Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Star Wars

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 1902

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 363 - 382 / 1902Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 12. září 2017 20:29sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Episode IX: written and directed by J.J. Abrams

Ne, díky, budu se raději šlehat řetězem v noční tramvaji.
S.S.Enterprise - 04. září 2017 15:13sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Podoba lodí v SW mi přijde ok
Telemachus Rhade - 02. září 2017 10:46sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Ta loď byla vždycky tak děsně hnusná... :)
Mvek - 02. září 2017 10:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak co, už někdo střádá?
LEGO Millennium Falcon za 20 tisíc
Telemachus Rhade - 18. srpen 2017 10:16sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Obi-Wan dostane vlastní film. Snad obsadí McGegora.
Mvek - 12. srpen 2017 23:18sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Rogue One
A mně se to velmi líbilo, shodnul bych se přinejmenším s AVipem. Jasně, vidím tam dost problémů zmíněných Zephramem, ať už to jsou fyzikální, nebo ty náhody a hloupost/nešikovnost protivníků. Navíc z hlediska SW univerza znám jen všechny hrané filmy, nic víc. A rozhodně ne nějak extra moc.
Ale má to ten správný feeling. Líbí se mi, že mezi Rebely jsou vlastně dost obyčejné postavy, nebo spíš i takové, které často ve filmech jsou spíš zrádci (aneb ať žijí stereotypy a předsudky na lidi s kubánskými a mexickým atp. rysy, třeba tomu přeběhlému pilotovi jsem předpovídal, že nějak zradí). A řekl bych, že ty velké náhody pak nahrazuje to, že všichni nepřežijí.
A naopak já tvrdím, že tohle je ukázka, že Kevlin Timeline, nebo Discovery by mohly fungovat hodně s rekvizitami odpovídajícími TOSce. Jen s mírným upgradem. Nedávno jsem už o tom pochyboval, ale mně to tady docela sedělo. Sice mi bylo divné, když i v Impériu naváděl člověk loď na přistání (u Rebelů bych to okecal tím, že lítají s čím se dá, a tak nějaká inteligentní komunikace strojů není jistá, i když ti droidi to trochu narušují), ale tlačítka, nebo ten "HDD" proč ne. Je to robustní, odolnější, kdo tvrdí, že ten disk je tak velký, to je třeba jen ochranná obálka. Navíc samozřejmě předpokládám, že ty plány tam byly detailnější než těch pár "drátěnných" obrázků ze starých filmů. Takže mohly mít gigabyty nebo i víc.
Humor mi přišel decentnější, k pousmání, a to včetně většiny replik K2.

Ale teda nechápu, jak někomu může připadat Tarkin dobrý. Ještě se nemusel ani otočit a už jsem na naší staré televizi poznal, že je to počítačová postava. A přišlo mi, že mu dávali až moc mimiky, díky které bylo vidět, že je počítačový, přitom na starého velitele to bylo zbytečné, mohl mít víc neměnné rysy a bylo by to věrohodnější. Nemluvě o tom, že mi přišlo, že se i celá postava pohybovala jak z počítačové hry (ale na to to byla kvalitní animace, jen k ostatním postavám neseděla).

Všiml jsem si tedy taky pár podivností, třeba že stromy na pobřeží občas asi byly vysázené (v jedné scéně byly palmy v řadě jak vysázený les dneska někde), nebo mi přišlo, že Stardestroyery nic nedělaly celou tu bitvu.

Ale co mě překvapilo a nevím, jestli to bylo "continuity porn", nebo chyba zobrazovacího zařízení (nastavení) a datového toku. Ale poprvé, co se tam objeví Stardestroyery, postupně osvicované nějakým sluncem, tak tam minimálně kolem jednoho z nich po osvícení sluncem je krásný modrý halo efekt, jako právě z doby před CGI, kdy se klíčuje přesvícený objekt do tmavé scény.
Pozemstan - 26. červenec 2017 22:15sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Zephram: To je smutné. -( Myslel jsem, že se podobné případy v přírodních vědách nevyskytují a je to spíše problém hlavně postmoderních směrů v sociálních vědách a humanitních studiích (byť u asi prvního podobného článku byl v roli "autora" fyzik Sokal (Transgressing the Boundaries: Towards a Transformative Hermeneutics of Quantum Gravity) a nově vyšel i "článek" The Conceptual Penis as a Social Construct: A Sokal-Style Hoax on Gender Studies. Donedávna zase jednomu sociologovi v Česku (v zahraničních predátorských časopisech) procházelo publikování a vzájemné citování s fiktivní zahraniční spoluautorkou)...

Jinak systém diktuje i jistou úroveň časopisu. Pokud je časopis skutečně predátorský, ba dokonce text okamžitě zveřejní bez recenzního řízení, které standardně trvá měsíce i roky, nemělo by být slučitelné, aby si zachoval pověst prestižního periodika a vysoký impact faktor (měl by být vůbec vyhozen z WoS, Scopusu a dalších databází)...
Zephram - 26. červenec 2017 21:34sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Vážený neurolog si vystřelil z prestižních časopisů, napsal o midi-chlorianech
Pěkná ukázka toho, kam až došly tzv. predátorské časopisy, které za peníze zveřejní cokoliv a využívají perverzních incentiv vytvořených systémem publish-or-perish.
Praotec trekkie - 26. červenec 2017 17:30sipka
ZAMĚŘIT
Praotec trekkie
Pro mě to možná s Leiou bylo symbolické - Rogue One jsem viděl dvakrát, poprvé s fany, podruhé mezi svátky s rodinkou. Dokoukal jsem, přišel domů - a zjistil, že Leiu už uvidím opravdu jen ze záznamu nebo počítačově. :(
Pozemstan - 26. červenec 2017 14:13sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Aha, tak to jsem si v duchu zkombinoval obě jazykové verze... -)

Teď mě napadá, že by to vlastně vzhledem k číslu asi neměl být ani název lodi, jako spíše volací znak daného letu (a ano, potažmo celé mise/celého týmu)...

Já jsem od toho předem moc nečekal a ani jsem netušil, kdy se má příběh odehrávat, což jsem tak zjišťoval až postupně v průběhu sledování. A zasazení těsně před mou oblíbenou původní trilogii jsem uvítal, i když je škoda, že je příběh "osudově" uzavřen. Také je sporná naprostá nerovnováha sil v závěrečné bitvě.

Docela vkusně zapojili původní postavy. U guvernéra Tarkina bych na první pohled ani nepoznal počítačové zpracování. U princezny Leiy už to působilo hůře (divný barevný nádech a jakoby roztažená tvář), ale vzhledem k jen krátké scéně to šlo...
Telemachus Rhade - 26. červenec 2017 14:02sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pozemstan:
slovenský překlad "Darebák jeden"

Tulák jeden ;)
Darebák byl český návrh.

Mně se to v kině moc nelíbilo, ale vlastně se uvědomuju, že v tom filmu mám relativně hodně oblíbených scén, takže se na to musím podívat na celé ještě jednou v kuse.
Pozemstan - 26. červenec 2017 13:58sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Film jsem viděl na FF (byl jsem jím celkově velice příjemně překvapen) a v kinotitulcích to myslím bohužel také nepřekládali, ale hlášení při odletu jsem pochopil a docela mě pobavilo (když jsem si vybavil slovenský překlad "Darebák jeden"). Bral jsem to spíše jako jméno lodi než jednotky.
Telemachus Rhade - 26. červenec 2017 13:28sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dostal se mi do rukou BD Rogue One a jak koukám na titulky, tak on je to krom názvu filmu i vlastně jméno té jednotky, tak jsem se jal podívat jak to přeložili. Nepřeložili :) Prostě i v dialozích je to Rogue One. A jelikož tady vím, že to přeložit licenčně šlo, tak to ukazuje totální laxnost všech zúčastněných. To je takový problém říct 'Odpadlík jedna'?

Ta scéna s únosem raketoplánu, kdy se Jyn divá odívá na Bodhiho, když se zahlásí jako Rogue, najednou nedává vůbec smysl.

Jinak jsem třeba vůbec nevěděl, že stejná herečka, co hrála Mon Mothmu, ji ztvárnila už v Revenge of the Sith :)
Seven - 21. červen 2017 23:17sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Neufetovala, zabila ji ta spánková apnea a následná zástava srdce, nicméně, zfetovaná předtím/při tom ale teda byla, vzhledem k tomu, že to byly drogy, co se drží v krvi kolem jednoho dne.
S.S.Enterprise - 21. červen 2017 21:45sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
s drogama zkusenost nemam, ani cigarety, alkohol tak dve sklenky vina za rok, ale na druhou stranu si rikam, ze ke staru to nemusi byt spatnej napad
Mirak - 21. červen 2017 16:45sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Její věc no.
Telemachus Rhade - 21. červen 2017 15:41sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Takže se nám Carrie v 60ti ufetovala, ok.
Telemachus Rhade - 05. květen 2017 22:58sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Justin Trudeau’s Socks Stole The Show, And People’s Hearts, During His Meeting With The Irish PM
S.S.Enterprise - 19. duben 2017 13:52sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
no a planetární štít, to bylo jak z té staré parodie na SW
Damar - 19. duben 2017 12:10sipka
ZAMĚŘIT
Damar
S.S.Enterprise: Zhodou okolností sme si s Laniou pozreli Rogue One včera. Nielen, že to bola nuda, ale bolo to neskutočne naivné. V starých socialistických filmoch o SNP mi ten odboj prišiel realistickejší...

Nejnovější   Novější 363 - 382 / 1902Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o