Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Babylon 5

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 1204

Watchorder Babylon 5 a Crusade

"Babylon 5 was the last of the Babylon stations. There would never be another. It changed the future... and it changed us. It taught us that we have to create the future... or others will do it for us. It showed us that we have to care for one another, because if we don't, who will? And that true strength sometimes comes from the most unlikely places. Mostly, though, I think it gave us hope... that there can always be new beginnings... even for people like us."
- General Susan Ivanova, Sleeping in Light

Odkyzy:
Fórum B5 v Archivu SN | Dining on Babylon 5 | The Babylon Project (Babylon 5 wiki) | The Lurker's Guide To Babylon 5 | Babylon 5 na imdb.com | jumpnow.de | babylon5.sk | Hipapheralkovy stránky | 190 Bester Place

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 658 - 677 / 1204Starší   Nejstarší

Yakuzza - 20. březen 2012 23:01sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Jenom tak na okvaj - pustil jsem si o víkendu jenom tak 3x05 Voices of Authority a nějak se mi povedlo pokračovat dál :-) - každopádně, jenom jsem chtěl zmínit, že z mého aktuálního hlediska je 3x13 A Late Delivery From Avalon asi největší píčovina z celého seriálu...
Mirak - 19. březen 2012 16:28sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
2x08 Soul Mates
- O něco lepší, ale pořád žádná hitparáda. Vědět, že má Delenn krámy jsem strašně potřeboval :-)
- Hlavní zápletka docela ušla, ale bylo celkem jasné jak to dopadne, koho si Londo vybere a jaký k tomu bude mít důvod. Byl v tom trochu vidět rukopis Petera Davida a jeho vypečených vztahovek :-)
- Vedlejší telepatická linka byla opět velice mazaná :-) Minule jsme měli ex-přítele Talie, teď pro jistotu ex-manžela a oba byli velice spešl telepati. Ó jak originální.
- Zajímavé, že doteď byla Delenn vždycky učesaná, ale najednou řeší jak se češou vlasy. Taky mě překvapilo, že jedna z Londových žen mluví o sexuální olympiádě, to jako Centauri taky mají olympiády? :-)
- Normálně bych dal asi níž, ale po těch bídách si to ty

3/5

zaslouží.
Mirak - 18. březen 2012 17:18sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
kapitan Pike: Nahodil jsem tam všech 11 čísel.
lagga - 18. březen 2012 15:02sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Yakuzza: 216812
no to je divný, mám za to že je zrzavá podobně jako Lyta, hmm vyslanec měl asi rozbitej monitor :D

kapitan Pike - 18. březen 2012 14:26sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Byl bys tak hodný a umístil odkyz na Shadows Past and Present do příslušného fóra? Děkuji mnohokrát.
Mirak - 18. březen 2012 13:47sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
#5 #6 #7 #8 Shadows Past and Present
- Parádní story-arc, který by vydal tak na jednu televizní epizodu, možná i dvoudíl. Když to porovnám s kvalitou posledních tří až čtyř epizod, tak tohle vítězí na celé čáře. Kdyby tohle zfilmovali, skvěle by to do seriálu zapadlo. Bohužel by to asi bylo moc drahé.
- První číslo se věnuje hlavně Londovi a Mordenovi, řeší se zejména vyhlazení Kvadrantu 37 a spíše se opakují známé skutečnosti. Zbylá tři čísla jsou zaměřená na Garibaldiho a prostřednictvím flashbacků se dozvídáme o první setkání Sinclaira a Garibaldiho a jejich první společné misi. Bavilo mě to opravdu hodně a po posledních epizodách to bylo příjemné rozptýlení.

4/5

2x07 A Race Through Dark Places
- Už mě ani nepřekvapuje, že vedlejší zápletka je o tom, že Sheridan nechce platit nájem :-) Opravdu hrozně zajímavé.
- Hlavní zápletka zase spíš nezajímavá, mi přijde, že některé motivy se docela často a zbytečně opakují. Ale aspoň pěkný krátký záběr na Mars.
- Bester mě tentokrát bavil mnohem víc, než minule, ale pořád je co zlepšovat.
- Nejvíce se mi líbilo jak byl Fraklin zapojen do toho hnutí, asi jediná věc co mě překvapila.
- Těch pár scén mezi Sheridanem a Delenn bylo docela v pohodě.

2,5/5

#9 #10 Laser-Mirror-Starweb
- Docela slabé. Taková prazvláštní groteska. Hlavní postavy G'Kar a Garibaldi. Do vkusu se mi to příliš netrefilo, tenhle humor mě nebere. Ani jako epizodu bych si to nedokázal představit, možná v trochu pozměněné formě. Námět samotný až tak špatný nebyl.

2,5/5
Mirak - 17. březen 2012 11:28sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Spider in the Web
- Hm, tak tenhle blok epizod je docela zlo :-) Přijde mi, že za 28 epizod už tam podobných zápletek bylo minimálně pět. Pravda, mizerně zahraný kyborg tu ještě nebyl :-)
- Ty zápletky okolo nezávislosti Marsu a politiky celkově mě baví, takže téma ok, provedení ale bohužel velice bídné. Nemá asi dál cenu se o tom moc rozepisovat u tohohle dílu jsem se nudil.
- Trošku to zachraňuje posledních 5 minut. Sice mám pocit, že všemožných konspirací, které se zatím vůbec neřeší už je tady víc, než dost, ale co no. Ten konec byl aspoň příslib toho, že celá tahle epizoda nebyla jen ztráta času, což ale její kvalitu vůbec neomlouvá.
- Bureau 13 a Section 31 :-)

2/5
Mirak - 17. březen 2012 10:51sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
2x05 The Long Dark
- Opět slabý díl, tentokrát dramaturgicky naprosto nezvládnutý. Ta baba se v jedné chvíli dozví, že jí zemřel manžel, hned v další scéně už se v klídečku směje a v další už si to dává s Franklinem :-)
- Přiznám se, že Dwighta Schultze jsem vůbec nepoznal. Těch scének s bláznivým veteránem tam bylo prostě až moc a chvílemi to dost nudilo.
- Musím teda ocenit fakt, že zatím každá epizoda druhé řady nějakým způsobem koketovala se Stíny a tohle nebyla vyjímka. Tento postupný proces se mi moc líbí. IMHO druhá sezóna DS9 tam mohla zakomponovat mnohem víc narážek a náznaků na Dominion než tuším pouhé tři zmínky.
- Jak jsem ale psal, provedení bylo takové prapodivné a nepoutavé. Hodně mi to připomínalo minulou epizodu. Nevím proč, ale opět to postrádalo atmosféru. Objasňování toho, jak Stíny fungují bylo taky zvláštní, ale tak na to je ještě čas.

2/5
Mirak - 17. březen 2012 10:42sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Damar: Právě. A přestože Treky bývají často dost patetické, v určitých situacích mi to nevadí nebo bych řekl, že se to tam i hodí.
DS9 ovšem nespadává do laciného melodramatu, což se B5 podle mě stává až příliš často.
Damar - 17. březen 2012 09:35sipka
ZAMĚŘIT
Damar
V dobe svojho vzniku to bol popri Star Treku jedniný sci-fi seriál, ktorý ma naozaj bavil. Samozrejme, človek sa navyhne porovnávaniu, ale zmysluplne sa B5 dá asi porovnávať len s DS9.
Mirak - 16. březen 2012 17:27sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Po scifi stránce je to naprosto ok, ve všem ostatním bych našel mouchy a někde i masařky.
Za to asi může přespřílišné očekávání a taky fakt, že už jsem toho viděl opravdu hodně (a nemyslím jen scifi)
Ale byť ta hodnocení můžou občas vyznět negativně, bavím se zatím velmi dobře a vždycky si tak jeden díl denně snažím pustit, pokud čas dovolí.
Razer - 16. březen 2012 15:57sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Yakuzza: Jasně, možná sem mimo, ale Mirak zatím nepůsobí příliš unešeně, tak sem si tohle dovolil napsat.
Yakuzza - 16. březen 2012 11:23sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Souhlas, je jasné, že každý má tendence psát věci typu "počkej za dalších pár dílů", ale i tohle je svým způsobem spoiler, což je zrovna u Babylonu 5 dost citlivá věc, takže všichni se teď budou snažit nic nepředpovídat, sám si to taky dávám za úkol :-)
Telemachus Rhade - 15. březen 2012 21:29sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Razer: Mno dobře, ale příčina bude jiná. Když se tu snažím vyhýbat úplně všem spoilerům, tak se o to bude snažit každý! Jasné? :)
Razer - 15. březen 2012 20:53sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mirak: Bude to mnohem, mnohem intenzivnější...
Mirak - 15. březen 2012 20:49sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Nevím, nebaví mě to pateticko-melodramatické rozjmání nad tím, jak se má pořád hrozně špatně.
Znám takových lidí dost v reálným životě, v seriálu se na to dívat nechci a už vůbec ne v téhle podobě :-)
Razer - 15. březen 2012 20:08sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mirak: No jestli ti vadí Garibaldiho "osud" teď nechci vidět, co budeš psát za dalších pár dílů :-)
Mirak - 15. březen 2012 19:58sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
2x04 A Distant Star
- Další spíše průměrný díl. Hlavní zápletka asi vypadala dobře na papíře, bohužel v reálu nebyla až tak dobře provedená, byť určité momenty byly fajn. Chyběla tomu atmosféra, hyperprostor nepůsobil příliš temně ani děsivě, jak se nám snažili v první patnáctiminutovce naznačit. Dále také spousta špatných hereckých výkonů. Obzvlášť posádka Cortezu tomu dávala co proto.
- "Akční" část nebyla příliš poutavá, ani nevím, jestli to s tehdejšími efekty šlo udělat zajímavěji. Je hezké, že se tam zase objevily Stíny, ale tak nějak to bylo od začátku jasné.
- Vedlejší linie spadá někam do kategorie špatná slashová fanfiction. To jako nedokážou pro Franklina napsat epizodu, která nezahrnuje předepisování diety pro posádku? Tyhle "odlehčenější" pasáže jsou zatím jedna velká mizérie (čestná vyjímka Londovi). Nostalgický kuchař Garibaldi taky velice zábavný. To jak se Sheridan nebo Garibaldi prakticky v každé epizodě dojmou nad svým osudem je něco, co už mě začíná dost vytáčet.

2,5/5
Yakuzza - 15. březen 2012 16:40sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
lagga: Odkdy je Talia zrzka? ;-)

Razer - 15. březen 2012 16:33sipka
ZAMĚŘIT
Razer
lagga: Sem rád, že i něžné pohlaví má na tuhle telepatku podobný názor jako já :-)

Ale zase problém telepatů je v B5 dost nedomyšlený (ono i v ST), kdyby někdo těmahle schopnostma disponoval dnes asi by to byl problém.

V době kdy je možné cestování ke hvězdám, existují silová pole a já nevím co všechno sem na 99% přesvědčen, že k zablokování telepatie by stačilo něco jako rušička v náušnici. A i proti supermozkům zcela určitě něco obdobného Magnetově helmě (Xmeen).

Já osobně bych pak s tou helmou v přítomnosti Vorlonů a Bestera na stanici asi i spal :-D

Nejnovější   Novější 658 - 677 / 1204Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o