Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2162
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 585 - 604 / 2162Starší   Nejstarší

Yakuzza - 26. srpen 2016 19:00sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
kapitan Pike:
Fitko má výhodu v tom, že když už si člověk za nemalé peníze nějakou permici koupí, tak ho to pak dokope tam chodit.

To nemusi byt nutne pravda :)

Ale souhlas, je to urcite nejlepsi, i kdyz tam jsou nevyhody, ktere popisuje Seven. Ja si ted snazim co nejvic veci zaridit doma, protoze mi fitko nevyhovuje logisticky, ale asi se k tomu zase vratim.

Jinak TRX mame v praci a nikdy mi to moc uzitecne neprislo. To ale bude tim, ze jsem si ani moc nezjistoval, co se na tom da delat.
Lt.Shark - 26. srpen 2016 18:21sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Seven: sem učitel Tv a mám zkušenost, že činky si spousta lidí myslí jak je dobrý a budou posilovat... podle mně u někoho, kdo je laik, jsou činký zbytečné a pokud je někdo na úrovni posilování, kde užívá ve větší míře činky, tak doporučuju fitko. Domů bych doporučil právě cviky s vahou vlastního těla jak si zmínila: klikdy, dřepy, lehsedy... dobrá je i ta hrazda do dveří, ale spíš pro kluky, pokud máš problém s klikama, tak hrazda je zbytečá, protože máš hodně daleko k tomu abysi se zvedla shybem na hrazdě...
Ale určitě bych doporučil koupit si domů TRX... je to něco, co nezabírá moc místa, je jen otázka kam i to doma zavěsit a opět používáš cviky s vlastní vahou a je to dost rozmanitý, dá se s tím dělat opravdu dost různých cvičení a na spevnění a posílení těla doma je to podle mého názoru ideální řešení. S tím že to užijí jak začátečníci, tak silově již hodně zdatní jedinci.
Seven - 26. srpen 2016 16:30sipka
ZAMĚŘIT
Seven
kapitan Pike: plán jsem si chtěla dát 5km běh, návrat domů, posilování (dřepy, kliky, sedy-lehy, činky) a potom sprcha. Co se fitka týče, je jeden vstup za 120CZK, vstup je omezen na 1 hodinu 40 minut a výhoda je v tom, že sprchu atd. můžu použít doma a jen se na místě přezout, je to přes ulici. Nevýhodou je, že mám z fitka ošklivé zkušenosti s hýkajícími idioty hodinu blokujícími jeden stroj, zatímco já si chci udělat okruh a potom s čumícíma debilama. V tomto má nespornou výhodu fitness pro ženy kousek od práce, je tam kruhový trénink a skvělé trenérky, chodila jsem tam v minulosti, ale to zase znamená nosit si na cvičení věci do práce a v případě, že bych práci změnila, tak dojíždění. nejspíš se přístí týden do toho xfitness půjdu přeci jen podívat, jaký je tam stav strojů a hejkalů. Mohla bych tam chodit buď ráno před prací nebo po práci.
Zephram - 26. srpen 2016 16:26sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Mvek: Powerspin... Čím rychleji kuličku roztočíte, tím je Powerspin těžší ... Fyzik ve mně prostestuje proti takovému znásilňování vzorce E=mc2. :-) I když "tím je posilování s ním těžší" už by šlo. A u Powerballu (který jsem kupoval kdysi jako dárek) jsem si to ověřil.

7: Shodou okolností jsem asi před 3-4 dny začal shánět přesně takové činky. Ale nakonec skončím asi u starých otcových, přes 30 let starých (resp. pamatuji si je z dětství), pokud se někde najdou. ... Ale kdybych na něco narazil, dám vědět i zde.
kapitan Pike - 26. srpen 2016 16:23sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Já myslím, že nejúčinnější je chodit do normálního fitka (i když chápu, že existují objektivní důvody proti). Ale záleží na tom, co chceš posilovat, jestli celé tělo nebo jen nějakou konkrétní část.

Fitko má výhodu v tom, že když už si člověk za nemalé peníze nějakou permici koupí, tak ho to pak dokope tam chodit. Navíc je tam několik možností, jak se před cvičením zahřát, což je doma komplikovanější.
Seven - 26. srpen 2016 16:13sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Yakuzza: závaží na zápěstí mám někde v šuplíku, je to takové na nic. Tyč bych musela jedine nešroubovací a vzhledem k dispozicím mého bytu si nejsem jistá umístěním. Také jsem zvažovala multifunkční stroj, který by se vešel pod moji postel, ale ted tam mam nacpany bordel :P
Mvek - 26. srpen 2016 16:07sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza: Njn, asi těžko mi poradíš, jak to s tím zvládat... Furt mi to závaží sjíždělo. Vyndavací jsem neviděl, ale už jsem neviděl ani hodně malé závaží, nicméně jsem dospěl k názoru, že zkusím home made z návleků proti potu na zápěstí a přidělat na ně nějak olůvka nebo něco podobného:-D.
Mvek - 26. srpen 2016 16:05sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Seven: Mám zkušenost s tím, že to nevydržím, protože to trvá dlouho pravidelně cvičit a na činky sedá prach.

Co se mi ale hlavně pro takové to posílení pro sílu, a ne nutně na masu svalů, osvědčilo byl PowerSpin. Stačí tak minuta na každou ruku, tři opakování každého cviku (já většinou cvičím tak 3-4). Pozoroval jsem výsledek. A přece jen k tomu se člověk dokope.

Jestli mají pravdu, že si tím člověk o něco víc šetří klouby než činkama apod. (že dělá krátký pohyb), to nevím, zase je to takové "třesení" a myslím, že sbíječka lidem na klouby taky nepomáhá:-).

Oproti čince to neprorazí díru do plovoucí podlahy, ale zase se to pádem snadno poškodí (nicméně šlo to slepit, jen jsem potřeboval sehnat inchový imbus na otevření a vyčištění úlomků, ale ten už mám). Dáša si to taky celkem pochvaluje.

A oproti Powerballu to má dvě výhody - rychle se to nastartuje (netřeba motat šňůrku) a není třeba to čistit, zatímco Powerball je těžké rozebrat, ale měl by se vyčistit pravidelně.
Nevýhodou je velikost (ale vezmu si autem na dovolenou spíš tohle než činky, aby netrpěly jen nohy, ale i ruce:-)).
Yakuzza - 26. srpen 2016 16:02sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Seven: Nedavno jsem si koupil takova ta zavazi na zapesti, co muzes nosit behem beznych cinnosti a dost to zavazi. Vzal jsem ale variantu, kde se daji jednotliva zavazi vyndavat, takze to je asi rozmernejsi, nez nejake s fixni vahou.

Jinak muzu doporucit hrazdu do dveri, pripadne jakekoli cinky a pohledat ruzne cvicebni tutorialy na youtubech.
Seven - 26. srpen 2016 15:55sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Přátelé, kdo má zkušenosti s posilováním? Již jsem došla k závěru, že samotné propracování se ke klikům nestačí, proto bych si chtěla koupit nakládací činky. Má někdo zkušenost s nějakým typem/značkou/shopem, případně návody na cvičení s nimi?
kapitan Pike - 16. srpen 2016 19:11sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Já mám doma starý Thinkpad R61i (jen nevím, jestli je to 16:9 nebo 16:10). Koupený je tuším v roce 2008. A mám na něm Windows 10 upgradované z Windows 7 RTM verze :-)
Telemachus Rhade - 16. srpen 2016 16:48sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Nemáte někdo 16:9 plečku notebook bez grafiky? Stačí klidně Celeron.
Seven - 28. červenec 2016 14:01sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Naučila jsem se to proto, že se mi jinak blokovala pravá lopatka z přetížení.
Mvek - 27. červenec 2016 19:03sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Seven:
Mys drzim v praci levou rukou a doma pravou.

Vy, ženské, jste divné:-). Moje to dělá podobně.
Ale v rámci prevence problémů se zádami (a tak vůbec, kdyby člověk jednu ruku nemohl používat), jsem si přidal druhou myš k počítači v práci i doma a občas se levou snažím používat taky, tak třeba brzy dopadnu stejně:-).
Zephram - 27. červenec 2016 18:11sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Marshall: To by mne taky zajímalo, jak to určuje spánek a hluboký spánek. Kombinovat to může jen senzory, které to má k dispozici. Tj. akcelerometr, možná senzor osvětlení, u druhé verze Xiaomi MiBandu (a určitě i jiných podobných) měření pulsu - což de facto obstarává zase optický senzor. Hlavně je to ale otázka toho algoritmu, když jsou náramky, které vystačí s akcelerometrem.
Já to nosím na myšovací pravé ruce. Na levé mám totiž hodinky. Ovšem na malé plynulé pohyby to načítáním kroků nereaguje.
Seven - 27. červenec 2016 18:09sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Naramek nosim na pravy protoze na levy mam hodinky. Mys drzim v praci levou rukou a doma pravou. Neprekazi mi ani jedno, jen mi pri delsim psani vadi prstynky.
Mvek - 27. červenec 2016 18:02sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Marshall: Většinou je to měření jen na základě vrtění se. Ten pásek Beddit navíc je přes celou šíři postele pod hrudníkem, a tak nějak (netuším jak) měří i tep a dýchání.


Yakuzza: Taky nenosím hodinky nejméně 10 let a i ten můj je mi trochu nepříjemný, a to je hodně malý a měkký. Prostě je to nezvyk, nevím, pravidelně bych s tím nechodil, mám to jen na to buzení (přijde mi, že fáze už to stejně moc dobře neměří, spíš jde o to, že mě to vzbudí tišeji než jakýkoliv budík, abych nebudil Dášu, když vstávám dříve).
Jeden náramek bez té měřící části (ta je v něm zamáčklá a dá se přendavat) mám k půjčení (jsou k tomu různé velikosti, navíc jsem chtěl jinou barvu a bylo to jen v sadě po třech).
Marshall - 27. červenec 2016 17:31sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Když už jsme u těch náramků:
1. by zajímalo, jak to přesně určuje ten hluboký spánek, protože jsem přesvědčen, že kromě přímého měření mozkových vln (např.: EEG) to prostě není reálné? Zefe, máš nějakou studii, která by tohle podrobně popisovala, včetně toho algoritmu?
2) Na které ruce to nosíte? Resp. jsem si jist, že ruka ovládající myš nepřipadá v úvahu.
Yakuzza - 27. červenec 2016 16:41sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Njn, ale já hodinky nenosím už od svých cca dvanácti let :)
Seven - 27. červenec 2016 16:30sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Není to nutné. velikostně jsou to prostě klasické sportovní hodinky. pro real life predstavu to na moji ruku vychazi pres cely zapesti, coz je velikost klasickych panskych hodinek.

Nejnovější   Novější 585 - 604 / 2162Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o