Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2155
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 383 - 402 / 2155Starší   Nejstarší

Pozemstan - 27. srpen 2017 21:51sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mohli byste mi prosím poradit, jak upravit nové boty, které mi po krátké procházce rozedřely nohy nad patou v místě achilovky přes ponožky do živého masa (aniž by byla ponožka porušena) a nasákly krví? Zkouším napínáky, ale ty by možná mohly koženou botu zbytečně moc vytahat a způsobovat naopak klouzání nohy a střídavé nárazy do paty. Někde radí potlouci patu z vnitřní strany kladivem...
Seven - 16. srpen 2017 10:39sipka
ZAMĚŘIT
Seven
BorgDog: pro příště místo zaplatí, ať si ji kupující zajistí.
Marshall - 16. srpen 2017 09:14sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
BorgDog: No nejzazší možnost (když to kupující zaplatí) je vzít auto a půjčit si vlek a dojet tam s tím. Nebo ať si pro to přijede.
Pozemstan - 15. srpen 2017 21:09sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
BorgDog: Možná bych se zaměřil vedle dopravních společností i na stěhovací služby, které jsou asi zvyklé převážet nezabalené větší předměty, ale nemám s tím zkušenosti.
Mvek - 15. srpen 2017 21:07sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
BorgDog: Napadá mě zaslat.cz , ale tam asi dopadneš stejně, nebo ti naslibují něco a pak to nedopadne. Zkušenost nemám.

Obecně je na velkoobjemové věci tuším dost Geis. Ten mi vezl koberec nebo matraci nebo tak.
BorgDog - 15. srpen 2017 19:29sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Prosba o radu. Zná někdo nějakou kurýrní firmu nebo společnost, která by převezla těžší zásilku nezabalitelnou do balíku přes půl republiky, s vyzvednutím v místě bydliště odesilatele?

Prodal jsem přes Aukro "historický" kotel na teplou vodu s topeništěm, váha cca. 40-50 kg. Kupující souhlasil, že si přepravu zaplatí, jenomže jsem zjistil, že mi to nemá KDO přepravit, protože kurýrní služby buď dělají jenom pro firmy (PPL, DPD), anebo mají neskutečné ceny (DHL - 5 000 Kč.) Dneska padl i Toptrans - na pražské centrále mi řekli OK, žádný problém, když jsem dnes zavolal do plzeňského depa, ne, nemáme auta, jenom pro firemní zákazníky. Když jsem namítl, že v Praze mi řekli ano, byl jsem suše odpálkován, ať si to tedy přivezu do Prahy. Jak prosté... Neznám nikoho s náklaďákem, kdo by mi to odvezl za basu piva a momentálně jsem s rozumem v koncích.

Napadá někoho řešení?
lagga - 06. srpen 2017 20:57sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Muzete mi prosim doporucit nejaky jednoduchy program na ucetnictvi? Jde o mi jednoduche zapsani dat a pripojeni vypisu z uctu, uctenek apod treba jako pdf
Mvek - 03. červenec 2017 08:58sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Marshall: Odkládám to už asi dva roky:-). Jen jsem si říkal, že to dořeším.
Takže vůbec nespěchá, maximálně se za měsíc připomenu:-), jestli jo, nebo ne.
Marshall - 03. červenec 2017 08:18sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Mvek: Bohužel, mám akorát izolační, ale možná bych sehnal v práci, ale tam budu až příští pondělí.
Mvek - 02. červenec 2017 22:12sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Asi nikdo nedisponujete vodivým lakem, co? Potřebuji pár kapiček na spravení "přeříznutého" vyhřívacího "drátku" na zadním skle auta. A je mi líto si kupovat balení laku, který použiji na několik kapiček a pak nic. I když snad v GME stojí jen 130 Kč.
Zephram - 28. červen 2017 10:34sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Telemachus Rhade 285543: Různé komunikační softwary se liší především možností a způsobem šifrování. Navenek, ve designu, funkcionalitě, smajlících, až tak moc rozdílů není. Hlavní praktický rozdíl je ovšem v tom "kolik mých stávajících nebo budoucích známých to aktivně používá".
Viz. třeba toto: Rusko Ondřeje Soukupa: Vizionářova srážka s Kremlem
Nebo toto: EU chystá změnu zákona: policie má mít právo číst vaše zprávy přes chat

Konkrétně WhatsApp a Telegram fungují tak, že použijí telefonní číslo jako název účtu a na centrálních serverech udržují seznam čísel (nebo seznam hashů čísel) lidí, kteří aplikaci používají. Takže pokud jim umožníte přístup do svého telefonního seznamu, tak vám automaticky přidají do (aplikačního) contact listu všechny vaše (telefonní) kontakty, kteří už danou aplikaci také používají. (A naopak, v okamžiku registrace se o vás dozví všichni, kteří na vás mají telefonní číslo [uložené v mobilu].) Samozřejmě je možné lidi selektivně blokovat.
Pozemstan - 20. červen 2017 22:46sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Podle exkolegy Echo24 občas trochu "přibarvuje"... -) Ale tak, pokud je pro Česko (pravda, za jiných okolností) problém i 12 uprchlíků, tak 14 Britů už znamená okupaci... -)
Telemachus Rhade - 20. červen 2017 22:32sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike: Fakticky to ale lživé není :-)
kapitan Pike - 20. červen 2017 21:36sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Nedávno jsme zde řešili echo24.cz. Bohužel ani to nemá daleko k bulvárním titulkům.

Počet žádostí Britů a o české občanství mnohonásobně stoupl

Žadatelů už je dokonce 14 :-)
Seven - 28. květen 2017 10:59sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade: Navíc potřebuješ si založit další účet a všechny donutit, aby to taky používali.
Telemachus Rhade - 28. květen 2017 10:27sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Doteď jsem nedokázal rozklíčovat k čemu jsou aplikace typu Whatsapp, Viber, apod, natož v čem je jakože jejich výhoda oproti třeba Messangeru a Skypu. Jestli to chápu správně, tak to stejně všechno potřebuje internet a jediný rozdíl je v tom, že to má jinou barvu. Pletu se?
Mvek - 18. květen 2017 22:31sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
kapitan Pike:
což tedy angličtina v nejvyšších levelech asi taky nemá

Nevím, jak bych se na to tvářil dneska, ale kolem maturity jsem kromě nějakého toho intermediate "Murphyho" vzal do ruky Anglickou gramatiku Sergeje Trymla (VŠE) a málem jsem tím své znalosti zahodil, protože mě ty různé výjimky a pravidla v pravidlech spíš zmátly a usoudil jsem, že to asi jen tak do ruky znovu nevezmu.
Pozemstan - 18. květen 2017 21:32sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
kapitan Pike: "zarazila připomínka od Pozemšťana o "šílené" slovní zásobě."

Tím se ale zase nenech odradit. Zaslechl jsem to někdy tehdy před sedmi lety. Prý chtěli po někom popsat detaily nějakých květin či čeho, ale podrobnosti si už nepamatuji. Seven má čerstvou osobní zkušenost...
kapitan Pike - 18. květen 2017 21:15sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Jo, určitě to ještě zvážím. Jen mě trochu zarazila připomínka od Pozemšťana o "šílené" slovní zásobě. Zrovna mechanické učení se slovíček nesnáším. Gramatika mi nevadí, pokud to má alespoň nějaká logická pravidla (což tedy angličtina v nejvyšších levelech asi taky nemá :-) ).
Seven - 18. květen 2017 20:39sipka
ZAMĚŘIT
Seven
No, vzhledem k tomu, že se ty certifikáty nesčítají a že vlastnictvím jednoho nemáš nárok na slevu na další, je na tvém zvážení, jestli by se ti třeba nevyplatil přípravný kurz + vyšší verze.

Nejnovější   Novější 383 - 402 / 2155Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o