Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2162
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 801 - 820 / 2162Starší   Nejstarší

Yakuzza - 16. listopad 2015 09:56sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Zepár měsíců zpátky jsem slyšel o nějaké mobilní aplikaci, kde člověk může nabonzovat podle RZ různé neukázněné řidiče a vytvářet jim takhle jakousi "negativní karmu". Tuší někdo, zda to někdy existovalo, případně existuje? Googlil jsem a k ničemu jsem moc nedošel.

(Řek bych, že je klidně možné, že to bylo nakonec nějakým způsobem zakázáno.)
kapitan Pike - 15. listopad 2015 23:55sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Toho jsem si také všiml. Ze všech stran jsem slyšel, že ty teoretické testy na zbrojní pas jsou celkem složité, tak odhaduji, že takovou aplikaci využívá velká část žadatelů.
Yakuzza - 15. listopad 2015 23:49sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
K záhlaví...

Vyslancův včerejší status na FB - Nejprodávanější aplikace pro iPhone v Česku? Procvičování testových otázek k získání zbrojního průkazu...
Pozemstan - 01. listopad 2015 11:40sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Není to spíš otázka nastavení foťáku?
Telemachus Rhade - 01. listopad 2015 01:11sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jaký používáte ve fotoaparátu snímač? Já že dnes bylo krásné počasí, ale s ostrým sluncem (jak už to tak na podzim bývá, že) a můj CMOS to totálně nezvládnul.

Nedokázal najít ideální (nebo aspoň dobrý) poměr mezi kontrastem a vysokou saturací od slunce. Nakonec jsem musel zvolit lepší (reálné) barvy na úkor ostrosti.
Mirak - 31. říjen 2015 22:57sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: No, každopádně pokud to do toho přiznání budeš muset uvádět, tak budeš krom přiznání potřebovat ještě přílohu č. 3, kde uvádíš příjmy ze zahraničí.
Mvek - 31. říjen 2015 19:18sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Dík za doplnění, že jsem teď nemusel hledat ten paragraf 7... Ale jo, zatím zřejmě byl kupodivu můj selský rozum kompatibilní se zákonem.
Pozemstan - 31. říjen 2015 15:56sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mirak: Ano, v případě Taken nebo Temného nebe to asi tak bude. Pokud jde o Outer Limits, ukazují mnoho klasických sci-fi témat, ale, jak už napovídá název, jdou až na krajní meze, často možná na pomezí hororu. Vybavuji si Lukavského slova z úvodu českého znění "Poznáte bázeň a mystérium dosahující z nejzazších hlubin vědomí až po krajní meze", viz i zde... -)
Mirak - 31. říjen 2015 15:47sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Pozemstan: Tak The X-Files jsme označili jako mystery a přitom je taky ústřední zápletka o mimozemšťanech a je asi více sci-fi, než mystery. Na druhou stranu většina zápletek řadových epizod tíhne spíš k žánru mystery. Tebou jmenované seriály jsou všechny sporné, ale Taken a Dark Skies mají pouze (co si pamatuju) kontinuální zápletku o mimozemšťanech (stejně jako Invasion, Surface nebo aktuálně běžící Falling Skies) a v těchto případech bych se klonil k označení sci-fi.

Z Outer Limits jsem toho neviděl dost, abych to mohl nějak rozumně posoudit, na druhou stranu se mi nejvíc zaryli do paměti epizody z vesmíru, kde se válčilo proti mimozemšťanům a i proto to mám tak nějak zafixované jako sci-fi seriál.
Pozemstan - 31. říjen 2015 14:11sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Pokud jde o "škatulkování" seriálů, kam tedy patří třeba takové Outer Limits (lagga o nich nedávno psala do Ostatních SF seriálů), Dark Skies (1996) nebo Taken? Podle mě to mají přinejmenším Krajní meze blízko k mystery, ale zase je otázkou, jestli tam patří každý seriál o mimozemském spiknutí apod.
Mirak - 30. říjen 2015 16:35sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Tak jde o to, že ta dividenda může být zdaněna srážkovou daní státu, který tu dividendu vyplácí (u tebe tedy Francie), ale v tom případě to už právě do přiznání možná uvádíš, protože se to bere jako příjem dle § 8 Příjem z kapitálového majetku.
A tady je pro tebe rozhodující právě ten bod 1), který jsem psal níže. Těch 6000 Kč jsou příjmy dle § 7 až § 10 (jinými slovy úplně všechno kromě závislé činnosti, příjmů podléhající srážkové dani (té české) a osvobozených příjmů).
Mvek - 30. říjen 2015 16:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Je to u té Banque Transatlantique a dividendy tečou taky tam v eurech, je to mezinárodní benefit, ne český.
Tak jsem si myslel, že tedy je to tento případ. Ale možná nerozumím pojmům. Českou srážkovou daň znám, ale jiné ne.
Marshall - 30. říjen 2015 15:28sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Mirak byl rychlejší, ale potvrzuji, že třeba ČEZ dividenda se daní rovnou a nemusíš se o to starat.
Mirak - 30. říjen 2015 14:18sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: A u tebe jsou to teda příjmy z dividendy podléhající zahraniční srážkové dani?
Mvek - 30. říjen 2015 13:56sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Dík, to jsem si myslel, a přiznání stejně musím potvrzovat, proto říkám, jen vykoumat, jak to tam vyplnit a jak stanovit hodnotu:-). Ale to budu řešit v březnu.
Mirak - 30. říjen 2015 13:03sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: "Dividendy podléhající české srážkové dani podle §36 se nezahrnují do přiznání a tím veškeré povinnosti se zdaněním tohoto příjmu končí. Jedná se například o akcie ČEZ, O2 C.R. Naopak dividendy podléhající zahraniční srážkové dani jsou zdanitelným příjmem u českého rezidenta podle §8 odstavec 1 písm. a). Tak vzniká otázka povinnosti podat přiznání. Hraniční částka příjmů zakládající povinnost podat přiznání závisí na osobě poplatníka:

1) osoba s příjmy ze závislé činnosti je povinna podat přiznání pokud má dani podléhající příjmy vyšší než Kč 6.000,- dle §38g odst. 2)

2) osoba pobírající starobní důchod do výše Kč 306.000 za rok 2014 mající příjmy z dividend zdaněných zahraniční srážkovou daní přes Kč 15.000,- má v roce 2014 také povinnost podat přiznání. Pozor jedná se o hrubý příjem z dividend tzn. před zdaněním srážkovou daní ne o částku připsanou na účet po zdanění.

3) podnikatel s příjmy podle §7, kterému vznikla povinnost podat přiznání z titulu svých příjmů, musí zahrnout příjem z dividend zdaněných zahraniční srážkovou daní vždy."
Mvek - 30. říjen 2015 12:18sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jo, to mi připomíná, že potřebuji najít rozumně se tvářícího daňaře, už mě přestává bavit řešit každý rok ty daně a takové drobné specialitky (kde většinou jde o stokoruny až tisíce, které by se možná měly danit, nebo naopak neměly atd., ale radši bych to měl víc čisté)...
Mvek - 30. říjen 2015 12:17sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Zephram: Mimochodem teď čerstvě jsem zaznamenal zprávu, že snad u nějakého evropského soudu padlo rozhodnutí, že bitconiny se budou brát jako měna, takže se snad ten zisk z prodeje danit nebude.
Mvek - 30. říjen 2015 12:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza: Ano, ale... Samotný účet, to se tváří, že ok. Akorát ty dividendy spíš neřeší, že by se měly danit...
Zephram - 30. říjen 2015 11:56sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Nebo jak říká Yakuzza. Ale vyžaduje to komunikovat s kolegy :-))).

Nejnovější   Novější 801 - 820 / 2162Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o