Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Babylon 5

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 1204

Watchorder Babylon 5 a Crusade

"Babylon 5 was the last of the Babylon stations. There would never be another. It changed the future... and it changed us. It taught us that we have to create the future... or others will do it for us. It showed us that we have to care for one another, because if we don't, who will? And that true strength sometimes comes from the most unlikely places. Mostly, though, I think it gave us hope... that there can always be new beginnings... even for people like us."
- General Susan Ivanova, Sleeping in Light

Odkyzy:
Fórum B5 v Archivu SN | Dining on Babylon 5 | The Babylon Project (Babylon 5 wiki) | The Lurker's Guide To Babylon 5 | Babylon 5 na imdb.com | jumpnow.de | babylon5.sk | Hipapheralkovy stránky | 190 Bester Place

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 98 - 117 / 1204Starší   Nejstarší

Mvek - 02. březen 2020 20:39sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
V Chrysalis jsme tedy viděli zahradu s bludištěm - trochu mě to zaráží, že mají takové zahrady, ale pěstovat několik rostlin kávovníku je proti předpisům a bylo těžké vydobýt místo pro japonskou kamennou zahradu z The Gathering. Ale je to fakt detail a otázka formulace toho či onoho.
Jsem si jist, že by mi to J.M.S. vysvětlil:-).
Telemachus Rhade - 16. únor 2020 21:43sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tak já někdy příští týden time-jumpnu o dekádu zpět a zeptám se se.

Nevím, B5 jsem viděl 2002 (SK), 2012 (EN) a 2019 (EN). Believers pokládám za strašnou, ale třeba tomu tak v mých sedmnácti vážně nebylo. Kdo jsem, abych se hádal sám se sebou?
Mvek - 16. únor 2020 20:59sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Radši bych pochopil tak radikální změnu názoru. Ale budu si myslet, že ten starší komentář byl dodatečně za zhlédnutí kdoví kolik let zpátky. A ten novější je po opětovném zhlédnutí.
Telemachus Rhade - 16. únor 2020 20:39sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Tak teď jsi mi to nandal.
AVip - 16. únor 2020 20:22sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
Zatím mám dojem, že B5 v první řadě ukazuje věci ze ST, jen je trochu ohne jinak, jak by to ve ST nebylo.

Tento dojem je...
... naprosto správný.
Mvek - 16. únor 2020 20:02sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Přitom mě ale pobavilo hodnocení nejmenované osoby:

2010
Damar, Pike: Přesně tak. Tady není, co vytknout. Mo?ná ten trekový feeling tam je, ale narozdíl od Treku se to tady vyvíjí reálně. Moc se mi třeba líbilo jak rodiče obcházely jednotlivé velvyslance a prosili o zastání/pochopení. Ta rozdílnost mentalit byla nesmírná a mrazivě ?ílená.

Jednoznačně 5/5


2012
Believers - A tohle je druhý extrém - náboženství. Všechna náboženství jsou svým způsobem líhně na zlo a nesmysly a my to z nějakého důvodu neustále respektujeme. Nicméně, co je moc, je moc. Normálně měla naběhnout sociálka a dítě odebrat. Stanice je sice neutrální, ale je pod správou Země a pochybuju, že by vraždění dětí na základě nějaké doktríny, regulérně procházelo. JMS zde navíc porušil vlastní pravidlo a angažoval do příběhu dítě. Naštěstí už to nezopakoval, protože většina scén byla k uzoufání blbá. Některé scény byly dobré - například obíhání velvyslanců, ale i tam zafungoval velmi nebezpečný a do budoucna nereálný prvek - argumentace nad správností filozofie, která je z principu nepřátelská k životu. Vedlejší linie s Asimovem a Sjuzoččiným vítězstvím nad eskadrou pirátů snad komentář ani nezaslouží :) Za několik málo dobrých scén dám 1/5, ale velmi to koketuje s nulou a připomíná mi to to nejhorší z TNG.



Ale tak aspoň nejsem s Mirakem jediný, koho ta epizoda tak nenadchla, byť myšlenkově super.
Mvek - 16. únor 2020 19:59sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Zatím mám dojem, že B5 v první řadě ukazuje věci ze ST, jen je trochu ohne jinak, jak by to ve ST nebylo. Nevadí mi to, jen mi to přijde zatím moc bijící do očí. Ale dobře, o vymezování vůči ST se tu mluvilo.


B5 mě jako svět baví a ta jeho atmosféra, která mi ale strašně připomíná 80. léta (a to nejen některými herci z ST II a III:-)).

Nicméně u epizody 1x10 Believers se klaním spíš k Mirakovi. Nemám problém s tím, co se tam stalo, ale prostě mě nebavila. Navíc Franklinův argument, že Sinclair rozhodoval u Koshe v pilotu, a reakce ostatních, že to svým způsobem precedent byl, nedávala smysl. Sinclair tehdy nerozhodoval kvůli jednotlivci, ale kvůli všem osobám na stanici v té době (a riziko útoku Vorlonů) nebo kvůli ochraně budoucnosti - spolupráci mezi světy. To tedy bylo jednoznačně v zájmu většiny. Srovnávat to tedy nejde.
Mvek - 06. únor 2020 20:44sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Zatím (Parliament of Dreams) mám tedy dojem, že B5 se spíš snaží být jako ST, ale trochu jiný... Věřím, že se to změní, ale zatím tam nevidím ani moc to vymezování vůči ST, protože to o moc jiné není. Paradoxně zrovna u Parliament of Dreams vidíme i paralelu k v té době ještě neexistujícímu páru Sisko - Cassidy.
Mvek - 21. leden 2020 22:54sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak ne, už před deseti lety jsem si spletl verze a byl tu nechán v omylu, takže nyní jsem to porovnával podle toho, co jsem viděl tehdy, a ne podle objektivních informací třeba o délce. Nevadí.

Ale nevím, mně prostě už ten úvod nejen kvůli hudbě a grafice, ale i dikci Londa přijde v původní verzi lepší. Centrování na nějakou postavu jsem si nevšiml a snad jen jediná scéna mi přišla, že byla bez hlavy a paty, a to G'Kar spiklenecky se setkávající s Lytou.

Nicméně speciální si pustím na pozadí pro doplnění, ať tedy vidím onoho pašeráka navíc a kdoví co ještě se do těch přidaných 14 minut nacpalo.
Mvek - 20. leden 2020 20:36sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jo, vypadá to tak, i když moc z toho popisu takhle po letech, co jsem speciální viděl, nejsem moudrý.
http://www.midwinter.com/lurk/countries/us/guide/000.html
Telemachus Rhade - 20. leden 2020 19:25sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
Je obsahově jedno, jakou verzi Gathering člověk vidí?

Vzhledem k tomu, že ta původní přílišně nedává smysl, centruje příběh na postavu úplně mimo dění a obsahuje scény ustřižené v polovině, ze kterých je na první dobrou jasné, že nejsou kompletní - ano, Lyto v baloňáku, koukám na tebe - tak je to dnes spíš kuriozita, než součást seriálu a doporučuji pouze Special edition.
Mvek - 20. leden 2020 19:19sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Je obsahově jedno, jakou verzi Gathering člověk vidí? Já vím, že u té novější je pak jiná úvodní hudba (optimističtější) a voicover úvodu, ale jinak je to snad jedno, ne?
Telemachus Rhade - 10. leden 2020 22:52sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tak jsem znovu dojel celý seriál, nebo respektive tentokrát dojeli.

O S1 - 4 se toho řeklo už mnohé, tak jenom zmíním to, co Mirak ještě neviděl ;)

První půlka S5 se drží alespoň v průměru, až lehce nad, vyjma dvou tragických přešlapů, a to Pohledu z galerie a Tajemství duše.

Od Ragged Edge je to potom až do konce skvost! Tedy krom Sboru, co je matka i otec.

Řeku duší zachraňují Martin Sheen a Ian McShane, jinak to rozhodně nebyl námět na víc než regulérní epizodu.

Legenda o Rangerech měla velký potenciál, ale už druhá část pilotu značně ztrácela dech. Kdo ví, jestli by dokázali z tématu těžit i dál. A vizuál vesmíru byl divný - všechno v jakési mlze.

Volání do zbraně a Crusade je jeden ze tří TOP neprávem zrušených seriálů. To si sekeru nezasloužilo.

Ve Ztracených příbězích se akorát kecá a ještě se tam melou sračky. První nábožná povídka je totální odpad, druhá s "Deusem" je asi jenom nudně natočená. Rozpočet 50 centů byl tragický.

No a chronologicky Sleeping in Light nakonec... Prostředních 20 minut na Minbaru je poměrně hodně nudných, ale jinak je to samozřejmě skvělé.

Takže tak.
kapitan Pike - 13. říjen 2019 18:50sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Yakuzza: Ahoj! :-)
Lt.Shark - 12. říjen 2019 20:10sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
nazdar :-)
Pozemstan - 11. říjen 2019 23:04sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Ahoj, Yakuzzo!
Yakuzza - 11. říjen 2019 15:29sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Ahoj
Seven - 05. říjen 2019 01:32sipka
ZAMĚŘIT
Seven
A co na to JMS?
Polinius - 02. říjen 2019 02:10sipka
ZAMĚŘIT
Polinius
Vskutku i mně připadají jednotlivé filmy horší než jakýkoliv díl seriálu.
Telemachus Rhade - 27. srpen 2019 22:28sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Thirdspace se v Německu jmenuje Das Tor zur dritten Dimesion :)

Nejnovější   Novější 98 - 117 / 1204Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o