Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2162
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 917 - 936 / 2162Starší   Nejstarší

Marshall - 26. srpen 2015 14:36sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Tučným jsem samozřejmě myslel i tuky všeho druhu nejen v mase, ale i ve studené stravě a přípravě (plus si matně vzpomínám na houby - už je to dlouho). A graf tuším ALT a AST byl ukázkový, na začátku jsem měl dvouciferné hodnoty (doktoři z toho byli úplně paf) a po cca dvou měsících už 0,0nic.
Mvek - 26. srpen 2015 14:27sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Marshall: To už asi bude v souladu s novějšími postupy, co jsem četl, jinak dříve se dávala tvrdá dieta na vše možné. Podobně jako ty očišťující na játra. Nejen vynechat tučné a smažené (maso).
Marshall - 26. srpen 2015 14:22sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Mononukléoza a rýmička, pche. Mě to potkalo asi ve 23 a sanitka mě vezla do nemocnice - zvracel jsem i vodu, takže jsem nemohl ani pít, ukrutný bolesti. No ležel jsem tam dva týdny a pak cca 3 měsíce dieta, ale vhledem k tomu, že já vyloženě nemám rád tučný, tak to pro mě skoro žádná dieta nebyla.
Mvek - 26. srpen 2015 14:06sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: Právě bilirubin mám zvýšený minimálně od 18, ale nejspíš od toho dětství. Odolnost vůči alkoholu nevím, prostě jsem dříve opilý a unavený, ale vzpamaotávávm se z toho další den dobře (ale málokdy to pokouším preventivně).
AVip - 26. srpen 2015 14:04sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
95 % dospělé populace má v sobě viry mononekluózy, a že právě mohla proběhnout jako rýmička.

Okometricky možná ano, ale před nějakými dvaceti lety se u mne nejednalo jen o "okometrickou" záležitost, odnesl jsem to tehdy zvýšenou hladinou bilirubinu v krvi a horší odolností vůči alkoholu (aspoň jsem tolik nevypil, měl jsem vždycky hned dost).

Přišlo se na to +/- náhodou ex post.

Časem se to spravilo, ale...
Mvek - 26. srpen 2015 13:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Seven: Myslím, že Lagga reagovala hlavně na mě, a já s ní byl v nemocnici asi v 5 letech. Jinak neznám zdroj toho odhadu, ale četl jsem odhad, že 95 % dospělé populace má v sobě viry mononekluózy, a že právě mohla proběhnout jako rýmička. A mimochodem, že se občas ráda podobně jako jiné viry z rodiny herpes virů trochu probere při oslabené imunitě a zřejmě vyvolává opět rýmičkové stavy.


Jinak nic nejde posuzovat na jednom člověku. Ani pozitivní, ani negativní efekt. To je na každém, jestli ho častěji obtěžuje nedokonalé trávení, může některý směr na pár týdnů zkusit a uvidí.
Jen bych dodal, že letmé mrknutí po netu na ty skupiny vedlo k webům s dost odlišnými informacemi, zatímco teorie, kterou jsem zmínil, pochází od lékaře, který snad navázal na zkoumání svého otce, proč někteří lidé mají problém s trávením různých potravin. Knihy jsem zatím sám nečetl, abych si mohl udělat obrázek, nakolik použil exaktní metody pro průzkum své teorie v praxi, to je na tom onom, který by to chtěl zkusit.
Každopádně bych to nezkoušel ale jen tak podle prvního výčtu na webu.
(Ostatně kdybych se tak choval, tak na očistu jater bych se také měl denně máčet v octu a potírat citronem.)
Seven - 26. srpen 2015 13:47sipka
ZAMĚŘIT
Seven
No, ja trenuju na triatlon, ale muj partak si vykurvil hnat, tudiz musim sama. Dneska odbehnuto, zitra na kole do prace a z prace, pozitri zase beh. Jen to plavani nechavam na zimu.
Damar - 26. srpen 2015 13:43sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Ja by som odporučil pravidelný pohyb, je zlúčiteľný s akoukoľvek krvnou skupinou...
Seven - 26. srpen 2015 13:42sipka
ZAMĚŘIT
Seven
lagga:
mononukleóza tě už na vždycky bude nutit, abys byl na svoje játra opatrnej, to je fakt, na druhou stranu když se upraví jídelníček tak se nemusíš bát

Záleží, jak těžkou formu jsi prodělala. Já se na ni například nechala otestovat někdy v roce 2008. Bylo mi sděleno, že jsem ji někdy v minulosti prodělala, aniž bych si toho byla vědoma, pravděpodobně jsem to zařadila do kategorie rýmička/chřipka/angína.

Mvek:
Např. skupina A hůře tráví rajčata a maso kromě drůbežího.

Mám A+ (jako ostatně cca 1/3 CZ populace). S rajčaty jsem nikdy problém neměla, mám problém s trávením banánů a barevných paprik. Co se masa týče, hůř se mi tráví právě drůbež a taky vepřové, s hovězím či rybami nemám problém. Spíš bych řekla, že mnohem víc v tom hrají roli genetický predispozice.

Seven - 26. srpen 2015 10:01sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Jednou jsem cetla dietu podle krevnich skupin. Bylo tam, co mam jist, abych zhubla. Samy veci, co mi nechutnaj/je mi po nich zle. Takze i chapu, ze bych zhubla...
lagga - 25. srpen 2015 18:44sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Marshall: tak o case a penezich to bohuzel je u vetsiny z nas, ja sem si ze zdraveho jidlo udelala prioritu nejprve vlastne z nutnosti, az pozdeji se pridalo mlsani, i tak me to obcas otravuje
Marshall - 25. srpen 2015 09:43sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Lagga "jak výborně to chutná" - naprosto s tebou souhlasím, dobré saláty včetně té pohanky a nebojím se použít to slovo doclova miluju. Problém je že příprava jídla zabere čas, který prostě nejsem ochotný tomu věnovat a navíc zrovna ta zelenina leze do peněz a ochození někam na jídlo ani nemluvím.
lagga - 24. srpen 2015 18:52sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Mvek: jo krevní skupina je důležitá (například nulky musí mít hodně proteinu), ale stejně tak důležitý je podnebný pás kde žiješ, rodinné genetické predispozice, a hlavně metabolický typ (ten se navíc během života mění)

mononukleóza tě už na vždycky bude nutit, abys byl na svoje játra opatrnej, to je fakt, na druhou stranu když se upraví jídelníček tak se nemusíš bát
Mvek - 24. srpen 2015 16:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
lagga: Mimochodem, už jsi narazila, nebo se zabývala dietami podle krevní skupiny? Tady to sice asi taky akorát vzbudí pobavení, ale s tím po nastudování experimentuje matka. A je přesvědčená, že jí to pomohlo, jen některé skupiny to mají hodně blbé, no a když při takové dietě to poruší, tak na druhou stranu u některých porušení cítí víc dopady.

Např. skupina A hůře tráví rajčata a maso kromě drůbežího.
Mvek - 24. srpen 2015 16:10sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
lagga:
rostlinné tuky zatěžují játra když je člověk konzumuje vyextrahované z rostliny

Jo, to mi dává smysl.

Zrovna tak, jako mi po přečtení si některých věcí, konečně dává větší smysl, že mi odjakživa stačilo tak málo alkoholu, abych se dostal do nálady, ale taky se začal motat a unavil tak, že prostě víc ne-e, takže žádný kolaps, žádná opice, akorát se mi lidi smějou, že mě stačí opít dvěma pivy.
Nebo proč asi reaguji na různá antihistaminika a podobné oblbovací látky tak silně (na druhou stranu nevím, proč nereaguji na kofein, nebo reaguji jinak, ale ne povzbuzením).
To vše asi bude souviset s játry a tím, čím si prošly při dětské mononekluóze. Sice chudáci makají dost, ale ne stejně jako u jiných.

Takže tak jako tak pozvolna měnící se jídelníček asi radikálněji pozměním, i když na tak intenzívní očistu si nevěřím.
lagga - 24. srpen 2015 16:05sipka
ZAMĚŘIT
lagga
a jo, trávíme s přítele hodinu denně přípravou jídla na druhý den, ale to je správně, jídlo je cenná věc, které bychom měli věnovat čas a úctu
lagga - 24. srpen 2015 16:04sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Mvek: ále další starý blud, rostlinné tuky zatěžují játra když je člověk konzumuje vyextrahované z rostliny, protože v rostlině jsou další látky, fytonutrienty, bioflavonoidy a další odborný slova, který synergicky spolupracují na vyváženém vstřebání a strávení a vyloučení ...příroda to vymyslela dobře, člověk to zpackal protože se hurá vrhl na jednu složku a zapomněl že v tom zrníčku je tisíc dalších složek
lagga - 24. srpen 2015 16:01sipka
ZAMĚŘIT
lagga
hmm já tím nechci říct že jste blbý, ale že věříce starým desinformacím a že výzkum hodnoty potravin a synergického efektu už prošel velikým vývojem, avšak mezi "běžnou populací" se pořád tradují omyly jako že "sklenice mléka denně je výborná pro kosti"

chápu, že prostě řešíte jiný věci a nemáte čas chodit po přednáškách, lovit knížky a platit si za informace o jídle, že prostě ve spěchu raději zajdete do krámu a ulovíte na co máte chuť, já to chápu a taky jsem tím prošla, prostě v dnešní době je kolem zdraví veliký byznys, ale zapomíná se na jednoduchost, se kterou žili naši prarodiče a starší generace
Mvek - 24. srpen 2015 15:58sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
lagga: 3 měsíce v kuse? Hm, obdivuji toho, kdo si dokáže tohle zajistit v běžném životě. Ještě tak za studia bych to zvládl bez zaměstnání.

Jako jak souhlasím s tebou, že se mnoho věcí dá nahradit atd., že možností je spousta, tak si to nedovedu představit tak dlouhou dobu vše úspěšně sehnat (zásoby), a připravit si to každý den na všechna jídla.

Zejména, když jsem si dohledal, že játra prý zatěžují i rostlinné tuky (takže různá semena, ořechy se musí držet zkrátka či ideálně vynechat), nebo třeba okurky, o česneku a cibuli ani nemluvě.
A kdoví, co člověk díky tomu vynechá (např. okurka a cuketa jsou dost příbuzné, takže kdoví).
lagga - 24. srpen 2015 15:34sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Mveku, prostě na 3 měsíce vynecháš některé věci ze svého jídelníčku, a dělá se to 30 dní, aby se zrušil starý návyk, dalších 10 dní pro upevnění nového návyku plus zbytek dní aby to dělalo 3 měsíce, kdy se konečně začnou i hluboce uložené fujtajbly z těla uvolňovat a přirozeně odcházet

víte jaký hromady věcí jde jíst ??!! jíte pohanku, kroupy, žito, oves, bulgur? tmavou rýži? luštěniny na klíčený/nenaklíčený, ovoce sušený/čerstvý, zelenina syrová/vařená/dušená/pečená/smažená/mixovaná, víte kolik druhů salátu existuje ? kolik sníte ořechů a zrní ? kolik umíte vyjmenovat kořenové zeleniny a dýní ?

vždyť ještě naši prarodiče měli maso 1 týdně a mléčný věci 1 denně, co asi jedli zbytek času? :)
je to omyl, že "je člověk jen na salátu", zkuste si zajít do rawácký nebo vegetariánský restaurace, překvapí vás, jak výborně to chutná

a na zbytek věcí radši ani nereaguji, začali jste vypisovat hromadu polopravd z doby minulé (typu vajíčko má moc cholesterolu, zelenině není bílkovina) a to bychom tu byli rok a ještě byste mi vynadali, že nevím všechno, navíc já si ty informace sháním sama, tak googlete milí braši (a vyhýbejte se fantaskním a hysterickým zdrojům)

Nejnovější   Novější 917 - 936 / 2162Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o