Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Poradna

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2162
We have all the answers... For the right price!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1193 - 1212 / 2162Starší   Nejstarší

Pozemstan - 03. září 2013 16:04sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
lagga: Ale, jak koukám, před osmou hodinou ranní to bez přestupů přes jiné spoje opravdu nepůjde... SA je na Fügnerově nejdříve v 8:05...
Pozemstan - 03. září 2013 15:59sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
lagga, TelemachusRhade: ČSAD Liberec resp. DP měst Liberce a Jablonce n. N. linku Praha-Liberec opustil již koncem loňského roku. Na druhou stranu SA, jak jsem v posledních letech sám párkrát zažil, zajíždí před autobusovým nádražím i na terminál na Fügnerově. Má zvláštní zastávku hned vedle terminálu, čímž zřejmě vyřešila dřívější spory s ČSAD... Viz i jejich web.
Telemachus Rhade - 03. září 2013 15:02sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Z Prahy se do Liberce pražskou MHD dostat nedá :)

Prakticky jediné rychlé spojení zajišťují autobusy z Černého mostu. Ty od SA zajíždějí pouze na AN, odkud se dá tramvajemi 2, 3 a 11 dojet cca za 5 minut do centra. Ty od ČSAD Liberec zajíždějí přímo na terminál MHD Fügnerova, ale časově to vyjde zhruba nastejno.

Ubytování nevim, ale určitě to nejde na kolejích, ty jsou k dispozici do 31.8.
lagga - 03. září 2013 14:48sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Lidé co s mají s Libercem něco společného, můžete mi kromě klasického strýčka google a idos poradit, jestli vedle děsně rychlých přestupů existuje jiná možnost jak se dostat do Liberce MHD před 8h ? a to denně
případně jestli víte o nějakém ucházejícím ubytování (hostel, kolej,pokoj)? minimálně na měsíc
děkuji pěkně
AVip - 31. srpen 2013 07:31sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Aby nedošlo k omylu - já naprosto nepochybuju, že v tom pívu plavčilo +/- to, co pak dTest oznámil - něco podobného by si kdokoliv lajsnul totálně podvrhnout zhruba tak jednou.

Problém byl (a je) s chybějícími údaji např.:
1. číslo šarže (tohle je mmch. VELICE častý problém u testů potravinářského zboží, nejen v dTestu)
2. byl test opakován, nebo byl jednorázový?
3. kdo testoval (ani slovo o laboratoři, dokonce ani obligátní "radši ji tajíme")
Mvek - 30. srpen 2013 18:53sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: To mi zrovna nějak uniklo, ale teď měli aktuální "vývoj", článeček je veřejně dostupný: http://www.dtest.cz/clanek-3039/co-noveho-v-kauze-mykotoxiny-v-pivu


AVip - 30. srpen 2013 17:36sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Řeknu dvě slova: "pivo" a "plísně".

Z celé té aféry šli u nás v práci mikrobiologové a biochemici vyloženě "do kolen" (nejde o to, že by v pivu nebyly toxiny z plísní, jde o to, že z toho testu nebylo v podstatě jasné vůbec nic - jen to, že někdo někde něco v něčem naměřil).
Mvek - 30. srpen 2013 16:25sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: Jasně, ale to je přesně to, do čeho by také podle mě neměl fušovat, a co mě právě u něj nezajímá.

Mě spíš zajímá, jestli manipuluje s veličinam i u testů obsahu potravin apod., jako např. kdyby používal záměrně nejasná slova, aby udělal naměřené výsledky působící jinak, než opravdu jsou.
AVip - 30. srpen 2013 12:21sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Já mám to štěstí -nebo smůlu- v tom, že mám v blízkém rodinném okolí dva profesionální fotografy (otec a syn) a v této branži je dTest na "černé listině" už po mnoho let (a nakolik jsem schopen posoudit, i s přihlédnutím k nevyhnutelné profesionální deformaci, oprávněně).
Mvek - 30. srpen 2013 11:56sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale můj prozatimní dojem je, že se snaží testovat všechno možné (typově, nikoliv kvantitou zástupců dané kategorie), místo aby byli dúkladní u menšího sortimentu a při jejich dotazníků jsem jim také řekl, že mě žádné testy na elektroniku nezajímají, že hlavně to spotřební zboží, potraviny.
Mvek - 30. srpen 2013 11:48sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
To schválně porovnám, mně naopak přišlo, že s přístupem do "placených" sekcí jsem nezískal moc dalších informací, než jsem viděl předtím, až na to, že jsem se dostal k výsledkům více produktů.
A ano, v časopisu samotném jsou nějaké další články, ale to není nic, co by nebylo v jiných, a vlastně časopis jako takový mě ani tolik nezajímal, spíš kompletní výsledky testů, protože na nějaké pořadí se nedá spoléhat u žádného testování, důležitá jsou ta konkrétní kritéria, jestli pro mě mají váhu nebo ne.

Ale možná právě díky mému přístupu si nevšímám, jak k tomu přistupují méně opatrní uživatelé.
lagga - 30. srpen 2013 11:31sipka
ZAMĚŘIT
lagga
AVip:děkuji že si toho taky někdo všiml

AVip - 30. srpen 2013 10:39sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
Klíčové věci u dtestu z mého pohledu jsou:
1) míchají věci z různých kategorií, ano, hodinky a holinky se opravdu obojí natahují, ale tím to často hasne
2) podivná volba kritérií - není problém nastavit kritéria tak, aby vyzněl výrobek jako špatný
3) (paradoxně) netransparentní přístup k publikování - ano, chápu, že nová čísla jsou za peníze atd.
proč ovšem nejsou na webu dtestu ukázky starších čísel, které by umožnily potenciálnímu zájemci si ověřit přístup redakce, je skutečně zarážení a jednoduše řečeno to naznačuje, že dtest má co skrývat.
Mvek - 30. srpen 2013 10:21sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip to trochu nakousl v Počítačích, když si rýpnul do dTestu. Má tu někdo povědomí o nějakém vysloveně failu dTestu, nebo o něčem, co by dostatečně naznačovalo jejich nedůvěyhodnost?

Povedlo se mi najít jen kritiku TOmáše Richtera z Kasy, ale jednak bych musel pátrat, kdo má pravdu, jednak tam šlo o porovnání obchodů.

Mě na dTestu zaujaly spíš konkrétní testy některých potravin nebo drogerie, zrovna u té elektroniky a podobných větších a dražších produktů jsem ani nikdy nečekal dostatečný test.
A jejich velkou slabinou je hodně namátkový výběr testovaných produktů (i když třeba testovali kysané zelí).

Na druhou stranu půl roku jsem jejich předplatitelem, ale moc nestíhám jejich časopis číst, spíš namátkově hledám v testech.
Pozemstan - 29. červenec 2013 21:59sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: CHKO mívají své předpisy, co se v které zóně, popř. i konkrétní obci, smí stavět, jaký styl budov, sklon střech apod. Podobá se to územnímu nebo dokonce regulačnímu plánu obcí... Před lety jsem se o to zajímal v souvislosti s CHKO Český ráj, naší chatou a něčím do školy. Ale netuším, jak v praxi funguje kontrola a vynucování. I u naší chaty stačilo k přístavbě ohlášení na obecnímu úřadu (následně proběhla kolaudace za účasti zástupců obecní stavební komise nebo něčeho takového (pár sousedů)). Jenže obec, kde se chata nachází, ač v CHKO, je v zóně s nejnižším stupněm ochrany a její centrum je pro nízkou historickou hodnotu (nezachovány snad žádné původní venkovské stavby) v ještě volnějším režimu...
Mirak - 29. červenec 2013 16:16sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Ale tak myslím, že kamkoliv zavoláš, tak budou schopní tě nasměrovat, nejedná se o nic nestandardního, s tímhle už určitě zkušenosti mají...

Ano, pokud je dům moc blízko u hranice pozemku, tak se tam hraje na nějaké specifické vzdálenosti apod., ale tak z toho, co tu píšeš snad řešíš jen plot. V CHKO blbostech se nevyznám, takže fakt netuším čemu by to mělo vadit, podle mě to je blbost typu jedna paní povídala, přece změnou plotu nenaruším dojem z krajiny.
Mvek - 29. červenec 2013 16:08sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jo, to je právě podstata mého dotazu tady - vědět, kam se vůbec obrátit. Zatím jen hádám, komu by mohl vadit drátěný plot místo plaňkového, nebo prý výška něčeho u přestavovaného domu u dalších sousedů.
Mirak - 29. červenec 2013 15:27sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek:
I když tady půjde o něco jiného, ne o samotnou "stavbu", ale o vzhled.

Tím spíš to asi směrem k SÚ nemusíš moc řešit.
Mirak - 29. červenec 2013 15:26sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: V tom případě budeš potřebovat spíš souhlas Správy CHKO nebo něčeho podobného, zavolal bych si.
Mvek - 29. červenec 2013 15:25sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale díky za dohledání zákona, který řeší aspoň ty stavební záležitosti.

I když tady půjde o něco jiného, ne o samotnou "stavbu", ale o vzhled.

Nejnovější   Novější 1193 - 1212 / 2162Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o