Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2162
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1294 - 1313 / 2162Starší   Nejstarší

Mvek - 27. srpen 2012 19:58sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak mě napadá, mám právo:

1) nezastavit policii, dokud si telefonicky neověřím, že je ta hlídka pravá, pokdu se mi něco nebude zdát, nebo uvidím jen třeba policistu sice v uniformě, ale bez auta, někde na opuštěném místě?

2) Neotevírat policistovi dveře, dokud si neověřím, že je pravý (v souvislosti s aktuálním příapdem, co byl v TV, že se vkradl do bytu důchodci podvodník)?

Morální právo jistě ale hrozí mi vážněji nějaké opétačky?
Mvek - 07. srpen 2012 18:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
BorgDog: Jediný komentář, a to že nevím, jestli parní čištění je něco dobrého, my máme dobré zkušenosti s vysavači s rotačním kartáčem.

Jde o to, že když má nástavec, který umí i zapracovávat (bez sání), tak nejprve vyluxuješ, pak prohodíš nástavce, koberec posypeš speciální absorpční látkou (Cobosan, Tepur...), zapracovávačem zapracuješ, a po nějaké době vysaješ tím druhým kartáčem.
Tedy něco jako ruční tepování koberce, kdy ručně kartáčem nanášíš pěnu.

V tomto jsme spokojeni s luxem Lindhaus, který jsme si po letech koupili téměř stejný typ, jen lehce modernizovaný, abychom starý používali na chalupě.

Ale na vodu samozřejmě není, takže jestli něco takového potřebuješ, tak netuším, zda něco takového mají. Mně ani nikdy nenapadlo, že existuje vysavač, co umí vysávat vodu (i když tedy zrovna včera se o tom někdo v mém okolí bavil).
BorgDog - 07. srpen 2012 13:38sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Mám dotaz. Chystám nákup nového "lepšího" vysavače se schopností vysávat i vodu a když už jsem v tom, zvažuji, zda nepřidat i parní čištění. Do užšího výběru se mi dostaly tyto dva typy - máte někdo některý z nich a můžete mi sdělit zkušenosti? Případně, máte nějaký jiný typ na vysavač obdobně fungující s obdobnou cenou?

http://www.cybex.cz/Domaci-spotrebice/Male-domaci-spotrebice/Vysavac-Zelmer-6166-D52EU-Vodnik-Quatro-cerny/produkt=860423197/kategorie=23317/

http://www.profivysavace.cz/Vysavace-s-parou/Multi-vysavac-s-vyvijecem-pary

Díky!
lagga - 03. srpen 2012 13:09sipka
ZAMĚŘIT
lagga
AVip: BOD :D
Pozemstan - 02. srpen 2012 16:02sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
TelemachusRhade: Když jsme tam byli před měsícem s ruskými studenty, autobus hledal marně místo u nějaké pumpy, a pak byl na docela draze placeném parkovišti, ale u auta to bude lepší... -) Teď koukám, že poblíž kolonády je hypermarket Albert a jinak něco i naproti, i když to už možná placené... http://www.mapy.cz/#x=12.867992&y=50.231182&z=16&l=15
AVip - 02. srpen 2012 15:24sipka
ZAMĚŘIT
AVip
TelemachusRhade: Přijet s "tankem" a mluvit rusky... ;-D

(blbá rada, já vím, ale bývala tam placená parkoviště a KV nejsou zas tak velké město, aby se na kolonádu nedalo rozumně dojít prakticky odkudkoliv)
Telemachus Rhade - 02. srpen 2012 14:59sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Kdo mi poradí jak nejlépe zaparkovat v Karlových Varech, když si chci projít Kolonádu?
Macek - 27. červenec 2012 12:44sipka
ZAMĚŘIT
Macek
TelemachusRhade: Některým spíše nic jiného nezbývá... A pozor. Tohle není myšlení českých zaměstnavatelů - to je celosvětově rozšířené.

Razer - 27. červenec 2012 11:13sipka
ZAMĚŘIT
Razer
TelemachusRhade: V tomhle plnej souhlas, to myšlení zde je pořát překlopené.

Zaměstnavatel by se měl snažit vymáčknout z pracovníka za těch 8 hodin maximum, ale ne ho vycucnout různejma přesčasama (i neofic) tak, že ten má po příchodu domu sílu tak maximálně se vyspat a hurá další den do práce.
Telemachus Rhade - 27. červenec 2012 07:43sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Macek:
Zamci, kteří mají čas na aktivity mimo práci asi nemají té práce tolik...

Tohle je klasické (zvrácené) myšlení českých zaměstnavatelů. Další stádium tohoto je potom "Zaměstnanci, kteří mají čas na pauzu toho asi nemají tolik na práci." apod. Jeden z mnoha důvodů proč jsem OSVČ.
Mvek - 26. červenec 2012 21:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Macek: Díky, ale už jsem podepsal druhou smlouvu, v té době, cos odpovídal:-).

Já z toho (a pak ještě z toho dodatku o nakládání s údaji) mám pocit, že chtějí mít zaměstancen moc pod kontrolou. A jelikož mi paní, které jsem smlouvu připomínokoval, vynechala už podruhé odpověď na otázku, odkdy mě chtějí, abych nastoupil (já jim dal na výběr i září), tak už toho bylo moc.

A ano, řeším, jinak bych asi neměl dostatečnou kvalifikaci na právě tuhle práci:-).
lagga - 26. červenec 2012 20:19sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Macek:
Zamci, kteří mají čas na aktivity mimo práci asi nemají té práce tolik... nebo jim nezbývá nic jiného než se otáčet
Macek - 26. červenec 2012 16:06sipka
ZAMĚŘIT
Macek
Mvek: Ahoj, nebudu to číst celé ale:

AD 4.5 - klasika, spousta zaměstnavatelů omezuje aktivity svých zamců aby jim nekonkurovali, nekteré povolují na písemnou žádost, jiné na to dlabou. Spíše se rozmysli, jestli chceš být zaměstnanec, nebo sám na sebe a řešit to pak nemusíš... Zamci, kteří mají čas na aktivity mimo práci asi nemají té práce tolik...

ad: přesčas není to tak, že to není placené, pouze je to zohledněné v samotné smluvní mzdě - tedy na příkladu bez této přesčasové doložky by si dostal 30K s 35K... Tak zní ofiko výklad.

Osobně si myslím, že se v tom moc šťouráš. Chceš tu práci, nebo ne? Ostatní jsou jen blbosti okolo o kterých nemá moc cenu diskutovat. Máš buď možnost podepsat, nebo zkusit připomínkovat, nebo nepodepsat a jít dál... Čas jsou prachy tak se nezdržuj kokotinama...:)

Yakuzza - 26. červenec 2012 10:18sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Nepřesunem to celé do Noci StarNETu, ať se jedno téma neřeší paralelně v Poradně, Samomluvě a Noci StarNETu? :-)
Mvek - 26. červenec 2012 10:18sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: A no vidíš, doufám, že aspoň koukáš na remaster:-). Aspoň ji postupně poznáš. Hned okomentuj v patřičném fóru:-).
Mvek - 26. červenec 2012 10:17sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Proto jsem to jen přesunul vedle.



Flákat se určitě nebudu, v podstatě mi řekli, že teprve tak za rok ty kandidáty naučí dostatek věcí, pak rok dělají a sbírají zkušenosti, a teprve 3. rok mohou sdílet své znalosti s novými lidmi, takže teprve po 3 letech když člověk odejde, tak se "zaplatil" prý.
Takže bude se co drtit, ale rozhodně přijdu (no asi bych přišel u obou) do styku s jazyky, běžně s angličtinou a tak uvidíme.
Telemachus Rhade - 26. červenec 2012 10:12sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Myslím ale, že jsem jednak zase tolik šmíráků nechodí (Zdravíme! :-) ) a potom těžko by někdo posílal link tvým novým šéfům. Ale tak, chápu.
Razer - 26. červenec 2012 10:12sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Jinak sem ti to chtěl poradit, 10K je přecijen rozdíl za který se dá dělat třeba i o hodinu dvě víc každej den a nastavit tak svou nezkušenost třeba.

Jinak... myslím, že sis bez urážky našel skvělou flákárnu ,D
Mluvím teď ze zkušenosti, vím, že najít bug je peklo, ale oproti návrhu něčeho úplně nového, případně monotóního kódování dle zadání je to pořád asi to nejlepší...
Yakuzza - 26. červenec 2012 10:10sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
No vidíš, přesně tohle dělá můj tým :)
Razer - 26. červenec 2012 10:09sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Včera mi asi od 19.00 nešel net... mohu to dokázat tím, že sem viděl 4!!! díly TOS :-) jindy na seriály nemám čas.

Nejnovější   Novější 1294 - 1313 / 2162Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o