Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Babylon 5

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 1204

Watchorder Babylon 5 a Crusade

"Babylon 5 was the last of the Babylon stations. There would never be another. It changed the future... and it changed us. It taught us that we have to create the future... or others will do it for us. It showed us that we have to care for one another, because if we don't, who will? And that true strength sometimes comes from the most unlikely places. Mostly, though, I think it gave us hope... that there can always be new beginnings... even for people like us."
- General Susan Ivanova, Sleeping in Light

Odkyzy:
Fórum B5 v Archivu SN | Dining on Babylon 5 | The Babylon Project (Babylon 5 wiki) | The Lurker's Guide To Babylon 5 | Babylon 5 na imdb.com | jumpnow.de | babylon5.sk | Hipapheralkovy stránky | 190 Bester Place

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 540 - 559 / 1204Starší   Nejstarší

Yakuzza - 29. květen 2012 11:37sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Tak jsem v rámci před-FF nálady dokoukal znovu B5 a říkal jsem si, že se vrhnu i na Crusade, protože to jsem viděl jenom jednou. Každopádně po pár epizodách něco málo postřehů:

- Dívám se podle watchorderu, co doporučuje JMS, dá se najít třeba na Lurkerovi.
- Ten seriál je prostě divný. Call To Arms měl ještě takovou tu klasickou Babylonskou atmosféru, ale Crusade je prostě nějak mimo.
- Nelíbí se mi Excalibur. Jasně, to je subjektivní.
- Gideon je naprd kapitán. Necharizmatický, neslaný nemastný, neurazí ale taky ničím nezaujme. Po takových charakterech jako Sheridan nebo Sinclair je Gideon prostě hrozně slabý, dělá to hodně, podle mého.
- Fajn postava s dobrýma hláškama je Galen, dát technomága do hlavních postav podle mě výborný nápad. Bohužel ten herec tak v 80% případů strašlivě přehrává.
- Z dalších postav už asi nikdo moc nestojí za zmínku. Jo, Dureena je lehce zajímavá, to ok. Ten protivný a arogantní vědec tam je dost na sílu. Zbytek působí dost do počtu.
- Lochleyová v hlavních titulcích? Jako všem je jasné, proč ji tam dávali, ale opravdu nepřišlo nikomu divné, že je ve třech epizodách z třinácti?
Damar - 23. květen 2012 08:14sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Polinius: Český, alebo slovenský dabing?
Polinius - 22. květen 2012 16:21sipka
ZAMĚŘIT
Polinius
I vy nemití holomci, vy špinavý psové. Stáhl jsem si díl s dabingem a všichni jsme se doma schodli, že to není dobré.
Také se už těšíte na Babcon?
Polinius - 22. květen 2012 07:59sipka
ZAMĚŘIT
Polinius
Chvilku jsem tu nebyl a 244 nových?
Ha čtu tu pochvalné komentáře dabingu a nebo je to jen provokace? Seženu si ten dabing a posoudím sám.
Praotec trekkie - 21. květen 2012 09:01sipka
ZAMĚŘIT
Praotec trekkie
Pokud si pamatuju centaurskou trilogii, tak Delenn po chvíli poznala, že John je z minulosti (po návratu jí o svých zážítcích něco řekl a ona si teď vzpomněla) a chovala se podle toho.
lagga - 20. květen 2012 13:20sipka
ZAMĚŘIT
lagga
protože sem si v pátek a v sobotu udělala volno, a protože tu někdo před časem nasdílel hromadu ebooků B5, tak sem teď jeden rozečetla, jmenuje se Voices, a dost dobře se u toho bavim :D na stanici se koná konference PsiCorps, hutné to téma - DÍKY
Mirak - 18. květen 2012 14:20sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
TelemachusRhade: Ta chyba tam údajně byla už předtím.
Telemachus Rhade - 17. květen 2012 11:28sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
War without End, Part I - Inu, stěžejní díl, ale... Minibari Federation je dost krutý bug, který ale celkem jasně ukazuje jak se k tomu "re"masteringu přistupovalo. Nemá ještě někdo TV ripy, jestli to jen překopírovali, nebo jestli je to nová chyba? Sinclair jednoznačně potěšil - docela mi i chyběl. Očividně ale používal kontaktní čočky, které mu nesedli. Stále mrkal a mžoural. Zathras taky potěšil, i když herec dostal asi astma v průběhu let a evidentně mu udýchávání složitého projevu postavy dělalo problémy. Děj epizody celkově a různé propletenosti + kontinuita samozřejmě perfektní, ale třeba prvních 20 minut se vlastně vůbec nic neděje a scény jsou občas dost zoufalé. Nejhorší byla Sjuzočka v tom výlevu "Ale ne, už přicházejí, už přicházejí." To mi vyevokovalo něco zcela jiného - "děti, už k vám z dálky míří - Kačer!". njn.. Totéž třeba "Já vám nic neřeknu, protože chci být tajemná a udělat to v tmavé místnosti. Prostě mi musíte věřit a odletět se mnou na whitestar, když se můžou kdykoli objevit Stíni." Hmm... A taky mě děsně sral fakt, že jde o časovku 'trekového' typu - je tam nějaký übercool maník chytrý jak rádio, které přesně ví, co který záblesk kdejakého časového úprdu představuje. Plný počet tomu prostě dát nemůžu - byla by to urážka jiných epizod. - 4,5/5

War withou End, Part II - Hlavní zápletka spočívá v tom, že najdou Sjuzočku na chodbě? Možná mohl JMS více přemýšlet, kam vlastně plácnout znělku :) Scény se starší Delenn ve vězení byly naprosto příšerné! A evidentně Delenn oslepla, když nepoznala, že John je o 20 let mladší a asi o 30 kg lehčí. Navíc to potom dál trochu nesedí, ale o tom až se tam dostaneme. Jinak scéna s Londem a "parazitem" byla vynikající. Hodně dobrý byl Delennin flashforward, to jsem netušil, že už je tady. Jinak všechen děj byl tak nějak dobrý, návaznosti také. Akorát závěrečná rozmluva na můstku byla trochu prostodušší a 'everthing is three' bylo už celkem špatné. Úplný konec se dal natočit 'epičtěji'. - 4/5
Mirak - 11. květen 2012 15:30sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Jo, ale už jsem dost za půlkou, nemám na to moc čas, ale když už k tomu sednu, tak se od toho těžko odtrhávám :-)
Telemachus Rhade - 11. květen 2012 09:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza:
Mirak: No, já se teď na nějakou dobu asi odmlčím, protože se jdu vrhnout na knížku To Dream in the City of Sorrows
Yakuzza - 11. květen 2012 09:10sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Miraka přestal bavit Babylon?
Mirak - 29. duben 2012 14:19sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x19 Grey 17 Is Missing
- Kvalitativně hodně rozpolcená epizoda, což se na celkovém hodnocení musí prostě odrazit.
- Linie s Delenn a Marcusem byla samozřejmě skvělá, konečně měl Marcus na práci i zajímavější věci. Neroon se mi tady také líbil a celkově to bylo velmi slušně udělané. Pár dobrých rozhovorů: Sheridan x Delenn, Marcus x Neroon, Marcus x Lennier. I ta tyčovačka vypadala docela dobře.
- Druhá linie pak ale byla naprosto hrozná :-) Nechápu její účel, nechápu, jak si JMS mohl myslet, že tohle bude někoho bavit. IMHO jedna z nejhorších věcí v B5 vůbec. A to jak ta trubka střílela ty kulky jednu po druhé :-))
- Franklin a jeho absťák taky dost bídná scéna. Co to zas mělo znamenat, jak měla Ivanova dramaticky přísahat, že ho už nebudou hledat? Strašně udělaný.
- Najímání telepatů a celkově nápad s využitím telepatů z A Race Through Dark Places dobré.

2,5/5


No, já se teď na nějakou dobu asi odmlčím, protože se jdu vrhnout na knížku To Dream in the City of Sorrows, která se tak nějak přeneseně má odehrávat po této epizodě. Měla by mapovat vše, co dělal Sinclair po odchodu z B5 až po War Without End. Jsem na to hodně zvědavý, dle JMS se jedná o 100% kánon.
Mirak - 29. duben 2012 01:58sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x18 Walkabout
- Jako "dořešovací" epizoda to bylo nečekaně docela slušné. Tentokrát tomu pomohlo, že se tam stalo relativně docela dost věcí.
- Test telepatické síly celkem ušel, bohužel Lyta nemá seriálu absolutně co nabídnout. Je to naprosto příšerná herečka a už to nezachraňuje ani její zajímavý vzhled.
- Na novém Vorlonovi se mi líbí, že má nový oblek, jsem rád, že Koshova smrt neznamenala konec Vorlonů na B5.
- G'Kar byl v této epizodě opět velmi dobrý, poté co ve dvojdílu spíše absentoval.
- Příliš mnoho času pak zabírala Franklinova zápletka, která byla otravně nudná a prostřihy na útok na plavidla Stínů a poté na Franklina řešící svůj nudný život působily hrozně.
- Já nevím, ale mně přijde strašně retardovaný, jak tam ti zástupci Ligy pořád jen stojí jako idioti a maximálně tak kývou nebo nesouhlasí jako tupé stádo. Tohle je strašně blbě vyřešené.

3/5
Mirak - 28. duben 2012 20:09sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x16 & 17 War Without End
- Pěkně to do sebe zapadlo. Tolik rozličných linií.... Ano, tady se ukázala asi největší síla B5. Zathras i Krantz zajistili slušnou kontinuitu. Zathras mi tentokrát ani nelezl na nervy. Vždycky jsem si myslel, že B4 půjde do budoucnosti, tohle bylo dobré překvapení. Vysvětlení zničení ostatních B stanic velice uspokojivé. Na druhou stranu, četl jsem si kolik věcí s Babylon Squared tam nesedí a z toho jsem vydedukoval, že ne všechno měli už tak dopředu vymyšlené, což podle mě vůbec nevadí, naopak, jenom to IMHO potvrzuje, že to není až tak extrémně důležité, i zpětné domýšlení a improvizace je někdy spíš ku prospěchu (Odo = Founder)
- Jinak ale přemýšlím, jestli není škoda, že se "vyzradilo" tolik budoucíh věcí. Přijde mi to trochu zvláštní.
- Líbí se mi, co udělali se Sinclairem. To, že se jeho postava vyvinula v jakousi žijící legendu mi přišlo hodně dobré. Tohle bylo zatraceně cool. Prostřihy do season 1 taky působily moc dobře.
- Postava Rathenna byla i v komiksech a zpodobnění Minbaru bylo také stejné. Sice z toho dýchalo nic moc CGI, ale stejně se mi aspoň tahle malá změna prostředí moc líbila.
- Exkurz do budoucnosti Centauri Prime byl celý super, ale opět si říkam. Bylo nutné tohle odhalit v tomto bodě seriálu?
- V některých momentech hudba ze season 1 - nice.
- Vysvětlení pojmu The One, ke konci bylo dobře udělané, jaksi v duchu seriálu a to v tom dobrém slova smyslu.
- Ivanova hlásící obsazení B5, to bylo dost utrpení.
- "Náhodný" rozhovor o Valenovi, achjo. Jak nenápadné :-)
- Lennier až v průběhu bitvy oznámí nové technické parametry White Staru!? WTF!
- Chyba hned v úvodních titulcích "Minibari Federation". Ty vole jak si tohohle nikdo nevšimne? :-)

5/5
Mirak - 26. duben 2012 16:55sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
TelemachusRhade:
my jim ukážeme jak jim Vorloni nakopou stínské zadnice, a to nám zaručí, že začnou bojovat."

No však já měl na mysli tohle. Proto jsem psal, že mi ty druhy z Ligy přišly naivní, když na tohle skočili. Říkám, to bylo jak main objective z nějaké strategie, která podporuje systém zjednodušené diplomacie :-)

Stolu jsem si všiml.

To s tou zasedačkou mě taky napadlo, nechápu, proč jim předtím neukázali.
Telemachus Rhade - 26. duben 2012 12:09sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Ceremonies of Light and Dark - Sheridanův nápad chodit jen tak na obchůzky je dost šílený, zvlášť když sám řekne, že nevědí, kde jsou všichni z Noční hlídky. Partička bad-asses byla vskutku k smíchu a největší průser byl ten popěvek a kostních spojnicích. Londo byl Refův asi nejbližší out-homeworld spojenec a tak to nečekal - tohle je celkem v pořádku. Taky jsem byl potěšen, že se na to Delenn všichni vykašlali :) Její super-nudné rituály se hodí jen do časů, když není, co na práci. Marcus zajmavý, linie s AI ani ne. Velice mě ale potěšil konec, tedy "rituál v malém" a promenáda v uniformách. Jinak Sjuzočka v posledním díle s Taliou spala na jedné posteli a JMS někde psal, že to zamýšlel jako počátek vztahu. - 2/5

Sic Transit Vir - Že Vir má narozdíl od Londa smysl pro morálku, je jasné už dlouhou dobu, ale teprve tady bylo vidět, jak moc ho to deptá. Tohle je určitě obrovské plus celé epizody a i seriálu. Londovo chování je ovšem v S3 poměrně pružné a každý druhý díl je pro něj character displacement - jakoby skákal mezi druhou a třetí řadou. Nevím.. divné. Lyndisty byla psychotická podobně jako Mengele a byla všechno, jen ne uvěřitelný charakter. A jak Vir neudělal nic, ikdyž mu výpravěla jak kosila Narny po stovkách, to mi taky nesedlo. | Homovestičky jsou skvělé - from officers to crewmen :-) | Nahý sen je šílená trapnost. Nefungovalo to tady, nefungovalo to ve Voyageru, nefunguje to nikde. - 3/5

A Late Delivery from Avalon - Takhle.. Analogie se mi líbila, provedení ne. Posádka byla značně nechápavá - třeba jak 20 minut vymýšleli kdo by asi mohl být Jezerní lady. Marcus OK, ale taky se mi nelíbí jak dostává prostor jen v takvýchto epizodách. btw, všiml sis jak upgradovali desku pracovního stolu v zasedačce? Zřejmě těch nápadů s mečem bylo více :) Použití irské synth melodie bylo řekněme "zajímavé" :) Byť na samostatném soundtracku to nepůsobí tak hrozně.| Na epizodku s G'Karem raději zapomenu - to bylo strašné. | Co se mi naopak líbilo, byl pošťák Mario. - 2/5

Ship of Tears - Stíny se bojí telepatů. Potud je to OK. Sheridanova hláška "Damn it, we have a weapon." byla šílená. Bester je ultimativní bad-ass, ale milenku, co "nosí jeho dítě" chrání před sborem a je to "to jediné, co ho drží při životě." Ale no tak! :-/ TNG, B5, SG-1 - všichni měli epizodu kde je někdo připojený ke stroji. Opravdu? Proč?? Jinak ta linie s Besterem nebyla špatná, ale cpát tam červenou knihovnu, to byl idiotský nápad. Linie s Delenn a G'Karem - 'same story over again' - bylo to dobré, do té doby než přišli do 'zasedačky', kterou jsme G'Karovým pohledem viděli poprvé, ale všichni tam byli už na férovku etablovaní. Tohle je Braga styl - nesedí mi to a dělat by se to takhle nemělo! A ad úplný konec - to je opravdu pořád to samé - dobrá, důležitá informace, pěkně ukázané, ale tak debilně napsané... Sjuzočka tam celou dobu postává a pak řekne "Hej, víte co? Stíny už útočí. To je ale průser, co?" Tragédie! :-/ Byť dám téhle epizodě 3/5, tak mě místy tak děsně srala, až mě to vedlo k zamyšlení se nad epizodními díly třetí řady. A když se ohlédnu, tak se vlastně ani jediný nevyšplhal nad průměr, a to o něčem svědčí.

Interludes and Examinations - Ivanovová jako vypravěč je perfektní - aspoň v něčem se našla :) Celkově je to epizoda vynikající - Londova linie je perfektní a je to prostě pan herec. Morden rovněž velmi dobrý a líbí se mi jak s ním jeho 'společníci' všude chodí a našeptávají :) Že se neobjevila Adira, to mi ani nijak nevadilo - prostě mrtvola v igelitovém pytli, proč ne. Doktorovy problémy dostoupily vrcholu a strašně se mi líbilo jak nakonec sám sebe usvědčil a odstoupil. Doktorka vede med-lab2 a byť se tam neobjevila, tak se o ní mluvilo, a to už někde v S2. Ono těch doktorů je tam celá řada, přecijen na 1/4 mega lidí není neuvěřitelné, že jsme jí zatím neviděli. | Sheridanův plán mi trochu skřípal, ale vadilo mi spíš, že Koshe k tomu vyprovokoval jednou šarvátkou na chodbě. Naopak ale Koshovo rozloučení bylo perfektní a pro mě to celou postavu Koshem dost vyzdvihlo. Naivita ostatních ras mi nepřijde ani jako naivita, ale spíš alibizmus - ono kdyby Španělé napadli Francouze, tak se Belgičané asi taky hned nepřidají :) Co mi ale vadilo hodně, je vlastně totéž, co v minulém díle, a to sice scéna "my jim ukážeme jak jim Vorloni nakopou stínské zadnice, a to nám zaručí, že začnou bojovat." TO bylo naivní jak jalová kráva. Přes tento drobný škobrtel, dám ale plný počet. - 5/5
Mirak - 25. duben 2012 19:44sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x15 Interludes and Examinations
- Nečekaně zlomový díl. Tak tentokrát musím říct, že mě B5 i celkem dost překvapil.
- Celá linie s Koshem byla zajímavá. Dost mě překvapilo, že ho takhle odpravili, čekal jsem, že se o něm během seriálu dozvím trochu víc, no jsem zvědavej co dál. Sheridanova rozezlenost už mě ale tolik nebrala, už dřív mi přišlo, že s Koshem mluví jak s joudou.
- Ivanova jako vypravěč byla docela dobrá, hrozně bych její roli limitoval jenom na tohle :-)
- Občas mi ty další druhy přijdou hrozně naivní a ají ten Sheridanův spásný nápad mi přišel až trochu moc přímočarý, přislo mi to jak mise z počítačové hry :-) (btw. je škoda, že když se mrdaj s tak celkem slušnýma maskama, tak tam ty druhy z ligy strašně málo zapojujou. Jménem jich znám jenom pár.)
- Vesmírná šarvátka celkem cool, ale to už je docela standart.
- Mám pocit, že jsem tu ještě nezmínil, že Mordenův představitel se mi velice zamlouvá. U Londa tentokrát bylo jaksi od začátku jasné, že se tam Adira neobjeví a něco podobného jsem čekal. Každopádně to bylo tentokrát dobře provedené. Kdyby se tam ale Adira objevila, tak by to mělo podle mě větší účinek na diváka.
- Jak jsem psal, Franklinova linie mě moc nedojímá a působí to zrovna v tomhle dílu dost nepatřičně. Doktorka, která se chová jak kdyby byla regular tam byla poprvé a to mi přišlo dost samoúčelné.

4,5/5
Mirak - 24. duben 2012 11:49sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x14 Ship of Tears
- Docela dobrý díl, který sebou už přinesl docela tradiční mouchy.
- Je fajn, když někam občas vyrazí White Starem, je to aspoň trochu osvěžující.
- Bester byl opět docela v pohodě, ale přišlo mi, že s těmi jeho emocemi a láskami to tady trochu přeháněli (a je úplně fuk, že si toho Bester třeba polovinu vymyslel). Ale překvapilo mě, že v tom paktování telepatů se Stíny očividně není Bester zapojený.
- Znovuspuštění ISN bylo sice zajímavé, ale ta afektovaná moderátorka byla strašná. Ty její okatě prožívané lži byly strašně nevěrohodné. Fuj.
- Docela pěkná odhalení o Stínech a mírně to opět navazovalo na mnou zmiňovaný komiksový story-arc, dobrý detail.
- Ženská obalená kabely byla spíš srandovní, no ale dobře :-)
- Zasvěcení G'Kara - konečně.
- Konec nekonec takový hodně zvláštní, tohle snad bylo u B5 poprvé.

3,5/5

btw. v sobotu jsem v hospodě viděl týpka, kterej byl nehorázně podobnej Garibaldimu :-)
Mirak - 21. duben 2012 16:18sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
3x12 Sic Transit Vir
- Hodně solidní díl, který staví Vira do trochu vážnější role. I téma epizody bylo dobré.
- Londova nasranost se mi taky líbila.
- Docela problém jsem měl s Lyndisty. Nelíbilo se mi jak byla zahraná a na mě absolutně nezabíral ten záměr, že měla svou naivitou působit hrozně děsivě, když mluvila o vyhlazování Narnů. Záměr dobrý, provedení už ani moc ne.
- Vtípky o snech Ivanovy, hmm....
- Zbližování Sheridana a Delenn docela ok.
- btw. líbí se mi jak šetří na uniformách a tak komparz dostal jenom ty homovestičky :-))

3,5/5

3x13 Late Delivery from Avalon
:-)
- Tak první polovina byla doslova katastrofální. Ta dobová melodie k tomu vždycky :-))
- Vysvětlení nakonec nebylo až tak špatné a kupodivu to sloužilo jako docela dobrý prostředek k vysvětlení pár drobností k Pozemsko-minbarské válce.
- Když se k zápletce přidal G'Kar, tak to mělo i pár světlých momentů, ale opilecká debata v baru už mi opět přišla trochu trapná.
- Analogie k artušovským legendám byl ovšem jeden velký mindfuck, který mi nijak zvlášť nesedl. Zlaté SGéčko :-)
- Celkově to bylo teda extrémně přitažené za vlasy a přišlo mi to ve stylu - Jéé Michael York - Jééé, jakou mu dáme roli? - Jééé hodil by se na Artuše - Jééé jak dostaneme Artuše na B5? :-)
- Marcus Cole dostal větší roli opět v pěkném shitu :-)
- Nenápadná zápletka s poštou je podle mě chvíle, kdy se u mě láme chleba. Úplně je mi jasné, že spousta lidí má kvůli podobným zápletkám B5 tak ráda, ale mě to prostě nepřijde vtipné a vůbec mi to nesedí.

2,5/5
lagga - 21. duben 2012 08:58sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Tak možná sem tu podobnost zjednodušila příliš jen na kachny, a možná sem se nevyjádřila jasně, ohledně čtení diskuzáků....ale prostě to takhle nějak vidím.
Mě osobně B5 řadu let míjel a hromada dalších věcí taky, včetně spoilerů na ST filmy, i když se o nich věčně dozvídám útržky, prostě si je neberu k srdci. :)

Nakonec ale i v té filosofii B5 nestojí tak daleko od ST, byť je to dáno už jejich společným pozemským původem... -) V obou seriálech hraje Země roli významné mocnosti, v ST sice od začátku idealističtější, ale i tam se objevila různá spiknutí... V obou vesmírech je také vyzdvižena role lidí jako sjednotitelů více druhů. moc pěkně si to napsal ale za "Ponurý" a "tvrdě realistický" bych považovala spíš BSG než B5, ten tak daleko nedošel

Nejnovější   Novější 540 - 559 / 1204Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o