Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2162
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1343 - 1362 / 2162Starší   Nejstarší

Yakuzza - 18. červenec 2012 13:02sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
AVip:
a úplně stačí zvíře od sousedů.

Tak tak, kocour občas trajdal i po sousedovic zahradě a ti nám právě říkali, že taky přestali mít myši.
AVip - 18. červenec 2012 12:55sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Yakuzza:
ale poté, co jsme tam začali jezdit i s kocourem

Jo, tohle je taky důležité - a úplně stačí zvíře od sousedů.
Yakuzza - 18. červenec 2012 12:19sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Červotoči - pokud je to nábytek a je prolezlý opravdu hodně, tak fakt spálit. Pokud to jsou trámy nebo něco důležitou, osvědčilo se v první fázi natřít nějakou barvou, která měla zároveň protiškůdcový účinek, už si ale nepamatuju, jak se to jmenovalo, google ti ale určitě poradí. V druhé fázi pak pořídit jakýsi postřik ve formě rozprašovače, kterým průběžně stříkat napadená místa. Kdykoliv se objeví známky nějaké aktivity, pořádně to postříkat. Nepodařilo se nám tím červotoče eliminovat úplně, ale tak z 90% zmizli, ten zbytek průběžně stříkáme.

Hlodavci - tady nevím, jestli pro tebe mám nějakou radu. My jsme hlodavce na chalupě měli, ale poté, co jsme tam začali jezdit i s kocourem, tak se jednoduše přestali objevovat.

Krtci - tam to bylo horší :-) Soused měl ale na zahradě takové ty ustřihnuté plastovky na delších dřevěných kolících a neměl ani jeden krtinec, všechny je nahnal k nám :-)
Mvek - 18. červenec 2012 12:11sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A propos, nábytek s dírkami je naopak žádaný.-).
Mvek - 18. červenec 2012 12:11sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: Na takovéhle chalupě zatím má:-), protože dokud nebudou finance na řešení izolace, tak sem nemá smysl kupovat cokoliv nového.
AVip - 18. červenec 2012 11:39sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Nábytek s červotočem hoď do kamen... nebo jinak spal... to nemá cenu zachraňovat, leda by to byla super cenná venkovská almara z 19. století (atp.)
Mvek - 18. červenec 2012 10:20sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak jako tak dobrý nápad, drobnější dřevěné věci (stolek, hodiny...) dám na zimu na půdu nebo do komory, kde není ani podbití, takže vítr protahuje, aby pořádně vymrzly.
Mvek - 18. červenec 2012 10:18sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: Hm, jo, to bych také čekal, to tedy nevím, co tam máme, protože na chalupě není nikdo každou zimu. A zatímco dole věřím, že půlmetrové zdi a údolí mohou trochu izolovat, nahoře není ani pokus o izolaci, takže tam musí být jen o pár stupňů více než venku. A už v červnu, co jsme tam pobývali, jsme je slyšeli.
AVip - 18. červenec 2012 09:47sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Hlodavce čas od času řeším. A nejvíc se osvědčily klasické pasti.

červotoče nejlíp vyřeší tuhá zima (t.j. nechat barák vymrznout), což chápu že není úplně snadno proveditelné, nicméně přesně takto to je...

Yakuzza - 18. červenec 2012 08:53sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek:
Takže neřešil tu někdo červotoče a podobné věci, a třeba rušičky hlodavců (s krtčími mám zatím špatnou zkušenost)?

Já jsem se tím konkrétně zabýval :-) Ale mizím na školení, tak se na to mrknu odpoledne.
Razer - 17. červenec 2012 23:44sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Jde o to, že jsou to taky živé bytosti a potřebují nějaké množství vody, pokud je prkno suché echt chcípne za nějakou dobu i červotoč.

Pokud se ale čas od času i jen lehce orosí je problém.
Mvek - 17. červenec 2012 23:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tedy háďátky rozumíme cosi asi 2-4 cm dlouhé, 2-4mm tlusté, s malinkými tykadélky, tělem vroubkovaným jak kroužky, a pěkně blbě rozmáčknutelné, co prý podle rodičů také dřevem prolézá. A po dvou týdenních pobytech jsem našel včera dvě a zlikvidoval.
Mvek - 17. červenec 2012 23:39sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: No, měl jsem dojem, že ty jedy většinou měly řečeno, že by měly vyprchat, takže vysloveně nebezpečné by to být nemělo.

Ale tak jako tak tady to chce aktivní ochranu, když ne utěsnění, tak jsem nedávno slyšel, že někdo v dřevostavbě s izolací je spokojen právě s nějakou aktivní rušičkou.

A ad červotoči, tam opravdu sucho není podstatné, v podkroví je určitě sucho, když je střecha alukryt a opravdu v ní nezatéká:-). A byli tam vždy, jen za tu dobu, kdy to nikdo ničím znovu nenatřel, se rozmnožili a dali i do nábytku atd., že hromádečku najdu kdekoliv, a viděl jsem i dvě háďátka.
Razer - 17. červenec 2012 23:09sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Já se s tím reálně potýkám :-)

Hlodavci sní jed, začne je bolet bříško... zalezou do dírky, někteří chvilku přežijí a dostanou žízeň, jdou ven, jsou malátní, sežere je kočka, kočka pojde.

Červotoči, to je těžší, taky sme se jich nemohli zbavit, ale pod suchou stechoj (jako vážně utěsněnou suchou), do dvou let pošli. Po natření prken nějakym sajrajtem, co to bylo si už nepamatuju .-/
Mvek - 17. červenec 2012 22:21sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: Já myslel opravdu někoho, kdo se s tím potýkal konkrétně, tohle je mi jasné:-) a obojí je nereálné nebo nekonečné. A nejde mi o hlodavce venku.

Až zjistím, proč má voda podivné aroma/pachuť (které nejsme schopni identifikovat), ačkoliv dostala na podzim i na jaře stříbro (Sagen), a jinak není studna nějak zanedbaná, tak pak se uvidí, kopaná studna 30 metrů má něco do sebe a les kolem a vůbec prostředí, které mě inspiruje k jedné řadě zatím rozepsaných fantasy povídek, to vše pro mě má velkou cenu (včetně nostalgie). Takže budou-li peníze, bude se to řešit ve velkém, ale červotoči v trámech a i jinak věčné střeše (hliník) a myši, které by se mohly dostat i tam, kde by neměly být, a kde se s nimi nepočítá, jsou kritické faktory.
Razer - 17. červenec 2012 22:15sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Chalupa je prokletí...

na hlodavce platí jed s něčím dobroučkým, ale pojdou i kočky okolo.

Na červotoče platí taky jed a hodně sucha tak rok.
Mvek - 17. červenec 2012 21:47sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nemá tu někdo nějaké čerstvější zkušenosti ohledně chalup a tak? Připadla mi starost o zanedbanou chalupu, kde jsem pobýval naposledy tak v 7 letech, a od té doby děda řešil jen některé věci.

A tak si teď připadám totálně zavalen, když vidím, co se tam na mě sype, a tak se budu muset ptát, protože to vše dohledávat je nad hlavu.

Momentálně akutně budu řešit červotoče všude možně (trámy, nábytek), kterých sice není invaze, ale jsou na mnoha místech, a také myši z půdy...

Takže neřešil tu někdo červotoče a podobné věci, a třeba rušičky hlodavců (s krtčími mám zatím špatnou zkušenost)?
Zephram - 27. červen 2012 13:26sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Mvek:
Došel jsem k závěru, že to bylo jen napojení na druhou zásuvku v jiném pokoji. Pak mi to potvrdil i elektrikář, který měnil pojistkovou skříň.
Mvek - 24. červen 2012 20:44sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Zephram: Jestli je to pořád aktuální, dej vědět. Táta dělal u Spojů od 70./80. let do roku 2010, měl doma telefonní ústřednu a redukce těch starých zásuvek a RJ dělal nejen doma, takže myslím, že ten by dokázal pomoct dobře:-).

A ano, také babička měla dvojlinku, běžně se to dělalo pro úsporu.
Telemachus Rhade - 20. červen 2012 15:11sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza:
snad ne to zapojit stejným způsobem znovu :-)

Bohužel ano. Je to naprosto nejrychlejší řešení. Problém potom přijde, když by i Zephram chtěl ADSL :) Proto říkám, že už to standartně obcházejí chodbou, ale není to tomu tak úplně vždycky ani dnes.

Nejnovější   Novější 1343 - 1362 / 2162Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o