Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2155
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 42 - 61 / 2155Starší   Nejstarší

Pozemstan - 30. září 2021 21:42sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Dnes se mi už podruhé stalo, že mi při výuce začal zvonit mobil (ano, moje chyba, měl jsem si vypnout zvuk) a nebyl jsem schopen hovor odmítnout. Klepání na červené tlačítko nic nedělalo. Ale možná jsem měl použít nějaké gesto (pohyb dolů)? Když jsem měl mobil první den, nebyl jsem zase schopen ani přijmout hovor, když jsem jen klepal na zelené tlačítko, ale bylo mi řečeno, že červené tlačítko tak nefunguje. -)( Jinak jsem ještě nejistil, jak jde přeposlat SMS. Hodilo by se to při žádosti o SMS jízdenku v MHD, ale naštěstí již příslušný text zaznamenal našeptávač...
Mvek - 17. září 2021 16:49sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Jestli třetí stranou myslíš Google Mapy (které ale bývají předinstalované), tak ano, potřebuješ na GPS a navigaci aplikaci třetí strany, třeba i Mapy.cz a další konkurence.

Podržení spouště myslím vyvolává nějakou funkci, ale nejsem si jist.
Fólii neznám už dlouho, takže nemohu posoudit. Ale zas jsem dříve byl spokojený s ochranným sklem z Číny z Aliexpressu za třeba dolar, jenže poslední dva roky mě ujistily, že se to už nevyplatí, to bývá aušus, co i s ochranným obalem vydrží pár měsíců a pak napraskne někde na okraji apod. Ale sklo chrání, to zas ano.
Co znamená tvrzené sklo nevím, protože moje Nokia 7+ měla také Gorilla Glass, ale tuším jen číslo 1 nebo 2, a to pád na placáka na písčitou cestičku s občasnými kamínky vůbec nevydrželo. Ono tahle skla slabší kategorie chrání proti poškrábání, ne už moc proti nárazu.

Nicméně Číňani na Aliexpressu nabízejí tzv. 3D nebo 4D ochranný obal, což jsou dva průhledné obaly jako jsem třeba dostal údajně silikonový od Nokie k 7+ zadarmo, ale ten jeden se dá přes displej a jde přes něj ovládat displej. Je to pak opravdu hůře citlivé a na přímém slunci je špatně vidět, ale řeší to problém, že s klasickým rozevíracím pouzdrem může telefon taky spadnout na sklo, když je to zrovna otevřené (a blbě se dává do držáku na navigaci v autě nebo na kole) a problém těch silikonových, že chrání jen hrany a zadek, ale ne sklo.



Jak je to s běžícími aplikacemi na pozadí by musel říct někdo povolanější. Já jen hádám, že většina má nějaké rezidentní části, které skutečně běží. Ale zas některé nic. Každopádně povypínat aplikace na popředí má u modelu s menší pamětí fakt význam.
Pozemstan - 15. září 2021 22:42sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Díky za informaci. Koukám, že ta služba se za léta asi změnila a ani není zcela zdarma...

Telemachus Rhade: Ano, viděl jsem tady i Tvé hodnocení, i když jsi měl výhrady k displeji. -) Chtěl jsem mobil od firmy, která nesídlí v ČLR (i když mi bratranec ukazoval Xiaomi s částečně lepšími parametry za téměř poloviční cenu) a zároveň má relativně slušné parametry. Zvažoval jsem i jeden model od Sony a jeden od Nokie (u které ale možná jsou jisté softwarové vazby na Čínu, jak zmiňuje Mvek), ale jejich parametry byly horší, byť Sony měl menší úhlopříčku, což bych uvítal. Samsung ale má i FM rádio a také by měl být vodotěsný snad až do hloubky 1 metru, což je zajímavá výhoda, byť ji doufám nebudu muset zkoušet.

Zajímavé bylo, že v době, kdy jsem mobil kupoval, téměř nikde nebyl skladem. Měl jsem možnost koupit o několik tisíc dražší verzi s větší pamětí z evropské distribuce od Mironetu, ovšem snad jen v modré barvě. Nakonec jsem jeden mobil sehnal v jabloneckém Datartu (na druhý pokus - nejprve jsem šel do druhé prodejny), ale šlo už o otevřenou krabici (byť mě ujišťovali, že jej dali vystavit až na poslední chvíli, ale těžko říci). Tehdy jsem chtěl mít internetové připojení na chatě, a tak jsem s nákupem spěchal na poslední chvíli spěchal... Asi ta nedostupnost souvisela i s nástupem nového "letního" modelu A52s, který ale tehdy ještě na trhu nebyl.

Zatím jsem docela spokojený, ale také jsem nevěděl, co vše mohu čekat. Ještě jsem nevyužil všechny funkce. Překvapilo mě, pokud jsem něco nepřehlédl, že jsem si musel na GPS a navigaci nainstalovat programy třetí strany. Možná bych měl také nějak kalibrovat kompas, jak jste zmiňovali vedle, jelikož poloha se mi ukazuje správně, ale kompas třeba při jízdě autem ukazoval špatným směrem. Zdá se, že dotykový displej občas nereaguje podle očekávání. U fotoaparátu je nutné spoušť stisknout velmi rychle nebo jemně, při delším spojení tlačítko zčervená a nic se nevyfotí, což je docela nepříjemné. Možná na to má vliv fólie, kterou jsem si nechal v Datartu nalepit. Sestřenice doporučovala spíše ochranné sklo, i když podle bratrance není potřeba, když je tvrzené už sklo displeje. Jenže to je stejně asi křehké...

Překvapilo mě, že v Androidu (11) zřejmě všechny nainstalované aplikace běží na pozadí. Jen u méně používaných jsem byl upozorněn, že přejdou do "hlubokého spánku" a nebudou aktualizovány. Když mobil moc nepoužívám, baterie vydrží třeba pět dní. FM rádio nežere téměř nic.
Mvek - 06. září 2021 21:41sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Od O2 se to jmenovalo O2 Active, ale víc nevím, protože jsme přešli na Vodafone firemně a na určitý objem dat (neomezená data jsou dobrý vtip, to přece jen málo operátorů soukromým osobám nabízí za rozumný peníz, ale bez sledování videí stačí i 2 nebo 4 GB měsíčně).


Já měl ve firmě na výběr iPhone nebo Samsung, a to do 12 tisíc, takže jsem skončil vloni u Samsung Galaxy A51 a teda ne, sám bych si Samsung už nekoupil, nebo aspoň ne, pokdu bych chtěl tuhle cenovou kategorii. Zlatá Nokia 7 plus v mnoha směrech.

Android One v podání Číňanů pod značkou Nokia i na levnější a už přece jen pomalejší Nokii 5.1 netrpěl těmito neduhy:
- přijde notifikace nové SMS, otevřu zprávy, vidím číslíčko u konverzace s někým, ale chvíli se mi zobrazuje poslední stará zpráva, ne nová
- adaptivní podsvícení mi nefungovalo dobře ani u Galaxy S5 mini, ani u A51: venku zmáčknu odemykací tlačítko a nic nevidím, poslepu vytáhnu prstem zespodu odemykací obrazovku, ale furt nic nevidím, většinou musím zkusmo zadat odemykací kód poslepu, někdy se trefím, někdy ne, ale zpravidla se pak objeví už dostatečně podsvícená obrazovka, to u Nokie bylo bez problému, tady holt zas budu muset vypnout adaptivní a dát jas venku ručně na max
- nepřišel jsem na to, jak si seznam aplikací v seznamu aplikací (ne na home screen) seřadit podle abecedy, a tam se mi fakt všechny nechce znovu řadit, tam jsem čekal, že rychle vyhledám podle abecedy to, co nepoužiju skoro nikdy, a tak to nechci na žádné home screen

Vím, že patrně první a poslední bod můžu řešit jiným launcherem nebo jinou aplikací na zprávy. Možná to tak dopadne.


Pozitiva by byla taky, některé věci v nastavení rychlé volby jako zapnutí dat, wifi atd. jsou tu lepší, pokud to jen není verzí Androidu.


A negativum určitě přijde - na Galaxy S5 mini jsem se nedočkal třeba updatu s opravou BT zranitelnosti, protože prostě Samsung ten telefon zařízl, byť měl ještě méně než 2 roky od nákupu (ale více od vydání).
Telemachus Rhade - 05. září 2021 22:52sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pozemstan:
Galaxy A52 5G
Vítej do klubu - mám rovněž. Po několika měsících používá jsem jedna příjemně překvapený a potom vlastně hodně spokojený.

Nicméně k tvému dotazu - jediná datová služba mimo datový tarif je aktuálně u všech operátorů VoLTE, nebo-li Voice over LTE aneb opuštění přenosu hlasu via GSM. Hovory zní mnohem reálněji, pokud mají oba koncové stroje toto k dispozici.
leena - 05. září 2021 21:04sipka
ZAMĚŘIT
leena
Pozemstan 320048: tohle v dobe neomezenych dat uz asi nikdo nenabizi.
Pozemstan - 05. září 2021 21:00sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Nedávno jsem si po více než deseti letech pořídil smartphone (Samsung Galaxy A52 5G s Androidem), přičemž asi posledních sedm let jsem chytrý mobil nepoužíval. Pokud si vzpomínám, na staré Nokii E-52 jsem v letech 2009-2014 měl (už nevím, zda v symbianové aplikaci, nebo přímo ve webovém prohlížeči) obdobu Idosu přímo od O2, jejíž síťová komunikace se nezapočítávala do datového limitu. Nyní něco takového hledám marně. Nevíte někdo, jestli tato jakoby v rámci O2 "intranetová" služba (bylo jich myslím i více) ještě existuje a jak se dá nastavit?

Koukám, že před třemi lety muselo O2 jednu službu poskytovanou podobně zdarma mimo datový limit zastavit, ale to šlo o službu externí, komerční...
2018: Operátor O2 porušil zvýhodněním Spotify síťovou neutralitu, rozhodl ČTÚ
Marshall - 18. srpen 2021 16:09sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Má někdo zkušenosti s nějakým fitness náramkem, který by se dal synchronizovat s PC (windows) a nikoliv s chytrým telefonem?
S.S.Enterprise - 01. červen 2021 09:52sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Telemachus Rhade: Před očkováním se ještě vyplňuje podrobný dotazník a konzultuje s lékařem, takže oni si tu vhodnost očkování posoudí na místě sami.
AVip - 01. červen 2021 09:39sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Já mám "rýbu" více-méně pořád... takže jediná otázka je, jak moc silná ta rýma je.

S nějakým akutním záchvatem bych tam asi nelez, ale jinak...
leena - 01. červen 2021 09:31sipka
ZAMĚŘIT
leena
Myslim ze jsem nekde cetla, ze s lehcim nachlazenim dospely clovek muze jit na ockovani.
Macek - 01. červen 2021 08:51sipka
ZAMĚŘIT
Macek
Telemachus Rhade: Známej šel a byl úplně v pohodě. Ale samozřejmě případné vedlejší účinky pak můžeš svádět na svou rýmu.
Telemachus Rhade - 01. červen 2021 08:44sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Když dostanu dva dny před očkováním "školkovou" rýmu, jak moc dobrý nápad je nechat se přesto očkovat?
Macek - 16. duben 2021 18:20sipka
ZAMĚŘIT
Macek
AVip: i více, děkuji za rady :)
AVip - 16. duben 2021 18:13sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Macek: Jak píše Telemachus - reklamovat. Udělal jsi vše, co lze rozumně očekávat od koncového uživatele.
Macek - 16. duben 2021 18:09sipka
ZAMĚŘIT
Macek
Telemachus Rhade: No je to mladé 3 dny, tak snad ano:)
Telemachus Rhade - 16. duben 2021 17:31sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Macek: No tak vrátit Kingston do 14 dnů prodejci, jako vadný. (Pokud je to tedy dostatečně mladé.)
Macek - 16. duben 2021 17:27sipka
ZAMĚŘIT
Macek
Telemachus Rhade: ano naprosto normálně
Telemachus Rhade - 16. duben 2021 17:26sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Macek: Původní disk v druhém slotu funguje normálně?

Já aby to náhodou nebyla deska...
Macek - 16. duben 2021 15:58sipka
ZAMĚŘIT
Macek
Ani prd, still same. Teda teď už je to horší, už nejde ani inicializovat due to cycling error. Dokonce jsem psal na podporu výrobce :D

Nejnovější   Novější 42 - 61 / 2155Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o