovu - bylo to konzistentně hloupoučké jako stará trilogie.
Touché.

očekávám alespoň trochu inteligentní zábavu nebo něco k zamyšlení. U Star Wars tohle prostě nečekám
Je mi asi jasné, že animované The Clone Wars půjdou navěky mimo tebe, ale tam je takovýhle momentů celkem dost.
Telemachus Rhade - 13. leden 2017 18:03sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade


Pozemstan - 12. leden 2017 19:57sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
kapitan Pike, Yakuzza: I když se mi to také líbilo (jakož i původní série), musím uznat, že nehledě na žánr SW tam myslím přinejmenším jedna velká hloupá chyba byla.

Jak jsem psal před rokem: "Před zachycením lodi Solem (a vlastně i v jeho průběhu) proběhne asi největší logická chyba filmu (a nemyslím ono náhodné shledání). Rey s Finnem takřka slaví, že "unikli" a dosáhli orbity, potažmo vyřešili technické problémy, a přitom se až do zajmutí Solem nestarají o okolní vesmír, kde, jak to chápu, na orbitě stále číhá křižník Prvního řádu, který je hledá... Zřejmě měli být prakticky okamžitě zajati Prvním řádem. I kdyby dorazil dříve Solo, musel by pak nejspíš čelit nejen svým nepřátelům, ale i Prvnímu řádu. Ten ale náhle a nelogicky přestal být bezprostřední hrozbou (pravda, mezi Solovými nepřáteli měl agenta)..."
Yakuzza - 12. leden 2017 16:39sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Jinými slovy, když si pustím Star Trek, očekávám alespoň trochu inteligentní zábavu nebo něco k zamyšlení. U Star Wars tohle prostě nečekám a s tím přístupem se na to i dávám a hodnotím to.
Yakuzza - 12. leden 2017 16:37sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
kapitan Pike: Hodnocení ostatních jsem si tentokrát nečetl, abych nebyl ovlivněn :) Mám to ale v plánu.

Jinak k tomu hloupučství :) Ano, to souhlasím, ale znovu - bylo to konzistentně hloupoučké jako stará trilogie. Třeba u epizod II a III byl pokus udělat to trochu složitější a už to nebylo ono. Ostatně, nejednou bylo řečeno, že jsou Star Wars vpodstatě pohádka.

Přiblblé tupé Star Trek filmy Abramsovi neodpustím, ale s tímto problém nemám.
kapitan Pike - 12. leden 2017 16:26sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Yakuzza: Já mám svoje hodnocení v příspěvku 260234. Docela jsi mě překvapil pozitivním hodnocením, podle mě byl dost hloupoučký film. (Původní SW jsem viděl naposledy tak před 12 lety.)
Pozemstan - 10. leden 2017 20:22sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Yakuzza: Více-méně souhlasím. Atmosféra blízká původním SW se mi také líbila.
Yakuzza - 10. leden 2017 12:19sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
- Celkově se mi film líbil, ale je to dané především tím, že jsem díky jménu Abrams čekal nějakou blýskavou pestrobarevnou tupost. Tím nechci říct, že to bylo bůhvíjak intelektuální, to rozhodně ne, ale bylo to alespoň "blbé" v duchu klasických Star Wars.
- Měl jsem z toho pocit atmosféry staré trilogie (logicky) a asi se mi to líbilo víc, než kterýkoli film z nové trilogie.
- Hodně dal filmu Harrison Ford. Han Solo byl dobře napsaný i zahraný, místy opravdu dobré hlášky.
- Na stranu druhou, Carrie byla podivná, vypadala podivně a postava Leiy mi přišla skoro až zbytečná. Těch pár slovních přestřelek s Hanem vůbec nefungovalo. No a v Hamillovi bych v závěrečné scéně Luka nepoznal ani omylem.
- Co se nových postav týče, tak žádný zázrak, ale že by to uráželo, to ne. Rey je hodně pěkná, i když zvláštně zahraná. Finn byl takový jednoduchoučký. Moc mi nesedl ten "nový Vader".
- Paralel a vykrádaček původních epizod (především čtverky) tam bylo opravdu hodně, občas to bylo až nepochopitelné. Popravdě mi to ale přišlo milionkrát přirozenější než jakýkoli pokus o narážky nebo kontinuitu v Abramsových Trek filmech.
- Hudba byla pro atmosféru výborná, ale neslyšeli jsme nic moc nového, co by bylo alespoň trochu zajímavé. Ono se ale v případě Star Wars Williamsovi povedlo naposledy v epizodě I.
- C-3PO extrémně otravný!
- Nová zbraň a rozbíjení planet na dálku... well, to bylo divné. Vedení First Orderu bylo dost trapné, ale to je konzistentní s trapností Impéria :)
- Potěšila spousta dílčích drobností. Vraky Star Destroyerů (boží!), Millenium Falcon, pár nenásilných kultovních hlášek nebo známé druhy.
- Celkově tedy spokojenost. Jsem holt fanoušek staré trilogie, kterou mám rád i přes objektivní negativa, které se z velké části "podařilo" zanést i do tohoto filmu, takže spoustu věcí nemám úplně potřebu vytýkat. Popravdě ale nevím, nakolik se těšit na osmičku, jelikož Abrams dokáže být dost nevypočitatelný.
Yakuzza - 09. leden 2017 21:02sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Tak jsem viděl Epizodu VII a velice příjemné překvapení! These are the Star Wars I was looking forward to. Vstřebám ještě dojmy a zítra sepíšu.
AVip - 09. leden 2017 08:08sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade:
Myšák Mickey se vyjádřil, že je to 6 dní

To vydrží do příštího retconu... :-D (a 6 dnů je ještě OK a uvěřitelných, 10 minut moc ne, obecně cokoliv nad 1 den je uvěřitelné, pokud nemá zásadně přepsán způsob fungování lodí ve Star Wars).

Nojono, výtvarná stránka se nám tady trošku poprala! :-DDD

Nejnovější   Novější 443 - 462 / 1902Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o