Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2155
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 273 - 292 / 2155Starší   Nejstarší

Mvek - 18. prosinec 2017 18:54sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
S.S.Enterprise: Já o tom uvažoval, tedy zatím jen u bitcoinu a tam imho těžit už ne. Ale nakonec mě odradil ekologický aspekt, když jsem četl (a stačilo se zamyslet) o tom, kolik zdrojů (energie) provoz bitcoinu sežere. To je proti mému přesvědčení, jakkoliv jinak se mi idea měny oproštěné od přímé státní intervence líbí.
S.S.Enterprise - 18. prosinec 2017 15:01sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
DOTAZ - kryptoměny

Těžit, nebo investovat do obchodování s nimi? :)
Marshall - 18. prosinec 2017 09:38sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Pozemstan: Obávám se, že AVip má pravdu. Klidně bych ti ho vyčistil v práci, ale elektro půjde dřív než později do kopru. Co se týká náhrady, tak nejsem v kompaktech moc kovaný, ale dneska bych šel na nějaké recenzní servery... zamyslel se kolik chci dát a jaká mám omezení (velikost, váha, zoom) a pak dle toho se rozhodl. Kdyby jsi šel do zrcadlovky, tak to si můžeme pokecat (do 12k seženeš imho tobě vyhovující stroj a pak dobrý objektivem to vylepšíš zas o řád).
AVip - 18. prosinec 2017 07:13sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Pozemstan:
Při letošní zářijové návštěvě Dnů

Takže tři měsíce?
Udělej si v Vánocům radost a kup si nový. Je vysoce pravděpodobné, že je chycené i elektronika a kompletní selhání je jen otázkou času...
Pozemstan - 17. prosinec 2017 23:59sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mám dotaz ohledně mého kompaktního fotoaparátu (Olympus FE-280). Po téměř celých deseti letech už to asi bude chtít "upgradovat", ale stejně by bylo dobré mít funkční zálohu, zvláště když má docela malé rozměry... Při letošní zářijové návštěvě Dnů NATO v Ostravě mi foťák za deště doslova promokl. Objektiv se zevnitř zamlžil, objevily se i kapičky vody. Pak jsem přístroj ještě neprozíravě nechal ve vlhkém pouzdře. Nakonec chvíli zlobilo i zasunutí a uzavření objektivu. Po vyschnutí fotoaparát opět funguje (i když často upozorňuje na špatný kontakt XD karty). Kapičky vody však někde v optice zanechaly zaschlou "mapu". Bez zoomu je znát jen na světlých snímcích neurčité fleky, ale když nastavím zoom na maximum, na "mapu" se zaostří a je jasně patrná.

Vypadá to takto.

Nemáte zkušenosti s nějakým postupem, jak optiku šetrně vyčistit? Napadlo mě zkusit foťák rozšroubovat, objektiv rozložit, najít příslušné šmouhy a čočku vyleštit, ale možná bych už objektiv nedokázal složit... Dále mě napadá zkusit objektiv znovu nějak "zapařit", ale to už by bylo možná lepší jej ponořit do nějaké k elektronice šetrnější chemikálie typu isopropanolu, jehož použití před časem radil AVip BorgDogovi na čištění trysek inkoustové tiskárny, i když je otázkou, jestli nezanechává na optice také nějaké stopy, o čemž jsem myslím už někde četl...
_______________

Pokud jde o různé "pozornosti", je fakt, že jsem byl jako divák či oponent svědkem kladného hodnocení občerstvení u státnicových/obhajobových komisí předsedou komise apod., ale nevím, zda něco nosili sami studenti. Sám jsem tak nečinil a při vlastních obhajobách a státnicích podobné "detaily" ani nevnímal. -) Nicméně později myslím jedna kolegyně skutečně, byť asi položertem, působení na komisi prostřednictvím občerstvení zmiňovala. V jejím ročníku snad něco v tomto směru organizovali... -)
Mirak - 14. prosinec 2017 10:21sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
U nás taky a hned po skončení se hnali na oběd :)
kapitan Pike - 14. prosinec 2017 08:37sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
U nás žrali už během zkoušení :-)
Damar - 14. prosinec 2017 08:18sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Áno, prvá veta predsedu komisie po vyskúšaní bola :"Tak už noste na stôl!"

Dnes si s ním už tykám a občas si ho tým doberám:)
Mirak - 13. prosinec 2017 15:24sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Já to zažil na každých.
Mvek - 13. prosinec 2017 15:21sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
U nás taky netuším nic, co bylo s občerstvením pro komisi na státnice. Ale tedy na státnicích jsem měl jen svého vedoucího a jednoho kolegu z katedry.
kapitan Pike - 13. prosinec 2017 15:05sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
U nás občerstvení komisi zajišťuje katedra. Studenti ho kupují AFAIK až při doktorandských státnicích. Možná by měli i při kolokviu, ale byl jsem na dvou a tam nebylo nic
Mirak - 13. prosinec 2017 14:54sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Plus se teda uplácí komise před státnicemi. Nebo se tady snad setkal někdo s tím, že se komisi nezajišťovalo občerstvení? :)
Damar - 13. prosinec 2017 14:32sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Seven: U nás aj na začiatku, keď som učil, sám som dostal v septembri od žiakov v mojej triede kopec kvetov a to som len nastúpil na miesto.
Mvek - 13. prosinec 2017 14:30sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Damar: Taky jsem o začátku nikdy neslyšel. Jen kytka na vysvědčení (občas někdo tedy asi přidal i něco jiného) a společný dárek na konci studia (ZŠ nevím, odcházel jsem v páté, ale na gymnáziu určitě).
Mvek - 13. prosinec 2017 14:28sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jen pro napravení možného šumu v průběhu diskuze, aby bylo jasno... Ptal jsem se jak na sestry, tak na doktory. Nemluvil jsem o darech předem, a obálky nám jsou nepříjemné, takže proto mě zajímal názor, jestli nám něco neuniká.
Akorát v mém případě asi půjde o několik zákroků, takže jsem pomýšlel na poděkování po prvním, pokud by to bylo nějaké nakonec náročné, nebýt nevděčný, zvláště, když se tam mám vrátit.

A sám mám dnes jeden pohled z praxe:
Ptal jsem se kamaráda, který má před sebou třetí ročník na záchranáře/sestru na intenzivních odděleních a ten říkal, že podle jeho názoru, co viděl na praxích a slyšel, tak taky spíš ty sestry, už právě proto, že ty přesně třeba utírají zadek, nebo vyžerou problémy jak shora, tak zdola atd. Že běžně mají na sesternách skříň plnou bonboniér, kam si ten, kdo slouží, když má na něco chuť, zajde. Nebo když nemají kávovar, tak ocení i to instantní kafe.
Seven - 13. prosinec 2017 13:13sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Damar: u nás se nosily kytky a bonbóny až na konci školního roku, o začátku jsem nikdy neslyšela.
kapitan Pike - 13. prosinec 2017 13:02sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
I maturitní plesy by se pak daly označit za korupci, když jsou na ně zdarma zváni učitelé před ukončením studia :-)
Damar - 13. prosinec 2017 12:38sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Keď prváčikovia, alebo aj piataci na začiatku školského roka nosia kvety a bonboniéry novej učiteľke, ktorú ešte v živote nevideli a ešte ich ani nezačala učiť, je to úplatok?

Alebo inak, učíme tým vlastne "úplatkárstvu" už malé deti?
Mirak - 13. prosinec 2017 12:33sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Já u nás bohužel minimálně o jednom člověku bezpečně vím, že úplatky bere. Myslím, že si o ně přímo neříká, ale vytváří situace, ze kterých plyne, že chce, aby mu byl úplatek nabídnut, protože některé procesy bezdůvodně zdržuje atd.
BorgDog - 13. prosinec 2017 11:32sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Můj pohled a má zkušenost: Bavil jsem se s jedním starým doktorem, který mi řekl, že tohle toleruje, protože má zkušenosti, že pacientům to pomáhá v uzdravení jako placebo: Zaplatil jsem doktorovi, takže věřím, že pro mě dělá víc a uzdravuju se, zatímco odmítnutí vzbuzuje strach, že už je na tom dotyčný tak zle, že to už má vlastně "spočítané", což se negativně podepisuje na léčbě. Jinak to dotyčnému doktorovi bylo protivné, etickou stránku řešil tak, že co se dalo sníst a vypít, putovalo obratem na sesternu, a obsah obálek na nějaký fond výzkumu rakoviny. Podle něj většina doktorů, co úplatky bere, lžou, protože prostor něco ovlivnit zejména u těžkých případů, je hrozně malý, a pokud to sami naznačují nebo dokonce slibují, jsou to hajzlové tuplovaně. Něco jiného je přidělování míst v LDN a podobné věci - to se ovlivnit dá, a ve velkém se to i dělá, je to odporná zkorumpovaná žumpa. Což můžu potvrdit z vlastní zkušenosti, protože jsem byl jednou o úplatek naprosto drze otevřeně požádán. (A ne, nedal jsem.) Jinak, moje babička měla ve zvyku - a trvala na tom - donést doktorovi kafe při každé návštěvě, i když šlo jenom o předepisování běžných léků. Nebrala to jako úplatek, ale poděkování, "společenskou povinnost." Doktorovi to nakonec útrpně snášel, protože vtipné bylo, že kafe neměl rád. Já sám bych úplatek nedal nikdy nikde, maximálně leda to, co napsala Seven, poděkování za práci, a zejména těm sestrám, protože jejich podmínky jsou fakt místy otřesné. Ale i toto kategoricky až "ex post" - rozhodně ne v průběhu nebo dokonce před léčbou.

Nejnovější   Novější 273 - 292 / 2155Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o