Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Babylon 5

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 1204

Watchorder Babylon 5 a Crusade

"Babylon 5 was the last of the Babylon stations. There would never be another. It changed the future... and it changed us. It taught us that we have to create the future... or others will do it for us. It showed us that we have to care for one another, because if we don't, who will? And that true strength sometimes comes from the most unlikely places. Mostly, though, I think it gave us hope... that there can always be new beginnings... even for people like us."
- General Susan Ivanova, Sleeping in Light

Odkyzy:
Fórum B5 v Archivu SN | Dining on Babylon 5 | The Babylon Project (Babylon 5 wiki) | The Lurker's Guide To Babylon 5 | Babylon 5 na imdb.com | jumpnow.de | babylon5.sk | Hipapheralkovy stránky | 190 Bester Place

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 69 - 88 / 1204Starší   Nejstarší

Mvek - 12. duben 2020 19:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
V jakých bonusech B5 by měl být ten blooper
- Kde je XY?
- Na DS9

Hodilo by se to na generála Hagua a Severed Days, ale třeba to právě tady bylo.
Mvek - 12. duben 2020 11:26sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
3x10 Severed Days
Nemám asi opět co dodat k Mirakovi, jen poznámku, že je opravdu komické, že herec generála Hague měl v DS9 velmi podobnou roli, taktéž o převratu a infiltrování nepřítelem (Paradise Lost...)

Ještě drobná poznámka k 3x07 Exogenesis - Asi je to dáno dobou, ale vyskytuje se tu ve scénách s "parazitem" téměř stejný motiv jako v The X-Files v epizodách s tím požíračem a já nevím kterými ještě "monstry". Takové drnkání, jako když něco utíká.
Mvek - 10. duben 2020 12:21sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
*blond vlasy
Telemachus Rhade - 09. duben 2020 22:03sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Jo jo.
Mvek - 09. duben 2020 21:51sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Messages from Earth - ENT admirál Forrest tady vypadal skoro jak z gestapa v té uniformě a s těmi ještě bujnými bond vlasy.
Mvek - 04. duben 2020 22:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ono stačilo si počkat na 3x05 Voice of Authority, teď už nemám pocit 80. let, ale pocit 8. řady SG-1.
Aneb mě tahle epizoda bavila, ale nebýt dramatických událostí (a hudby dobře stupňující atmosféru), tak mi to přijde jako sebeparodie přesně ve stylu "konce" SG-1 v 8. řadě. Dějí se velké věci, dochází ke zvratům, ale všechno se jede (trochu v rychlosti) s nadsázkou a humorem. Akorát tedy ještě nezachraňujeme celou galaxii, necestujeme v čase a nezlikvidujeme dlouhodobé úhlavní nepřátele.
Nahrává tomu skoro vše v epizodě. Dialogy, sex, zveřejnění nahrávky, mocné bytosti, Draalovo pozvání na planetu... Připomíná mi to třeba, jak si O'Neill dělal srandu, kolikrát zachránili planetu, nebo jak už i v předchozí řadě zabili několik vládců soustavy atd.

Je to trochu takový osvěžující šok vůči dosavadním dílům, který věřím a doufám, že nebude nový styl, ale jen výjimka.
Telemachus Rhade - 03. duben 2020 17:30sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
A Day in the Strife

Hele po 3x10 si řekneme ;)
Mvek - 03. duben 2020 17:24sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Kontinuita je jistě v té době úctyhodná a v detailech úžasná. U mě to nebyla kritika, jako prostě pocit, jak na mě seriál působí, bohužel nejen atmosférou, ale u mnohých dílů i zjednodušením zápletky (příkladem je právě ta sonda v A Day in the Strife, kde Sheridan vysloveně připomínal Kirka a bylo neuvěřitelné, že by k podobné analýze nedošel žádný stratég nebo bezpečnost na Zemi za celý ten den, takže to bylo čistě jeho rozhodnutí za minutu dvanáct).
Naladit se na to umím a zvykl jsem si a baví mě to, na rozdíl od Miraka mi ani nevadí žádné postavy až na pověstné občasné výjimky potvrzující pravidlo. Jen jak to řekl Mirak teď přede mnou... Nevidím zatím nic kromě detailní kontinuity, co by zvládli lépe. Tedy snad až na retro nádech:-).

Ale na druhou stranu DS9 mě opravdu okouzlilo až někdy po prvním zhlédnutí do konce 5. řady a dál, a pak teprve podruhé. Třeba to u B5 bude podobné.
Mirak - 03. duben 2020 14:06sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Pozemstan: To je sice pravda, ale třeba DS9 má ústřední děj vesměs "improvizovaný" a stejně mi přišel lepší (teď mám na mysli Dominion vs. Stíny).

Takže ano, je to na svou dobu unikum, ale v žádném případě záruka vyšší kvality.

A už jsem to tu myslím psal, Strazcynski a spol. můžou nad DS9 ohrnovat nos, jak jen chtějí, ale osobně jsem neviděl jedinou věc, kterou by dokázali dělat výrazně lépe, než jejich nenáviděná konkurence.
Pozemstan - 03. duben 2020 13:53sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Oproti TOS má B5 jeden velký rozdíl (vedle dalších) - až na drobné výjimky téměř přesnou kontinuitu děje, a to i v řadě detailů (byť vím, že i v TOS se prvky kontinuity najdou)... U Straczinského to ale na mě působí až jako posedlost, jistý náboženský fatalismus.
Mirak - 02. duben 2020 23:47sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek:
jen jsem u B5 asi očekával víc

Ano.
Mvek - 02. duben 2020 23:19sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
3x03 A Day in the Strife
A další z dílů, které u mě vyvolávají otázku, jestli se nedívám na trochu novější TOSku... Což mi přímo nevadí, jen jsem u B5 asi očekával víc. Je to přitom častý dojem, který umocňuje i vizuál. Třeba konzole počítačů fakt připomínají něco mezi TOS a TOS filmy. V mnoha směrech mi seriál pořád připomíná spíš konec 80. let, vlastně v něčem první řady TNG.
Nejvíce pak tedy lituji, že už tehdy z hlediska exteriérů ve vesmíru šli do kompletního CGI (a často tedy i z hlediska některých interiérů). Tím to působí dneska strašně jako fanfilm nebo video z počítačové hry 90. let (C&C pozdravuje). Ale na hodnocení seriálu to vliv u mě nemá, nad to se dneska umím povznést.
Mvek - 01. duben 2020 23:08sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Convictions - hm vida a mně většina pasáže z výtahu s G'Karem a Londem přišla z těch nejlepších zábavných scén B5 doposud. Bál jsem se, že to sklouzne k nějakému "sbližování se", což by tedy rozhodně u těchto dvou teď nebylo uvěřitelné, ti se musí nenávidět navždy, pokud se nestane něco významného.
Takže takhle jako odlehčení super a to nejlepší z epizody pro mě.

Nejtrapnější z B5 mi zatím naopak přišel sex Ivanové v rámci vyjednávání.
Mvek - 29. březen 2020 22:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ledacos překousnu nebo pochopím pro celkové dram, třeba vývoj postavy Londa, i když mě mrzí, protože tam nyní chybí víc komediálních prvků, které se mi na něm v první řadě líbily.
Ale jedna věc mi ve story-arcu zatím vadí, a to je to, jak G'Kar tak snadno naletěl na provokaci a už se nesnažil zabránit válce mezi Narny a Centauri. Protože po jeho varování ohledně Stínů v první řadě jsem očekával, že by ho to mohlo docela brzy napadnout, že takovou destrukci asi nezpůsobili samotní Centauri. Měl by tak být opatrnější. Narnský režim by možná stejně válku vyvolal, podobně jako tehdy neposlali nikoho dalšího zkontrolovat [Zahadum], ale aspoň nějakou jeho snahu bych tam rád viděl. Kdyby tím proroctvím nebyl tak posedlý předtím, tak by mi to nevadilo.

Z jiného ranku - překvapilo mě, jak Lyta dokázala dělat úplně jiný dojem než v pilotu. Vlastně její herecký projev mi v Divided Loyalties přišel mnohem lepší a uvěřitelnější. A co víc, tady jí dali vizáž, že bych jí tipl tak 25, a ne o něco přes jedenáct let víc. Vlastně tu byla velmi sexy:-).
Naopak Talia mi většinou neseděla. Spíš mi vždy přišla do počtu a i ty její schopnosti a podobné náznaky, že bude důležitá pro budoucnost, mě tedy spíš netěšily. Takže sice mě překvapilo, že se jí zbavili, ale moc velký šok to pro mě nebyl. Netuším ale, nakolik to bylo dáno hereckým uměním nebo napsáním postavy.
Mvek - 29. březen 2020 22:45sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Ano, v 2. řadě byla objevitelská loď uvízlá v hyperprostoru, protože jim vyhořel navigační počítač, který by jim umožnil zaměřit cestu ven. JMS vysvětloval i něco ve smyslu, že portály jako u B5 jsou jakési majáky, které s navigací též pomáhají (asi to jde i bez nich, jinak by nemohly velké lodě létat kamkoliv). A že lodě běžně můžou trčet v hyperprostoru a opravdu tam čekat.
Takže nějaký čas to trvá proletět od vstupu k výstupu, ale těžko říct, jestli ten hyperprostor má vlastně úplně jinou orientaci než normální, takže by mohla naopak dlouho trvat cesta mezi systémy pár světelných let od sebe a krátce mezi těmi daleko...
Pozemstan - 28. březen 2020 20:56sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade 310799: To je zajímavá otázka. Řeší vůbec B5 nějak rychlost lodí, když většina druhů využívá stejnou infrastrukturu a jakoby skáče mezi branami? I když v nějaké epizodě tuším v hypersprostoru dokonce někdo uvízl...
Mirak - 23. březen 2020 22:49sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade:
Jako skoro všechno od Davida.

Za mě jako všechen humor v B5 (kromě Londa) :)
Telemachus Rhade - 23. březen 2020 22:40sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
+ v komninaci JMS goofy humorem... Jak by to tam mohlo nezůstat? :-)
Telemachus Rhade - 23. březen 2020 22:39sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
popravdě trochu trapný

Jako skoro všechno od Davida.
Mvek - 23. březen 2020 22:30sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Mně pozornost odpoutala ta parafráze Sheridanových slov z titulků a přemýšlel jsem nad ní.

Nejnovější   Novější 69 - 88 / 1204Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o