Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2162
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1223 - 1242 / 2162Starší   Nejstarší

Lt.Shark - 09. červenec 2013 13:36sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Razer: Aha... díky za info.

Může mi to kdyžtak ještě někdo potvrdit? ...přeci jen jde o informaci starou několik let a už to tak nemusí fungovat ;-)
Razer - 09. červenec 2013 12:47sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Lt.Shark: Dělal sem to kdysi kvůli zaplacení prvních měsíců EVE online někdy v roce 2009 takže si to moc nepamatuju.

Ale jít by to mělo, podmínkou myslím je zaplatit to do jiné banky (pay pal někde píše do jaké a číslo účtu), se svým jménem v poznámce a ta to pak přepošle tomu paypalu... takže to chce poslat o stovku nebo tak víc pač to sežerou poplatky.
Lt.Shark - 09. červenec 2013 12:39sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Potřebuju poradit...
Je tu někdo kdo má PayPal účet? Zvažuju, že si ho založim, abych mohl provádět platby pokud něco vydražim na Ebay, ale nevim jak je to s převodem peněz na ten PayPal účet. Vím, že rozhodně se může dobíjet kreditní kartou, ale potřebuju vědět, jestli si ten PayPal kredit můžu dobíjet i převodem z účtu, konkrétně interentbanking z účtu u České spořitelny, tedy služba www.servis24.cz. Díky za pomoc.
Telemachus Rhade - 17. červen 2013 20:15sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Vyzná se tu někdo v problematice dialogové normalizace audia v rámci formátu i via konverze formátu? Jde mi o DTS, vDolby (AC3) a AAC.
Díky.
Lt.Shark - 01. červen 2013 22:29sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Pozemstan: právě...něco tam je, ale nějak se mi s tim nedaří.
Pozemstan - 01. červen 2013 21:49sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Lt.Shark: Pokud vím, tak v Nokiích už docela funkční navigace zdarma je v základním vybavení, i když, pravda, Mvek nedávno vedle popisoval ne moc dobré praktické zkušenosti při použití pro navigaci auta...

Lt.Shark - 01. červen 2013 20:40sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Může mi někdo poradit s navigací do mobilu?
Mám Nokii C5-03 a chtěl bych do ní nějakou free navigaci, kterou snadno nainstaluju a bude bez problémů šlapat...;-)
Pozemstan - 12. duben 2013 15:58sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Tak čeští občané (možná tedy i ta žena provdaná do Německa) by také měli být vedeni v registru obyvatel vycházejícím z evidence obyvatel MVČR. Ministerstvo nabízí i zprostředkování kontaktu. Jinak soudy - v případě dědického řízení notář - krajské a obecní úřady apod. mají do registru přístup, viz i schéma. Jak ale ukázalo ověřování podpisů na peticích prezidentských kandidátů, údaje v registrech jsou často nepřesné (myslím, že závisí na dodržení ohlašovací povinnosti samotných občanů při změně bydliště apod.)

Pokud dotyčná osoba podniká či podnikala jako živnostník (OSVČ), lze ji i s adresou najít v Administrativním registru ekonomických subjektů. Pokud jde o osobu zapojenou do větších firem, může se ukázat při vyhledávání v obchodním rejstříku podle osob. Obojí ale asi nebude případ poustevníka, a u osoby žijící v Německu by asi pomohla spíše případná německá či evropská obdoba těchto registrů, i když může podnikat i v Česku, a pak by tam byla i její německá adresa...
Mvek - 12. duben 2013 15:10sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A protože je prostě jeho divná povaha rodině známá, tak to nikdy neřešili, asi s ním někdy přišli do styku i za doby jeho "nezvěstnosti", kdy žádal o nějaké peníze babičku, takže nikdo ho za pohřešovaného nehlásil. Ale jestli o něm neví ani stát, kterému neplatí, tak tady je to otázka.
Mvek - 12. duben 2013 15:09sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Dík za tip, to je fakt.

Jinak za mrtvou, to asi těžko, i kdyby to opravdu bylo 10 let, protože by se asi těžko prokázalo, že je 10 let nezvěstná, to leda za dalších 10:-).

Ale možná tohle zjistím také brzy, protože aby toho nebylo málo, tak přítelkyně babička zemřela a dědici je tedy matka a strýc. Jenže strýc je také nezvěstný možná přes 10 let. Resp. on zřejmě poustevničí, ale nemá možná 10 let platnou občanku, neplatí žádné daně a pojistné...
Pozemstan - 12. duben 2013 14:55sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Jestli se nepletu, 10 let je také limit pro prohlášení nezvěstné osoby za mrtvou, což ale asi nebude tento případ. Zkusil bych ještě německý telefonní seznam, pokud znají jméno. Pokud jde o starší osobu, mohla by mít ještě pevnou linku. Stačí jen zadat příjmení a nemusí se ani vyplnit místo. Teď jsem tam namátkově zadal nějaké příbuzné a známé z Německa, a skutečně to ukázalo číslo i poštovní adresu... Další možností pak asi je kontaktovat německé velvyslanectví.
Mirak - 12. duben 2013 14:32sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Hm, 10 let je hodně. Zkoušeli jste sousedy, případně nové nájemníky. To je pro začátek ta nejsnažší cesta.
Mvek - 12. duben 2013 14:23sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Já nevím, z jakého důvodu se dá po osobě vyhlásit pátrání. Nahlásit ji jako dlužnici, že ostatním dluží svůj podíl na dani z nemovitosti by asi moc neuspělo. To by asi mělo vést k soudnímu příkazu, a tím by se stejně člověk nedozvěděl, jestli nějaké úřady mají její opravdové trvalé bydliště (jiné než to v katastru).

Ale je to taková blbá situace, kdy jeden spoluvlastník blokuje nakládání s pozemkem (pole může být konečně změněno na stavební parcely a rozděleno jednotlivým vlastníkům bez problémů).
Mvek - 12. duben 2013 14:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: Hm, pokud vědí, co naposledy, kdy o ní věděli, dělala...


Mirak: Právě, že v tom listu vlastnictví má tu adresu, na které se nepovedlo doručit poštu asi opakovaně a dotyčný se tam byl i podívat. A jestli se odstěhovala už před 10 a více lety, tak asi ani pokud má víc nemovitostí, to nemusí znamenat, že by nemohla jinou mít s jinou trvalou adresou, že tam to změnila.
Dneska by se to snad už mělo promítnout do všech (aspoň s tím máme v rodině zkušenost).
BorgDog - 12. duben 2013 03:24sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Mvek: Soukromý detektiv? :-)
Razer - 12. duben 2013 01:20sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Co to zkusit přes nějakou odborovou organizaci jestli ji nemá v registru?

Mirak - 12. duben 2013 01:07sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Jen nápad: Neměla by se u vlastníka pozemku aktualizovat změna bydliště normálně v listu vlastnictví v katastru nemovitostí na internetu?

Já vím, že to info tam často neodpovídá skutečnosti právě kvůli neaktualizaci na straně vlastníka, ale i tak...
Mvek - 11. duben 2013 23:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Obrátil se na mě jeden známý s tím, že neví, jak dohledat příbuznou, která je spoluvlastníkem pozemku, ale nikdo z rodiny netuší, kde bydlí. Už dříve se odstěhovala snad za manželem do Německa, ale nějakou dobu jí ještě poštu na adrese v Praze vybírali sousedé, to už ale zřejmě přestalo. A je to stará generace, takže intenetové prostředky selhaly.

Zatím mě nenapadlo, co mu poradit.
Mvek - 20. březen 2013 13:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Dík za potvrzení. Ano, taky si to myslím.
Pozemstan - 20. březen 2013 11:58sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Royal Mail je normální britská státní pošta, takže by to tady měla doručovat ČP. Alespoň při nákupu z Abebooks.co.uk to tak fungovalo a občas to trvalo ani ne týden.

Nejnovější   Novější 1223 - 1242 / 2162Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o