Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2162
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1163 - 1182 / 2162Starší   Nejstarší

Mvek - 06. leden 2014 17:28sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak já hlavně už nemám platný pas, pořízení nového (tedy už elektronického) už odkládám pár měsíců, až budu vypadat normálně na fotku:-). A předtím jsem stejně už měl s dětskou vizáží, takže teoreticky moc platný nebyl (do Chorvatska jsem ho pro jistotu měl, ale radši jsem neriskoval výlet do Dubrovníku přes Bosnu nebo koho).



Jinak konkrétně vesnička u Marseille. Ale zrovna konec ledna nebude příznivé období pro návštěvu :-) (a třeba tu minu jediný pořádný sníh).
Yakuzza - 06. leden 2014 17:22sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
TelemachusRhade:
Minimálně ti půjde změnit jazyk na angličtinu.

Na to bych nespoléhal, jsou to přecejen francouzi ;)

Jinak jak píše Telemachus, pas netřeba (ale pro jistotu bych si ho s sebou vzal), pasová kontrola na letištích vůbec není. A bezpečností pravidla - google.
Telemachus Rhade - 06. leden 2014 16:25sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
A kam vlastně přesně letíš?
Telemachus Rhade - 06. leden 2014 16:23sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
1) Pas netřeba. My potřebujme pas pouze při opuštění Schengenu, tj. např. do Švýcarska není potřeba, do Británie ano.
2) Třeba tady.
3) Navigace je stejná všude na světě :) Minimálně ti půjde změnit jazyk na angličtinu.

A jih Francie ti závidím. Kdyby tam nežili Francouzi, klidně bych se tam přestěhoval :)
Mvek - 06. leden 2014 16:12sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ehm, asi bych potřeboval poradit, ale nevím přesně s čím.
Jde o to, že mi hrozí, že za 3 týdny poletím na týden pracovně na jih Francie.
Pokud pominu to, že musím vyřešit spoustu věcí ve firmě, tak je to pro mě strašně moc neznámých, naposledy jsem letěl letadlem jako prcek do Španělska.

Zatím mě napadá pár zásadních ujištění/dotazů:

1) Je zde evropský OP opravdu dostatečný doklad? Asi už jsem se ptal, ale prostě mi to vrtá hlavou.

2) Jak člověk zjistí ta různá bezpečnostní pravidla, co si nesmí brát do zavazadla nebo příručního zavazadla a další věci...?


(Jinak se hrozně těším na další kámen úrazu, a to úkol dostat se zamluveným půjčeným autem s nejspíš francouzskou navigací z letiště do hotelu a do kanclu.)
Zephram - 06. leden 2014 14:16sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Lt.Shark:
V tomto by ti možná dokázal dobře poradil Margh (Karel Škop). Ten poslední dobou hodně modeluje z různých hmot.
Mvek - 06. leden 2014 09:52sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Lt.Shark: Jen obecně - stal se z tebe vynálezce, umělec, nebo kutilsky něco opravuješ?:-)
Lt.Shark - 06. leden 2014 08:59sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Pozemstan: Díky, díky tvému typu jsem se nakonec pomocí googlu dostal až na tohle (http://www.koralek-obchod.cz/eshop/cs/modelovaci-hmoty-a-pomucky/kristalova-pryskyrice-gedeo/gedeo-kristalova-pryskyrice-baleni-150ml-novinka-2011-46186.html) a objednal :-)
Pozemstan - 05. leden 2014 21:17sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Lt.Shark: Tai vyrábí repliky komunikátorů apod. z jakési pryskyřice, která je myslím před nabarvením gelovitě průsvitná, ale zcela čirá asi ne. Pevnost a tvrdost lze asi srovnat s plasty. Asi je to ale něco podobného tomu laminátu bez vláken...

Jak ale koukám, epoxidová pryskyřice může být i čirá jako sklo a asi docela pevná... Viz i tento návod. Zřejmě je na trhu řada druhů včetně transparentních...
Lt.Shark - 05. leden 2014 18:32sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
mě zas napadlo poptat se ženskejch co si dělaj umělý nehty... tam se na poslední vrstvu používá údajně nějakej lak podobnej sklu nebo co...
Mvek - 05. leden 2014 16:54sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale nakonec mě napadlo, že by se to chtělo poptat u lidí, kteří se zabývají 3D tiskárnami, třeba pro ně existuje i průhledná pryskyřice.
Mvek - 05. leden 2014 16:53sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Lt.Shark: Tip nemám a obávám se, že chceš moc. Zejména pokud jde o tu pevnost a tvrdost.

A vodní sklo dost pochybuji, protože jeho primární určení popsané na obalu je na kozervaci vajíček, takže to moc tvrdé nemůže být, jinak by to bylo uchování pro příští generace...
Lt.Shark - 05. leden 2014 16:04sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Mám dotaz na někoho techniyky zaměřeného...
existuje něco, co mohu koupit v tekuté formě, naleju to například do nějaké formy, případně s něčím smíchám a po zatuhnutí to bude mít podobné vlastnosti jako sklo? Tedy průhledné, bezbarvé, pevné, tvrdé... a nejlépe né křehké.
Co například vodní sklo? O tom moc nevím... bylo by to použitelné? Napadl mě taky laminát, ale ten není bezbarvý, čirý, ale nazelenalý a navíc je příliš křehký pokud je čistý bez vlákna. Nemáte někdo nějakej typ?
Mvek - 31. říjen 2013 15:03sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
lagga: Za minulého režimu jo, teď netuším, kde bych ho sehnal, zvláště do dané konve... A zrovna tady i pochubuji, že to jde. Je fakt, že se sítko asi rozbilo v záruce, ale už vidím, jak se hádám, že jsem to neprotrhl já.
lagga - 31. říjen 2013 14:44sipka
ZAMĚŘIT
lagga
co takhle koupit nové sítko do konvice na louhování čaje?
Mvek - 28. říjen 2013 11:52sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A tak ono ani reznutí železa není problém, zrovna oxidy železa asi člověk klidně může přijmout. Jen se to dřív rozsype.
Razer - 28. říjen 2013 11:25sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: V tomhle se vůbec nevyznám, ale tak obecně mě napadá, že by se dalo koupit "sýtko" do do nějakého velkého uzávěru, nějaký kryt na studny proti ptákům, kvalitní drátěnka na mytí... a "vyplést" ten nerez drátek z toho.

Jinak mám takovou představu snad ne moc naivní, že kdybyste do konvice nasypali nějaký ten čístý vápenec a chvilku vařili a znova a znova a znova tak by se na drátku utvořila celkem rychle opravdu "izolační" vrstva z vodního kamene, která by snad vliv normální ocele tj. její reznutí tak nějak eliminovala.

Samozřejmě nejsem metalurg a nevím co se dnes do takových drátků přidává za sajrajt...
Mvek - 28. říjen 2013 11:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Copak měď, té se asi moc neuvolí, spíše je otázka, jak by začala oxidovat, a právě to jsou pak, myslím, ty nebezpečné látky.

Samozřejmě jako první mě napadla chirurgická ocel, jen u ní či u obecně nerezové oceli je problém sehnat tenký drát, jak napovídá i Marshallem zmíněný Akros.cz.

A u Rouska jsem se zapomněl podívat, když jsem tam byl.
BorgDog - 28. říjen 2013 00:11sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Pozemstan: Používaly se i šipky do kuší, kde ostří hrotu tvořily plátky mědi, které se po zásahu rozlámaly na drobné střepinky. I když zasažený přežil a šipka se vyjmula, kousky mědi zůstaly v ráně a způsobily smrtelnou otravu.
Pozemstan - 27. říjen 2013 23:33sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Asi by ale bylo nutno požít celý drátek, možná více, i když bych to raději neriskoval...

"Přebytek mědi je u zdravých osob možný pouze po požití minimálně 250 mg mědi současně. Při požití tohoto množství mědi, se měď již začíná projevovat jako jed a působí, stejně jako těžké kovy – olovo, rtuť, jako nevratný inhibitor enzymů. Při požití mědi v množství mezi 0,25–2 gramy, může měď způsobit vážné zdravotní problémy a vyvolat vážná onemocnění. Při požití mědi většího množství než 2 gramy může nastat akutní otrava mědí a smrt. Otravy mědí jsou však vzácné, protože měď v potravě má nepříjemnou chuť, která ji činí nepoživatelnou."

Viz tady.

Nejnovější   Novější 1163 - 1182 / 2162Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o