Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2162
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1352 - 1371 / 2162Starší   Nejstarší

Yakuzza - 18. červenec 2012 08:53sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek:
Takže neřešil tu někdo červotoče a podobné věci, a třeba rušičky hlodavců (s krtčími mám zatím špatnou zkušenost)?

Já jsem se tím konkrétně zabýval :-) Ale mizím na školení, tak se na to mrknu odpoledne.
Razer - 17. červenec 2012 23:44sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Jde o to, že jsou to taky živé bytosti a potřebují nějaké množství vody, pokud je prkno suché echt chcípne za nějakou dobu i červotoč.

Pokud se ale čas od času i jen lehce orosí je problém.
Mvek - 17. červenec 2012 23:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tedy háďátky rozumíme cosi asi 2-4 cm dlouhé, 2-4mm tlusté, s malinkými tykadélky, tělem vroubkovaným jak kroužky, a pěkně blbě rozmáčknutelné, co prý podle rodičů také dřevem prolézá. A po dvou týdenních pobytech jsem našel včera dvě a zlikvidoval.
Mvek - 17. červenec 2012 23:39sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: No, měl jsem dojem, že ty jedy většinou měly řečeno, že by měly vyprchat, takže vysloveně nebezpečné by to být nemělo.

Ale tak jako tak tady to chce aktivní ochranu, když ne utěsnění, tak jsem nedávno slyšel, že někdo v dřevostavbě s izolací je spokojen právě s nějakou aktivní rušičkou.

A ad červotoči, tam opravdu sucho není podstatné, v podkroví je určitě sucho, když je střecha alukryt a opravdu v ní nezatéká:-). A byli tam vždy, jen za tu dobu, kdy to nikdo ničím znovu nenatřel, se rozmnožili a dali i do nábytku atd., že hromádečku najdu kdekoliv, a viděl jsem i dvě háďátka.
Razer - 17. červenec 2012 23:09sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Já se s tím reálně potýkám :-)

Hlodavci sní jed, začne je bolet bříško... zalezou do dírky, někteří chvilku přežijí a dostanou žízeň, jdou ven, jsou malátní, sežere je kočka, kočka pojde.

Červotoči, to je těžší, taky sme se jich nemohli zbavit, ale pod suchou stechoj (jako vážně utěsněnou suchou), do dvou let pošli. Po natření prken nějakym sajrajtem, co to bylo si už nepamatuju .-/
Mvek - 17. červenec 2012 22:21sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: Já myslel opravdu někoho, kdo se s tím potýkal konkrétně, tohle je mi jasné:-) a obojí je nereálné nebo nekonečné. A nejde mi o hlodavce venku.

Až zjistím, proč má voda podivné aroma/pachuť (které nejsme schopni identifikovat), ačkoliv dostala na podzim i na jaře stříbro (Sagen), a jinak není studna nějak zanedbaná, tak pak se uvidí, kopaná studna 30 metrů má něco do sebe a les kolem a vůbec prostředí, které mě inspiruje k jedné řadě zatím rozepsaných fantasy povídek, to vše pro mě má velkou cenu (včetně nostalgie). Takže budou-li peníze, bude se to řešit ve velkém, ale červotoči v trámech a i jinak věčné střeše (hliník) a myši, které by se mohly dostat i tam, kde by neměly být, a kde se s nimi nepočítá, jsou kritické faktory.
Razer - 17. červenec 2012 22:15sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Chalupa je prokletí...

na hlodavce platí jed s něčím dobroučkým, ale pojdou i kočky okolo.

Na červotoče platí taky jed a hodně sucha tak rok.
Mvek - 17. červenec 2012 21:47sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nemá tu někdo nějaké čerstvější zkušenosti ohledně chalup a tak? Připadla mi starost o zanedbanou chalupu, kde jsem pobýval naposledy tak v 7 letech, a od té doby děda řešil jen některé věci.

A tak si teď připadám totálně zavalen, když vidím, co se tam na mě sype, a tak se budu muset ptát, protože to vše dohledávat je nad hlavu.

Momentálně akutně budu řešit červotoče všude možně (trámy, nábytek), kterých sice není invaze, ale jsou na mnoha místech, a také myši z půdy...

Takže neřešil tu někdo červotoče a podobné věci, a třeba rušičky hlodavců (s krtčími mám zatím špatnou zkušenost)?
Zephram - 27. červen 2012 13:26sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Mvek:
Došel jsem k závěru, že to bylo jen napojení na druhou zásuvku v jiném pokoji. Pak mi to potvrdil i elektrikář, který měnil pojistkovou skříň.
Mvek - 24. červen 2012 20:44sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Zephram: Jestli je to pořád aktuální, dej vědět. Táta dělal u Spojů od 70./80. let do roku 2010, měl doma telefonní ústřednu a redukce těch starých zásuvek a RJ dělal nejen doma, takže myslím, že ten by dokázal pomoct dobře:-).

A ano, také babička měla dvojlinku, běžně se to dělalo pro úsporu.
Telemachus Rhade - 20. červen 2012 15:11sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza:
snad ne to zapojit stejným způsobem znovu :-)

Bohužel ano. Je to naprosto nejrychlejší řešení. Problém potom přijde, když by i Zephram chtěl ADSL :) Proto říkám, že už to standartně obcházejí chodbou, ale není to tomu tak úplně vždycky ani dnes.
Yakuzza - 20. červen 2012 10:17sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mimochodem nevíte, jestli se někde neválí nějaká schémata zapojení pevné linky včetně ústředny apod.? Docela mě to bavilo a rád bych si to připomněl.
Yakuzza - 20. červen 2012 09:03sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
TelemachusRhade: A není nahození na chodbu rovnou jednodušší řešení? Co by v Zephramově bytě vlastně dělali, snad ne to zapojit stejným způsobem znovu :-)
Telemachus Rhade - 19. červen 2012 20:45sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
*...takže bych je dnes označil...
Telemachus Rhade - 19. červen 2012 20:44sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza, AVip:
během 90. let byly tyhle věci všude nahrazeny normálním tlf. vedením.

Zastával jsem nějakou dobu podobný post tomu Yakuzzovu, chvíli úplně stejný, a nahrazeno bylo pouze tam, kde byl zájem o ADSL. V panelácích logicky dostala vždy od uživatelů přednost UPC, takže bych je dnes jako největší koncentráty tohoto nešvaru.

Zephram: Až bude chtít člověk nad tebou A/V DSL, nebo IPTV, bude tě Telefónica možná kontaktovat. Na druhou stranu, technici se snaží obejít podvojku nahozením lištiček na chodbu - obcházejí tím tvůj případný nesouhlas se stavební úpravou.
AVip - 19. červen 2012 17:04sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Yakuzza:
Nám bylo právě řečeno, že úplně všude právě ne, že na to můžeme ještě semtam narazit...

Jo to asi jo. Taky asi záleží jak kde. Např. na Vinohradech jsme sice měli od konce 80. let singl linku (velice prasecky udělanou, ale nakonec zvládla i dial-up a posléze i ADSL, takže to asi tak zlé ve finále nebylo), ale ve zdi určitě zůstala stará instalace (a předchozí instalace atd. - ten barák měl úchylnou historii, ale to by bylo OT).

Pointa je, že věřím, že je možné, že se to dodnes někde vyskytuje, ale je otázka, je-li to v plném rozsahu "živé" (zejména s ohledem na panující konkurenci).
Pozemstan - 19. červen 2012 16:50sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Zephram, Yakuzza, AVip: Ano tzv. dvojlinku, měla i babička se sousedy (v sousedním domě). Když telefonovali, tak i u ní v telefonu krátce cinklo, a nemohla volat. Ve větších bytových domech s více telefony už by to ale asi bylo dost nepohodlné.

Jinak, pokud vím, tak ale původní zásuvky "CZ" měly čtyři zdířky, viz i tady už v kombinaci s RJ-11. Tady je i ne úplně čitelné schéma, podle kterého tam bývalo vedle kabelu A a B ještě uzemnění a napájení pro externí zvonek, ale obojí zřejmě s jinou barvou kabelů. U tebe to ale asi bude jiná situace, když vedou dráty stejné barvy ze dvou směrů. Doma nám myslím do takové zásuvky vedou jen dva dráty...
Yakuzza - 19. červen 2012 16:49sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Jo! Podvojné linky se to jmenovalo, nemohl jsem si vzpomenout...


během 90. let byly tyhle věci všude nahrazeny normálním tlf. vedením.

Nám bylo právě řečeno, že úplně všude právě ne, že na to můžeme ještě semtam narazit...
AVip - 19. červen 2012 16:30sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Zephram:
třeba 10-15 linek jste neslyšeli?

To ne, to se AFAIK používal tzv. kolektor a ten byl nejčastěji někde ve sklepě nebo tam, kde nepřekážel. Podvojné linky byly běžné, větší počet účastníků se obvykle nepoužíval.

Hlavně, od druhé poloviny/konce 80. let se tohle nepoužívalo a během 90. let byly tyhle věci všude nahrazeny normálním tlf. vedením.
Yakuzza - 19. červen 2012 16:28sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Já si myslím, že to není takhle kaskádovitě, ale že jsou takhle svázané vždy jen dvě linky. AVip asi potvrdí.

Nejnovější   Novější 1352 - 1371 / 2162Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o