Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2155
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 395 - 414 / 2155Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 20. červen 2017 22:32sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike: Fakticky to ale lživé není :-)
kapitan Pike - 20. červen 2017 21:36sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Nedávno jsme zde řešili echo24.cz. Bohužel ani to nemá daleko k bulvárním titulkům.

Počet žádostí Britů a o české občanství mnohonásobně stoupl

Žadatelů už je dokonce 14 :-)
Seven - 28. květen 2017 10:59sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade: Navíc potřebuješ si založit další účet a všechny donutit, aby to taky používali.
Telemachus Rhade - 28. květen 2017 10:27sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Doteď jsem nedokázal rozklíčovat k čemu jsou aplikace typu Whatsapp, Viber, apod, natož v čem je jakože jejich výhoda oproti třeba Messangeru a Skypu. Jestli to chápu správně, tak to stejně všechno potřebuje internet a jediný rozdíl je v tom, že to má jinou barvu. Pletu se?
Mvek - 18. květen 2017 22:31sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
kapitan Pike:
což tedy angličtina v nejvyšších levelech asi taky nemá

Nevím, jak bych se na to tvářil dneska, ale kolem maturity jsem kromě nějakého toho intermediate "Murphyho" vzal do ruky Anglickou gramatiku Sergeje Trymla (VŠE) a málem jsem tím své znalosti zahodil, protože mě ty různé výjimky a pravidla v pravidlech spíš zmátly a usoudil jsem, že to asi jen tak do ruky znovu nevezmu.
Pozemstan - 18. květen 2017 21:32sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
kapitan Pike: "zarazila připomínka od Pozemšťana o "šílené" slovní zásobě."

Tím se ale zase nenech odradit. Zaslechl jsem to někdy tehdy před sedmi lety. Prý chtěli po někom popsat detaily nějakých květin či čeho, ale podrobnosti si už nepamatuji. Seven má čerstvou osobní zkušenost...
kapitan Pike - 18. květen 2017 21:15sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Jo, určitě to ještě zvážím. Jen mě trochu zarazila připomínka od Pozemšťana o "šílené" slovní zásobě. Zrovna mechanické učení se slovíček nesnáším. Gramatika mi nevadí, pokud to má alespoň nějaká logická pravidla (což tedy angličtina v nejvyšších levelech asi taky nemá :-) ).
Seven - 18. květen 2017 20:39sipka
ZAMĚŘIT
Seven
No, vzhledem k tomu, že se ty certifikáty nesčítají a že vlastnictvím jednoho nemáš nárok na slevu na další, je na tvém zvážení, jestli by se ti třeba nevyplatil přípravný kurz + vyšší verze.
kapitan Pike - 18. květen 2017 20:29sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Seven: Popravdě bez výhrad pouze splňuji přečtení knihy nebo článku ve svém oboru. K filmům si dávám alespoň anglické titulky, audioknihy jsem nezkoušel, ale při čtení beletrie slovník používám (hlavně anglický výkladový v Kindle) a v komunikaci s rodilými mluvčími mám velmi malou praxi. Asi bych to dal, ale musel bych věnovat podstatně větší množství času přípravě. Ale ještě to zvážím, díky za tip. Vzorové testy na internetu jsou, určitě se na ně podívám.
Seven - 18. květen 2017 20:24sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Tutor je skutecne mizerna pripravka na cokoli. Mam s nimi jen spatny zkusenosti.
Pozemstan - 18. květen 2017 20:02sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
kapitan Pike: "Otestovat bych se nechal v jazykovce, kam chodím na němčinu"

Pokud to provádějí přímo tam, tak je to výhodné. My jsme chodili na přípravný kurz do soukromé jazykové školy (Tutor) - nic moc, ale učil nás rodilý Australan - a vlastní zkoušku (organizovanou British Council) jsme pak absolvovali v Kongresovém centru (písemná část) a v nějaké jiné škole (ústní, paralelně s jinou skupinou na CAE, kde byl ten Hudeček)...
Seven - 18. květen 2017 19:57sipka
ZAMĚŘIT
Seven
kapitan Pike: osobně vzhledem k nevelkému cenovému rozdílu, pokud dokážeš sledovat film bez titulek, poslouchat anglickou audioknihu a rozumět, přečíst v angličtině beletrii bez použití slovníku, porozumět knize/článku v tvém oboru a vést hovor v angličtině s rodilým mluvčím a rozumět mu, potom bys neměl mít problém ani s CPE. Myslím, že na netu se dají najít vzorové testy.
kapitan Pike - 18. květen 2017 19:27sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Díky moc za informace.

Po mně nikdo žádný certifikát nikdy nechtěl, ale protože anglicky se učím už nějakých dvacet let, tak si chci už konečně svoji úroveň nějak formalizovat. Určitě začnu na CAE. Otestovat bych se nechal v jazykovce, kam chodím na němčinu, tam jsem se službami zatím velmi spokojený.
Pozemstan - 18. květen 2017 19:14sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Seven: "FCE je v profesionalnim svete povazovan za vysmech"

To asi ano. Mně se, když jsem zmínil úroveň B2, před lety docela smála i mladá přítelkyně jednoho spolubydlícího (FCE neznala, ale měla asi C2 z němčiny či francouzštiny)...

Jinak před CPE tedy pomyslný klobouk dolů!
Seven - 18. květen 2017 18:53sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Osobně jsem si to CPE udělala poté, co mi v jedné firmě nakázali chodit na hodiny angličtiny, protože jsem předtím vypíčovala zdejšího lektora/korektora, že nemám čas na to, aby hodinu testoval moji angličtinu, že mě to nezajímá a že jeho pomoc jako korektora fakt na těch pár dokumentů nepotřebuju, ať se jde věnovat lidem, kteří třeba...nepracovali v jazykovce jako lektoři angličtiny, nedělali tlumočníka a nepřekládali. Takže jsem dala výpověď a navíc si udělala certifikát, aby už nikdy nikde nikoho taková píčovina nenapadla. Takže záleží na důvodech a využití. Já se prostě jen naštvala.
Telemachus Rhade - 18. květen 2017 18:45sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike: K výkonu svojí práce to nepotřebuju a osobně tohle korporátní rozřazování "ty nemáš C1, tak to nemůžeš dělat HR" z principu nějak bojkotuju.
Seven - 18. květen 2017 18:44sipka
ZAMĚŘIT
Seven
FCE je i ve znamce vzdy B2. Osobne jsem loni delala CPE. Nevybrala jsem si ale uplne nejstastnejsi zkusebni stredisko, takze me posuzovaly dve nerodile mluvci ceskeho puvodu dohromady s nejakou holkou, kterou vitaly a tykaly ji a daliy mi nepeknou znamku z mluvene casti, cimz mi srazily body a uniklo mi o dva body A. Neprijde mi zrovna stastne, aby nekdo posuzoval, jak mluvim anglicky, kdyz vedle me sedi nekdo, kdo me nenecha dorict vetu a skace mi do reci a kdo je jasne preferovany prisedicimi. Nehlede na technicke problemy, kvuli kterym se zkouska opozdila a tak jsem tam zbytecne nevyspala zevlovala cely dopoledne. Takze skolu Akcent z toho vynechte. Osobne ja i Ziina jsme daly CPE bez predchoziho studia, s tim, ze Ziina anglictinu jako obor nestudovala. TL;DR Cambridge je uznavane, FCE je v profesionalnim svete povazovan za vysmech, pokud investovat, tak do minimalne CAE. TOEFL dostanes dle bodu na uroven, ktere dosahnes.
Pozemstan - 18. květen 2017 14:25sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
My jsme měli v rámci doktorského studia povinnost získat certifikát z angličtiny, nebo možná jakéhokoli světového neslovanského jazyka (ke konci studia nám dokonce certifikát proplatili, ale neposkytovali zdarma žádný kurz). Dnes už, pokud vím, taková povinnost bohužel ani není. Dělal jsem tedy cambridgeský FCE (zhruba úroveň B2, pokud člověk nemá známku A, což je uznáváno až jako C1), který je ale dnes považován už spíše za nižší standard (někteří spolužáci na gymnáziu, pravda, spíše ti původně z jazykové třídy, jej absolvovali ještě před maturitou) a lepší angličtináři včetně mých kolegů šli po FCE ještě na CAE (úroveň C1; při FCE jsme potkali coby absolventa CAE i kolegu a budoucího primátora Hudečka). Ještě existuje CPE (C2), což už prý ale odpovídá téměř rodilému mluvčímu a třeba i z hlediska slovní zásoby jde o "šílenost". Ale to jsou mé chabé přímé zkušenosti a informace z druhé ruky z doby před cca sedmi lety. Vím, že vedle Cambridge jsou respektované ještě americké zkoušky TOEFL, ale ty jinak neznám.
kapitan Pike - 18. květen 2017 14:11sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
AVip: Omlouvám se :-) A díky za odpověď!
AVip - 18. květen 2017 14:03sipka
ZAMĚŘIT
AVip
kapitan Pike: Ehm... mám skoro chuť se urazit... :-)

Byť musím férově přiznat, jsem svoje papíry na angličtinu dělal před 15 a více lety, ergo, moje zkušenosti nemusí být úplně aktuální.

Za sebe - na základě tehdejší zkušenosti Cambridge doporučuju, dodnes je to v téhle sféře de facto "zlatý standard".

Nejnovější   Novější 395 - 414 / 2155Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o