Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2162
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 781 - 800 / 2162Starší   Nejstarší

Yakuzza - 15. prosinec 2015 15:11sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
No... on to ze strany té holky právě nebyl úplně omyl, ale minimálně z velké části úmysl. To zase přijde sobecké mně. Ale jasně, na tyhle věci jsou obvykle třeba dva :)
kapitan Pike - 15. prosinec 2015 14:50sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Yakuzza 260014:
nemají tendence agresivně šplhat po kariérním žebříčku

Zase s trochou cynismu mě napadá otázka, zda je to dáno tím, že jsou v životě spokojení, nebo faktem, že ze zvýšení platu by jim samotným ve výsledku stejně nic nezbylo :-)
Mvek - 15. prosinec 2015 14:50sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza Asi to nechápu. Já tu nevidím nic k razení. Jak jsi to vylíčil, je to jasné. Ano, bude muset změnit způsob života, ale třeba by se k tomu nikdy nedokoopal dobrovolně, takža by tu rodinu založili, muselo se tohle stát (nebo by akorát bylo větší a větší riziko problémů atd. zejména z hlediska jejího věku). Sám si tak říkám, že bychom potřebovali v tomto směru nehodu:-).

No a pominu-li to, že to nakonec může být výhoda, tak přece přemýšlet vůbec o tom opuštění je pěkně sobecké. Nechat holku sice s alimentama (takže stejně by musel řešit peníze), ale ať se o dítě stará sama? WTF?! To bych pochopil jedině v situacích jako, že dítě on nechce, ona zvorala antikoncepci a měla to být jen bokovka, bez vztahu.
kapitan Pike - 15. prosinec 2015 14:39sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Yakuzza 260013:
Navíc zastávám názor, že dítě by si měl člověk pořizovat v momentě, kdy má připravené i nějaké zázemí, tzn. byt nebo barák.


To souhlas, ale spíš záleží na tom, jestli má v dohledné době možnost si nějaký byt/domek pořídit. Hypotéky jsou ASAP dneska dostupné, pokud má člověk nějaké stabilní zaměstnání.
Yakuzza - 15. prosinec 2015 14:26sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Jinak, taky si všímám, že kolegové s dítětem jsou tak nějak klidnější, nemají tendence agresivně šplhat po kariérním žebříčku, ale taky třeba nejeví vůbec žádný zájem o společenské dění.
Yakuzza - 15. prosinec 2015 14:19sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
kapitan Pike: 28 :D Ale je to člověk s vcelku pubertálním přístupem k životu, spoustou zájmů apod. Navíc zastávám názor, že dítě by si měl člověk pořizovat v momentě, kdy má připravené i nějaké zázemí, tzn. byt nebo barák.

Telemachus Rhade:
Tahle definice se mi nějak nelíbí.
Myslím to z pohledu člověka, který ještě několik let dítě neplánoval, chtěl se věnovat cestování apod.
Telemachus Rhade - 15. prosinec 2015 14:10sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza:
Nebo si zničit celý život a zavrtat se doma s ženou a dítětem?

Tahle definice se mi nějak nelíbí. Každopádně bych to zkusil, od sebou mohou jít kdykoli.
kapitan Pike - 15. prosinec 2015 14:06sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Např. u nás v kanceláři má děti jeden člověk ze šesti a působí psychicky nejvíc v pohodě a spokojeně (ale je fakt, že si dceru pořídil tak cca v 25).
kapitan Pike - 15. prosinec 2015 14:05sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Yakuzza 260008:
Co byste poradili člověku, který si v nerozumně mladém věku

To prosím tě znamená kolik? :-)

Já bych tomu asi dal šanci, když to řeknu blbě, tak opustit ji může kdykoli později, pokud by mu to nevyhovovalo. Možná si tím nakonec ten život nezničí, ale bude se mu to líbit.
Yakuzza - 15. prosinec 2015 13:58sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Takový trochu jiný dotaz. Co byste poradili člověku, který si v nerozumně mladém věku omylem udělal dítě s přítelkyní, kterou má rád a bylo by mu fakt blbé ji v téhle situaci opustit? Holka je teď v nějakém 1.-2. měsíci, dítě chce a už se celá těší, jak ho spolu budou vychovávat :)

Být hajzlík, opustit ji a platit alimenty? Nebo si zničit celý život a zavrtat se doma s ženou a dítětem?
kapitan Pike - 01. prosinec 2015 11:36sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Telemachus Rhade: Držím palce. A to myslím naprosto upřímně, hodně mi vadí, jak většina lidí hledí na úředníky jako na božstvo, proti kterému není jakékoli obrany.

Jinak problémy s úředníky řeší i A Dost, ale je otázka, jaký to má dopad ve srovnání s televizním pořadem.
Telemachus Rhade - 01. prosinec 2015 10:30sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jaký investigativní pořad může mít aktuálně největší (čti alespoň nějaký) dopad? Černé ovce?

Včerejší hádka s celníky mě přesvědčila, abych s tím něco dělal a nic nezměnil, ale cítil se vůči sobě lépe.
Mirak - 16. listopad 2015 22:21sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Lt.Shark:
Aha... dobře, ale proč to mám teď tak, že i když nemám podle ručičky na palubce nádrž plnou, tak stejně pitole vypne?

Autům nějak extra nerozumím, ale mohl by to být mírně dojebanej odvzdušňovací ventil, respektive něco ti u nádrže možná netěsní a dostane se tam trochu vzduchu, proto se to při tankování tváří, že už to máš plný, i když nemáš.
Yakuzza - 16. listopad 2015 21:48sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Z nějakého důvodu mám pocit, že s tím souvisí tlak v nádrži, ale možná to je nesmysl.
Mvek - 16. listopad 2015 20:53sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Lt.Shark: To zodpovědět neumím, tipoval bych spíš, že se něco stalo s měřením v autě (něco se povytáhlo, naklonilo, zkorutilo...), takže možná ti to teď bude signalizovat rezervu, když tam bude o dost víc paliva než dřív.
Lt.Shark - 16. listopad 2015 20:49sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Aha... dobře, ale proč to mám teď tak, že i když nemám podle ručičky na palubce nádrž plnou, tak stejně pitole vypne?
Mvek - 16. listopad 2015 20:36sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Lt.Shark: Jednu dobu jsme běžně přetankovávali, ale na to bylo třeba taky povytáhnout tu pistoli, jinak už v podstatě nedovolila natankovat víc. Ale přetankovávali jsme i možná o litr nebo víc, často dorovnávali cenu.
Ale co jsem si to začal psát pečlivě, kolik jsem měl stav tachometru při tankování a kolik jsem natankoval, tak to nechávám jen na první cvaknutí (i když se to může určitě lišit v desetinách i u stejného stojanu stejné pumpy).
Myslel jsem si to mylně jako na tomto odkazu: http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?t=1035535
Ale nakonec to tam je vysvětlené (i když ten další odkaz nefunguje). Nasaje se palivo třetí trubicí (ne tou, kterou to teče, ani ne tou odsávací).

Mimochodem, teoreticky můžete šetřit (ale netuším, zda haléře, nebo víc), když po vypnutí pistole ještě pořádně odkapete, třeba to necháte i deset, dvacet sekund stékat, otočíte ji navíc vzhůru nohama (spouští nahoru). Docela dost velkých "kapek" tam ještě steče, za které platíte.
kapitan Pike - 16. listopad 2015 19:09sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Lt.Shark: Já mám zkušenost, že se pistole vypne, když je nádrž "skoro" plná. Tj. nějaká rezerva tam byla, ale určitě menší než čtvrtina nádrže. Jak ten mechanismus funguje, to nevím, ale asi bude chyba v přesnosti měření.
Lt.Shark - 16. listopad 2015 18:36sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Yakuzza: o tomhle sem nikdy neslyšel...
Lt.Shark - 16. listopad 2015 18:35sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Taky bych měl jeden dotaz... jde o tankování benzínu.

Když při tankování benzínu dojde k tomu cvaknutí... tak to znamená přesně co? Že je nádrž plná? Nebo skoro plná? Proč vlastně cvakne a pistol vypne, čím je to způsobný? Když se pak tankuje dál, tak benzín teče kam...? Do nějaké "náhradní"...? Dá se přelít nádrž nebo nějakej systém už nedovolí tankovat dál? Jak to vlastně funguje? Chci se zeptat proto, že momentálně když tankuju, tak mi k tomu cvaknutí dojde né na konci nádrže, ale když mám podle ručičky na tacháči, tak 3/4 nádrže...

díky

Nejnovější   Novější 781 - 800 / 2162Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o