|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 2162 |
|
|
|
| kapitan Pike: Tak pokud nastupuješ nějakou dietu, tak je jasné, že nebudeš jíst jako normálně, tudíž i když jinak třeba pohanku nejíš, tak ji nasadíš. Nemluvě o zeleninovém rizotu apod.
Problém samozřejmě může být v tom, že já zmíněné věci už teď jím:-). Pohanku mám skoro denně k snídani, akorát jsem líný ji vařit, takže ji mám syrovou, jen namočenou a pravda, míchám to ještě s ovesnými vločkami (které teď z hlavy nevím, jak na tom jsou s lepkem) a občas i rýžovými burizony, strouhaným kokosem, ovocem a nějakými těmi semínky (slunečnice, sezam, len). Často tedy i s jogurtem, takže to bych měl smůlu.
No a zkoušel jsem podobnou věc (bez kokosu apod.) s rozmixovanou zeleninou (vařená brokolice, pekingské zelí, bílá paprika...). Ale jako obojí bych asi nevydržel jíst v kuse ani týden každý den k snídani, obědu i večeři. Na druhou stranu jsem se prostě ještě k dalším možnostem nedostal, s tímhle jsem začal vloni.
A k samotnému zasycení je také klíčové jíst víckrát menší porce. Hodně to pomůže zredukovat, kolik toho člověk sní, protože eliminuje to, že tělo vysílá signály nasycenosti s větší prodlevou (tuším, tka 20 minut). |
|
|
|
| Mvek: Já reagoval na Yakuzzu - šlo mi o ty věci, které člověk běžně jí. Já osobně (a myslím, že tady nejsem sám) pohanku běžně nejím. Ořechy ano, ale tam zase potřebuješ sníst relativně velké množství k tomu, aby tě to zasytilo. Pokud jde o luštěniny, tak ty zase mají takové nepříjemné "společenské efekty", zvláště když jich člověk sní hodně. :-)
Jinak pokud jde o lékařské výzkumy a lékařské statistiky, tak nám na univerzitě jeden docent několikrát opakoval: Pokud někdy budete dělat statistiku pro lékaře, hlavně se na začátku nezapomeňte zeptat, jaký má být výsledek. Oni mají většinou málo dat a ta data mají naprosto příšerné statistické vlastnosti, takže vhodně zvoleným postupem dojdete k libovolnému výsledku. |
|
|
|
| Mirak: Ani tak nejde o cukr jako takový, ale nastartuje to kvasný proces, čili ano, hodně ovoce škodí. Ale ono spíš jde o to najít zlatou střední cestu, protože třeba zelenina bez tepelné úpravy je zásobárna tříslovin, které jsou velmi těžké na trávení a většinu dobrého z té zeleniny pak tělo odignoruje :) |
|
|
|
| AVip: Napadly mi dvě věci:
Krysa dokáže přehryzat provaz :)
Krysa většinou není tak zlomyslná :-/ |
|
|
|
| AVip: Že přežije déle, zvláště, když se naučí čistit si organismus?:-) |
|
|
|
| Kvízová otázka... jak se pozná člověk od krysy?
(ne, není to offtopic, je to naopak vysoce on topic) |
|
|
|
| Já teď ani moc nerýpu, myslím tu otázku vážně. |
|
|
|
| Ehm, Mirak možná rád rýpe, ale všimněte si, jak to překrucujete, sami jste s tím ovocem přišli:-). Aneb, viz tři příspěvky zpátky, co třeba pohanka, oříšky a jiná semena, luštěniny, a nemluvě o tom, že samozřejmě půjde víc o zeleninu než o ovoce, to málokteré "zdravé" diety doporučují. |
|
|
|
| Žrát samý ovoce, není to pro tělo strašně moc cukru? |
|
|
|
| kapitan Pike: Navíc jíst dlouho v kuse jenom ovoce a zeleninu, a zapíjet to vodou, mi přijde paradoxně právě i nezdravé. |
|
|
|
| lagga: 3x30 dnů... Myslíš jako za rok, nebo 30 dnů dieta, 30 ne, a to vše třikrát (tedy vlastně půl roku)?
A pro jistotu se ujistím, že tím myslíš všechny ty vynechané věci najednou v každých těch 30 dnech:-).
Co se týče dotazů ostatních - tak i když tohle vše dodržím, stále mohu jíst pohanku, špaldovou mouku, luštěniny apod.
I když 30 dnů bez živočišné bílkoviny, ať už v podobě masa nebo (u mě více) těch mléčných výrobků, mě docela taky děsí. |
|
|
|
| lagga:
protoze odbornik informace poda a praci udela, ale pak my sami resime nevuli a nedisciplinovanost, a to resime vsichni
Přesně tak, proto nejprve se naučit třeba tenhle základ, za který dík, pak můžu uvažovat, když mi stále něco bude scházet, jít za odborníkem. |
|
|
|
| Yakuzza:
Nenapadá mě pak, co by člověk měl vlastně jíst.
Mě tedy napadá jen ovoce a zelenina a ačkoli mám zeleninu hodně rád, tak 90 dní čistě o salátu bych nepřežil. |
|
|
|
| Na těchhle výčteš, ať už pro jakékoli diety, mě vždycky zaráží, že zakazují 90% toho, co člověk jindy přirozeně jí. Nenapadá mě pak, co by člověk měl vlastně jíst. |
|
|
|
| Mvek: tak asi nedorozumeni :-) obecne cloveku prospeje 3x30 dni vynechani peciva (tzn. kynute a s velkym mnostvim lepku, kvuli strevum a nasledku v cevach), masa a mlecnych vyrobku (tlejici zbytky ve strevech a nasledky v cevach), jakehokoliv cukru krome toho co je prirozene v potravinach, alkoholu, kafe a caje (jatra,ledviny) - kdyz procistis cisticku tak ostatnim organum se taky ulevi
"Zaplatit za nic" je alibismus moderniho uspechaneho lenocha, protoze odbornik informace poda a praci udela, ale pak my sami resime nevuli a nedisciplinovanost, a to resime vsichni:-D |
|
|
|
| Možná to řeknu ještě snáz:-). Něco jako "očista pro amatéry" - něco lehkého, čím se nedá moc zkazit, i když asi člověk nepocítí zázraky. Ale něco, na čem si může vyzkoušet svoji vůli dodržet nějaké schéma.
Protože je moc hezká představa jít řešit očistu s odborníkem, ať už mám konkrétní problémy, ke kterým hledám příčinu, nebo ne. A zaplatit si vlastně za nic, protože to člověk nezvládne dodržovat (byť s výmluvami). |
|
|
|
| lagga: Po tom, jak mluvím o systémovém přístupu k ekologii apod. snad ode mě nemůžeš čekat, že chci spásnou metodu. Stejně tak nevěřím, že na téměř jakýkoliv neduh stačí jen nějaký medikament, je přece jasné, že vše je provázané.
Ale asi jsem se špatně vyjádřil, měl jsem na mysl preventivní očistu, něco, co by asi člověk měl dělat pravidelně.
Je pravda, že já bych se asi měl zaměřit na játra vzhledem k mononukleóze v dětství a permanentním zvýšeným hodnotám bilirubinu, a také na pročištění střev, ale jinak nemám pocit nějaké větší potřeby (zatím). |
|
|
|
| AVip: jo smouloidni lecba je vtipna, vseho moc skodi |
|
|
|
| Mvek: ale takhle generalizacne tp rict neumim, zaprvy znam hned 4 celkove ocisty, pak radu ocist zamerenych na konkretni problem, a hlavne zalezi na jedinci
nejkratsi byva tydeni a nejdelsi 2 roky, vzdycky to souvisi s trvalou zmenou jidelnicku a psychiky, a vzdycky vzdycinky musis byt v kontaktu s clovekem, ktery ma aspon nejake vzdelani a nejlepe to na sobe vyzkousel
Mavnuti kouzelneho proutku, jak mam dojem ze bys chtel, neni
Marshalle, nevim co konkretne resi Mvek, za sebe muzu rict, ze jsem v detstvi resila vaznou alergii, astma, exem, mirnou nadvahu, anginy atak - chtela jsem se toho zbavit a povedlo se, ocista se tomu rika, protoze ty nemoce nevznikly nahodou ale v dusledku dlouhodobejsiho pusobeni spatne medikace, spatneho jidelnicku, naduzivani chemie a stresu - taky se tomu da rikat lecba nebo zmena zivotniho stylu |
|
|
|
| Jenže to stříbro od antiky po středověk nebylo úmyslně vyráběno v rozměrech 1-100 nm! Ano funguje jako skvělá desinfekce, důvod je, že stříbro neoxiduje, ale váže se na síru a ony thiolové skupiny zabraňují množení bakterií (a v celku obecně buněčných organismů - o virech nemám ponětí, musel bych se podívat).
Tudíž nic proti stříbrnému nádobí (naopak mám respekt vůči lidem co to poprvé pozorovali), kde dochází pouze k uvolňovaní malého množství iontů (pokud do toho nebudeš rýpat vidličkou) :D
Problém skutečných nanočástic je schopnost pronikat buněčnou stěnou nebo se na ni vázat, což může vést k zastavení množení až bohužel mutaci (u toho stříbra to není tak ukrutně zmapované, protože to vyžaduje velké množství in vitro testů, což je pekelně drahé.
Pozemstan: Pokud vím, tak koloidy stříbra se používají např. při zavádění uretrálního katetru - a teď mě prosím neber za slovo (je to už delší dobu, musel bych pohledat) - myslím, že se používají částice větší až do 500 nm... |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|