Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2162
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1113 - 1132 / 2162Starší   Nejstarší

Marshall - 28. červen 2014 10:18sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Chtěl bych si pořídit mapu na stěnu (cca 2x3m+) Prahu. Dá se koupit uliční a o trochu menší. Chtěl bych ortofoto (2013) a tak přichází myšlenka, kde ji sehnat - to co bych chtěl se dá koupit za 12750,- na Geoportálu + bych si ji musel vytisknout. Tááákže jak ji stáhnout? Udělat si obrázek mále oblasti není problém a skládat to pro celou Prahu je nadlidský úkon. Kdysi byli nějaké softwary na sosání z googlemaps, mapy.cz atd. Má někdo něco opravdu vyzkoušeno? (jako googlit vcelku umím, ale zatím nic, co by bylo vcelku schopné složit takhle velkou mapu v solidním rozlišení jsem nenašel)
Klidně bych 1000-2000,- Kč dal za vytištěnou a laminovanou mapu.
Dík za radu!
Mirak - 27. červen 2014 18:31sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Razer: Kamarádi si pochvalovali Island, ale to je aspoň tak na těch 10 dní
Razer - 27. červen 2014 16:28sipka
ZAMĚŘIT
Razer
TelemachusRhade: Úplně nejlépe Norsko / Švédsko. Základní požadavek je, aby se nespalo v nějakých stanech - chatka by stačila. Mělo by to bejt pro 3 lidi, tj ubytování, aby bylo možné po třech příp 2 a 1.

A pak, aby se nejelo Karosou - to už fakt ne .-)

Úplně nejlepší kdyby to bylo "bare" tj opravdu jen za dopravu a člověk si mohl vybrat co bude na místě dělat.

Stačilo by na 6 dní tj. prakticky na 4..

Něco podobného
http://www.euvikendy.cz/zajezd/nemecko-svedsko-norsko-dansko-last-moment/
Telemachus Rhade - 27. červen 2014 15:43sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Razer: I bych měl.. Kam chceš jet, na jak dlouho a za kolik?

Telemachus Rhade - 19. květen 2014 20:26sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
S trochou pití by to asi mohl fakt jeden zábavný večer být

Rozhodně :) To je asi jediný důvod proč bych si kdy pořizoval projektor. Nebo pokud bych pořádal nějaké časté sleziny. Třeba u Rybinina ten projektor má význam :)
Mvek - 19. květen 2014 19:31sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale kolega práci měl dobrý nápad na jeden večer s kamarády a projektorem jakékoliv kvality - zahrát si na štáb a na projektoru hrát nějakou strategii, optimálně něco jako Total War, Europa Universalis, Hearts of Iron, případně i ta Civilizace apod. Stát u stěny a společně hrát a rozhodovat, kam táhnout:-).
S trochou pití by to asi mohl fakt jeden zábavný večer být. Možná i víc.
Mvek - 19. květen 2014 19:28sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jo, projektor... chvíli jsem o tom začal vážně uvažovat, že si našetřím na domácí kino, které by šlo takhle použít i na hraní nějakého toho simulátoru apod. Ale dospěl jsem k tomu, že nejen ten HD projektor bude drahý, ale dá to práci a peníze k tomu dobré plátno, a byt přece jen nemá dobrou orientaci, projektor bych musel furt stěhovat, nemohl by zůstávat na svém místě (kvůli lustru ho ke stropu dát nemůžu) a musel bych ještě investovat do venkovních rolet kvůli tmě... No a o problému s umístěním lepších beden ani nemluvě. Takže závěrem bylo zapomenout na to, dokud se třeba nebudu stěhovat někdy...
Mvek - 19. květen 2014 19:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Marshall: Zřejmě je to "něco" jako Novikov. Ale ten se mi zatím na webu nepovedlo najít, zatímco Urgo Praskliny ano.

Je to dost odlišné složením i vzhledem, je to bezbarvé, v podstatě to zaschlé vypadá jak loupající se kůže, když to člověk přežene a potře moc i okolí rány.

A podle popisu to asi oproti Novikov nemá protibakteriální účinky, ale prostě to kryje ránu a chrání. Takže se to má dávat na dezinfikovanou, čistou, neinfikovanou, nekrvácející ránu. V podstatě hlavní účel je fakt spíš to, když někomu praská kůže od vnějších vlivů, a ne na říznutí apod. i když i to zmiňují.

Zkusím se na Novikov někdy zeptat a také ho vyzkoušet, časem.
Yakuzza - 19. květen 2014 15:24sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Každopádně díky všem za konzultaci, ten Epson jsem koupil, tak pak napíšu, jak to šlo.
Yakuzza - 19. květen 2014 15:23sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
TelemachusRhade:
Ale pozor, je to projektor pro XP. Je taky možnost, že Vista/7/8 na něj nabízejí jen generický ovladač a prostě pojedeš 1024x768 furt.

V tom asi problém nevidím. Plánuju k tomu mít připojený jeden starší noťas, na kterém by měly být XP.

Pozemstan, AVip: Pokud teda na straně projektoru není žádná překážka a vše se dá nastavit, asi žádný problém nevidím.

(Jinak já s projektory pracuju hodně často, v práci v zasedačkách. Ale stylem "připojím" > "funguje" nebo "připojím" > "nefunguje" > "fn+f4 stylem pokus/omyl" > "funguje", víc se tím nezabývám.)
AVip - 19. květen 2014 14:54sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Do projektoru jde to, co si úser nakonfiguruje.
A jelikož je úser v drtivé většině případů počítačový negramot, pardon, NEGRAMOT, tak má projektor nakonfigurovaný jako klon hlavní obrazovky.

Ale protože my počítačoví negramoti nejsme, tak si projektor nakonfigurujeme jako další monitor, i s ev. rozšířením plochy (taky proto, že si nechceme zkurvit rozlišení našeho hlavního monitoru) - a pak je v podstatě jedno, jak tu bestii nastavíme. Akorát to znamená najít přehrávač, který tak není tupý, že nebude umět přehrávat na sekundárním monitoru, což už snad dneska nehrozí, některé přehrávače dokonce detekují přítomnost sekundární obrazovky a směřují video výstup na ni.

Jinak ovladač je v tomto případě pár řádek textu - doslova. Není to nic, co by v krajním případě nešlo replikovat ručně (generický XGA display je generický XGA display).
Pozemstan - 19. květen 2014 14:46sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Yakuzza: Pokud by byl monitor 4:3, je možné, že při klonování obrazu z PC bude obraz na širokoúhlém monitoru PC zkreslen, ale rozlišení se tedy přizpůsobí projektoru, který by měl promítat obraz třeba filmu 16:9 nezdeformovaný s černými pruhy nahoře a dole. Jinak je zde možnost rozšířit plochu na projektor, takže si projektor i monitor ponechají svá rozlišení.

V kanceláři občas promítáme širokoúhlým "HD ready" projektorem Hitachi. Po připojení k notebooku a zapnutí klonování obrazu se na notebooku automaticky sníží rozlišení, ale lze jej opět zvýšit. Projektor pak třeba prezentaci 4:3 promítá s "černými" lehce svítícími okraji doplňujícími plochu 16:9. Ale to je opačný případ.

Jinak ten náš projektor také umožňuje mimo ostření nezávisle na PC manuální optické zvětšení či zmenšení obrazu, jeho posun nahoru či dolů a do stran bez nutnosti projektor podkládat a (již elektronické) srovnání šikmo promítaného obrazu tuším pomocí funkce v menu "keystone"... Myslím, že je tam v menu i možnost obraz různě roztahovat apod. Takže přinejmenším některé monitory zvládají i případné "splácnutí" roztaženého obrazu.
Telemachus Rhade - 19. květen 2014 14:04sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Projektor je defacto druhý monitor. Půjde do něj 1:1, co bude na ploše. Tzn, pokud plocha bude těch 1024, tak se tam všechno zobrazí jakoby to bylo monitor. Film tedy s černýma pruhama.

16:9 znamená, že ti počítač nabídne i 1024x576. Ale pozor, je to projektor pro XP. Je taky možnost, že Vista/7/8 na něj nabízejí jen generický ovladač a prostě pojedeš 1024x768 furt.
Yakuzza - 19. květen 2014 13:08sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
AVip: Tak až takový debil nejsem :) Ale ten ořez, čekal bych, že širokoúhlý obraz se zmenší tak, aby se vešel celý do promítané plochy, jako tomu je právě u monitorů (černé pásy nad a pod obrazem). Pokud se mi obraz ořeže, tak se to stává zcela nepoužitelným. Nebo to je jinak?
AVip - 19. květen 2014 12:52sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Yakuzza:
V tomhle na mě mluvte klidně jako na debila, co se stane, když mám projektor s poměrem stran pouze 4:3 a pustím širokoúhlé video?

Promítne se to v ořezu.
Projektor funguje jako další monitor v počítači - pokud jsi někdy dělal s multimonitorovou sestavou, tak víš, jak to funguje.
Yakuzza - 19. květen 2014 12:45sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Ještě mě napadlo, jaký dopad má poměr 4:3. Na aukro stránce toho produktu ještě uvádí možnosti 5:4 a 16:9. V tomhle na mě mluvte klidně jako na debila, co se stane, když mám projektor s poměrem stran pouze 4:3 a pustím širokoúhlé video?
Yakuzza - 19. květen 2014 12:41sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
AVip: Tady tenhle by měl být nový, jestli jsem to dobře pochopil.

TelemachusRhade: To nízké rozlišení mě taky zarazilo, ale popravdě nevím, co to znamená v jazyce projektorů. SD video ve tmě je ale asi ok. Nějaký kulervoucí obraz od toho pochopitelně nečekám a ano, bude to do tmy, s promítáním ze vzdálenosti cca pěti metrů.
Telemachus Rhade - 19. květen 2014 12:10sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Na co to bude? Ber v potaz, že rozlišení je 1024x768 a kontrast 400:1, takže na cokoli jiného než SD video ve tmě to není.
AVip - 19. květen 2014 12:01sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Yakuzza: Z druhé ruky bude mít na 99% ucpaný prachový filtr. A možná bude (při této ceně) ječet lampa, že je na konci životnosti.

Vzhledem k tomu, že by mělo jít +/- o konvenční projektor, bych v tom neviděl zásadní problém...
Yakuzza - 19. květen 2014 11:52sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Nechci rušit diskuzi vedle, tak se zeptám tady. Vidí tady někdo trochu víc do projektorů? Včetně těch pár jedinců, kteří tady rozumí všemu, samozřejmě. Chci si pořídit něco domů, ale začal bych napřed u jakéhokoli funkčního projektoru do 3000 Kč, klidně použitého, s tím, že bych případně později pořídil něco lepšího. Našel jsem na aukru Epson EMP-82 a asi ho koupím. Netušíte, jestli nekupuju nějaký nesmysl? Jde mi opravdu jenom o to, aby ten projektor fungoval, detailnější specifikace mě zatím nezajímají, tohle je fakt na zkoušku.

Nejnovější   Novější 1113 - 1132 / 2162Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o