Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2162
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1237 - 1256 / 2162Starší   Nejstarší

BorgDog - 12. duben 2013 03:24sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Mvek: Soukromý detektiv? :-)
Razer - 12. duben 2013 01:20sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Co to zkusit přes nějakou odborovou organizaci jestli ji nemá v registru?

Mirak - 12. duben 2013 01:07sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Jen nápad: Neměla by se u vlastníka pozemku aktualizovat změna bydliště normálně v listu vlastnictví v katastru nemovitostí na internetu?

Já vím, že to info tam často neodpovídá skutečnosti právě kvůli neaktualizaci na straně vlastníka, ale i tak...
Mvek - 11. duben 2013 23:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Obrátil se na mě jeden známý s tím, že neví, jak dohledat příbuznou, která je spoluvlastníkem pozemku, ale nikdo z rodiny netuší, kde bydlí. Už dříve se odstěhovala snad za manželem do Německa, ale nějakou dobu jí ještě poštu na adrese v Praze vybírali sousedé, to už ale zřejmě přestalo. A je to stará generace, takže intenetové prostředky selhaly.

Zatím mě nenapadlo, co mu poradit.
Mvek - 20. březen 2013 13:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Dík za potvrzení. Ano, taky si to myslím.
Pozemstan - 20. březen 2013 11:58sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Royal Mail je normální britská státní pošta, takže by to tady měla doručovat ČP. Alespoň při nákupu z Abebooks.co.uk to tak fungovalo a občas to trvalo ani ne týden.
Mvek - 20. březen 2013 11:38sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
No, ne:-). Expedovali v pátek a minimálně od pondělí by to fakt měla RM mít, takže rychle to není:-), když odhad je na ten pátek a sobotu.

Mně hlavně vrtá hlavou, kdo to bude doručovat tady.
Telemachus Rhade - 20. březen 2013 11:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Po EU se pošta doručuje v rámci komerčních letů, takže to funguje velmi rychle.
Razer - 20. březen 2013 10:56sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Tuhle zkušenost přímo nemám, ale pokud RM doručuje letecky jde dopis rychle.
Mvek - 20. březen 2013 10:53sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A nemá někdo zkušenost s objednávkou třeba z toho britského Amazonu co se týče doručení?
Já jen, že jejich odhad doručení (celkem 2 balíčků) mi říká pátek 9 večer a sobotu, tak si říkám, nakolik je to opravdu hrubý odhad. Ale je to doručováno Royal Mail (jak tady netuším, jestli ČP, pokud jo, tak jsem asi klidnější), takže nemám ani možnost sledování zásilky.
Mvek - 14. březen 2013 10:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A na clo a daň jsem si už dohledal, takže to by mě zajímat opravdu nemělo.
Mvek - 14. březen 2013 10:03sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Dík za tip, skutečně co jsem teď na něco na UK Amazonu kouknul, tak v hlavičce to mělo "US Import" a v Region bylo 1/A, nicméně mezi komentáři (většinou na DVD) byl hned vidět jeden na Blu-Ray a začínal tím, že co budou chtít všichni vědět, je to Region Free.

Takže to jsou good news a dohledám si u všeho.

Tak teď si ještě musím dohledat, jestli mě u britského Amazonu zajímá nějaká částka v souvislosti s DPH nebo clem (to snad ne, ale u DPH si nejsem jist). No a případně nabízím, kdyby někdo něco chtěl, tak šábnutí se o poštovné, budu objednávat tak do týdne.
Telemachus Rhade - 14. březen 2013 08:24sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Německé BD nekupuj - budeš to mít s německými nápisy jak na krabičce, tak ve filmu. Britské mají na krabičkách všelijaká ta barevná loga - žlutý trojúhelník s přístupností v UK, zelený šestihran s přístupností v Irsku a ještě červený obrazec, který nevím, co znamená :)

Mrknul bych se někde po netu, jestli ty americké BD nejsou region-free, já mám totiž pocit, že jsou.
Mvek - 14. březen 2013 00:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mám dotaz, kde tak nejlépe koupit Blu-Ray filmy ze zahraničí? Nechci zase za každou cenu hledat, kde ušetřit každou korunu, a zas naopak nechci moc řešit nějaká cla/daně, takže jsem myslel volbu ala Amazon (britský nebo německý, americký předpokládám ne, jednak kvůli regionu, jednak kvůli clům apod.) apod.

Uvažoval jsem o tom si pořídit něco Blu-Ray, zřejmě nějaký ten ST a pak něco klasického (například nemám Ghostbusters v žádné podobě, a docela bych rád, nebo něco, co usoudím, že kvůli kvalitě stojí vysloveně za to) a asi si koupím ještě první řadu Chucka:-), ale zrovna tu na BR nemají na britském amazonu (jen v US regionu).
Pozemstan - 21. leden 2013 23:38sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Administrativní registr ekonomických subjektů ukazuje, že na té adrese sídlila a sídlí řada firem i z IT, včetně např. BOHEMIA INTERACTIVE STUDIO s.r.o., podle obchodního rejstříku od roku 1999...
Mvek - 21. leden 2013 23:00sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nějaký nápad, jak zjistit, co mohlo být na adrese Naskové 3, Praha 5, před cca 10-15 lety?

Našel jsem z té doby papír převážně s webovými adresami na vyzoušení, až půjdu na net, a tu a tam nějakou minipoznámkou, když bylo rychle třeba něco napsat.
No a mimo jiné je tam tato adresa.

Na adresu jsem zůstal zírat, protože to je adresa, kde právě od roku 2002 do cca 2011 sídlil můj současný zaměstnavatel...
Telemachus Rhade - 14. prosinec 2012 20:35sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Potřebuju nějakou dobrou levnější prodejnu na mobilní příslušenství v Praze. Na alze mají prd.
Mvek - 14. prosinec 2012 16:28sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Někdo tip na obchod nebo konkrétní produkt?
Selhal nám "dodavetel" vánočního stromečku. Měl přijet z chalupy, ale i když ho rodiče měli v seznamu, nějak se nedohodli, kdo ho do toho auta má dát, a tak ho nedovezli.

Takže jelikož tak jako tak jsme chtěli koupit, tak se ještě chci podívat, jestli náhodou neseženu slušný nový (tamten byl stejně malý, takžeto měla být spíš proviorní záležitost).
Mvek - 08. prosinec 2012 15:58sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nechci nic zakřiknout, ale chválím Lindhaus - Italové se co se týče vysavače drží tradice.
Používáme jejich model DP už zhruba od roku 1995, následně někdy v tomto století kvůli chalupě (tam šel starý) jsme koupili model DP 5 New Age, který měl pár vylepšení.
A teď po odstěhování rodičů jsem jasně věděl, že chci opět stejný model, opět ale s drobným vylepšením, i když stejným názvem.

Podotýkám, že všechny vysavače stále fungují, příslušenství je k nim dostupné.

Umí tedy v základu vysávat koberce s pojízdnou klepací hlavicí (kartáč), která tedy vezme každé smetí a i mnoho chlupů, navíc má taky docela sílu sání.
Navíc má pojízdný nástavec pro hladké podlahy.
Má i klasickou hadici a drobné nástavce ala škvírák apod.
Hlavice na koberce má volitelnou přepážkou, se kterou je pak možné jen zapracovávat kartáčem bez sání, a aplikovat tak prostředek na suché čištění koberce (nejen jejich značky, ale i třeba asi jeden z nejlevnějších a dobrých - Tepur). S tím máme super zkušenosti, od 90. let jsme nikdy nečistili koberec mokrou cestou, tenhle absorpční prostředek umí docela osvěžit barvy i dost zašlým kobercům.

No a lze dokoupit i nástavec, díky kterému vysavač současně vysává a na druhé straně fouká, takže lze vyfukovat prach a druhou hadicí vysávat.


Ano, průser je ta cena:-), ale prostě tohle je jeden z mála případů, kdy mám pocit, že se zatím vyplatila, při koupi nového typu se v něm okamžitě vyznám a nemusím studovat složitý návod atd.

Tyhle vysavače jsou hlavně pro alergiky (i když to zrovna my tolik nepotřebujeme), prodávají i variantu opravdu co nejbezpečnější co se týče vyfukovaného vzduchu, pro náročné prostředí.

lindhaushruby.cz/DP-5-hepa-New-Age (dodavatel je taky od půlky 90. let stále stejný a slušný)



14 000,-
Mvek - 26. listopad 2012 15:20sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nemáte v Praze známého slušného instalatéra? Potřebuji vysekat asi kousek kachliček a znovu napojit netěsnící odpadovou rouru od umyvadla, plus vyměnit roháček ke kastlíku WC.

Zatím všichni pražští instalatéři z Nejřemeslníků.cz, kteří vypadají slušně (a mají ceny tak kolem 300 bez DPH za hodinu a totéž za dopravu), buď nejsou dostupní, nebo neberou telefon, nebo to vezme mlčící automat či co apod.

Nehoří to dneska, ale potebuji to během týdne, dvou, tak bych se rád s někým konečně dohodl.

Nejnovější   Novější 1237 - 1256 / 2162Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o