Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Babylon 5

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 1204

Watchorder Babylon 5 a Crusade

"Babylon 5 was the last of the Babylon stations. There would never be another. It changed the future... and it changed us. It taught us that we have to create the future... or others will do it for us. It showed us that we have to care for one another, because if we don't, who will? And that true strength sometimes comes from the most unlikely places. Mostly, though, I think it gave us hope... that there can always be new beginnings... even for people like us."
- General Susan Ivanova, Sleeping in Light

Odkyzy:
Fórum B5 v Archivu SN | Dining on Babylon 5 | The Babylon Project (Babylon 5 wiki) | The Lurker's Guide To Babylon 5 | Babylon 5 na imdb.com | jumpnow.de | babylon5.sk | Hipapheralkovy stránky | 190 Bester Place

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 52 - 71 / 1204Starší   Nejstarší

Mvek - 22. duben 2020 18:20sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nemáš nejmenší tušení, jak taková situace vypadá a budeš se divit, až nastane:-).
Telemachus Rhade - 21. duben 2020 23:33sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jů, kuří oko.
Mvek - 21. duben 2020 22:51sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Co překrucuješ moje tvrzení a děláš z toho citace?

1) "někdy až trapný" neznamená totéž co "přijde trapný"
2) Když napíšu "občas je to typický humor těchto seriálů" a "naštěstí to není vždy a občas je to povedené" a ty z toho odvodíš, že to, co je někdy trapné, je občas povedené, tak je to, jako když řeknu, že pravděpodobnost onemocnění je 10 % a 5 % nemocných zemře, a ty řekneš, že 5 % populace zemře.
Telemachus Rhade - 21. duben 2020 22:14sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: "Uz vim, proc mi humor z B5 prijde trapny, je totiz obcas povedeny."

Pure gold!
Mvek - 21. duben 2020 21:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Grey 17 Is Missing - a konečně i B5 má svůj pořádný kanón, Kirk z Arény pozdravuje...
Ale připomnělo mi to ulítlé epizody TXF.

And the Rock Cried Out, No Hidding Place - tady se hodně perlilo v dialozích, zejména ze začátku v různých scénách.


Jinak další můj neurčitý výkřik - je vidět, že Straczynski dělal i na To je vražda, napsala a už jsem pochopil, proč mi někdy humor přijde až trapný. On je to totiž občas takový typický nucený humor té doby z těchto seriálů. Naštěstí to tak není vždy, a navíc je to občas i dost povedené.
Mvek - 18. duben 2020 09:54sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Asi se ten čas strávený čtením JMS speaks nevyplatí, i když to prolétávám, tak se většinou dost zdržím. Nicméně díky tomu jsem se dozvěděl o některých drobných narážkách a vazbách mezi epizodami napříč řadou. Zmíní tam často díky dotazům fanoušků různé drobné pověstné pušky, co visí na zdi, a ze kterých se do konce řady (původně povídky) musí vystřelit. Ať je to nějaká zpráva na ISN nebo v novinách dříve, nebo nějaká hláška. Ne vše, ale něco ano.
Dále tedy omlouvá nějaké ty chyby:-). A často se chvástá, jak to či ono ještě nebylo nikdy v sci-fi seriálu ukázáno, nebo i jak prostě něco zvládl.
Na druhou stranu tam tedy i objasňuje třeba Garibaldiho zlomené předloktí a zápěstí po bitvě o B5, nebo zmiňuje zajímavost, jak to předpověděl ve scénáři pro další epizodu tou vtipnou hláškou počítače s osobností, aneb že mu nikdo nechce věřit, že tam ta hláška o zlomené ruce byla už před nehodou.
Mvek - 18. duben 2020 09:46sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
3x16 & 17 War Without End
V něco takového jsem doufal (co do propojení), ano, tady taky vidím sílu B5.
Já tedy tolik nekonzistence s první řadou neviděl ani na Lurkerově webu. Naopak tam i Straczynski i vysvětloval, že věděl, že budou v této době mít na B5 jiné uniformy, ale netušil jaké, tak že zvolil nějaký kompromis tehdy (asi myslel pro ty vize zničení B5). Barvu rukávu omlouval, že nebyl na place a Zathrasovo objevení se popsané majorem omlouval, že už mu došel čas na patřičnou scénu do celé délky epizody. Je možné, že tam patří i to Sinclairovo varování, které teď jen jako "Michale, watch your back" přišlo trochu našroubované.
Mně vadí víc asi jen dvě věci, a to to nahánění Delenn na začátku. Že jim nemohla říct vše dopředu budiž, ale že jim nenaznačí vůbec nic (vlastně ani nevědí, jestli si jdou odskočit na hodinu nebo týden), to bylo pitomé.
A pak mi vadilo neuspokojivé vysvětlení, proč si najednou z lodi Delenn odskočila ve skafandru a vůbec jak. Ostatně z Babylon Squared jsem si samozřejmě myslel, že ve skafandru byl Sinclair.
Prozrazení tolika věcí z budoucnosti bylo neobvyklé, uvidíme, jak naloží s případnými změnami a samotnou cestou k daným událostem.

Díky JMS speaks jsem také pochopil, proč Delenn na Centauri Prime vůbec nenapadlo, že je to Sheridan z jiné doby. Na druhou stranu si říkám, že je to asi zase scénáristická obezlička. Vysvětlení je jednoduché - Sheridan tam nebyl fyzicky, ale jen ve svém těle. Navíc tedy mně se i v některých záběrech zdálo, že vypadá starší, ale možná to byl jen klam.

Nějak jsem ale nakonec rád, že Sinclaira asi jen tak neuvidíme. V první řadě mi seděl celkově k seriálu a chvíli mi pak chyběl. Ale teď to působilo, že neumí vůbec hrát. Jasně, měl jiné chování po pobytu na Minbaru atd., prostě to byla jiná postava než na konci první řady, ale nejsem si jist, že to bylo jen tím. I když tím asi bylo způsobené to, že mi ještě víc než kdy jindy připomínal Christiana Bale z Equilibria.
Telemachus Rhade - 17. duben 2020 09:39sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Možná až se na to někdy podívám znovu i s 5. řadou :)

Mirak - 16. duben 2020 23:21sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
JMS speaks jsem nečetl. I přes promyšlenou ústřední zápletku mi seriál bohužel nikdy nepřišel natolik sofistikovaný, aby mě zajímalo dovysvětlování pohnutek jednotlivých postav nebo jejich vztahů a ani další background. Celkově mě asi nenapadá další seriál, u kterého by mě bavila hlavní zápletka, ale většina postav mi byla v lepším případě ukradená a v tom horším jsem je vyloženě nesnášel. Většinou jde tohle ruku v ruce.

Možná až se na to někdy podívám znovu i s 5. řadou :)
Mvek - 16. duben 2020 22:52sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Směju se tedy tomu, že J.M.S. říkal k této epizodě, že je to věc, která přece čas od času není špatná, a že si ji dovolí zřídka.
Mirak - 16. duben 2020 21:53sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Ano, jedna z těch věcí, která se nedá svést na nízký budget.
Mvek - 16. duben 2020 21:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Velmi často jsi správně upozorňoval na ten nešvar, kdy se náhodou zrovna na stanici dostaví někdo známý té či oné postavy. V dané epizodě šlo o to, že mezi "pašovanými" telepaty byla Besterova milenka, a že ji zrovna rozmrazili jako první atd.
Mirak - 15. duben 2020 22:33sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Nerozumím? :)
Mvek - 15. duben 2020 21:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A Late Delivery from Avalon - Mno, tak pro mě hodně nepovedené. Vítám samotnou zápletku kolem chudáka střelce, který "měl na svědomí" rozpoutání války. To je určitě dobré téma. Ale zpracování... meh. A to jinak já jsem fanda TOS a objasňování klasických legend z historie se mi ve sci-fi líbí, a tedy se mi líbil i Jack Rozparovač v B5. Ale ani herce moc nemusím, hlavně mi na Artuše neseděl a dějově to bylo taky jak z poslední řady SGA.
A zápletka kolem pošty mi sice nevadila, ale to působilo jako z dílu Home Improvements (Kutila Tima).

Ne, že by mi epizoda přišla strašná, ale nepovedená a nudila mě kupodivu asi nejvíc ze všech doposud.

Ship of Tears - jen sem zlomyslně vložím z "JMS speaks":
Yeah, it was a coincidence. Synchronicity. It happens. It doesn't happen much on this show, hardly ever. I figured she'd be one of the last in, and thus the first out. Synchronicity and coincidences *do* happen. How many times have you reached for the phone to call someone to find the phone ringing, and it's them on the other end? What're the odds of Oedipus killing his father and marrying his mother out of all the possible kingdoms in the area? It happens. As long as it doesn't happen to excess, it's not something I'm worried about.

No, Mirak by ty vzácné případy měl počítat:-).
Telemachus Rhade - 12. duben 2020 22:33sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
Mirak:
"General Hague... (dramatic pause) is doing Deep Space Nine.

Bylo to tohle, bez té další věty.
Mvek - 12. duben 2020 21:43sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
K Ceremonies of Light and Dark - já jsem to taky tehdy tak nechápal, ale nad dvojsmyslností jsem přemýšlel, nicméně žena to hned viděla tak, jak to J.M.S. potvrzuje v JMS speaks. Talia s Ivanovou podle všeho v oné epizodě nejen flirtovala, ale i spala. Akorát pak Susan se šla projít a Talia šla přepadnout Lytu.


Mirak: Dík, ale já bych řekl, že v nějakém Telemachem odkazovaném blooperu jsem skutečně viděl jen krátkou hlášku, že někdo je na DS9, a ne takto dlouhé a už ne tak humorné vyjádření. Bohužel ho nejsem schopen dohledat a tehdy mi postavy nic neříkaly, takže později jsem si myslel, že mluvili o Sinclairovi.
Mirak - 12. duben 2020 19:56sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
In an outtake for "Severed Dreams", when Bruce Boxleitner (Sheridan) asks Bruce McGill (Major Ed Ryan) what became of Hague, McGill jokingly answered "General Hague... (dramatic pause) is doing Deep Space Nine. It seems he was double-booked by his agent and there was nothing to be done, so you'll have to deal with me, sir."
Mvek - 12. duben 2020 19:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
V jakých bonusech B5 by měl být ten blooper
- Kde je XY?
- Na DS9

Hodilo by se to na generála Hagua a Severed Days, ale třeba to právě tady bylo.
Mvek - 12. duben 2020 11:26sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
3x10 Severed Days
Nemám asi opět co dodat k Mirakovi, jen poznámku, že je opravdu komické, že herec generála Hague měl v DS9 velmi podobnou roli, taktéž o převratu a infiltrování nepřítelem (Paradise Lost...)

Ještě drobná poznámka k 3x07 Exogenesis - Asi je to dáno dobou, ale vyskytuje se tu ve scénách s "parazitem" téměř stejný motiv jako v The X-Files v epizodách s tím požíračem a já nevím kterými ještě "monstry". Takové drnkání, jako když něco utíká.
Mvek - 10. duben 2020 12:21sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
*blond vlasy

Nejnovější   Novější 52 - 71 / 1204Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o