Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2155
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 196 - 215 / 2155Starší   Nejstarší

kapitan Pike - 12. září 2018 10:35sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Lt.Shark: Já takovou tiskárnu bohužel nemám a nemám s 3D tiskem ani žádné zkušenosti. Mohl bych se zeptat kolegů v práci, jestli máš nějaký konkrétní dotaz.
Marshall - 12. září 2018 00:06sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Tiskárny jsem viděl při práci (předpokládám, že chceš plast), ale nemám možnost. Kvalita se velmi liší. Měřil jsem pokusné zubní "otisky" (místo té hmoty = skousnete digi skener a pak se to vytiskne) a na některých byly vidět vlnky jak to tuhlo a některé byly prakticky dokonalá kopie. Ceny od 30000 - 110000 Kč, podle toho co to umí a jaké hmoty se používají. Jinak samotný tisk je levný. A určitě ti někde vytisknou co chceš. Ale musíš si to namalovat v CADu.
Telemachus Rhade - 11. září 2018 22:53sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Lt.Shark: Nevím, neznám, nechápu problematiku. Vím jenom, že Margh se tím zaobírá, jinak ale nikdo z mého okolí.
Lt.Shark - 11. září 2018 22:49sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
No tak nic, no.
Lt.Shark - 01. září 2018 22:10sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Chtěl sem se zeptat... máte tu někdo zkušenost a možnost tisku na 3D tiskárně a zároveň byl případně ochoten mi i něco vytisknout?
Telemachus Rhade - 27. červenec 2018 11:02sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Hledám:
Kavárnu na Praze 4
s otevřenou zahrádkou.
Stín výhodou. Díky.
Telemachus Rhade - 09. červenec 2018 12:13sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jen tak na okraj...
Nabízím Fabii 1.9 SDi 47kW v udržovaném stavu.

- Má nové všechny čepy, tlumiče, obě přední poloosy.
- Najeto 376K; kdo ví něco o SDi (tj. dieselu bez turba), ví, že je to zhruba polovina životnosti motoru.
- Emisní norma Euro 3
- Technická platná ještě 12 měsíců.

Cena dohodou.
Pozemstan - 02. červenec 2018 00:36sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Do fotogalerie jsem přidal snímky vnitřku lednice. -)

Mvek: Díky, uvidím, jak se vše vyvine.
Mvek - 01. červenec 2018 14:50sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Myslím, že i lednice a podobné věci mizí na Nyxu v Daruji za odvoz/100 Kč, nebo na různých nevyhazujto a všezaodvoz apod. webech.
Jinak ale netuším, kolik by chtěl, ale mám dobrou zkušenost s panem Trousilem: 607 810 710, který s dodávkou dělá vyklízení, ale i občasné stěhování. Já ho kdysi využil na vyklízení bytu po dědovi a letos na odvoz těch dvou kusů nábytku na chalupu. Kdybych od něj nechtěl nic odvézt z odpadu odtamtud, tak by mě bývaly ty dva kusy nábytku ve dvou chlapech na 60 km stály asi jen tři tisíce. Nakonec to bylo pět.

Když bys tedy ty nebo někdo pomohl panu Trousilovi s odnesením lednice do auta, samozřejmě má kurty na nošení, tak by to taky cenu ještě srazilo, navíc tedy těch pár kilometrů po Praze bude asi snadné. Pokud bude tedy třeba, zkus mu zavolat, má trochu svérázné vystupování (takové pohodové, ale že to působí až moc), ale domluvit se s ním dalo, cenu neměnil a termín platil. Mohl navíc asi za tři dny, ale tak na mě potřeboval půl dne, na tebe mu stačí hodina.
Pozemstan - 01. červenec 2018 13:16sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Kdybyste chtěli zdarma (ale s nutností zajistit si vlastní přepravu) starou lednici s mrazákem Zanussi Z 618/8K, podle designu z přelomu 80. a 90. let., nebo měli tip na způsob přesunu do sběrného dvora (našel jsem si, že by v Praze měli brát lednice zdarma i od nerezidentů), tak se prosím ozvěte. Fotky jsou zde, ještě možná doplním vnitřek. V posledních letech ale lednice nebyla používána, takže vnitřek silně zapáchá - před použitím by se musela vymýt asi savem. Marshall tady nedávno zmiňoval potřebu lednice, ale asi už náhradu získal, popř. by nechtěl podobně starý kus... Měla by fungovat, ale je to bez záruky.

Jako absolvent jsem už několik let stále ještě v Praze na koleji (Jižní Město - Otava, u zastávky autobusu Volha), ale i vzhledem k pravděpodobnému přesunu aktivit do Plzně ubytování zřejmě brzy ukončím, navíc musím v příštím týdnu stejně vyklidit pokoj kvůli letní rekonstrukci... Bývalí spolubydlící po sobě již před asi čtyřmi lety nechali tuto starou lednici, kterou si již dříve postupně předávali. Já jsem souhlasil s tím, že lednici dočasně pohlídám, ale oni si ji měli brzy odvézt, což se nestalo. Nejspíš uklízečkám prostě řeknu, že není moje, ať se starají, ale mohli by pak chtít zaplatit odklizení po všech z buňky, přičemž jsem za lednici de facto před lety převzal jistou zodpovědnost, byť s výhledem dočasnosti a sám jsem ji nepoužíval...
kapitan Pike - 01. červen 2018 09:14sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Díky moc za info :-)
Telemachus Rhade - 01. červen 2018 09:09sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike: Jaromír Průša bude pseudonym někoho, kdo v té době nemohl překládat.

Nicméně poslední vydání Petrolejového prince obsahuje překlad z roku '32, čili možná Průša nebude nejhorší volba.
kapitan Pike - 01. červen 2018 08:51sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
AVip: Mně jde právě o Petrolejového prince, mám vydání z roku 1991, ale překlad bude zřejmě stejný jako ten ze 70. let. Žádný jiný jeho překlad se mi nepodařilo dohledat.
AVip - 31. květen 2018 18:41sipka
ZAMĚŘIT
AVip
kapitan Pike: Trochu mi ho zasaď "do kontextu doby" a taky napiš, co přeložil...
našel jsem od něj jen referenci na Petrolejového Prince ze 70. let od Albatrosu, což myslím, že bude OK - ale je to moc málo na to, abych z toho dělal závěry.
kapitan Pike - 31. květen 2018 17:21sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Co místní znalci Karla Maye soudí o překladech pana Jaromíra Průši?
Marshall - 30. květen 2018 13:08sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
kapitan Pike:
Já myslím, že to není možné.

Hm, k tomu jsem taky došel, ale přišlo mi to hloupé. No nic, procvičím malou násobilku.
kapitan Pike - 30. květen 2018 12:51sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Marshall 298861: Já myslím, že to není možné.
Marshall - 30. květen 2018 12:50sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Dotaz 2: Je možné v Excelu automaticky přizpůsobit výšku řádku zalamovanému textu ve sloučených buňkách? Mě to prostě nejde.
Marshall - 30. květen 2018 10:18sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Dotaz: Má tu někdo CO2 měřič? Pokud ano jaký?
Mvek - 14. květen 2018 16:07sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Zkus cukrárnu v Jemnické u Brumlovky, je to viz www.dortiky.cz Právě že se specializují na ty klasické zákusky, zatímco Boušek Boušková a podobné mají víc dorty. Nevýhodou je, že nemají tak široký sortiment a různý den narazíš na různé věci. Některé dny dokonce mají rakvičky polité čokoládou a plněné žloutkovým krémem (který samozřejmě už není ze syrových vajec, jen se mu tak říká, jak jsem byl poučen, zrovna tak punčové řezy neobsahují pravý alkohol, protože by to bylo extra papírování a hlídání). Dost lidí včetně mně si ji pochvaluje. Já už odtamtud objednával dvakrát narozeninový dort a běžně si tam lidi taky chodí objednávat chlebíčky.

Samozřejmě jinak je mezi Budějovickou a Kačerovem nebo nově i mezi zastávkami tram a bus na Michelské Ovocný světozor. Ale ten je spíš na poctivou zmrzlinu nebo na dorty.

Nejnovější   Novější 196 - 215 / 2155Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o