Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2162
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1094 - 1113 / 2162Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 23. listopad 2014 18:14sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
No, těžko :-/ Na značkové prodejně si vyžádej celou dokumentaci a platební historii. Nevím, jestli ti ji teď můžou dát přímo do ruky (chtěli to komplet delegovat na linku), ale minimálně ti budou schopní říct, kde přesně nastala chyba. Může to být poměrná část předčasně ukončeného paušálu, kterou pracovník O2 v danou chvíli neviděl, protože se do Siebelu propisuje až se zpožděním.

Pak je teoretická šance, že naleznou tvůj hovor, ale pokud to nemáš na papíře, tak reálná vymahatelnost je dost malá. Navíc není čas na nějaké přílišné řešení.

Pokud se uhrazením nedopouštíš uznání dluhu, tak bych to osobně uhradil a pak rozjel mašinerii, že chceš od O2 tu částku nazpět.
Yakuzza - 23. listopad 2014 18:02sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
V kvetnu tohoto roku jsem ukoncoval smlouvu s O2 (klasicky pausal), po zaplaceni vseho mozneho mi bylo receno, ze vse je vyrovnano. Ted jsem se dozvedel o nejakem dluhu 1350 Kc, ktery byl mezitim predan nejake vymahacske firme z Jesenika s tim, ze pokud spolu s dalsimi naklady neuhradim do 28.11. celkem 3383 Kc, preda se zalezitost advokatovi.

Jsem zcela presvedcen, ze mi bylo v onom kvetnu pracovnikem O2 receno, ze zadne dluhy vuci spolecnosti nemam. Jak se sakra tomuhle branit?
Mvek - 28. září 2014 17:48sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Zephram: Fyziky tam moc nebude, hlavně chemie (děda jezdil jako odborník po výstavbách elektráren po světě nebo i třeba byl v Temelíně kvůli chladící vodě), jazykové a cestovatelské knihy. Takže pokud se s nim uvidíš, tak se prosím zeptej, jestli má konkrétní zaměření. Jinak toho mám přes pět zelinářských bedýnek, ale dost z toho jsou slovníky nebo i beletrie a vím, že dost z toho budu chtít nechat, jen tím chci říct, že to bude trvat, než se tím proberu.

Ale ano, zviklali jste mě, že snad udělám seznam úplně všeho, nejen toho, co jsem si říkal, že by spíš někdo chtěl, a co jsem chtěl zatím hodit na svůj web a pak časem narvat jednorázově na Aukro.
Zephram - 28. září 2014 11:21sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Mvek: Máme v práci člověka, který shromažďuje takové staré knížky (ale myslím že se zaměřením na fyziku a techniku - třeba staré rusky psané knihy, ale i staré slovníky). Chce vybudovat knihovnu a mi se ta idea zachování starého vědění v této formě taky líbí. Třeba ta učebnice fyziky ze 60. let nebo i to čištění vody by ho zajímat mohly.
Můžu se ho zeptat a dal bych ti vědět během příštího týdne (pokud jej seženu). Předpokládám, že by si pro to byl schopen i dojet a odvézt si to. Můžeš mi napsat nějaký stručný seznam (jenom typově) co tam tak je, plus pár nějakých dalších konkrétních kousků, jak už jsi uvedl?
Mvek - 27. září 2014 19:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ne, opravdu nemám kapacity na těch šest bedýnek knížek, co jsem navíc k nějakému zbytku od rodičů a svých přivezl po dědovi:-).
Navíc mám pár vzácnějších kousků jako právě i nějakou učebnici z první republiky.

Takže zrovna tu biologii a fyziku si možná nechám na chalupě, přece jen kdybych tam časem psal, tak net tam asi nikdy nebude, a vlastně své učebnice skoro nemám, většina byla půjčená.
Ale dost jiných i zmíněných nechávat nechci. Zrovna tak jeté obyčejné staré učebnice jazyka. Ta němčina se sice změnila, ale těch budou mít tuny.
Razer - 27. září 2014 18:58sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Nová byla na nic :)
Pozemstan - 27. září 2014 18:42sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Tedy zejména ten německý průvodce po Kosovu zní zajímavě, zvláště pokud je z 60. let nebo starší...
Pozemstan - 27. září 2014 18:39sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Já osobně bych tyto věci nevyhazoval. Přece jen už to jsou pomalu muzejní kousky, byť hlavně učebnice asi vzhledem k velkým nákladům ne tak vzácné. Ale chápu, pokud máš málo místa a/nebo se bojíš požáru, že se toho chceš zbavit.

"rusky psanou historii Bulharska, Německého průvodce po Kosovu a další"

To by mohlo zajímat i třeba Knihovnu geografie PřF UK, mapy možná i Mapovou sbírku PřF UK, i když mnohé už asi mají...
Razer - 27. září 2014 18:35sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Nedávno sem viděl nějakou opravdu starou učebnici francouštiny a vedle toho totální "novinku" za 600 co měla jen pár stránek "1." díl.

Ta stará byla úplně na nic, jenom obrázky a tak, ale v té staré byly takové pomůcky jako graficky znázorněná výška hlasu při výslovnosti.

Takže některé staré knihy mají hodnotu, ale zrovna ta biologie, nebo průvodce...
Mvek - 27. září 2014 18:27sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Já vím no. A to tu mám i takové "specialitky" jako třeba polskou odbornou knížku o čištění vody, nebo rusky psanou historii Bulharska, Německého průvodce po Kosovu a další:-).
Razer - 27. září 2014 18:26sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Mám neblahej pocit, že ani antikvariát nebude mít zájem.
Mvek - 27. září 2014 18:02sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
O středoškolské učebnice fyziky nebo základní učebnice biologie z 60. let asi nikdo zájem mít nebude, tedy myslím antikvariát, ne tady:-).

Tak nějak je mi cokoliv líto vyhodit, ale zřejmě tohle, stejně tak jako podobně staré u čebnice němčiny, bude asi k ničemu, to už spíš z první republiky by to bylo asi zajímavé.
Mvek - 16. září 2014 12:39sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: Jo, tak dneska jsem také četl zběžně článek:
http://www.novinky.cz/finance/347760-licitator-drazby-priklepl-dum-sam-sobe-a-justice-je-v-koncich.html

Jinak pochybuji, že by méně prioritní věřitelé jako my vlastíci bytů měli právo zasahovat do výběru exekutora, když tam mají tu přednost banky.
Mvek - 16. září 2014 12:39sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pro ostatní, kteří nejsou v obraze - jde o to, že v našem domě je už dlouho neplatící vlastník bytu. Neplatí služby společenství (tedy zálohy na vodu, teplo, osvětlení chodeb, výtah, úklid...).
Nejen díky nám se dostal do exekuce (ale banky budou mít přednost, takže máme smůlu), jenže i když už proběhla jedna aukce, byt se neprodal a už nejméně půl roku stále vlastní ten byt.

No jo, jenže poplatky dále neplatí. Takže protahování exekuce, ze které nic nebudeme mít, nás stojí další peníze měsíčně. Kdyby byt už vlastnil někdo jiný, bude platit aspoň ty nové poplatky.
Razer - 16. září 2014 11:58sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Shrnuto a podtrženo exekutoři si dělaj co chtěj. Co máme za případy tak se nám daří úspěšně "urgovat" a osobně popohánět k opravdu rychlým akcím jen u případů kde má exekutor čistej vejvar 50+ tisíc.

A to ale s tím, že ví že od "nás" má podobnejch případů konstantní přísun a mohl by se zastavit.
Razer - 16. září 2014 11:54sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Teoreticky by exekutor obdobně správci konkurzní podstaty u podniků mohl povolit nějaké dočasné užívání do prodeje pokud by z toho plynul nějaký zisk na umoření dluhu.

Paragrafy nevim, ale vim, že se to dělá (exekutor je pán). Takže se byt sebere ale dlužník třeba nechce na ulici tak v něm do prodeje je a začne řádně platit nájem, aby jako nevznikala škoda právě tím co popisuješ, že máte za problém.

Pokud ale byt obývá a neplatí je to problém, jinak trochu sem se ptal - nepsal ti, ale věřitele mají právo si exekutora vybrat (ale to asi jen do okamžiku kdy už exekuce začala).
Mvek - 16. září 2014 09:19sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jak moc je v pořádku, že pokud něčí byt je v nakládání exekutora (ano, Razere, jde o ten samý byt, jak jsem ti psal), tak do něj majitel klidně přijde? Myslel jsem si, že jakmile něco exekutor přebere, nesmí to dlužník používat. A tohle není hned po vyhlášení exekuce, tohle je už půl roku nebo déle, kdy už proběhal jedna neúspěšná aukce.
Razer - 28. červen 2014 12:45sipka
ZAMĚŘIT
Razer
TelemachusRhade: Ale klidně poraď i něco jiného, sem zvědavý :)
Marshall - 28. červen 2014 10:33sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Hm, ideálně něco co by to soslo odsud http://mpp.praha.eu/OrtofotoArchiv/
Marshall - 28. červen 2014 10:18sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Chtěl bych si pořídit mapu na stěnu (cca 2x3m+) Prahu. Dá se koupit uliční a o trochu menší. Chtěl bych ortofoto (2013) a tak přichází myšlenka, kde ji sehnat - to co bych chtěl se dá koupit za 12750,- na Geoportálu + bych si ji musel vytisknout. Tááákže jak ji stáhnout? Udělat si obrázek mále oblasti není problém a skládat to pro celou Prahu je nadlidský úkon. Kdysi byli nějaké softwary na sosání z googlemaps, mapy.cz atd. Má někdo něco opravdu vyzkoušeno? (jako googlit vcelku umím, ale zatím nic, co by bylo vcelku schopné složit takhle velkou mapu v solidním rozlišení jsem nenašel)
Klidně bych 1000-2000,- Kč dal za vytištěnou a laminovanou mapu.
Dík za radu!

Nejnovější   Novější 1094 - 1113 / 2162Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o