Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jágr

Spravuje: Mirak
Počet příspěvků: 847

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 116 - 135 / 847Starší   Nejstarší

Pozemstan - 02. květen 2018 16:39sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Jágr do Berlína? Možná je to blíž, než si myslíte, říká Krupp (Sport.cz)
Damar - 26. duben 2018 08:03sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Jágr sa vrátil do čias z pred odchodu do NHL: FOTO českej legendy pri makaní na rodnom statku

/sportky.zoznam.sk/
Pozemstan - 31. březen 2018 14:05sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
V Olomouci probíhá soutěž o titul mistra ČR v králičím hopu
Pozemstan - 04. březen 2018 00:08sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Nejprve v semifinále diskvalifikován celý jeden rozběh včetně favorita, a nyní dva "medailisté". Zvláštní to sport... -)(
To je zvrat! Maslák má po diskvalifikaci soupeřů třetí světové zlato
Damar - 28. únor 2018 10:19sipka
ZAMĚŘIT
Damar
A späť k Jágrovi:)

Jágr žiada zmeny: Je otázkou času, kedy hráčovi donesú namiesto nosidiel rakvu

/sport.sme.sk/
Mirak - 23. únor 2018 21:44sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Pozemstan: Tak příběhy českých hráčů, kteří před '89 utekli hrát do zámoří hokej jsou rozhodně zajímavé.

Třeba Petr Klíma v '85 během soustředění národního týmu v Západním Německu tým opustil a setkal se zástupci Detroitu Red Wings, kteří na něj už čekali a vyjednávali pro Klímu s US status uprchlíka. Jeho útěk přitom společně plánovali už od roku '83 a na kanadském poháru v roce '84 ve Vancouveru s nimi už dokonce podepsal víceletou smlouvu :)
Pozemstan - 23. únor 2018 20:54sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mirak: Zajímavé, Jazov, pozdější pučista proti Gorbačovovi, před několika lety vyznamenaný Putinem... -)

Jinak jsem slyšel snad někdy koncem 90. let od nějakého komentátora hokeje vzpomínky na 80. či 70. léta, že tehdy sovětští hráči, kteří zrovna vykonávali základní vojenskou službu u kremelské stáže, si museli i během turnaje na MS nebo ZOH odskočit do Moskvy pochodovat u kremelské zdi a splnit vojenskou povinnost... -)

Jinak snad i u nás ve fotbale a asi i hokeji panovaly pro případ výjezdu do zahraničního klubu přísné podmínky ohledně počtu odehraných let a zápasů, takže legálně mohli vycestovat jen hráči v druhé půlce či před koncem kariéry...

Mimochodem, jak jste tady zmiňovali "nezávislý komentář Eurosportu", po čtvrtfinále v německé verzi vyřvávali "Deutschland, Deutschland" (v jiné melodii než v nezpívané první sloce hymny) a hostem ve studiu byl už před zápasem přední strůjce jejich bronzu z Innsbrucku 1976 (kdy hokej na ZOH kvůli zákazu profesionálů bojkotovala Kanada i Švédsko), český rodák, emigrant z roku 1968 Erich Kühnhackl... -)
Mirak - 23. únor 2018 18:00sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
To mi připomnělo co říkal Vjačeslav Fetisov, když chtěl jít hrát v roce '89 do NHL:

Fetisov soon expressed a desire to play in the NHL and submitted a request to Soviet officials. However, Soviet players defecting to North America was strictly discouraged at the time and his request was met with great resistance. Fetisov has recalled the Soviet Minister of Defence, Marshal Dmitry Yazov, giving him an ultimatum at the time to either apologize or be sent to play in Siberia.

Mirak - 23. únor 2018 17:54sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Pozemstan: Tak ta národnostní rivalita byla tehdy asi mnohonásobně větší, ne jako dnes, kdy Rusové hrají naprosto běžně v NHL v jednom týmu s Američany a Kanaďany.
Pozemstan - 23. únor 2018 17:43sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mirak: Ano, Světový pohár jsem opomenul, to je pravda. I když je zase s podivem, že na to Evropa přistupuje, ale on by se jí asi jinak nikdo neptal a vytvořil si neoficiální týmy...

Jinak ale, jak jsem tady myslím zmiňoval, to byla v 70. letech Kanada, která bojkotovala OH, protože nemohla proti de facto profesionálům z SSSR postavit vlastní profesionály. Nevadilo jí, že tam SSSR profesionály má, ale chtěla mít právo tam mít hráče z NHL... Ale to byla asi jiná doba... -)
Mirak - 23. únor 2018 16:44sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Pozemstan: Ono to v Americe nefunguje ve sportu jako u nás. Vrcholový ligový sport tam není prolezlý papalášskými funkcionáři jako v Česku. Ligu tvoří především kluboví vlastníci. Je to jejich produkt a mají logicky zájem na to, aby byl co nejlepší, což znamená to, že na tom nejvíc vydělá fanoušek a tak to má být (velký důraz na ligovou paritu, paradoxně socialistická forma draftu hráčů, kdy nejhorší tým vybírá na draftu první atd.). Zásahy státu do sportu v Americe neregistruju žádné.

Tlak ze strany hráčské asociace byl obrovský, ale ve výsledku neúspěšný.

A domnívám se, že pro drtivou většinu hokejové veřejnosti je v US/Kanadě důležitější NHL, než mezinárodní hokej.

Druhá věc, kterou nezmiňuješ je loňský světový pohár pořádaný defacto NHL a to čistě jako alternativa k olympiádě. Už se za pár let plánuje další.

Jediné co NHL přiměje k tomu aby posílala hráče na olympiádu je signifikatní podíl na zisku plus to, že se IIHF bude podílet na vysokách pojistkách hráčů.

Ono to sice vypadá, že NHL je ta zlá, ale realita je taková, že nenažraní jsou úplně všichni.
Pozemstan - 23. únor 2018 16:15sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mirak: Ano, ze strany vedení NHL jde jen o obchod, ale olympiáda přece jen i vlivem jiných sportů i přes preferování "mládežnického" hokeje jistý zvuk má. To bylo vidět i při hokeji na ZOH ve Vancouveru. Oni prostě považují hokej za svůj sport a chtějí vždy vyhrávat... Očekávám tedy, že se NHL může dostat pod tlak politiků, sportovních funkcionářů, veřejnosti, a nakonec i hráčů, aby je příště nereprezentovala "druhá liga", která "dělá ostudu" s týmy jako Německo... I když se může projevit i ekonomická dominance (v NHL) USA, které asi hokej jako sport opravdu tolik nezajímá... Tlak ale třeba může vyvolat jednání, kde třeba NHL může dostat i zajímavou finanční nabídku (vím, jednalo se i před těmito ZOH, ale třeba chyběla motivace k lepší nabídce či většímu tlaku)... Ale to je možná jen můj laický naivní pohled... -)
Telemachus Rhade - 23. únor 2018 16:12sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Finfilm? :-) Dobře, řekněme, že mužský vs. ženský hokej je jako Dicovery vs. DS9 - Tupá brutalita s tahem na branku vs. strategické taktizování a snaha o formu ;)

Jinak tedy utkání o vítězství Rusko:Německo téměř na den 100 let od (údajného) podkladu pro ruský státní svátek Den obrany vlasti, který oslavuje vítězství nad Německem 1918, mě prostě baví a fandím Německu! :)
Mirak - 23. únor 2018 16:01sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Pozemstan: Reagoval jsem na to, že Kanada uvolní hráče z NHL. Umístění na to bude mít nuvloý vliv.

Telemachus Rhade: Ženský hokej je něco jako fanfilm, někdo si to užít dokáže, já se nedokážu dodívat ani na sestřih :)
Telemachus Rhade - 23. únor 2018 15:57sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
pochybuju, že když někdo někomu podráží brusle, tak strašně kalkuluje
Když mu je rozjetému podrazí vedle brány, tak ví, kde skončí.

V ženským hokeji se to neděje hlavně proto, že je celá hra strašně zpomalená :)
Ne ne :)
Pozemstan - 23. únor 2018 15:55sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mirak: Tak ano. Je-li sport z definice, jak to před lety drsně napsali v Britských listech, fašistický, darwinistický, tak jsou s elegancí hry sportovní důvod v rozporu, alespoň v hokeji... -)
Mirak - 23. únor 2018 15:55sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Pozemstan: Urputný, defenzivní a ne příliš pohledný hokej se hrál někdy od poloviny 90. let tak do roku 05/06.

Nagano byla z naší strany jedna velká holomajzna, ale kdybysme hráli na krásu, moc bysme toho tenkrát nevyhráli :)
Mirak - 23. únor 2018 15:52sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Pozemstan: Sportovní důvody s tím nijak nesouvisí.
Pozemstan - 23. únor 2018 15:51sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Jinak jsem viděl kousek finále ženského hokeje a musím souhlasit s Telemachem. Je to úplně jiný, elegantnější, kombinační styl hry bez takové brutality a např. dolování puků před brankou, kdy je gólu docíleno bez jakékoli krásy, puk je spíše za jakoukoli cenu dostrkán do branky... To se mi nelíbilo už na jinak skvělém Naganu... -)
Mirak - 23. únor 2018 15:49sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: To, že se v mužským hokeji dějí prasečiny ale neznamená, že by nebyl stokrát koukatelnější než ten ženskej (a ne, nemyslím teď ten aktuální olympijskej, ze kterýho jsem celkově viděl asi dva zápasy a kvalita mu prostě schází).

Zákrok jsem neviděl, ale pochybuju, že když někdo někomu podráží brusle, tak strašně kalkuluje s tím, že to napálí hlavou do mantinelu. V ženským hokeji se to neděje hlavně proto, že je celá hra strašně zpomalená :)

Nejnovější   Novější 116 - 135 / 847Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o