Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2162
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 811 - 830 / 2162Starší   Nejstarší

Mirak - 30. říjen 2015 16:35sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Tak jde o to, že ta dividenda může být zdaněna srážkovou daní státu, který tu dividendu vyplácí (u tebe tedy Francie), ale v tom případě to už právě do přiznání možná uvádíš, protože se to bere jako příjem dle § 8 Příjem z kapitálového majetku.
A tady je pro tebe rozhodující právě ten bod 1), který jsem psal níže. Těch 6000 Kč jsou příjmy dle § 7 až § 10 (jinými slovy úplně všechno kromě závislé činnosti, příjmů podléhající srážkové dani (té české) a osvobozených příjmů).
Mvek - 30. říjen 2015 16:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Je to u té Banque Transatlantique a dividendy tečou taky tam v eurech, je to mezinárodní benefit, ne český.
Tak jsem si myslel, že tedy je to tento případ. Ale možná nerozumím pojmům. Českou srážkovou daň znám, ale jiné ne.
Marshall - 30. říjen 2015 15:28sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Mirak byl rychlejší, ale potvrzuji, že třeba ČEZ dividenda se daní rovnou a nemusíš se o to starat.
Mirak - 30. říjen 2015 14:18sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: A u tebe jsou to teda příjmy z dividendy podléhající zahraniční srážkové dani?
Mvek - 30. říjen 2015 13:56sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Dík, to jsem si myslel, a přiznání stejně musím potvrzovat, proto říkám, jen vykoumat, jak to tam vyplnit a jak stanovit hodnotu:-). Ale to budu řešit v březnu.
Mirak - 30. říjen 2015 13:03sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: "Dividendy podléhající české srážkové dani podle §36 se nezahrnují do přiznání a tím veškeré povinnosti se zdaněním tohoto příjmu končí. Jedná se například o akcie ČEZ, O2 C.R. Naopak dividendy podléhající zahraniční srážkové dani jsou zdanitelným příjmem u českého rezidenta podle §8 odstavec 1 písm. a). Tak vzniká otázka povinnosti podat přiznání. Hraniční částka příjmů zakládající povinnost podat přiznání závisí na osobě poplatníka:

1) osoba s příjmy ze závislé činnosti je povinna podat přiznání pokud má dani podléhající příjmy vyšší než Kč 6.000,- dle §38g odst. 2)

2) osoba pobírající starobní důchod do výše Kč 306.000 za rok 2014 mající příjmy z dividend zdaněných zahraniční srážkovou daní přes Kč 15.000,- má v roce 2014 také povinnost podat přiznání. Pozor jedná se o hrubý příjem z dividend tzn. před zdaněním srážkovou daní ne o částku připsanou na účet po zdanění.

3) podnikatel s příjmy podle §7, kterému vznikla povinnost podat přiznání z titulu svých příjmů, musí zahrnout příjem z dividend zdaněných zahraniční srážkovou daní vždy."
Mvek - 30. říjen 2015 12:18sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jo, to mi připomíná, že potřebuji najít rozumně se tvářícího daňaře, už mě přestává bavit řešit každý rok ty daně a takové drobné specialitky (kde většinou jde o stokoruny až tisíce, které by se možná měly danit, nebo naopak neměly atd., ale radši bych to měl víc čisté)...
Mvek - 30. říjen 2015 12:17sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Zephram: Mimochodem teď čerstvě jsem zaznamenal zprávu, že snad u nějakého evropského soudu padlo rozhodnutí, že bitconiny se budou brát jako měna, takže se snad ten zisk z prodeje danit nebude.
Mvek - 30. říjen 2015 12:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza: Ano, ale... Samotný účet, to se tváří, že ok. Akorát ty dividendy spíš neřeší, že by se měly danit...
Zephram - 30. říjen 2015 11:56sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Nebo jak říká Yakuzza. Ale vyžaduje to komunikovat s kolegy :-))).
Zephram - 30. říjen 2015 11:55sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Mvek: Co já vím, tak mi se dividendy vždy danily ještě před připsáním. Patrně to tak dělá český zprostředkovatel (broker), který spravuje akcie. Ve výpisu jde vidět jak hrubá dividenda, tak daň. Do DP se už pak nic nepíše, už to zdaněné je.
Pokud ale dividendy vyplácí zahraniční broker, tak to může být různé. Buď by měl také strhnout daň podle země zákazníka nebo nechat danění na něm. Pak by to bylo, jak říkáš, dle výpisu z banky. A myslím, že podle kurzu ČNB střed k datu přijetí (resp. podle data, které bude na výpisu od brokera, datum přijetí na bankovní účet se může mírně lišit.).

Do DP by se měl psát zisk plynoucí z prodeje akcií se ziskem. Takže když za 1000 Kč akcie koupíš, za 1500 prodáš a zaplatíš při tom 100 Kč poplatků, tak daníš 400 Kč jak daň z kapitálových zisků. Jsou ještě nějaké výjimky, pokud držíš akcie (či listy podílových fondů) déle než nějakou dobu. Když jsem si jednou nebyl jistý, jak zdanit zisk z prodeje bitcoinů, udělal jsem to přesně takto.
Yakuzza - 30. říjen 2015 11:47sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek: Pokud je to v rámci nějakého benefitu, nějací kolegové už to museli řešit, ne?
Mvek - 30. říjen 2015 11:28sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Máte někdo ponětí, jak se řeší daně z dividend z akcií? Na to je v DP prostě kolonka a podle výpisu z banky to člověk vyplní (otázka bude, jak se to přepočítává v případě cizí měny, jestli podle ČNB k datu přijetí, nebo konci roku)?

A máte někdo ponětí, jestli pro nás vyplývají nějaké důsledky z otevření účtu u cizí (francouzské Banque Transatlantique) banky v eurech?
Pokud bych chtěl využít možnosti získat výhodněji naše akcie, tak mi tento účet automaticky zřídí (zatím bez poplatků, dokud budu zaměstnancem).
Telemachus Rhade - 27. říjen 2015 08:49sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
To plně chápu, jestli s tím měl předtím starosti, že nasere.

Tak nějak :)
Mvek - 26. říjen 2015 20:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Neříkal jsem, že máš psát korektně, jen, žes nepsal:-).
A jak jsem psal, chápu to v té souvislosti, že Telemachus měl obavu, aby to Kubíček nepochopil špatně a nevznikly další průtahy a vysvětlování. To plně chápu, jestli s tím měl předtím starosti, že nasere.
Mirak - 26. říjen 2015 20:26sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Aha... Lidi, come on. Opravdu si tady někdo z vás myslel myslel, že jsem to jako myslel vážně nebo co? Vysvětlovat ironii? To snad zabíjí samotný účel ironie... Že bych já samojediný svým ironickým nesouhlasem nenávratně zničil naděje na přístup SN mi taky přijde dost přehnaný.

Jinak když už jsme se k té debatě dneska neplánovaně dopracovali, tak nevím, proč bych měl psát něco politicky korektně, když můžu napsat to, co si myslím.
Mvek - 26. říjen 2015 20:17sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Tehdy jsi na jeho dotaz v nějakém tom fóru tady, jestli souhlasíme, že budou předány přístupové údaje k SN, myslím ty napsal ve srandě, že kategoricky nesouhlasíš (zatímco pár z nás souhlasilo).
Telemachovi asi vadí, že Kubíček nás samozřejmě nezná, takže by to mohl chápat špatně a po dlouhé době snahy získat přístupy, by se to mohlo zase vléct.

Telemachus: Faktem ale je, že Mirak se tu dneska sice neozval super duper politicky korektně, ale ozval, aniž by psal, že si to bude cpát kamkoliv.

Takže nechcete si dát den, dva pauzu odsud?:-)
Mirak - 26. říjen 2015 20:11sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade:

Už jsem si vzpomněl. Od té doby, co si napsal Kubíčkovi, že jsi kategoricky proti bez náznaku ironie (kterou jsi objasnil později) mi nějak spadl toleranční most ;)


Ne, že bych se v tom toužil nějak dál nimrat, ale tímhle máš na mysli konkrétně co?
Telemachus Rhade - 26. říjen 2015 19:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Tohle je jako o vejci a slepici :)

Už jsem si vzpomněl. Od té doby, co si napsal Kubíčkovi, že jsi kategoricky proti bez náznaku ironie (kterou jsi objasnil později) mi nějak spadl toleranční most ;)

Ale OK, vyříkáno. Od teď tedy konstruktivně. A vždycky jsem nechal vyjádřit se ostatní.
Mirak - 26. říjen 2015 17:54sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade:

To je mi úplně jedno, Razer se vyhodil sám.

To přece nerozporoju. Já ti jen říkám, že nemám problém s tím, co jste s SN provedli a jak jste to provedli.

A nezamlouvej to. Když přijdeš a začneš "já si to budu psát kam chci", tak moje reakce je "ne, nebudeš" :) Smiř se s tím. Naopak, z mého pohledu o tom s tebou ještě donekonečna rozmlouvám, i když bych mohl přijít a říct "ne, nebudeš, od teď dál v příslušném klubu, nebo mažu." To by se teprve dalo označit za Telemachův absolutismus. Kdybys aspoň jednou přišel do Noci třeba a nadhodil, jestli by to nešlo nějak změnit, ale prostě přijdeš, řekneš všem, že jejich chápaní kategorií je kraví a dobře je to takhle... No tak se pak nediv za ty reakce :)

Tohle je jako o vejci a slepici :) Ne, tímhle to nezačalo. Styl "bude to takhle a basta" jsi začal aplikovat brzy po Razerově odchodu. Ze začátku mi to bylo i tak nějak jedno a bral jsem to tak, že když se kácí les, musí lítat třísky. Ovšem občas jsi měl potřebu to použít i u věcí, u kterých mi prostě rozum nebral, proč by to měla rozhodovat tvoje jednočlenná porota. To pak logicky nemám chuť se jít doprošovat do Noci, jestli bys náhodou nemohl nechat vyjádřit se i ostatní, to se pak zase nediv ty. A promiň, opravdu ti nebudu vděčný za to, že mi nemažeš příspěvky.
Dětinské rýpání můžeš brát jako (možná hloupou) formu vzdoru, ale holt už se stalo.

Nejnovější   Novější 811 - 830 / 2162Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o