Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jágr

Spravuje: Mirak
Počet příspěvků: 847

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 74 - 93 / 847Starší   Nejstarší

Mirak - 16. duben 2021 22:19sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Pozemstan:
Ovšem některé z těch faulů by si možná zasloužily i trestní soud.

To možná ano, ale bylo by to v zásadě bezprecedentní. Fotbal je kontaktní sport, míč byl v oblasti hlavy. Následky jsou nešťastné, ale stává se to.

V případě údajného rasistického slovního útoku zase není jistá jeho rasistická povaha, ačkoli Kúdela snad přiznal, že protihráče chtěl urazit a až na jedno slovo se s ním shodl i na znění výroku.

Jistá není a tím také níže argumentuju, ale osobně pohádce o "you're a fucking guy" opravdu nevěřím :) Ale ano, už jsme se bohužel dostali do bodu, kdy rasistický slovní atak sebou pro autora nese horší stigma, než fyzické napadení (o tom jsem už v jiném fóru psal dříve).
Pozemstan - 16. duben 2021 21:50sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mirak: Ovšem některé z těch faulů by si možná zasloužily i trestní soud. Přičemž skutečně došlo ke zraněním včetně prokopnutí lebky. Presumpce neviny se zde může týkat jen úmyslu (lze jen spekulovat, zda šlo o taktiku podle pokynů trenéra), nikoli činů samotných. V případě údajného rasistického slovního útoku zase není jistá jeho rasistická povaha, ačkoli Kúdela snad přiznal, že protihráče chtěl urazit a až na jedno slovo se s ním shodl i na znění výroku.

Problém vidím v tom, že někteří vůbec nepochybují o rasistické povaze slovního útoku a podporují co nejtvrdší potrestání (např. mediální odborník Josef Šlerka dnes v ČRo - jeho postoji asi nepomohlo jednání hradní kanceláře), aniž by vnímali např. kontext průběhu zápasu, kdy mohlo jít, ať už zněl výrok jakkoli, o emocionální reakci na brutalitu soupeře. Proti tomu však někdo namítá, že Kúdela k protihráči promyšleně došel přes část hřiště, zakrýval si ústa atd. Dokonce zaznívá, že už zakrytí úst je důkaz zločinu a praktika, která je naprosto nepřípustná. To mi připomíná snahy zakázat šifrování obsahu harddisku, označit jej za automatický důkaz ilegálního jednání apod.

Způsob slovního útoku ale ukazuje, že sdělení směřovalo ke konkrétnímu hráči a mělo tedy osobní, soukromou povahu. Zjevně nemířilo proti ostatním hráčům tmavé pleti, kteří se v tu dobu nacházeli na obou stranách hřiště, ani nebylo určeno publiku, k veřejné dehonestaci protihráče a podněcování veřejnosti k dalším útokům. V kontextu hry se ale zdá, že Kúdela zaútočil na hráče podobného tomu, který chvíli předtím kopal do hráče Slavie ležícího na zemi. Je-li tomu tak a šlo o omyl, pak nutno uznat, že už výběr cíle na základě podobnosti barvy kůže mohl mít rasistický nádech. Na druhou stranu je otázkou, jak interpretovat v daném kontextu případné přirovnání hráče k opici, pokud by bylo pravdivé znění výroku uvedené Kamarou. Je ale fakt, že to rasisté vůči lidem tmavé pleti používají často (poprvé jsem se s tím setkal v seriálu Kořeny), viz před několika lety i u nás různé rasistické napodobování opic na stadionech, když se k míči dostal hráč tmavé pleti. Tohoto významu by si Kúdela musel být vědom.

I kdyby ale zazněl výrok v tomto rasistickém znění, je sporné, jak byl v kontextu průběhu hry skutečně myšlen. Nedávno se mnozí pozastavovali nad twitterovým výrokem exredaktora ČT Etzlera, že je radní Lipovská, s prominutím, "čubka". Prý šlo o nemístný sexuální útok, i když také mohlo jít jen o emocionální reakci na její jednání v Radě ČT. Je paradoxní, že třeba nadávka ženského rodu "svině", která se používá i vůči mužům, by asi tolik nevadila. To už je ale jiný spor...
Mirak - 15. duben 2021 17:45sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Já bych do toho fauly ze zápasu nepletl. Ty byly nějakým způsobem potrestané během něj, Rangers dostali dvě červené karty. A pokud chceme Kúdelu hájit presumpcí neviny, mělo by se tak přistupovat i k protihráčům.

Rána pěstí je ale něco jiného, to nebyla okamžitá reakce v afektu a tam už nad tím kontrastem zůstává rozum stát. Pokud má UEFA nějaké důkazy, vůbec nic jí nebrání je předložit, ale takhle je to jen PR move a úlitba aktuálním trendům.
Lt.Shark - 15. duben 2021 17:21sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Přesně... Rangers hráli v tom zápase jak prasata, neměli na ně herně tak po nich šli... i jim to několikrát řekli. Jak dopadl brankář víme všichni... a když po dalším zákroku, který byl hodně přes čáru už to Kúdela nevydržel a něco mu na to řekl, aby ho taky "ranil" tak dostane stop na 10, zatímco Kamar za napadení hodinu po zápase, kde si to i připravili, zakryli kamery atd. dostal jen 3...? Výsměch :-/
Mirak - 14. duben 2021 20:17sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Ano, skotská média zarytě mlčela, případně se to najednou vůbec nespojovalo s fotbalem.
Telemachus Rhade - 14. duben 2021 20:13sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
A tom podřezaném Polákovi se pro jistotu mlčí úplně. "Hezká" úměra.
Mirak - 14. duben 2021 19:47sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Je to příšerný. Ano, jsem z 90 % přesvědčený, že řekl to z čeho ho obviňují, ale to není relevantní, protože neexistují žádné důkazy a je to v rovině tvrzení proti tvrzení. Oproti tomu existují očití svědci toho, že po zápase v útrobách stadionu za ním Kamara přišel a vrazil mu pěstí, za což dostal stopku jen tři zápasy. Naprosté šílenství.
kapitan Pike - 14. duben 2021 18:23sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
O 1 euro? To není zase tak moc :-D
Pozemstan - 14. duben 2021 18:05sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Rasismus, rozhodla komise UEFA. Kúdela dostal vysoký trest, přijde i o EURO!
leena - 03. prosinec 2020 21:20sipka
ZAMĚŘIT
leena
Hodne potesilo a porad zjistuju, ze jsem tu pitomou nehodu jeho otce jeste porad nerozdychala ...
Slavné jméno je zpět! Haas oficiálně potvrdil Micka Schumachera pro příští rok
Telemachus Rhade - 17. červen 2020 09:01sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
'Brilliant and talented' French climber Luce Douady, 16, dies following fall

Juniorská mistryně světa :-/
kapitan Pike - 07. květen 2020 23:15sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
NHL se klaní, Jágr získal významné ocenění! Bez Boha bych nic nedokázal, říká legenda
Mvek - 29. duben 2020 22:43sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ještě nemá COVID?
Pozemstan - 14. březen 2020 11:05sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Zemřela Dana Zátopková, olympijské vítězce a manželce Emila Zátopka bylo 97 let
Telemachus Rhade - 26. leden 2020 23:42sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Legendární basketbalista Kobe Bryant zemřel spolu se svojí dcerou při pádu vrtulníku. Bylo mu 41 let
Mvek - 31. červenec 2019 13:36sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tohle je výpis (RSS) zpráv z iDnes.cz pro kategorii Praha a Střední Čechy pro dnešní ráno.

Samý Jágr.

Marshall - 25. květen 2019 21:14sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Ty rozhodci dneska... WTF
Telemachus Rhade - 25. květen 2019 18:33sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Marshall: Souhlasím. A jsem na výsost spokojený s odstavením Ruska.
Marshall - 25. květen 2019 17:34sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Tak tohle byl zatím nejlepší zápas jaký jsem letos viděl. Finové vyhrály navzdory Švédskému rozhodčímu. Jestli si někdo zaslouží letošní titul, tak Finové.
Marshall - 10. květen 2019 14:26sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Trochu stylové video. :)

Nejnovější   Novější 74 - 93 / 847Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o