Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2162
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1573 - 1592 / 2162Starší   Nejstarší

BorgDog - 04. říjen 2010 12:54sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Zřejmě jsem dostatečně přesně nevyjádřil, co a proč potřebuji. Počítám (počítáme - nepíšu to sám) s příběhem, kde se jistá partička chystá spáchat něco na způsob bombového útoku tím, že vytiskne a rozšíří v Yorku a Londýně roku 1910 knihu schopnou způsobit závažnou zdravotní újmu čtenáři i jeho okolí(dotyčný totiž zcvokne a začne hlava nehlava mlátit a vraždit všechny okolo). Je zřejmé, že taková akce by proběhla tajně, a to, co mne zajímá je, co by to TECHNICKY vyžadovalo - jak velké prostory, jaké stroje, kolik lidí minimálně by ta parta musela mít, náklady, apod. Nemusí to být úplně detailní, ale potřebuji aspoň něco, protože momentálně nemám absolutně páru. :-(

Nejde mi tedy o nakladatelství ani věci jako rok vydání, strany, ilustrace, apod. Jde mi spíš o... zázemí pro teroristický útok knihou hromadného ničení. :-D
AVip - 04. říjen 2010 11:00sipka
ZAMĚŘIT
AVip
TelemachusRhade:
- určitě se uváděly roky vydání - nenašel jsem žádnou kde bych se ho nedozvěděl

Tady jsme ve sporu jen zdánlivě, u "velké" literatury, ať už si pod tím představíme cokoliv, se roky uváděly (to jsem špatně napsal), ale u "šestákového" čtení (obdoba pozdějších rodokapsů a perry rhodanů) nikoliv.
Telemachus Rhade - 04. říjen 2010 10:58sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
BorgDog: Mám doma hodně knih 1890 - 1900 a pak poválečné výtisky. Z údobí kolem 1910 mnoho věcí nemám, ale z toho, co mám, můžu soudit toto - určitě se uváděly roky vydání - nenašel jsem žádnou kde bych se ho nedozvěděl, neuváděl se náklad a cena se určitě nevykutuje vzhledem k tomu, že si ji každý obchodník stanovoval sám. Naopak po roce 1919 se cena uvádí prakticky všude. Módou tehdejší doby bylo vydávat kapesní neo maloforátové knihy, které se začali rzpadat už cestou domů z obchodu. Vázání byl tehdy dost luxus a náklad takové knihy určitě nešel přes 1000. Kdybys chtěl nějaké podrobnosti, tak po ICQ.

Jinak jsem při té příležitosti vytáhnul z knihovny celkem unikát vydaný pražským nakladatelem Ladislavam Šotkem v roce 1928, a to "Pozemšťan vojevůdcem na Marsu" od E.R. Burroughse s černobílými a jednou barevnou ilustrací. Vázaná za 30 korun. Po zběžném podívání je to velmi zajímavé, asi přelouskám...
AVip - 04. říjen 2010 10:09sipka
ZAMĚŘIT
AVip
BorgDog:
Mám na mysli, jaké stroje se při tom používali, kolik lidí bylo třeba k obsluze

Některá ČS nakladatelství (či přesněji jejich tiskárny) jela na starých strojích ze začátku století ještě na přelomu 80. a 90. let, teoreticky by nemělo být tak těžké sehnat nějakého pamětníka.

Tisklo se AFAIK v malých nákladech (max. tisíce kusů - spíš jen stovky) a dělalo se hodně dotisků - vydání se lišila zásadními změnami v sazbě, jinak šlo o dotisky. Taky nebývalo zvykem psát roky vydání a cenu, zejména u titulů, které nebyly rychloobrátkové.
Teď mne napadá, že v Neffově/Kramerově "Něco je jinak" bylo pár poznámek na toto téma... zkusím prohledat... a pokud je tu někdo s detailní znalostí polygrafického průmyslu před sto lety, nechť se zdůvěrní a ušetří mi hledání... :-D
BorgDog - 03. říjen 2010 23:51sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Rád bych požádal o konzultaci. Nevíte nebo znáte někoho, kdo se vyzná ve výrobě knih ve "fyzickém" smyslu tak, jak vypadala v roce 1910? Mám na mysli, jaké stroje se při tom používali, kolik lidí bylo třeba k obsluze, v jakém nákladu zhruba se tisklo nebo mohlo tisknout, apod. Pracuji na povídce, do které z jistých důvodů toto potřebuji a nedaří se mi sehnat spolehlivé informace.
Razer - 30. září 2010 19:02sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Tak obecně lhůty jsou svině, ale když je to 1000kč tak to ještě žádná hrůza bejt nemusí.
Vyslanec - 30. září 2010 11:56sipka
ZAMĚŘIT
Vyslanec
Každopádně úhradou teď nic nezkazíš, každý den navíc je na prd.
AVip - 30. září 2010 11:51sipka
ZAMĚŘIT
AVip
TelemachusRhade: Když to uhradíš teď, tak by ti to mohlo ještě projít... 14 dnů se většinou extra nehrotí, vzhledem ke známému (ne)fungování českých bank...

Samozřejmě, smůlu můžeš mít vždycky...
Telemachus Rhade - 30. září 2010 10:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Před měsícem jsem boural a dostal u toho rovnou blokovku ve výši 1000 Kč. Nějak jsem ji založil a vzpoměl si na to před chvílí, takže jsem cca 14 dní v prodlení s platbou. Hrotí se to nějak, nebo stačí když to teď uhradim a mám pokoj..? Přecijen jsme v Česku, tak se radši ptám..
Mvek - 24. srpen 2010 09:46sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak určitě by to šlo lépe (ale složitě připravit), ve spojení s MS nástroji pro Business Inteligence, ty totiž využívají pro prohlížení dat podle různých ukazatelů Excel, ale to je možná možné až v těch utltimátních, nebo jak se jmenují ty nejdražší verze Office.
Yakuzza - 24. srpen 2010 09:16sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Toto by mělo být pro všechny verze stejné. Možná by to ještě šlo urychlit pomocí kontingenční tabulky, ale nejsem si jistý.
Telemachus Rhade - 23. srpen 2010 16:24sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip:
podobná věc se dá spáchat v Accessu

Z Accessu bych po pár minutách spáchal já sebevraždu. Tento uživatelsky báječný program už nechci nikdy v životě vidět.
Telemachus Rhade - 23. srpen 2010 16:22sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Ale jo, designově to sice stojí za prd, ale funkčně to plní zhruba to, co jsem chtěl. Dík. Teď ještě otestovat jak se to bude chovat v 2003..
AVip - 23. srpen 2010 16:08sipka
ZAMĚŘIT
AVip
TelemachusRhade: Přiznám se, že toto není moje hobby.

(nejhorší je, že někde jsem něco podobného i viděl, ale kde...)

V Excelu nevím-nevím...
Takto - jsem si rozumně jistý, že podobná věc se dá spáchat v Accessu v rámci hraní si s relacemi a query/report funkcemi (a i tam to bude pěkná "drbačka").

Napadá mne jedině zkusit zapátrat po nějakém předpřipraveném makru, ale tam bude problém s kompatibilitou mezi různými verzemi Excelu a taky s tím, že AV budou ječet jak protržené, protože makro...

Razer - 23. srpen 2010 15:10sipka
ZAMĚŘIT
Razer
TelemachusRhade: Leť támhle a udělej "to" :-D


Sry že blbě kecám, ale poslední dobou se v Excelu začínám ztrácet sám...
Telemachus Rhade - 23. srpen 2010 11:41sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Počet těch řádků pro detaily zůstane zachován, takže by to mohlo stačit. Díky, vyzkoušim.

Ještě počkám, co k tomu řekne AVip :)
Mvek - 23. srpen 2010 10:44sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mno, já říkal, že něco v tom Excelu je. Uznávám, že zvláště v novém (2010 beta) je to skrývání velmi nepraktické.

Nicméně stačí označit dané řádky, a pak najít (v 2010 beta) na ribbonu Data volbu Group. Poté se tam objeví nalevo takové tlačítko mínus, kterým se to dá sbalit (podobně jako ve stromu v Průzkumníkovi složky). To by ti snad mohlo dostatečně vyhovovat ne? Samozřejmě, že to má háček, že nastavuješ pevně určitý počet řádků, takže pokud ty detaily budou narůstat, budeš to muset upravovat (btw. myslím, že správně je to below s jedním L, pokud tedy nechceš sloveslo pro "křičet" apod., což jsem ale ani netušil, že existuje).
kapitan Pike - 23. srpen 2010 10:17sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Popravdě nikdy jsem o takové fičuře neslyšel, tak nevím. Předpokládám, že filtry tvým potřebám nevyhovují (ač možná s výjimkou složitějšího designu by se to imho použít dalo).
Telemachus Rhade - 23. srpen 2010 09:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Potřebuju udělat v Excelu tohle:



Nevím, jestli to vlastně umí, ale prosím o radu, nebo aspoň jak tento efekt napodobit. Potřebuju takhle udělat cca sto položek a kdybych měl každou rozepisovat, je to zhruba na 2000 řádků. Do listů už taky dělit nemůžu, je jich tam už mraky. Google ani Nápověda neporadili.
Yakuzza - 18. srpen 2010 14:55sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek: jj, já jsem právě border neměl v tagu img, ale v a href, proto to nejelo...

Nejnovější   Novější 1573 - 1592 / 2162Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o