Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Babylon 5

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 1204

Watchorder Babylon 5 a Crusade

"Babylon 5 was the last of the Babylon stations. There would never be another. It changed the future... and it changed us. It taught us that we have to create the future... or others will do it for us. It showed us that we have to care for one another, because if we don't, who will? And that true strength sometimes comes from the most unlikely places. Mostly, though, I think it gave us hope... that there can always be new beginnings... even for people like us."
- General Susan Ivanova, Sleeping in Light

Odkyzy:
Fórum B5 v Archivu SN | Dining on Babylon 5 | The Babylon Project (Babylon 5 wiki) | The Lurker's Guide To Babylon 5 | Babylon 5 na imdb.com | jumpnow.de | babylon5.sk | Hipapheralkovy stránky | 190 Bester Place

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 27 - 46 / 1204Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 15. prosinec 2020 07:37sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
To je krásné! :)
Pozemstan - 15. prosinec 2020 00:05sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Stíny se pohly na Marsu - alespoň podle oficiálního Twitteru kamery HiRISE sondy Mars Reconnaissance Orbiter... -)
Mvek - 16. červenec 2020 21:46sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Asi jsem divný, ale River of Souls se mi líbilo. Když už lovce duší v první řadě přivedli, tak bylo fajn jakési doplnění podhoubí. Zatímco Thirdspace se snažilo být velkolepé a vůbec mě nebavilo a nesedělo do celého univerza, tohle si na nic nehrálo, a pasovalo sem. Jen tu pálku bych si odpustil, to bylo strašné.
Telemachus Rhade - 25. červen 2020 10:19sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
Shodnu se kupodivu s Telemachem (pokud nezměnil názor)

Moje názory na kinematografii si kdykoli můžeš ověřit zde ;)
Mvek - 24. červen 2020 22:26sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A nějak se mi vytratila celková pochvala - pěkný seriál, stojí za to. Sice vidím dost nedostatků, často jako Mirak a občas i jako TR, zejména tím, že se prý vyhýbají klišé, a náhodám, ale je jich tam požehnaně, nebo že něco je zjednodušené, ačkoliv jiné věci jsou podložen kvalitními dialogy a pletichařením. Ale na druhou stranu promyšlený děj přinesl mnoho drobných velmi přesných narážek, kterých v neplánovaných seriálech bývá méně (i v DS9), nebo dokonce i ty přímo natočené scény použité pak i později, nebo navštívené znovu z jiného úhlu.

Asi bych se hodně těžko rozhodoval, kdybych měl v rámci sci-fi seriálů B5 zařadit do svého top. Byl by pod DS9, ale asi nad TOS a TNG a i SG-1.
Mvek - 24. červen 2020 22:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Takže B5 seriál za námi.
Nejprve několik komentářů k poslední epizodě Sleeping in Light:
Podle www.midwinter.com/lurk/countries/us/guide/110.html tam měla generál Ivanova cenu Hugo, kterou seriál před časem vyhrál.
Dále světla na stanici zhasínal sám J.M.S. a epizodu si režíroval.
Ano, byl to natahovaný doják, ale proč ne.
Výtku bych měl vysloveně snad jen k tomu, že v titulcích byla Lyta, která tady ani nezazněla. A přitom pokud přežila válku s telepaty, tak bych čekal, že by úmrtí Sheridana mohla i vycítit, když měla upravené schopnosti díky Vorlonům.
Zničení B5 budiž, ale trochu mi to přišlo zvláštní spíš s ohledem na to, že Draal dal planetu pod správu B5, nebo tedy spíš toho sněmu vyslanců.
Mám chuť si dát tak první řadu, možná i kus druhé znovu. Jen mít ten čas, ale možná občas na pozadí kvůli některým událostem.


A k celému seriálu:
Shodnu se kupodivu s Telemachem (pokud nezměnil názor), že první řada měla své neopakovatelné kouzlo, které se pak vytratilo. Bude to svícením, bude to titulky a hudbou, bude to prostě i tím, že nebyli všichni tak zajetí... Ale tam ten seriál fakt působil místy až jak 70. léta, často 80. a jinak silně počátek 90. Ale ta atmosféra prostě byla jedinečná. Navíc nějaké ty epizodní příběhy mimo hlavní story arc, ačkoliv občas drobně propojené, byly super, i když nebyly třeba celé epizody vynikající.

Na závěr jsem si ještě vzpomněl na jeden rýp, který zazněl i na Lurkerově průvodci, a to že Sheridan byl prezident (a očividně s hodně dlouhým obdobím/opakováním, nebo doživotně), ale zároveň zastupoval i Zemi na zasedáních ještě na B5. To bylo takové divné, čekal bych tam nějakého vyslance za Zemi.

Tak spin-offy a filmy budou v pořadí, ale asi až po trochu vynucené technické pauze. Měl bych chuť i na nějaké ty novely, jen mít čas:-).
Mvek - 03. červen 2020 22:08sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade:
The Corps Is Mother, the Corps Is Father - Proboha už dost telepatů :-/ Bester ještě dejme tomu, ale ty dva přicmrndávači „blbá a blbější“ – to se nedá vystát. Samozřejmě je nějaký psychopat zavede na B5, ale okecají to ještě vcelku schůdně. Líbí si mi Zackova zmínka anexe Sudet, když přijede Bester na stanici. Příběh není nejhorší, ale lamovitost toho asiata je nezměrná. Konec je takový trapný. - 2/5

No, asi jedna z nejnudnějších epizod s Besterem. I ty jeho vtipy mi přišly slabé, i když něco bylo dobré. Navíc ta holka byla zase hrozná pinda, jak po něm furt jela, a jak se furt křenila.


Jinak koukám, že o čtyři roky dříve jsi tuhle epizodu považoval za asi nejlepší z telepatických:-D.
Mvek - 27. květen 2020 21:26sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jen pro doplnění, co k tomu napsal:

"The astute will notice a slight change in the main title music starting with 507. I was down sick when they had to do the main title mix, and couldn't get into it. When we had to modify some voice stuff for 507, I went in and pulled out all the music stems and rebalanced stuff to bring out the themes more, which kind of got buried a little in places. All the same individual pieces are there, but in different perspectives."
Telemachus Rhade - 26. květen 2020 23:02sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Tak jsem si pustil Sbor a je to vážně trochu jiné... Zajímavé.
Mvek - 26. květen 2020 22:49sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nečíst "jms speaks", tak bych si ani neuvědomil, že se v 5x06 zvukově změnilo intro. Už to není tohle, co najdu všude na netu, ale většině hlášek je lépe rozumět a některé jsou nahrané extra znovu.
Bohužel nechápu, proč předělali G'Karovo "No one here is exactly what he appears to" (nebo jak to přesně je), že vůbec nezní jako od G'Kara (připomíná mi Saumela L. Jacksona:-)) a nezní tak hezky jako v prvních epizodách.
Mvek - 22. květen 2020 23:38sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
V 5x01 jsem úplně viděl věci, které by Mirakovi vadily:-). Ale zase si myslím, že znělka by mu vadit nemusela. Mně se i líbí jako jedna z nej. K těm tedy ještě patří 1. a 4. řada. Naopak 3. řada je pro mě nejhorší znělka.

A znělkou myslím jak hudbu, tak video. S výjimkou druhé řady, tam je obrazově dobrá, ale hudebně se mi nelíbí. A vizuálně je zas nejhorší asi ta třetí, a to nejen tím, jak každá postava v "medailonku" vypadá jinak, jedna se otáčí, druhá ne, jedna se směje nuceně, jiná přirozeně, třetí je přísná a čtvrtá vypadá jako, když vidí smrt (Vir).
Mvek - 22. květen 2020 23:35sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Obecně v páté řadě po Rising Star, to je jedno, jestli u Londova infarktu, nebo jindy. V Rising Star to vyznělo, že má na Prime letět co nejdřív.
Pochopil bych, že se to třeba snaží oddálit, protože i tam bylo vidět, že se mu být císařem moc nechce, ale beze slova to působí divně.
Telemachus Rhade - 22. květen 2020 23:28sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak 311763: Mam takove tuseni, ze Mirak S5 nikdy neda. A kdyz to, bude se za to proklinat! :-D
Telemachus Rhade - 22. květen 2020 23:27sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
Co mě ale trápí víc, že jsem překvapen, proč je Londo pořád na stanici

Jako kdy? Context is for kings? :)
Mvek - 22. květen 2020 23:12sipka
ZAMĚŘIT
Mvek

Medical gaffe: When Franklin described Centauri anatomy to Sheridan, he said they had a "bipulmonary system," clearly intended to mean that they had two hearts. But in medical jargon, "pulmonary" refers to the lungs, not the heart. A term like "bicardial" would have been correct.
Medical gaffe: Franklin ordered a "toxology report" on Londo. Though it's a common mistake, he meant "toxicology." Toxology is the study of the bow (as in bows and arrows.)


Když k tomu přidám uhlíkovou dataci v Thirdspace, tak jim nějak ta věda hapruje, to tak okaté nebývalo...


Co mě ale trápí víc, že jsem překvapen, proč je Londo pořád na stanici, když v Rising Star měl letět na Prime kvůli zdravotním problémům regenta. Možná jsem špatně pochopil načasování, ale vyznělo to tam, že tam musí hned. A přitom se tím zatím nezabývali.
Mirak - 16. květen 2020 12:58sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
kapitan Pike: Ale ono se to neomezuje pouze na tuhle epizodu. Babylon 5 je podle mě absolutní master of breaking suspension of disbelief.
kapitan Pike - 16. květen 2020 12:30sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mirak:
Straczynského naivitou a neschopností prezentovat své nápady v uvěřitelné formě

Imho té episodě ale o nějakou uvěřitelnost nejde a ani si na ni nehraje :-)
Mirak - 16. květen 2020 12:23sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Jedna z nejpřehajpovanějších sci-fi epizod ever :) Myšlenky to může mít krásné, ale jsou pohřbeny Straczynského naivitou a neschopností prezentovat své nápady v uvěřitelné formě.
Mvek - 16. květen 2020 11:44sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A kloním se tedy dost i k o jedenáct led mladšímu Pikovi...
Mvek - 16. květen 2020 11:14sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Asi se kloním víc k Razerovi, Deconstruction of Falling Stars považuji za důležitý (ale ne nejlepší jako on) díl. Jistě, moc poučuje masy a čiší to z ní, ale jsou tam důležité myšlenky jako krásná ukázka překrucování historie. Mně osobně se nejvíc líbila ta postapo část jako paralela ke křesťanství v raném středověku.
Nejuspěchanější a nejnaivnější byla ta část s hologramy, souhlas, že když si je chtěli přeprogramovat takhle narychlo, tak nedávalo smysl jim dávat všechny informace o historii atd. A nebylo z toho znát, že by to badatel udělal ze zvědavosti, naopak spěchal.

Takovéto experimenty jsou vždy těžké, a proto mhouřím mnohem víc oči a oceňuji takové pokusy.

Living Witness je i není podobný, tohle je spíš mix jeho a Blink of an Eye, a obojí přišlo až po B5. Blink se mi líbí víc, u Witness si nejsem jist, možná o trochu taky.

Nejnovější   Novější 27 - 46 / 1204Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o