Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2162
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1450 - 1469 / 2162Starší   Nejstarší

BorgDog - 24. říjen 2011 10:49sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
AVip:
za předpokladu, že si kasíno "neupraví" ruletu.

A tady bych viděl jádro pudla. Protože v internetových kasínech nelze podobné pány dost dobře uplatnit, jednoduše nevěřím, že ty systémy jsou "čisté" z hlediska teorie pravděpodobnosti.
AVip - 24. říjen 2011 10:43sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
Takže co je zde pokřivené?:-)

Esenciálně nic, tahle taktika funguje - za předpokladu, že si kasíno "neupraví" ruletu.
V reálném kasínu tě při její aplikaci dřív či později požádá pán ve špatně padnoucím saku s boulí v podpaždí a lehce východním přízvukem, abys už odešel (případně ti i na cestu pomůže) a v lepším případě se ti začne věnovat nějaká přítulná "dáma", která tě přiměje začít riskovat na čísla, tady je to dané jen tím, jak dlouho tě budou provozovatelé ochotni "sponzorovat" co by živou reklamu...

Celé je to o tom, že nejsi nenažraný a včas přerušíš hru (což vyžaduje pevnou vůli, kterou chronický gambler většinou nemá).
Mvek - 24. říjen 2011 09:19sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Měl bych tu dotaz na matematiky a podobně myslící lidi. Už jsem se setkal s tímto "zaručeným" způsobem výdělku pomocí rulety. Je mi jasné, že nemůže moc fungovat už proto, že by jinak neexistovala tahle odkazovaná stránka, protože by si to dotyčný nechával pro sebe. Tady to zjevně bude reklama na konkrétní rulety.

90tisic.com/do-duchodu-ve-triceti-poradim-vam-jak-na-to

Napadá mě jen to, že v podstatě musím mít přeci jen nějaký ten kapitál, protože dokud nevyhraju, může to trvat a částka pěkně růst. Já to už jednou zkoušel tam, kde nešlo o peníze, jen body, ale tehdy jsem četl jiný postup a nepřemýšlel nad ním. Totiž, když jsem vyhrál, tak jsem částku nechal a pokračoval, tím se mi pak stalo, že mi došly žetony, když jsem začal mít smůlu. I když zpočátku se to pěkně rozrostlo.

Jinak mě nenapadá prostě nic jiného, než že ty výhry budou dost malé, a tak to půjde pomalu pro běžného člověka, a tudíž ztracený čas bude stát víc než to, co vyhraje. Ale pak bych neviděl důvod, proč by někdo dělal takovéhle stránky.

Takže co je zde pokřivené?:-)
Razer - 10. říjen 2011 16:34sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Občas tu padaj rady ohledně práva, dnes vám řeknu pro ilustraci příhodu která se mi právě stala, to jen tak pro dokreslení situace.


Před asi 2 měsíci sem v kanclu dostal rozsudek a měl si do hypermoderního soudního "centra" na Míčánkách dojít pro razítko doložky právní moci, dělal sem to snad 100x a nikdy žádnej problém.

No tentokrát na přepážce OS8 byl, úřednice mi oznámila, že rozsudek není přeložený (přeložený fyzicky!) a tudíž půjde zřejmě o padělek, protože všechny posílají poštou. Na má vysvětlení, že nám ho dal předseda senátu přímo při jednání nereagovala a chtělo mi rozsudek dokonce jako padělek ihned skartovat a nebylo jí ho jak přes přepážku vytrhnout až když sem vytočil šéfku AK a ta začala z mobilu štěkat tak mi rozsudek vrátila.

Dnes po 2 měsících sem onen úkol dostal znova, rozsudek sem pečlivě přeložil :-D a s nadějí, že na přepážce bude jiná úřednice se tam vydal. No bohužel tam byla ta samá KRÁVA, chvíli na rozsudek koukala (nezdálo se, že by si mě pamatovala) a pak oznámila, že razítko na rozsudku má jinou barvu!!!!!!! než normálně mívá a proto, že jde zřejmě o padělek a bude nutno ho skartovat.

Argumentoval sem výpisem z infosoud, ze kterého bylo jasně patrné, že rozsudek vydal soudce skutečně přímo na jednání a žádal jí o konzultaci s nadřízenou. Na nic nechtěla slyšet, až když sem začal nahlas (a to já umím :) na celý vestibul křičet o kocourkově a blbcích a chtěl po ní její jméno najednou někam zavolala dala mi během 5 vteřin na rozsudek razítko beze slova se otočila na židli a začala si vykapávat oči nějakejma kapkama... .

Dodávám, že sem se na Míčánky táhl v dešti MHD asi hodinu a notně prolil a to všechno pro POSRANÉ razítko, s kterým i kdybych byl největší podvodník v ČR si můžu tak leda vytřít zadek... .

Pak po soudech chtějte spravedlnost :-D UTOPIE!!!
Mvek - 30. srpen 2011 20:21sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: Dík za názor, no ty data splatnosti mi taky už právě říkal Johanson, který dělá snad stavebního mistra, takže přes něj jdou i faktury apod., že berou vždy jako datum odchodu peněz.
Ale asi se občas někdo kroutí, dřív v televizi byl nějaký případ, kdy jim řekli, ať se soudí s bankou, že měla problém a peníze zdržela více dnů.


Uvidíme, ještě se to možná vyvrbí dobře, ale jinak jde o dvě stovky denně.
Razer - 30. srpen 2011 19:07sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Co se týče bodu jedna přikláním se prostě k tomu odeslání.

U dvojky vážně nevím, ale jestliže ve smlouvě je výslovně, že zaplatíte do 14 dnů od nějakého úkonu a ten úkon se stal tak bystě asi měli zaplatit jinak by vám penále hrozilo.

Co se týče nesplnění z jejich strany dalšího bodu to by se správě mělo řešit nějakou pokutou.¨Případně by ve smlouvě mělo být uvedené, že nezaplatíte dokud nebudou splněny všechny body v ní uvedené (ale to tam asi neni).

Tohle už je složitý shodou okolností sem něco podobného nedávno viděl na živo a tohle už jsou značně individuální věci. Pokud penále není kdoví jak velké raději nic neplaťte dokud se on nevyprdne.
Mvek - 30. srpen 2011 18:33sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mám dvě právní otázky:

1) Je někde právně specifikováno, co je to doba splatnosti? Narazil jsem už na dva výklady (z praxe různých lidí). Jeden, že je to doba připsání/obdržení peněz cílovou stranou, druhý, že je to doba, kdy peníze odešlu. Tzn. zpoždění banky mě nezajímá, je to prostě datum, kdy příkaz k platbě banka přijala.

2) Máme smlouvu, v ní je řečeno, jak se platí zbytek peněz, že do 14 dnů po zprovoznění, které je potvrzeno písemně na předávacím protokolu.
Předávací protokol jsme podepsali.

Ale ve smlouvě je dále bod v dalších ustanoveních, že v rámci předání díla budou předány i příslušné revizní zprávy a záruční listy. Záruční listy jsme dostali, ale revize v tu chvíli teprve probíhala a ještě papír nemáme (a je tu jistý problematický dohovor s revizákem).

Jde mi tedy o to, že na jednu stranu vše proběhlo podle smlouvy, že jsme potvrdili předávací protokol, ale na druhou stranu zhotovitel nesplnil smlouvu v tom jednom ustanovení, že revizní zprávu nám zatím nedal.

Co z toho vyplývá, když nesplnění tohoto bodu není ve smlouvě specifikováno?

Nám jde o to, že bychom s doplacením počkali, až se revize dočkáme, ale nechceme se hádat pak o pokutu za každý den.
Lt.Shark - 25. srpen 2011 18:56sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Mám dotaz...
neví někdo o nějakém star trekovém obchodě se suvenýry v Linzu?
Yakuzza - 25. srpen 2011 08:48sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Macek: Dělám v normální firmě, ne ve fabrice mezi ukrajincema, abych si vymýšlel nějaké ptákoviny o práškách. Spíš už mi jde trochu o princip. Každopádně díky za konzultaci.
Macek - 24. srpen 2011 18:52sipka
ZAMĚŘIT
Macek
Yakuzza: Nu jak jsem napsal... Mohou na tom trvat a neplatit ti na co nemáš nárok:) (ne v plném rozsahu)

Uvidíš jak moc se tím budou chtít zabývat. Buď si vem volno, nebo jim navrhni variantu zaplaťte jako bych šel do nejbližšího a zbytek nadělám.

Jen otázka... Spíše na posouzení... Kolik hodin ti to zabere a budeš mimo práci? Osobně bych se nezabýval ničím kratším, než je jeden den. Den už je moc.

Co mohu poradit... Zkus že půjdeš pod prášky a že ti doktor nedoporučuje se ten den vracet do práce:) To by mohlo zabrat, protože pod práškama je jedno, jestli si 20 minut od práce, nebo 3 hodiny...

Taktická lež.

Yakuzza - 23. srpen 2011 14:02sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
A do nejbližšího zdravotního zařízení jít nechci; z poměrně zjevných důvodů.
Yakuzza - 23. srpen 2011 14:01sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Macek: Ptáš se nesprávně. Jedná o situaci v budoucnu, ne v minulosti, proto se na to ptám předem :-) Je to zubní lékař (u kterého mám kartu a jsem tam objednaný na konkrétní den) v místě mého trvalého bydliště, které se neshoduje s místem vykonávání práce.
Macek - 23. srpen 2011 13:53sipka
ZAMĚŘIT
Macek
Yakuzza: Máš nárok na vyšetření nebo ošetření v JINÉM než bližší zdravotnické zařízení, které má smlouvu s tvou pojišťovnou. Důležité však je, že je to maximálně po dobu nezbytně nutnou a pouze pokud to nešlo zařídit jindy než v pracovní době. A co je to ta doba nezbytně nutná? Je to doba po kterou by si byl pryč, kdyby jsi šel do NEJBLIŽŠÍHO zdravotního zařízení (vztahu k bydlišti, nebo pracovišti), kde podobný úkon provádějí.

Tak či tak volno je placené náhradou mzdy průměrem pro pracovně právní účely a jen málokterý zaměstnavatel si hlídá přesně hodiny.

Nicméně bych se rád optal... Proč si jel do jiného města a bez "pozvánky"? V takovém případě bych se asi jako zaměstnavatel zachoval podobně a chtěl po tobě buď řádné vysvětlení a pokud by to nebylo nezbytně nutné a šlo to zařídit i v jiných hodinách než pracovních, pak bych ti dal neplacené volno (po dohodě) nebo kdyby jsi nechtěl a já si chtěl hrát tak neomluvenou absenci:D

Jako nejlepší řešení bych viděl proplatit ti (pokud prokážeš nutnost návštěvy a že to nešlo v jiné hodiny) pouze tu dobu, kterou by ti to zabralo u nejbližšího podobného doktora a zbytek by sis mohl nadělat (byl bych hodný zaměstnavatel)
Yakuzza - 23. srpen 2011 13:19sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Příští budu napřed googlit, potom se ptát :-)

Nárok na volno s náhradou mzdy k lékařskému vyšetření nebo ošetření je na dobu nezbytně nutnou, pokud nemohlo být provedeno mimo pracovní dobu.

Otázka samozřejmě je, co to znamená "nezbytně nutné", koneckonců, člověk musí jenom umřít, že jo. Každopádně předchozí zaměstnavatel toto uznal naprosto bez problémů.
Yakuzza - 23. srpen 2011 13:09sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Dotaz na téma zákoník práce - návštěva lékaře. Ve zkratce - jedu-li navštívit lékaře mimo místo vykonávání práce (v jiném městě), zaměstnavatel mi nabízí variantu neplaceného volna (celý 1 den, tj. 8 hodin), vpodstatě bez nutnosti potvrzení od onoho lékaře.

U bývalého zaměstnavatele jsem ale na základě potvrzení o vyšetření (což mohl být vpodstatě jakýkoli papír s datumem, razítkem a podpisem) dostal plně hrazený 1 pracovní den, na výplatní pásce zanesený jako "Lékař".
(Pracovní poměr na plný úvazek, na dobu neurčitou.)

Moje otázka je, jestli nemá zaměstnavatel nějakou povinnost mi toto hradit. V zákoníku práce jsem zkoušel hledat, ale vyloženě toto jsem tam nenašel. Nastavuje si tato pravidla tedy zaměstnavatel sám?
Mvek - 08. srpen 2011 21:01sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ad fotky obecně:
1) no, na občance jsem vloni měl také problém, protože jsem si neprozřetelně nechal přidělat fotky té samé fotky, jako jsem na občance měl již předtím. Ani jsem netušil, že je to vlastně tak staré, ale je fakt, že tehdy to bylo z toho dne, co jsem si ji dělal (pár hodin po ukradení staré).

Přitom na té fotce vypadám už naprosto stejně jako teď, takže nakonec úřednice mávla rukou, když jsem se zdráhal jít se nechat znovu vyfotit. Byl jsem nakonec líný si dohledat patřičná nařízení, jestli je tam řečeno, že fotka musí být aktuální, nebo že vzhled na fotce musí být aktuální.


2) Nemusí se tolik platit, spousta fotolabů "přidělá" fotky. Takže pokud by člověk měl slušnou jednobarevnou zeď, tak si může fotku připravit. Já si před lety na tu OP nechal udělat fotku a za 10 Kč poslat ještě na mail výsledek. Kupodivu byl dokonce neoříznutý, dost odzoomovaný.
A teď jsem vloni zašel tady do malého foto krámku, kde mi asi za 50,- přidělal 6 fotek z této fotky.
Pozemstan - 08. srpen 2011 14:13sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Razer: To ano, už když nám roku 2003 dávali hromadně nové univerzitní průkazy ISIC, také zvládali focení i tisk průkazů (vzpomínám si, že u mého ale tisk fotky nějak selhával, povedl se až druhý výtisk) přímo na místě doslova jako na běžícím pásu. To byla sice jednorázová celouniverzitní akce, ale vydání ISICu je snad podobně rychlé dodnes. U toho pasu to tedy teď (resp. před pár lety) také tak fotí, byť vydání trvá déle, (ale co si pamatuji, u první "občanky" vydávané ještě na policii (1998), byl také fotograf přímo na místě, i když možná nebylo povinné využít jeho služeb. Pro srovnání - vydání studentského průkazu na Erasmu ve Finsku trvalo asi čtrnáct dní, ale zase se žádost podala čistě přes internet včetně vlastní fotografie (stačil scan staršího snímku)...
Razer - 08. srpen 2011 12:59sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Pozemstan: Já byl zaražen když sem zjistil že fotografie do knihovny na vejšce byla vytisklá zadarmo do 2 minut přimo do té plastové kartičky (i sem byl vyfocenej na místě digitálem) a na fotku do průkazu pořád musíš schánět za stokoruny svoje vlastní fota...
Pozemstan - 08. srpen 2011 11:51sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Zajímavé, na nový elektronický pas už fotí přímo úřednice na místě, takže to nehrozí, ale u "občanky" se jim před několika lety nezdála jako aktuální fotka, která byla pořízena tentýž den ráno... -)
Razer - 08. srpen 2011 10:20sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Tak si šlehni nějakej botox před odletem :-) dnes to už prej píchaj 4 letejm dětem...

Nejnovější   Novější 1450 - 1469 / 2162Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o