Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2162
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1376 - 1395 / 2162Starší   Nejstarší

Zephram - 19. červen 2012 15:30sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Nevyznáte se někdo v zapojení starých telefonních zásuvek v paneláku?
Chtěl jsem si odpojit zásuvku. Takovou tu starou, ještě se 4 plochými kontakty umístěnými do čtverce, žádný RJ kabel. Zásuvka byla slepená lepidlem, takže jsem ji musel poměrně násilně dezintegrovat a v závěru jsem odstřihl 4 dráty, které do ní vedly. Na telefon stačí dráty dva, to vím.
Problém je, že do zásuvky vedly dráty 4, červený a zelený zezhora z lišty a další pár červený+zelený zespoda. Lišta vede vertikálně od podlahy ke stropu.

Můj dotaz je následující:
Je možné, že telefony byly zapojovány v oněch 70. letech minulého století paralelně? Tedy dvojice drátu od sousedů bydlících pode mnou do mého telefonu a druhá dvojice drátů vedoucí z mého telefonu nahoru k dalším sousedům.

Logičtější mi přijde, že ke každému telefonu (do každého bytu) vede extra kroucená dvojlinka a ta druhá dvojice č+z drát je jen (nějak přes strop či přes podlahu) napojení jiné mé zásuvky v jiném pokoji. Přesto ve mne trochu hlodá obava, zda jsem neodstřihl pevnou linku všem sousedům nade mnou :-].
lagga - 11. červen 2012 16:54sipka
ZAMĚŘIT
lagga
neřeš to, pokud nejde o oficiální korespondenci pracovní/obchodní/vládní tak to je zbytečný řešit a sere to jen lidi úzkoprsé - navíc, who cares ? computers have spellcheck :)
mě spíš vytáčí když to někdo děsně řeší a dělá z hloupýho í/ýčka problém, a přitom má trám jinde
Mvek - 11. červen 2012 12:19sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Všiml jsem si, že občas lidi mají až přehnanou potřebu opravovat ve svém sdělení překlep, i když jde o něco jasného. Tedy jasné, že jde o překlep i jasné, co tam mělo být správně.

Zrovna na tohle já kašlu, pokud mi příjde, že ten překlep je srozumitelný, neopravuji to. Má s tím někdo problém?:-)
Ne, fakt, vzhledem k tomu, že u mně mají lidi problém hlavně s délkou nebo komplikovanými větami, nedostal jsem nikdy zpětnou vazbu, zda nějaké ty překlepy taky nějak vadí, nebo ruší nebo tak. (Např. kdybych v posledních slovech napsal: "enbo" namísto "nebo", což jsem po sobě ale hned opravil)
Razer - 13. březen 2012 20:07sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Chci se zeptat jestli někdo nemá zkušenosti se změnou nemocnice.

Strejda už je 3 tejden v Kutné hoře, už je i po zákroku, ale máme velký strach, že péče není kvalitní )nechali v ráně po operaci kus vybavení... a druhý den těžce zvorali obyčejné převazování nohy) a chtěli bychom ho nějak přendat do jiné nemocnice, má s tímhle někdo zkušenosti?

Klidně i jestli bylo třeba personáal nadstandardně motivovat a tak..., dík.
Ayreona - 06. březen 2012 21:09sipka
ZAMĚŘIT
Ayreona
dodatek:
..tož odvážně vydala ku specialistům, dermavenerolog a diagnoza zní 'opar' ..chm, taková suchařina téda; exohmyzák je rozhodně zajímavější.. ^
dodatek k dodatku:
..&za váš zájem dík;)

AVip:
Ayreona:....Kde se to objevilo....
..tož tam všude,..kam každý odvážně nevydá, ale kousek odtam se obvykle kdekdo posílá ....>;-)

Yakuzza:
Ayreona: Pokud to evolvuje, tak bych asi zkusil vyhledat odbornější pomoc, v první fázi zatím třeba v podobě lékařštěji založených kamarádů z hospody :-)
..rozumím&děkuji za radu erudovanou>-)dodalo mi patřičnou kuráž vskutku tak učinit^

Pozemstan:
Ayreona: ....i od zubů nějakého hlodavce či plaza?
..huh, aneb u mně možné ledacosik, žejo..?-)

Mvek:
..nj, tydle pidimušky poznám též; hojení jejich zákusu celkem nápodobné,..ble;/
(jinak, ač typické moderní nafrfňané pinďulíně su vpravdě celkem vzdálena, doufám s hygienou sem snad až tak neupadla>;-)) )

Razer:
když poštípaly nějké sousedovic malé kotě... to tak strašně řvalo ,D
..jo no, moje kočky když takle uloví si žihadylko, taky pak maj hubu jak lev>;-)p
Razer - 02. březen 2012 00:08sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Když už sme se tak hezky rozpovídali, kdysi sem na čt viděl zajímavej dokument

Tady je jeho část z YT
http://www.youtube.com/watch?v=RhxsaBMk8lg


O co de... no v Japonsku musej mít všechno extra, maj tam supervelký sršány, který žerou všechno... na zimu jim, ale došlo jidlo a jediný co zbylo je hnizdo "našich" žlutejch sršounků... a pak nastal velmi organizovaný armagedon :-)
Razer - 02. březen 2012 00:02sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Možná to mělo co dělat s tím, že sem do toho hnízda předtím praštil jabkem :-D
Mvek - 01. březen 2012 23:29sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: To je divné, sršni opravdu běžně neútočí, to vím od včelaře, který je provokoval ve včelíně, a dost mu to trvalo, než je vyprovokoval, aby ho opravdu napadli, pak je zlikvidoval, jinak ho jen pořád varovali (nejprve obletěním, pak nárazem do něj), když do hnízda bouchl.
Ale i osobní zkušenost při trhání ovoce a občas přimáčknutí sršně prstem, že jsou v pohodě. Takže nevidím důvod, proč by napadli kotě.

(a na co jsem alergický, je na "štípání" hmyzem, co má žihadlo:-) - tedy na ten výraz)
Razer - 01. březen 2012 15:24sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Na zahradě u stejdy byly pořád, ve stromech (sme je zkoušeli zabetonovat do rána se prožrali ven), na stromech, v dírach v zemi, na půdě...

Nejlepší bylo když poštípaly nějké sousedovic malé kotě... to tak strašně řvalo ,D
Mvek - 01. březen 2012 14:46sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: To by mě zajímalo, kde jsi přišel k tolika hnízdům, nebýt toho, že se jim líbí u nás na půdě, tak bych hnízdo za život vůbec neviděl ani jedno.
Ale tuhle informaci jsem neslyšel.
Razer - 01. březen 2012 13:41sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Jen aby to nebyla zase zaručená informace, typu sršně nikdy nehnízdí v zemi.

Přitom podobnejch hnízd sem viděl na vlastní oči už asi 10 :-)
Mvek - 01. březen 2012 12:26sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale dozvěděl jsem se na české Wikipedii zajímavé věci:-)
:

jed sršně obecné je mnohonásobně méně toxický než jed včely medonosné
. Bodnutí způsobuje otoky, případně jiné obtíže. Nedojde-li k zasažení jazyka či jícnu, není bodnutí (ani několikanásobné) pro zdravého člověka nikterak život ohrožující. Bodnutí může být nebezpečné pro přecitlivělé osoby, u kterých hrozí rozvoj anafylaktického šoku. Sršně navíc mají jednu speciální vlastnost – dokáží jed vystřikovat až na vzdálenost 40 centimetrů. Zasáhne-li oči, působí podobně jako pepřový sprej. Občas může zasažení vyvolat zimnici či třesavku, ty však do půl hodiny samy odezní.
Yakuzza - 01. březen 2012 12:20sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Přesně tohle bylo cílem mého příspěvku 216435 ;-)
Razer - 01. březen 2012 12:02sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Yakuzza: Tak v tomhle případě opravuješ chybně a zbytečně, byť možná nějaká pravidla říkají cosi jiného (dle Mveka umožňují oboje).

Byla míněna jedna sršeň, kdybych napsal sršně došlo by k nedorozumění, zda náhodou nemyslím více jedinců.

Sršeň je navíc z biologického hledisla ženského pohlaví, a proto ji označuji ženským rodem.


Je to asi stejné, jako kdybch dle pravidel měl psát místo "kráva šla po poli" - "býci šli po poli". Faktický smysl by byl zcela jiný.


Ayreona: Jednou se mi na noze udělala hrozná boule po štípnutí "obyčejné" malinké "vodní" mušky, tipuju, že předtím štípla nějakou myš a ten sajrajt z ní do mě pustila.

Ale tobě to mokvá, takže opravdu nevím, ale zas jestli jsi nedostala přes noc nějakej "šok" tak by se to už mělo jen zlepšovat.
Pozemstan - 01. březen 2012 11:12sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Ayreona: Ale rozestupy mezi "bodanci" vypadají docela pravidelně. Nemohlo by to být i od zubů nějakého hlodavce či plaza?
Mvek - 01. březen 2012 10:53sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak trochu podobné věci vyvádí takové drobné mušky, ale na ty moc teď není období. Ty umí i takhle několik vpichů vedle sebe, jednu dobu jsme se báli, jestli děda neupadl s hygienou tak hluboko a nepřivezli jsme si od něj nějaký svrab nebo něco, protože to bylo tak vedle sebe. Ale vyplynulo, že to bylo z trhání ovoce a chození vyšší trávou v Praze.
Mvek - 01. březen 2012 10:52sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza, Razer: Díky vám jsem se přinutil vyhledat, jak to vlastně je, protože to pořád nevím, a pravidla umožňují ženské i mužské pohlaví slova sršeň.
Byť podle jiné databáze je ženský rod řidčeji používaný.
Yakuzza - 01. březen 2012 08:10sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Ayreona: Pokud to evolvuje, tak bych asi zkusil vyhledat odbornější pomoc, v první fázi zatím třeba v podobě lékařštěji založených kamarádů z hospody :-)
Yakuzza - 01. březen 2012 08:09sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Razer:
Těch bodanců je tam víc, takže bych to tipoval na sršeň, nebo vosu...

Když už, tak "bych to tipoval na sršně, nebo vosu".
AVip - 01. březen 2012 06:46sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Ayreona: Hmm... není to nějaká infekce? Kde se to objevilo (a ještě nebo jinak - opravdu jsi si jistá, že tě něco pokousalo)?

Já jen, že na podzim jsem schytal docela eklhaft virózu s vyrážkou (bylo to v podstatě z ranku plané neštovice, ale ty to nebyly, průběh byl jiný a už jsem je měl) a následky mám na nehtech v podstatě doteď... a ještě nějaký ten týden (měsíc) mít budu.

Nejnovější   Novější 1376 - 1395 / 2162Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o