Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2162
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 942 - 961 / 2162Starší   Nejstarší

AVip - 24. srpen 2015 10:09sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Yakuzza: Pointa je, že člověku vyšší míra konzumace ovoce neškodí, spíš naopak.

Samozřejmě, absence dostatečného mnozství vitamínu C se rovná kurděje a z toho plynoucí vše ostatní, ale to je snad notoricky známo.
Yakuzza - 24. srpen 2015 10:06sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
AVip: Absolutně jsem nepochopil pointu. To jako že vitamin C je jediná látka, kterou člověk potřebuje k přežití?
AVip - 24. srpen 2015 10:03sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Krysa nepotřebuje vitamín C, umí si ho syntetyzovat ve svém metabolismu sama.

Člověk je ovšem, ať se nám to líbí či nikoliv, opice původem z Afriky, kde jak známo roste spousta ovoce, takže se schopnost syntézy vitemínu C u něj nikdy nevyvinula.

Což m.j. znamená, že čistě ovocná strava je sice poněkud jednostranná a ne úplně ideální (přece jen, člověk je všežravá opice), ale přesto se nejedná o nic a priori škodlivého.
Samozřejmě, můžeme se sáhodlouze bavit o míře v jaké konzumovat (pouze) ovoce, ale geneticky s tím nemá lidský organismus nijak zásadní problém, spíš naopak.
Yakuzza - 24. srpen 2015 09:59sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Nemají v sobě ořechy zase nějaké extrémní množství tuků?

(Navíc každé tělo je děsně individuální a reaguje na věci různě. Jsem fakt rád, že se do takovýchto experimentů nepouštím.)
Mvek - 24. srpen 2015 09:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
kapitan Pike: Tak pokud nastupuješ nějakou dietu, tak je jasné, že nebudeš jíst jako normálně, tudíž i když jinak třeba pohanku nejíš, tak ji nasadíš. Nemluvě o zeleninovém rizotu apod.

Problém samozřejmě může být v tom, že já zmíněné věci už teď jím:-). Pohanku mám skoro denně k snídani, akorát jsem líný ji vařit, takže ji mám syrovou, jen namočenou a pravda, míchám to ještě s ovesnými vločkami (které teď z hlavy nevím, jak na tom jsou s lepkem) a občas i rýžovými burizony, strouhaným kokosem, ovocem a nějakými těmi semínky (slunečnice, sezam, len). Často tedy i s jogurtem, takže to bych měl smůlu.

No a zkoušel jsem podobnou věc (bez kokosu apod.) s rozmixovanou zeleninou (vařená brokolice, pekingské zelí, bílá paprika...). Ale jako obojí bych asi nevydržel jíst v kuse ani týden každý den k snídani, obědu i večeři. Na druhou stranu jsem se prostě ještě k dalším možnostem nedostal, s tímhle jsem začal vloni.

A k samotnému zasycení je také klíčové jíst víckrát menší porce. Hodně to pomůže zredukovat, kolik toho člověk sní, protože eliminuje to, že tělo vysílá signály nasycenosti s větší prodlevou (tuším, tka 20 minut).
kapitan Pike - 24. srpen 2015 09:45sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mvek: Já reagoval na Yakuzzu - šlo mi o ty věci, které člověk běžně jí. Já osobně (a myslím, že tady nejsem sám) pohanku běžně nejím. Ořechy ano, ale tam zase potřebuješ sníst relativně velké množství k tomu, aby tě to zasytilo. Pokud jde o luštěniny, tak ty zase mají takové nepříjemné "společenské efekty", zvláště když jich člověk sní hodně. :-)

Jinak pokud jde o lékařské výzkumy a lékařské statistiky, tak nám na univerzitě jeden docent několikrát opakoval: Pokud někdy budete dělat statistiku pro lékaře, hlavně se na začátku nezapomeňte zeptat, jaký má být výsledek. Oni mají většinou málo dat a ta data mají naprosto příšerné statistické vlastnosti, takže vhodně zvoleným postupem dojdete k libovolnému výsledku.
Telemachus Rhade - 24. srpen 2015 09:01sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Ani tak nejde o cukr jako takový, ale nastartuje to kvasný proces, čili ano, hodně ovoce škodí. Ale ono spíš jde o to najít zlatou střední cestu, protože třeba zelenina bez tepelné úpravy je zásobárna tříslovin, které jsou velmi těžké na trávení a většinu dobrého z té zeleniny pak tělo odignoruje :)
Telemachus Rhade - 24. srpen 2015 08:59sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip: Napadly mi dvě věci:
Krysa dokáže přehryzat provaz :)
Krysa většinou není tak zlomyslná :-/
Mvek - 24. srpen 2015 08:56sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: Že přežije déle, zvláště, když se naučí čistit si organismus?:-)
AVip - 24. srpen 2015 08:54sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Kvízová otázka... jak se pozná člověk od krysy?
(ne, není to offtopic, je to naopak vysoce on topic)
Mirak - 23. srpen 2015 21:35sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Já teď ani moc nerýpu, myslím tu otázku vážně.
Mvek - 23. srpen 2015 21:24sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ehm, Mirak možná rád rýpe, ale všimněte si, jak to překrucujete, sami jste s tím ovocem přišli:-). Aneb, viz tři příspěvky zpátky, co třeba pohanka, oříšky a jiná semena, luštěniny, a nemluvě o tom, že samozřejmě půjde víc o zeleninu než o ovoce, to málokteré "zdravé" diety doporučují.
Mirak - 23. srpen 2015 21:13sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Žrát samý ovoce, není to pro tělo strašně moc cukru?
Yakuzza - 23. srpen 2015 20:32sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
kapitan Pike: Navíc jíst dlouho v kuse jenom ovoce a zeleninu, a zapíjet to vodou, mi přijde paradoxně právě i nezdravé.
Mvek - 23. srpen 2015 19:45sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
lagga: 3x30 dnů... Myslíš jako za rok, nebo 30 dnů dieta, 30 ne, a to vše třikrát (tedy vlastně půl roku)?

A pro jistotu se ujistím, že tím myslíš všechny ty vynechané věci najednou v každých těch 30 dnech:-).


Co se týče dotazů ostatních - tak i když tohle vše dodržím, stále mohu jíst pohanku, špaldovou mouku, luštěniny apod.
I když 30 dnů bez živočišné bílkoviny, ať už v podobě masa nebo (u mě více) těch mléčných výrobků, mě docela taky děsí.
Mvek - 23. srpen 2015 19:43sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
lagga:
protoze odbornik informace poda a praci udela, ale pak my sami resime nevuli a nedisciplinovanost, a to resime vsichni

Přesně tak, proto nejprve se naučit třeba tenhle základ, za který dík, pak můžu uvažovat, když mi stále něco bude scházet, jít za odborníkem.
kapitan Pike - 23. srpen 2015 19:28sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Yakuzza:
Nenapadá mě pak, co by člověk měl vlastně jíst.

Mě tedy napadá jen ovoce a zelenina a ačkoli mám zeleninu hodně rád, tak 90 dní čistě o salátu bych nepřežil.
Yakuzza - 23. srpen 2015 19:04sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Na těchhle výčteš, ať už pro jakékoli diety, mě vždycky zaráží, že zakazují 90% toho, co člověk jindy přirozeně jí. Nenapadá mě pak, co by člověk měl vlastně jíst.
lagga - 23. srpen 2015 18:57sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Mvek: tak asi nedorozumeni :-) obecne cloveku prospeje 3x30 dni vynechani peciva (tzn. kynute a s velkym mnostvim lepku, kvuli strevum a nasledku v cevach), masa a mlecnych vyrobku (tlejici zbytky ve strevech a nasledky v cevach), jakehokoliv cukru krome toho co je prirozene v potravinach, alkoholu, kafe a caje (jatra,ledviny) - kdyz procistis cisticku tak ostatnim organum se taky ulevi

"Zaplatit za nic" je alibismus moderniho uspechaneho lenocha, protoze odbornik informace poda a praci udela, ale pak my sami resime nevuli a nedisciplinovanost, a to resime vsichni:-D
Mvek - 23. srpen 2015 10:56sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Možná to řeknu ještě snáz:-). Něco jako "očista pro amatéry" - něco lehkého, čím se nedá moc zkazit, i když asi člověk nepocítí zázraky. Ale něco, na čem si může vyzkoušet svoji vůli dodržet nějaké schéma.

Protože je moc hezká představa jít řešit očistu s odborníkem, ať už mám konkrétní problémy, ke kterým hledám příčinu, nebo ne. A zaplatit si vlastně za nic, protože to člověk nezvládne dodržovat (byť s výmluvami).

Nejnovější   Novější 942 - 961 / 2162Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o